Pak je agenda erbij: Check in deze Weekend Guide wat er allemaal te doen is in Den Bosch in het weekend van 18 – 21 mei 2023

Hallo weer!

Eindelijk: een extra dag vrij deze week! Weet jij al wat je tijdens Hemelvaart gaat doen? Wij gaan uiteraard even kijken bij de Geraniummarkt en staan 100% te dansen op Losjes. Natuurlijk zijn er genoeg andere dingen te doen dit weekend. Zoals het fantastische Food Event ‘Gezellige Zaken’! Lees je mee?

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Food Festival | Gezellige Zaken


Gezellige Zaken is terug! Dit toegankelijke Food Event stuurt je op culinaire wereldreis door de Uilenburg. 25 Bossche restaurants presenteren in straatstands hun finest food in de vorm van kleine hapjes. Een gezellig evenement voor de jonge en oudere bourgondiërs. Je bezoekt het event in de Sint Jansstraat, Sint Janssingel, Molenstraat, Korenbrugstraat en de Lepelstraat. Entree is gratis, kosten per gerecht zijn € 7,50. 

Gezellige Zaken (De Uilenburg)
Vrijdag t/m zondag

Kunst | DeK Expo


DeK stichting biedt een podium aan jonge makers die al een sterke portfolio hebben opgebouwd en gezien moeten worden. Na vier succesvolle jaren van Artist in Residency de Rooie Haen in de Bossche binnenstad, organiseren ze daarom DeK expo. De expo is te bezoeken van vrijdag 19 mei tot en met zondag 21 mei in Theater Artemis aan Predikheerenpoort 50 en in de grote zaal van Pand 18 in de Sint Josephstraat 18. Vanzelfsprekend ben je ook van harte welkom de expositie te komen bekijken en een drankje te doen aan een “replica” van de Rooie Haen.

Theater Artemis
Vrijdag t/m zondag

Culinair | Asperges on the rooftop


Het zeer exclusieve dakterras van het Golden Tulip Hotel Central Penthouse is op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei het decor voor een heerlijke asperge lunch en diner voor maximaal 30 personen. Laat deze kans om zalig te eten met het zicht op onze mooie stad niet lopen, meer informatie via Brasserie Cé.

Brasserie Cé/Hotel Central
Zaterdag & zondag

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Shop | Geraniummarkt


Koop de mooiste bloemen, planten, (tuin)accessoires en meubels op de jaarlijkse terugkerende Geraniummarkt. Een bekende trekpleister tijdens Hemelvaart!

 Markt
09.00 – 17.00 uur

Festival | Losjes Hemelvaart


ZIN IN: Losjes Hemelvaart! Het lekkerste electronic music festival van Den Bosch. Kom ook samen met ons dansen op de Tramkade, koop nú je tickets via Losjes

Tramkade
13.00 – 00.00 uur

Muziek | Jazzy Huiskamers


Eindelijk vindt Jazzy Huiskamers weer plaats! Het door ons georganiseerde mini jazzfestival in het centrum van ’s-Hertogenbosch. 40 jazzconcerten in 10 prachtige huiskamers, waar je in alle opzichten gastvrij ontvangen wordt. Wat hebben we er zin in! Meer informatie vind je via Podium Azijnfabriek

Podium Azijnfabriek/huiskamers tba
13.00 – 20.00 uur

Muziek | Blues/Rock: Route61


Blues-rock Band Route61 speelt een afwisselend repertoire van conventionele tot hedendaagse bluesrock in de stijl van BB King, John Lee Hooker, Ford Brothers, C+B en vele andere blueslegendes aangevuld met eigen werk.

Station Zuid
15.00 uur

Dineren | spareribsavond


Iedere donderdag Spareribsavond (onbeperkt spareribs voor €23,00 p.p.).

Boerengoed
16.30 uur

Muziek/workshop/kunst | Elektronisch Café


De ontmoetings- en makers plek voor DIY artiesten, knutselaars, muzikanten, DJ’s en nieuwsgierigen. Er kan gerepareerd, gebouwd en geëxperimenteerd. In de zaal vindt er iedere editie een workshop plaats voor verschillende niveaus. Zo kun je zelf een synth in elkaar solderen, leren en werken met modulaire synthesizers.


19:30 -22:00: Solderen + DJ cafe (in de foyer) & workshop (in de zaal)
22:00-23:00: Presentatie workshop & openpodium/ jam avond
23:00-00:00: Na borrel met DJ

Willem Twee Toonzaal
19.30 uur

Bier | Speciaalbieravond


Elke donderdag is het bij De Druif Speciaalbieravond! De lekkerste biertjes voor slechts € 3,50.

De Druif
20.00 uur

Feestje | Kokosnoten


“KOKOSNOTEN” is een maandelijks terugkerende DJ avond in Café de Palm met ieder keer een andere muziek genre. Op donderdag 18 mei tijdens Hemelvaartsdag worden alle stijlen gedraaid met “The Best of KOKOSNOTEN” Oude bekende en nieuwe onbekende Tunes geselecteerd door DJ Leen.

De Palm
20.00 uur

Cabaret | Pieter Verelst: Ten Aarzel


De Vlaamse krant De Standaard beschrijft de stijl van Pieter Verelst als “briljant absurdisme” en ziet hem als de meest talentrijke Vlaamse cabaretier in lange tijd. Te zien in de Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.15 uur

Feestje | Overblijven


Op de donderdag geven wij het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting (muv. de cocktails). Crisio heeft er zin in!

P79
23.00 uur

Feestje | Official after Losjes


Geen genoeg van al het dansen bij Losjes? Of kun je pas later present zijn? Dans met ons mee tot in de vroege uurtjes bij Barkade, koop nú je tickets via Losjes

Barkade
23.30 – 04.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Comedy | Pop-up Comedy Dinner


Nieuw bij Station Zuid: de Pop-up Comedy Dinner Show 4 gangen verrassingsmenu + show voor maar € 24,50. POP-UP Comedy is een collectief van jonge comedians die elkaar hebben leren kennen op de Koningstheateracademie. Reserveer snel via info@stationzuid.nu

Station Zuid
18.00 uur

Workshop | Latte art workshop


Altijd al willen leren hoe je die mooie hartjes en tulpen maakt in je cappuccino? Geef je dan snel op via de workshop (DM Instagram De Koffievogel). De workshop vindt plaats in het pand van Anne&Max, aanvangstijd 19.00 uur.

Anne&Max
19.00 uur

Muziek | Klassiek: Requiem – W.A. Mozart


In de bijzonder ambiance van het Jheronimus Bosch Artcenter geniet je van Requiem Mozart. Info en tickets via Mozart Concerten.

Jheronimus Bosch Art Center
19.30 uur

Dans | Panama Pictures: Vanishing Point


In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden. Ook op zaterdag te zien in de Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.30 uur

Muziek | Jazz: Stadscomponist van ‘s-Hertogenbosch: Bart van Dongen


Bart van Dongen (1959), componist, musicus en conceptueel kunstenaar behoort tot de meest actieve en begeesterde podiumkunstenaars van Den Bosch en omstreken. 

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Muziek | Indiepop: Scarlet Rose


In de groene polders van het land van Maas en Waal besloten een rebelse tiener, de perfecte schoonzoon, je favoriete collega en een iets-wat hyperactieve puber de indiepop band Scarlet Rose te starten.

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Basshaven


Dit wordt vijfde keer dat Basshaven de lekkerste drums en basslines naar deze iconische locatie brengen. Basshaven kan niet wachten op weer een avond met de beste vibes. Voor deze editie kan je het hardere spectrum van Drum & Bass verwachten.

Willem Twee Poppodium
22.00 uur

Feestje | Dawn’s Hall


De nieuwe thuisbasis van de Bossche dancehall queen. Een toegankelijke dansavond met de lekkerste dancehall, afro, soca, reggae en meer. De zomer in je oren en positieve energie in je systeem!

Bossche Brouwers
22.00 uur

Muziek | indie/60’s&70’s rock: The Ennrons


The Ennrons is een akoestisch power-pop duo uit Haarlem. Hun stijl is intiem, soulvol en gepassioneerd. Hoewel hun geluid op indiefolk lijkt (akoestische gitaren, mondharmonica etc.) zijn onze grote invloeden de rock en ritmische pop combo’s uit de jaren 60 en 70.

’t Opkikkertje
22.00 uur

Feestje | Cabrio


Cabrio, dé nieuwe plek om te dansen in Den Bosch! Met een frisse wind door de haren genieten we samen op 19 mei van de fijnste disco, beste dance classics en lekkerste tranceknallers. Stap in en geniet van de rit.

Werkwarenhuis/Van Aken
23.00 uur

Feestje | P79 invites: Mr. Esperando & DJ Genta


Bij dit event nodigen ze op persoonlijke titel 2 TOP dj’s uit die goed bij P79 passen. Zij krijgen de opdracht op om een groot feest te maken kijkend naar het publiek. Verwacht een eclectische mix van Urban, Latin, House & Dance van 90’s tot nu!

P79
23.00 uur

De meest uitgebreide agenda van Den Bosch


Met de Weekend Guide houden we jou wekelijks op de hoogte van de events in Den Bosch. Wil jij deze agenda voortaan op woensdagochtend in je mailbox vinden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Den Bosch City zaterdag

Festival | CineMachine


De eerste editie van CineMachine. Een dag vol films, een dag vol creatie en vol ontmoetingen. Met korte pop-up filmvoorstellingen, korte docu’s en onverwachte performances. Noem het een underground festival met ambitie!

Werkwarenhuis/Van Aken
11.00 uur

Muziek | Lunchconcert: La Barquera tango-ensemble


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kunt u niet reserveren. Meer informatie: www.kamermuziekshertogenbosch.nl. Lunchconcert bezoek je bij Podium Azijnfabriek.

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Wijn | Voorjaardsproeverij Time to Wine


Net als voorgaande jaren belooft het een gezellige middag te worden met meer dan 40 open wijnen en lekkere kazen en hapjes. Ze halen dit keer letterlijk de Italiaanse sferen in huis en hebben Dalila, de eigenaresse van het Italiaanse wijnhuis Jorche, uitgenodigd. Van 14.00 tot 17.00 is er vrije inloop en kosten zijn € 10. Wil je er ook bij zijn? Neem contact op met Time to Wine.

Time to Wine
14.00 – 17.00 uur

Bier | Smaok van d’n Draok (high Beer)


5 proefglazen Specialer bier van Brouwerij D’n Draok, inclusief bij elk proefglas een bijpassende culinaire verrassing. Bij elk biertje exclusieve uitleg van de brouwer betreft het brouwproces, de ingrediënten en de herkomst. Leuk, leerzaam en lekker!

Station Zuid
15.00 uur

Muziek | Rock/soul: De Pensionado’s (workshoppresentatie)


Onder leiding van onze basgitaardocent Stef Joosten hebben De Pensionado’s de afgelopen twaalf weken flink gerepeteerd. Op het repertoire staan heerlijke speel- en luisterstukken van hun muzikale helden zoals, Stevie Wonder, Bill Withers, Red Hot Chili Peppers, Herbie Hancock en The Doors.

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Kunst | Maak zelf ‘un petit print’


Tijdens de opening van de expositie ‘Le Petit Print’, is er van 16.30 en 18.00 uur doorlopend de mogelijkheid in de werkplaats van Grafisch Atelier Den Bosch om je eigen ‘Petit print’ te maken met een heuse 3-D geprinte mini drukpers. Dit gebeurt onder begeleiding van één van onze vakspecialisten grafiek. Kom tijdens de opening zelf een mini-printje maken op deze bijzondere kleine pers!

Willem Twee Fabriek
16.30 uur

Feestje | Party of the Year – 2nd edition


Een heerlijk Hollands feestje met onder andere Django Wagner, Henk Bernard, Mike Peterson en veel meer grote namen.

De Kentering, Rosmalen
19.00 uur

Dans | Panama Pictures: Vanishing Point


In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden. Ook op vrijdag te zien in de Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.30 uur

Muziek | Jazz: Jazz Factory – Jeroen van Vliet / Kinan Azmeh / Afra Mussawisade


Drie muzikale werelden komen samen in deze veelzijdige internationale groep. Te zien in de Verkadefabriek.

Verkadefabriek
21.00 uur

Muziek | Livemuziek


Eet- & Borrelcafé De Druif organiseert elke zaterdagavond 
livemuziek! Kom jij ook?

De Druif
21.00 uur

Muziek | RockSauce


Yesss, weer gezellige livemuziek op zaterdag bij Bottles. Deze keer: RockSauce!

Grand Café Bottles, Rosmalen
21.30 uur

Muziek | Skapunk: Faintest Idea


Faintest Idea komt naar Den Bosch met onvervalste skapunk van de bovenste plank. Compleet met blazers en politiek geïnspireerde teksten staat Faintest Idea garant voor een avond die je nog lang zal heugen.

Bossche Brouwers
22.00 uur

Den Bosch City zondag

Kids | Spelletjesmorgen


Zitten jouw kids in groep 5, 6 of 7 en vinden ze het leuk om samen met een aantal andere kinderen uit de wijk (bord)spelletjes te spelen? Meld ze aan en kom naar de ruimte van Maaspoort Kids in SCC de Schans.

SCC De Schans
10.30 – 12.00 uur

Shop | Voorjaarsmarkt


Een leuke markt waarbij zowel nieuwe als 2e hands spullen te koop zijn tegen leuke prijzen. De markt is kleinschalig maar zeker de moeite waard om even langs te komen. Ook aan de kinderen wordt gedacht zodat ze zich ook kunnen vermaken.

Windkracht5, Rosmalen
11.00 – 14.00 uur

Wijn | Proeverij Oud tegen Nieuw


We gaan vergelijkend proeven! 2 wijnen van dezelfde druif of blend, maar uit andere werelddelen. Proef jij het verschil? En nee, ze doen geen Chardonnay en Merlot… het wordt spannender! 8 wijnen, 4 happen, €37,50. Aanmelden via de mail: stijn@wijnbijstijn.nl

Wijn bij Stijn
13.00 – 15.00 uur

Sport | Formule 1 op groot scherm


Formule 1 op levensgroot scherm, biertje in je rechterhand en frituursnackies in je linker. Dat maakt het kijken van de race net wat leuker. Je kijkt Formule 1 bij de volgende hotspots:
– ‘t Pantoffeltje
– Reinders
– Moeke
– Tappunt
– The Legends Sports Bar
– Grand Café Bottles (Rosmalen)

15.00 uur

Muziek | 90’s Grunge/Hip hop: Doodseskader + Eijer


DOODSESKADER is de nieuwe sonische terreur van Tim De Gieter (Amenra, Every Stranger Looks Like You,…) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, The K.,…). Na 16 jaar vriendschap heeft het duo de krachten gebundeld om een barbaars geluid als geen ander neer te zetten. // Eijer is de talentvolle 045-vertakking van $LENTERPRI$E. Herkenbaar van zijn nonchalante, arrogante en lakse manier van leven en dus ook muziek maken.

Willem Twee Poppodium
15.30 uur

Muziek | Blues/Rock: NO EXCUSE


Coverband NO EXCUSE is een 4-mans formatie uit Barendrecht. In korte tijd hebben zij een stevig & uitgebreid Blues- & Rock-repertoire opgebouwd en spelen zij een mix van bekende en iets minder bekende covers, afgemaakt met een pittige NO EXCUSE-saus, in een bedje van solide baspartijen, stevige drums, gepassioneerde zang & scheurend gitaarwerk!

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.