Pak je agenda erbij: Check in deze Weekend Guide wat er allemaal te doen is in Den Bosch in het weekend van 16 – 19 maart 2023

Hallo hallo hallo,

Sjoh, het wordt weer een tof weekend hoor! Even het druilige weer daar gelaten. Er zijn festivals, toffe feestje, fantastische bands én je kan lekker shoppen dit weekend. Wat wil je eigenlijk nog meer komende dagen? 

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht agenda Weekend Guide 16 - 19 maart 2023
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Kunst/Theater/Muziek | Festival Cement


Elk jaar trakteert Festival Cement op een negendaags festival vol spannende voorstellingen. Zo’n 20 jonge makers uit Nederland en Vlaanderen tonen hun werk aan een nieuwsgierig publiek. Verspreid over 9 dagen zijn er gemiddeld 100 voorstellingen te zien. Op allerlei plekken in ’s-Hertogenbosch richten publiek en profs de blik op een nieuwe generatie podiumkunstenaars. Je ontdekt jonge makers en hun thematieken, nieuwe vormen en krijgt alternatieve voorstellen voor de toekomst.

Verschillende locaties (zie programmaboek)
17 – 25 maart

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Muziek | Lunchconcert: Ksenia Kouzmenko


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kunt u niet reserveren. Meer informatie: www.kamermuziekshertogenbosch.nl

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Ballet | Het Zwanenmeer


Het Zwanenmeer, een meesterwerk van het klassieke ballet, is terug met een nieuwe tournee in Frankrijk en Europa. Herontdek de romantiek van een prins en een zwanenprinses in een gloednieuwe show in 2023, met zoals elk jaar een andere productie.

Mainstage
19.00 uur

Bier | Speciaalbieravond


Elke donderdag is het bij De Druif Speciaalbieravond! Dit betekent dat je de lekkerste biertjes voor slechts € 3,50 per glas drinkt. Wow, lekker!

De Druif
20.00 uur

Theater | Het Zuidelijk Toneel: Shut Up and Play With Me 


Spelen, iedereen kan het, maar weinigen doen het. Zien we de mogelijkheden tot spel nog wel? Is het een bewijs van volwassenheid om ons spel plezier te onderdrukken of omdat er geen cent aan te verdienen valt? Wat als we de remmen loslaten en ons storten in een belangeloos spel? Te zien bij Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.00 uur

Theater | Toneelgroep Kriebels: Amateurs!


Acteren dat je niet kunt acteren. Een hilarische kijk in de keuken van het amateurtoneel. Te zien bij Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.15 uur

Cabaret | Karin Bloemen & Cor Bakker


Het 40-jarig jubileum van Karin; een ideaal moment voor een avond vol hoogtepunten. Ook dit keer zullen ze er zonder twijfel in slagen om het publiek met zich mee te nemen en met een lach op het gezicht weer naar huis te laten gaan.

Perron-3, Rosmalen
20.30 uur

Muziek | Blackbird


Zangeres Blackbird is niet meer weg te denken uit het Nederlandse radiolandschap. In 2021 was ze onderdeel van het strak uitverkochte Tuinsessies in Het Noordbrabants Museum, en nu komt ze terug naar Den Bosch! Tickets zijn te koop via Theater aan de Parade.

Willem Twee Poppodium
20.45 uur

Feestje | Overblijven


Op de donderdag geven wij het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting (muv. de cocktails). Crisio heeft er zin in!

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Masterclass | Filmpraat


Op 17 maart geeft regisseur Joost van Ginkel (The Paradise Suite, Bo) een masterclass regie in de Verkadefabriek. Aan de hand van fragmenten uit zijn films The Paradise Suite en Bo vertelt hij over de ontwikkeling van zijn eigen visuele stijl en hoe hij, als eigenzinnige maker, zijn acteurs regisseert. Georganiseerd bij Verkadefabriek.

Verkadefabriek
09.30 – 17.00 uur

Cabaret | Lammerentour Dinnershow


3 getalenteerde afstuderende cabaretiers van de Koningstheateracademie zorgen voor een avondvullend try-out programma. Geniet van conferances, scetches en prachtige liederen onder het genot van een 3 gangen menu! Reserveren via mail of 0618871836

Station Zuid
18.30 uur

Festival | Hollandse Sterren Parade


De Hollandse Sterrenparade is een evenement voor de echte liefhebbers van hits van eigen bodem. Of gewoon mensen die houden van gezelligheid. Wat je motivatie ook is, tijdens dit evenement ervaar jij de écht authentieke beleving van de Nederlandse muziek.

Brabanthallen
19.00 – 02.00 uur

Wijn | Chardoyay or nay?


Op vrijdag doorgronden ze bij restaurant Le VIN ‘x het druivenras Chardonnay. Om al die verschillen te ervaren, proef je 10 verschillende Chardonnays. Van supermarkt wijntje tot de heilige graal: witte Bourgogne en alles daar tussen in. Ook krijg je heerlijke hapjes. € 79,50 per persoon.

Le VIN ‘x
19.30 – 22.30 uur

Muziek | Jamkade


School des Levens organiseert elke week Jamkade. Een jamsessie waar iedereen welkom is om te komen spelen of luisteren. Een plek waarbij muzikanten zichzelf ontwikkelen en elkaar ontmoeten. Bring your Town booze!

Ketelhuis (Tramkade 26)
20.00 uur

Muziek | 2000Motels: a Tribute to Frank Zappa


2000 Motels brengt namelijk de beste en meest bekende Zappa-stukken naar Den Bosch. Dit Nederlands-Italiaanse septet speelt de muziek van Frank Zappa met de grootst mogelijke kundigheid en respect.

Podium Azijnfabriek
20.00 uur

Feestje | Gebarencafé


Het állereerste Gebarencafé in Den Bosch! Neem gerust aanhang mee, horend of niet-horend. Er komen 2 tolken om de communicatie te ondersteunen. Om 20.00 uur start de borrel, maar je kan al eerder komen om een hapje te eten. Om 22.00 uur start de DJ met muziek. Rondom te Tramkade zijn nog genoeg andere leuke dingen te doen (skaten en gamehall), mocht je er even uit willen.

Bossche Brouwers
20.00 – 02.00 uur

Muziek | DUO! Jeroen van Vliet / Mete Erker + Arve Henriksen / Ruben Machtelinckx


Jazz is de muziek van nu, van dit moment, van het spontane. In de serie DUO beleven we de jazzinteractie in de meest kale vorm: het duet. Dit keer met onder meer de internationaal gelauwerde trompettist Arve Henriksen met de Belgische gitarist Ruben Machtelinckx. En een tandem die al ruimt dertig jaar samenwerkt: Jeroen van Vliet en Mete Erker.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Muziek | NAFT


NAFT is de festivalsensatie van het moment. NAFT knalt. Explosieve drums, opgepompte bassax, oververhitte bariton en ga zo maar door. Ze maken er een feestje van! Tickets via Theater aan de Parade.

Willem Twee Poppodium (Grote Zaal)
20.30 uur

Muziek | Buzz Cruising + Morning Dawn


Met een combinatie van shoegaze, indie, alt-rock en zelfs grunge, streeft Buzz Cruising er op iedere track naar om een unieke en overweldigende sound neer te zetten. Morning Dawn is een alternatieve rockband uit ‘s-Hertogenbosch. Er worden veel invloeden gehaald uit 90’s emo/indie genres!

Willem Twee Poppodium (Kleine Zaal)
20.30 uur

Muziek | Jazzterday, P3 Jazz Project & Friends


P3 JazzProject is een veelzijdige jazzband. Jazz met wat funk, blues, latin en pop! Er is altijd ruimte voor improvisatie; lol in de muziek en een fijne sfeer staan voorop.

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Gewoon, dansen!


Vrijdag kun je weer heerlijk dansen op de eclectische klanken van DJ Kuif!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Muziek | Johan (Alias Maat 47)


Johan, alias Maat 47, is voor de vierde keer genomineerd voor de prestigieuze titel: “MINST Bekende Singer Songwriter” van Nederland. Zijn eigen liedjes zijn dan ook nog steeds volslagen onbekend. Wat een prestatie! Johan zingt ook enkele covers van artiesten die wel bekend zijn.

‘t Opkikkertje
22.00 uur

Feestje | Basshaven


Basshaven is een bekend Bosch Drumm & Bass-feest. Herbeleef hier de sfeer van onze eerdere evenementen met een line-up bestaande uit een headliner, onze eigen Basshaven-residents en de winnaar van de dj-wedstrijd!

Werkwarenhuis/Van Aken
22.00 uur

Feestje | 90’s Fuifje


In 2023 is 90’s fuifje weer helemaal terug met de dikste, grootste en vetste 90’s party van heel Brabant er ver daarbuiten! Plaatjes worden gedraaid door Dr. Robinson.

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Carras Goes Hard!


Carras Bites bouwt in de weekenden om tot een heus feestfestijn! En op vrijdagavond Carras Goes Harder met DJ CVDL & DJ TMO.

Club Carras
23.30 uur

De meest uitgebreide agenda van Den Bosch


Met de Weekend Guide houden we jou wekelijks op de hoogte van de events in Den Bosch. Wil jij deze agenda voortaan op woensdagochtend in je mailbox vinden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Den Bosch City zaterdag

Shoppen | Feestelijke opening ‘antoon’


ANTOON opent zijn vierde Brand Store en wel aan Vughterstraat 62! ANTOON is een kledingmerk voor heren en biedt alle basics die een man nodig heeft. Wees welkom bij de feestelijke opening op zaterdag. Eveneens krijg je 20% introductiekorting op zaterdag 18 en zondag 19 maart. 

ANTOON
10.00 – 17.00 uur

Kunst/interieur | Expo Sander Foppele


Op zaterdag én zondag bezoek je de expo van Sander Foppele bij HUB Den Bosch. HUB is normaalgesproken een inspirerende werkplek, maar bouwt dit weekend om. Aanschouw hier de prachtig gouden wandsculpturen – echte eyecatchers voor in je interieur.

HUB Den Bosch
Zaterdag & zondag 12.00 – 19.00 uur

Muziek | Lunchconcert: Leonard van Lier en Maaike Aarts


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kunt u niet reserveren. Meer informatie: www.kamermuziekshertogenbosch.nl

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Muziek | H73 Live: Dawn van der Zee


Imke en Kris (samen Dawn van der Zee) geloven in het delen van muziek en emoties, en het perfect coveren van nummers die dicht bij hun hart liggen. De covers zijn een mix tussen indie-pop, folk en alternative rock. Denk: Phoebe Bridgers, Paramore, Clairo, Boygenius, My Chemical Romance en Coldplay.

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Muziek | Kamelot


Door de jaren heen is de band uit Tampa, Florida uitgegroeid tot misschien wel de allerbeste symfonische power metalband van dit moment. Want de groep, onder leiding van gitarist Thomas Youngblood, is in bloedvorm. Wij verwachten in Mainstage een hele dikke show!

Mainstage
18.00 uur

Festival | 25 jaar Flügel


Meer dan 25 artiesten gaan de Brabanthallen op zijn kop zetten tijdens 25 jaar Flügel. Een uniek feest welke je je nog lang gaat herinneren. Dans mee op de hits van nu en de klappers van 25 jaar terug.

Brabanthallen
19.00 – 02.00 uur

Muziek | Mr. Brooks


Eet- & Borrelcafé De Druif op de Markt heeft iets nieuws: elke zaterdagavond is het hier tijd voor livemuziek! Deze zaterdag betreedt Mr. Brooks het podium. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het een heel gezellige avond. Kom jij ook?

De Druif
21.00 uur

Muziek | United We Stand & Artificial 


Zaterdagavond: experimental punk, alt, rock & metal bands.

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Gewoon, Dansen!


DJ Henk the Hype draait BEATS & BREAKS: Jazz, Funk, Soul, Dance & Exotica …

Bossche Brouwers
22.00 uur

Feestje | DB’s Finest Vol. 1 Release Party


De eerste vinylplaat geheel van Bossche Bodem is een feit! Tijd om dit te vieren met een flinke release party op 18 maart bij Van Aken in het Werkwarenhuis. Kom dansen op de grooves van Nous Couteaux, Iris Rijskamp, Tim Schellekens, Remco Beekwilder, Emiel van den Dungen, Monodeer, Jungle Moto & Yassine. Voor ieder wat wils: van beats gemixt met gitaren tot snoeiharde techno. Verwacht een avondvullend programma waarbij de artiesten een korte set neerzetten. Én, uiteraard kun je de exclusieve vinyl kopen op de releaseparty!

Werkwarenhuis/Van Aken
22.30 uur

Feestje | All Night W/ Vince Morgana


Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door Vince Morgana!

P79
23.00 uur

Feestje | Losjes x ClubKade


Het bekende Bossche festival Losjes organiseert een clubavond in de altijd fijne Barkade. Scoor je tickets voor Losjes x ClubKade vandaag nog!

Barkade
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Stefan


Carras Bites bouwt in de weekenden om tot een heus feestfestijn! Op zaterdag dans je op de tunes van Stefan.

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zondag

Shoppen | Snuffelmarkt


Met 400 kramen de klapper van Brabant. Alleen 2e hands en curiosa. Altijd een giga aanbod. Gewoon een gezellig dagje weg.

Brabanthallen
09.00 – 16.30 uur

Culinair | De Amusetour


De Amusetour neemt je mee op een bourgondische ontdekkingstocht langs de 6 leukste en verrassendste hotspots van Den Bosch. Maak een wandeling op de zondagmiddag met familie of vrienden door het gezellige Den Bosch waar de chef’s een mooie amuse en goede wijn voor je klaar hebben staan.

Bossche Brouwers | Het Viswijf | Van Puffelen | Bistro ‘t Keershuys | Bolwerk | Brasserie BOB & Co
12.00 – 17.00 uur

Kunst/interieur | Expo Sander Foppele


Op zaterdag én zondag bezoek je de expo van Sander Foppele bij HUB Den Bosch. HUB is normaalgesproken een inspirerende werkplek, maar bouwt dit weekend om. Aanschouw hier de prachtig gouden wandsculpturen – echte eyecatchers voor in je interieur.

HUB Den Bosch
Zaterdag & zondag 12.00 – 19.00 uur

Muziek | Ciconia Consort & Pieter Wispelwey


Spaanse folklore, opzwepende ritmes, castagnetten en flamencodans inspireren al eeuwenlang componisten van over de hele wereld, zodat ook veel geëxporteerde Spaanse klanken uit Europa en Latijns Amerika de revue passeren. Ciconia Consort en Pieter Wispelwey presenteren een door en door Spaans muziekprogramma met slechts één componist van het Iberische schiereiland; Joaquín Turina.

Willem Twee Toonzaal
15.00 uur

Muziek | The Caverns


Goede wijn behoeft geen krans en dat gezegde gaat zeker op voor The Caverns. Het geen zielloze covers die ze voor het publiek in petto hebben. Hun repertoire bestaat uit nummers van John Mayall, Peter Green (Fleetwood Mac), Van Morrison (Them), Spencer Davis Group en The Rolling Stones.

Station Zuid
15.00 uur

Muziek | Jimi Hendrix Tribute


Deze zondag bij HWO Livemiddag: Tribute to Jimi Hendrix. 

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Muziek | Dennis Stennis Band


Dan Stennis Band is een echte tribute to the 80’s rockband, rondom zanger Stan Verbraak. Stan is vanwege een aantal bands waarin hij speelde en speelt zoals Helloise, Highway Chile, Stormbringer en 5150 geen onbekende in ‘the scene’. Meer tributebands zie je bij P79 Live.

P79
17.00 uur

Sport | Formule 1 op groot scherm


Formule 1 op levensgroot scherm, biertje in je rechterhand en frituursnackies in je linker. Dat maakt het kijken van de race net wat leuker. Je kijkt Formule 1 bij de volgende hotspots:
– ‘t Pantoffeltje
– Reinders
– Moeke
– Tappunt
– The Legends Sports Bar
– Grand Café Bottles (Rosmalen)

18.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok