Pak je agenda erbij: Check in deze Weekend Guide wat er allemaal te doen is in Den Bosch in het weekend van 20 – 23 juli 2023

Goedendag vrolijke weekendvrienden! 

Tijd voor ontspanning. Dit weekend gaan we vaak het water op met toffe optredens, bekijken we de zon door een telescoop én nemen we deel aan een bijzondere whisky proeverij. Heb je trouwens al de blog met de leukste activiteiten van juli gelezen? Ook delen we hier waardevolle Zomertips om je geen moment te vervelen in Den Bosch. 

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht agenda Weekend Guide 20 - 23 juli 2023 (1)
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Shop | Boekenmarkt


Bijna zomervakantie en dus weer veel tijd om lekker te lezen. Tijdens de boekenmarkt verkopen ze boeken van verschillende auteurs en genres voor kleine prijsjes. Kom langs en misschien vind jij net dat ene pareltje!

Huis73 Den Bosch & Bibliotheek Rosmalen
3 juli t/m 30 juli

Borrel | Happy hour


Van 14.00 tot 16.00 uur is het Happy Hour bij Van Aken in het Werkwarenhuis. Je betaalt €17,50 voor een bucket met Claro’s (5 stuks) en €14,50 voor een kannetje Sangria. Vamos!

Werkwarenhuis
Donderdag t/m zondag 14.00 – 16.00 uur

Kunst | World Press Photo Exhibition


Van zondag 9 tot zondag 30 juli is World Press Photo Exhibition 2023 in Willem Twee Den Bosch te bezichtigen. De jaarlijkse tentoonstelling presenteert de resultaten van de 2023 World Press Photo Contest  en toont de beste en belangrijkste journalistieke foto’s en documentairefotografie van het afgelopen jaar, geselecteerd door een onafhankelijke jury.

Willem Twee Kunstruimte
11.00 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Educatief | Wilde Kruidentocht Landgoed Coudewater


Kruidenwegge geeft een Wilde Kruidentocht op een wel heel bijzondere locatie: Landgoed Coudewater te Rosmalen. Tijdens deze Wilde Kruidentocht gaat Kruidewegge je daar van alles over vertellen; hoe ze in te zetten in de keuken en voor je gezondheid. Ook passeren er altijd mooie en leuke natuurverhalen. Kosten zijn €17,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen, reserveren via esther.verschure@xs4all.nl.

Landgoed Coudewater, Rosmalen
10.00 – 12.00 uur

Muziek | Lunchconcert


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten is reserveren niet mogelijk. Meer informatie: www.kamermuziekshertogenbosch.nl

Podium Azijnfabriek
12.30 – 14.00 uur

Kids | IJM’s Buitenweek


We spraken er al over in de leukste activiteiten in juli: IJM’s Buitenweek! Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar hebben ze een hele week vol spannende outdoor activiteiten gepland. Donderdag draait alles om schieten. Kinderen krijgen de kans om blaaspijpschieten, handboogschieten en reuze katapult schieten uit te proberen. 

IJM Vught
13.00 – 16.30 uur

Dans | Salsa & Bachata Openair


Met liefde organiseert Bossche Dansschool Salsipuedes een dansavond in het Pop-up Stadspark Burgemeester Loeffplein. Of je nu een expert bent of graag Salsa & Bachata wilt dansen en leren, iedereen is welkom op de dansvloer.

Pop-up Stadspark (Burgemeester Loeffplein)
19.00 – 21.00 uur

Bier | Speciaalbieravond


Elke donderdag is het bij De Druif Speciaalbieravond! De lekkerste biertjes voor slechts € 3,50.

De Druif
20.00 uur

Film | Buitenbios bij De Camping


Elke donderdag bekijk je een film aan de Zuid Willemsvaart (Orthenbrug) bij De Camping. Entree is €2, betalen aan de deur. Let op: de film wordt alleen afgespeeld als het niet regent.

De Camping
21.45 uur

Muziek | Kiko Metal Night


Het is tijd voor een keiharde metal avond, dat je oren gaan bloeden en zo! Dus dat …

Bossche Brouwers
22.00 uur

Feestje | Dansdag


Op de donderdag geven wij het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting (muv. de cocktails). Masquraid heeft er zin in!

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Kids | IJM’s Buitenweek


We spraken er al over in de leukste activiteiten in juli: IJM’s Buitenweek! Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar hebben ze een hele week vol spannende outdoor activiteiten gepland. Op vrijdag staat de survivalbaan centraal. Kinderen kunnen verschillende spellen spelen op onze nieuwe survivalbaan. Van touwklimmen tot touwbruggen en andere obstakels. 

IJM Vught
13.00 – 16.30 uur

Bier | Korting op Speciaalbier


Woohoo! Elke vrijdag zijn alle speciaalbieren op de tap én fles slechts €3,-!

Boerengoed
15.00 uur

Sport | ML Cycle Rooftop Rides


Je kon het al lezen in de blog over de leukste activiteiten in juli: ML Cycle Rooftop Rides start vanaf vrijdag 7 juli bij Current Rooftop! We trappen af met het thema Cycle & Gin. Tickets zijn nu beschikbaar voor leden (€7,50 per les) en niet-leden (€10 per les).

Current Rooftop
16.00 uur

Muziek | TUINSESSIES: Pitou & Morpheus 


UITVERKOCHT – Tot en met 30 juli geniet je tijdens TUINSESSIES van intieme zomerconcerten in de kloostertuin van de Soete Moeder. Vrijdag betreedt Pitou het podium: De Nederlandse zangeres Pitou is van jongs af aan al geïnteresseerd in klassieke muziek. Op haar 9e start ze met zingen in een kinderkoor. Het verlangen om eigen muziek te creëren wordt steeds groter. Support-act: Morpheus.

De Soete Moeder
19.30 uur

Muziek | Rommelhond


In 2021 bracht Rommelhond de LP ‘Eindelijk Vrij’ uit, opgenomen in het Houtje-touwtje-stro-gebouwtje, een zelfbouw studio van strobalen. Rommelhond gaat tekeer op oude rammelgitaren, banjo, trekzak, klompen, viool, contrabas en fanfaretrom. Na Rommelhond is er nog: Henk’s Platenpaleis, Dansen met een koptelefoon op je kop en kampvuur!

De Graafse Akker
20.00 uur

Educatief | Publieksavond Sterrenwacht Halley


Begin van de avond kun je met een speciale zonnetelescoop veilig naar de zon kijken. Met een andere telescoop observeer je heel mooi de maansikkel. Als het wat donkerder wordt, zien we steeds meer sterren oplichten. Je leert enkele bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden kennen, zoals de Poolster, Aldebaran, Wega, Grote en Kleine Beer, Ossenhoeder, Zwaan en Cassiopeia. Het moet wel onbewolkt zijn om de zon en sterren te kunnen waarnemen. Tickets kosten €6 per persoon.

Sterrenwacht Halley, Vinkel
21.00 – 23.00 uur

Muziek | Rock: Elysian Fields


Elysian Fields is een alternatieve rockband van vier vrienden uit Den Bosch. Met covers en originele nummers van ons opkomende album spelen we alles tussen harde en zachte rock muziek.

Station Zuid
21.00 uur

Muziek | Noortje van Steenis en Laura Bronneberg


Live muziek van Noortje van Steenis en Laura Bronneberg.

’t Opkikkertje
22.00 uur

Feestje | Gewoon, dansen! Met DJ Donaldinho


Verwacht floorfillers, hits, alternative, soul, 80s, indie, verse nieuwe van 2023, sixties flower power, zer00’s, disco, synth-pop, rock ’n roll, originals, r&b en onverwachte parels. Lekker in de breedte en diepte dwars door alle decennia, genres en uithoeken van de popmuziek heen.

Bossche Brouwers
22.00 uur

Feestje | Club W: DJ Noyz


Deze avond komt dj Noyz weer heerlijke plaatjes draaien, DE HELE NACHT LANG!

Werkwarenhuis
22.00 uur

Feestje | Throwback zeroes: Tribute to Timbaland


Zonder deze man had de urban rap scene er heel anders uitgezien. Samengewerkt met Missy Elliot, Nelly Furtado, Aaliyah, Justin Timberlake, Ginuwine, Pharrel, Jay-Z en zelfs Madonna. Oftewel een absolute top producer die voor heel veel mensen echt iets betekend heeft. Perfect boegbeeld voor onze eerste Tribute Zeroes avond!

P79
22.00 uur

De meest uitgebreide agenda van Den Bosch


Met de Weekend Guide houden we jou wekelijks op de hoogte van de events in Den Bosch. Wil jij deze agenda voortaan op woensdagochtend in je mailbox vinden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Den Bosch City zaterdag

Sport | ML Cycle Rooftop Rides


Je kon het al lezen in de blog over de leukste activiteiten in juli: ML Cycle Rooftop Rides start vanaf vrijdag 7 juli bij Current Rooftop! De zaterdagen staan in het teken van ‘Sunrise Rides’. Tickets zijn nu beschikbaar voor leden (€7,50 per les) en niet-leden (€10 per les).

Current Rooftop
09.30 uur

Beurs | AutoMadness

 

Petrolheads, zet je schrap voor een nieuwe autoshow in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch: AutoMadness Den Bosch zet de zomer op zijn kop met een spectaculaire indoor en outdoorshow met plaats voor honderden showcars- en showbikes binnen en een outdoor showpaddock met plaats voor meer dan 750 auto’s en motoren. Ook op zondag te bezoeken.

Brabanthallen
10.00 – 17.00 uur

Kids | Waterspektakel

 

Zaterdagmiddag 22 juli voor alle kinderen uit de Maaspoort in de basisschoolleeftijd een gezellige middag met volop (water)spektakel. Je doet mee in een team van 6 en speelt 8 spelletjes. Geen echte wedstrijd maar wel een beetje uitdaging. We sluiten de middag af met een disco en schuimparty! Vergeet je niet in te schrijven.

Speelvelden aan het Zilverkruid
12.15 – 17.15 uur

Feestje | Bossche Boys Summer Special


Jouw zaterdag kan niet beter: MUSIC & BBQ! Begeleid door de Bossche Boys!

Bossche Brouwers
16.00 uur

Muziek | Muziek op de Binnendieze


Al jarenlang vormt het water van de Binnendieze het podium voor deze zomeravondconcerten. Je vaart over de Binnendieze in een fluisterboot onder en langs de prachtige gerestaureerde vestingwerken naar het in de luwte daarvan gelegen concertpodium. 

Opstappen bij de Molenstraat
19.30 uur
21.30 uur

Whisky | Whisky proeverij


Whisky lovers opgelet! Dit wordt jouw beste zaterdagavond. Bij Het Warm Onthaal proef je 5 glazen whisky. En niet zo maar whisky. Het Warm Onthaal schenkt tijdens deze proeverij zeer unieke whisky, van Finland tot Japan, waarvan een aantal zeer lang in het vat hebben gelegen. De proeverij wordt begeleid met hapjes en kost € 32 per persoon. Dus, roep al je vrienden op en stuur nú nog een mailtje naar Het Warm Onthaal of bel 0631537375 om verzekerd te zijn van deze bijzondere whisky proeverij. 

Het Warm Onthaal
Inloop 19.30 uur, start proeverij 20.00 uur

Muziek | Punk: Raging Nathans + Dick Perrie + Nad Savarino


Internationale toppunk in de Paap-Bunker. Nad is bekend van de punkband Wasei en zijn tattoo art. Dick Perrie is een stevig rockend trio uit Nijmegen: gitaar, bas, drums en goede songs. Raging Nathans waren al geboekt voor Punk Rock Holiday en Brakrock, maar volgens hun is een europese tour pas compleet als je in Den Bosch bent geweest.

De Paap (Papenhulst)
20.00 – 23.30 uur

Feestje | Jas Rok Bloes


JAS ROK BLOES is een regelmatig terugkerende dansavond in Tapperij Het veulen waar DJ Leen de fijnste Rock&Roll, Jazz, Swing, Funk, Soul & Dance Classics draait. 

Tapperij Het Veulen
21.00 uur

Muziek | Rock Coverband: Lowkey


Rock coverband Lowkey uit Arnhem staat garant voor een avond lekker rocken, meezingen en springen op muziek van Queen, Metallica, Rage against the Machine, Lenny Kravitz en nog veel meer! Kom uit je luie stoel en geniet met ons mee! Voorprogramma: JustUs2. 

Station Zuid
21.00 uur

Muziek | Club W: DJ TT


Kom deze zaterdag lekker dansen samen met vrienden en vriendinnen! Ook deze avond zal de tent weer op z’n kop gezet worden.

Werkwarenhuis
22.00 uur

Den Bosch City zondag

Beurs | AutoMadness

 

Petrolheads, zet je schrap voor een nieuwe autoshow in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch: AutoMadness Den Bosch zet de zomer op zijn kop met een spectaculaire indoor en outdoorshow met plaats voor honderden showcars- en showbikes binnen en een outdoor showpaddock met plaats voor meer dan 750 auto’s en motoren. Ook op zaterdag te bezoeken.

Brabanthallen
10.00 – 17.00 uur

Muziek | Cospel City op de Boot 


Een ‘huiskamerconcert’, maar op het water: Gospel aan boord! Geniet op het water van muziek terwijl de schipper jou de mooiste plekjes van Den Bosch laat zien! Ja, hoor. Er mag gedanst worden. Wees erbij, koop je tickets voor €13,50 per persoon.

De Vlotte Vloot
14.00 – 17.00 uur

Educatief | Publieksmiddag Sterrenwacht Halley


Deze middag staat de dichtstbijzijnde ster centraal: onze zon. Halleyleden verzorgen publiekspresentaties en vertellen aan de hand van prachtige beelden en animaties allerlei bijzonderheden over de zon: zijn ontstaan, zijn levensloop en zijn einde. En als het een zonnige dag is, kan iedereen door een speciale telescoop veilig naar zon kijken. Tickets kosten €6 per persoon.

Sterrenwacht Halley, Vinkel
14.00 – 16.00 uur

Muziek | TUINSESSIES: Matteo Myderwyk 


Tot en met 30 juli geniet je tijdens TUINSESSIES van intieme zomerconcerten in de kloostertuin van de Soete Moeder. Vrijdag betreedt Matteo Myderwyk het podium: Als klassiek pianist aan het conservatorium verliet Matteo Myderwyk de muziek van zijn helden Bach, Liszt en Messiaen om zijn eigen stijl te ontwikkelen. Hij besloot de regels van klassieke muziek over boord te gooien en kwam terecht in de wondere wereld van minimal en neo-klassiek. Hij bracht meerdere albums uit bij Excelsior Recordings. Tickets zijn te koop via Theater aan de Parade

De Soete Moeder
16.00 uur

Muziek | Rock Coverband: No Excuse


NO EXCUSE speelt covers van o.a. The Stones, The Cure, Stevie Ray Vaughan, B.B. King, Gary Moore, U2, Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Eric Clapton, Herman Brood, ZZ Top

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.