De Verkadefabriek


Opzoek naar een creatieve verrijking van je werkweek of weekend? Maak dan zeker even tijd voor een bezoek aan de Verkadefabriek. Lekker ontspannen tijdens een film of voorstelling of juist actief deelnemen aan een workshop, het kan allemaal. En dat onder het genot van een heerlijk hapje en drankje in het café-restaurant. Dit is dé culturele ontmoetingsplek van Den Bosch op de Tramkade.

Filmavond


Een avondje bioscoop in de Verkadefabriek stelt nooit teleur. Spannende thrillers, kunstzinnige films, informatieve films, er is voor iedereen wat te bekijken. Ook voor de kids en musicalliefhebbers draaien er genoeg films op het grote witte doek in maar liefst 3 authentieke filmzalen.

Spectulair podium


De Verkadefabriek biedt een breed scala aan shows op het podium in de grote of kleine zaal. Je kan hier lachen, gieren en brullen door de tofste cabaretvoorstelling of van je stoel geblazen worden door energieke dansshows. Ook gevarieerde muziekoptredens, spectaculaire musicals, theater of inspirerende talkshows zijn wekelijkse kost bij de Verkadefabriek . Van grote tot aan kleine artiesten, het programma is gevarieerd gevuld met alles wat jij wil zien.

Workshops en exposities


Naast films en podium kun je ook deelnemen aan workshops waar je skills leert van een professional uit de creatieve sector. Deze zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, sommige zelfs voor kids. Voor jonge professionals tussen de 21 en 30 organiseert de Verkadefabriek ook trainingen en masterclasses over de creatieve praktijk. De Verkadefabriek heeft ook regelmatig bijzonder artistieke exposities over leven, de wereld, de mens en kunst op zich. Vaak fotografie, soms schilderkunst of anders.  

Hapjes en drankjes


Na een activiteit in de Verkadefabriek ben je van harte welkom in het café-restaurant, elke dag vanaf 11.00 geopend. Op zondagochtend is er een heerlijk, vers filmontbijtje om 10.30 inclusief koffie en verse jus! De naam zegt het al; dat is ontbijten terwijl er een goede film afgespeeld wordt. Daarnaast kan je elke dag een lekker taartje eten, lunchen, uitgebreid borrelen en dineren. Bij de Verkadefabriek houden ze van goede kwaliteit en bijzondere smaken, dat proef je! Een hapje en een drankje kan je binnen doen in het gezellige, sfeervolle restaurant, maar ook buiten op het terras in het zonnetje.

Expositie de Verkadefabriek Den Bosch City

Online cadeaus shoppen


Als je niet in de gelegenheid bent om naar de Verkadefabriek toe te gaan, kun je er gelukkig wel online shoppen. De online winkel van de Verkadefabriek is gevuld met originele, mooie en duurzame cadeaus. Voor je tante, buurman of gewoon lekker om jezelf te verwennen. Ook leuk: er is ook de enige echte Verkadefabriek Cadeaubon of honing van de bijen op het dak van de Verkadefabriek zelf! Pakketjes worden via de meest duurzame methode verzonden, namelijk per fietskoerier. Je mag je pakketje natuurlijk ook zelf komen ophalen.

Wil je graag weten wat er in het weekend te doen is in de Verkadefabriek? Lees dan onze Weekend Guide!

Foto credits: De Verkadefabriek, Cultuur Ondernemen

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok