Pak je agenda erbij: Check in deze Weekend Guide wat er allemaal te doen is in Den Bosch in het weekend van 23 – 26 maart 2023

Bonjour,

YES, ik heb zin in dit weekend! Even buiten alle toffe events die plaatsvinden, gaat dit weekend de zomertijd in. En hoewel ik de zomertijd onwijs vervelend vind rond juni (hallo licht tot 22.30 uur), kan ik nu echt niet meer wachten. Het enige waar nog verbetering in zit, is het weer. Maar dat komt vast vanzelf : – )

Het is weer een ouderwets gezellig weekend in Den Bosch. Er zijn leuke feestjes gepland en er is tal aan livebandjes die de mooiste nummers spelen. Ook opent de nieuwste pop-up store van onze enige echte Janice! Ik wens je onwijs veel plezier dit weekend, maak er wat moois van.

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht agenda Weekend Guide 23 - 26 maart 2023
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Kunst/Theater/Muziek | Festival Cement


Elk jaar trakteert Festival Cement op een negendaags festival vol spannende voorstellingen. Zo’n 20 jonge makers uit Nederland en Vlaanderen tonen hun werk aan een nieuwsgierig publiek. Verspreid over 9 dagen zijn er gemiddeld 100 voorstellingen te zien. Op allerlei plekken in ’s-Hertogenbosch richten publiek en profs de blik op een nieuwe generatie podiumkunstenaars. Je ontdekt jonge makers en hun thematieken, nieuwe vormen en krijgt alternatieve voorstellen voor de toekomst.

Verschillende locaties (zie programmaboek)
17 – 25 maart

Beurs | Spirituele Beurs


Kom langs voor advies over liefde, werk, (alternatieve) gezondheid, studie, karakteranalyse, spirituele groei, massages of uw persoonlijke voorspellingen. Bezoek ook een groepslezing, kijk voor een mooie edelsteen of een sieraad en trakteer jezelf op nieuwe wierook, tarotkaarten, etherische olie of een aurafoto.

Hotel Van der Valk, Vught
Zaterdag 12.00 – 17.30 uur
Zondag 11.00 – 17.30 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Shop | Opening Pop-up Store Janice


De eerste Pop-Up Store van JANICE opent donderdag! Het concept: iedere 2-3 weken vervangen ze de nieuwe collectie, om steeds een andere groep in de spotlight te zetten. Zo krijg je de mogelijkheid alles te kunnen passen!  Ze openen met een strak concept: JEANS – BASICS & ESSENTIALS – SNEAKERS – JACKETS & SUNGLASSES. Adres: Kolperstraat 22.

JANICE
10.00 uur

Muziek | Lunchconcert: Barokensemble Fantasticus


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kunt u niet reserveren. Meer informatie: www.kamermuziekshertogenbosch.nl

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Game | Popquiz


Altijd al willen ontdekken of je veel weet van muziek of de meest leuke feitjes kent over artiesten en hun hits? En tegelijkertijd een gezellige avond hebben waarbij je ontdekt wie het meest (vals) kan meezingen bij al die radiohits en foute nummers? De popquiz is dé manier om daar achter te komen!

Station Zuid
20.00 uur

Bier | Speciaalbieravond


Elke donderdag is het bij De Druif Speciaalbieravond! Dit betekent dat je de lekkerste biertjes voor slechts € 3,50 per glas drinkt. Wow, lekker!

De Druif
20.00 uur

Theater | Nader tot U


Solovoorstelling waarin de jonge, getalenteerde theatermaker Lars Brinkman op hoogstpersoonlijke wijze verslag doet van zijn zoektocht naar spirituele en erotische overgave. Boek deze voorstelling via Theater aan de Parade.

Perron-3, Rosmalen
20.30 uur

Feestje | Overblijven


Op de donderdag geven wij het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting (muv. de cocktails). Masquraid heeft er zin in!

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Muziek | Jamkade


School des Levens organiseert elke week Jamkade. Een jamsessie waar iedereen welkom is om te komen spelen of luisteren. Een plek waarbij muzikanten zichzelf ontwikkelen en elkaar ontmoeten. Bring your own booze!

Ketelhuis (Tramkade 26)
20.00 uur

Feestje | Boogieland


Boogieland is de plek waar iedereen lacht, knuffelt en danst met de handen in de lucht op de lekkerste disco van toen en nu. Een live (disco) optreden van Team Disco Snolly en DJ’s Donny Summer en Deugniet knalt het dak er af (en de conffeti doet de rest).

Orangerie
20.30 uur

Feestje | Tabooboo’s Afterparty


Op 24 maart host theatermaker Maxime Dreesen/Tabooboo een afterparty gone wild in het festivalhart van Festival Cement. Blozende wangen, drag DJ’s, queer music artists en dancing creatures all over the place. Laat je nagels doen, zing hard mee, shake your booty, drink cocktails in een hoekje of rol door het gras: alles kan. Vanaf 20u30 kan je naar de pre-party komen. Om 22u barst het feest los en zullen acts, performances en dj’s voor een wild feest zorgen.

Verkadefabriek
20.30 uur

Feestje | Hollandse Avond


De leukste Hollandse hits en Eddy Walsh komt live zingen! Tickets €10 inclusief 2 consumpties.

De Lachende Vis
20.30 uur

Muziek | Vergane Glorie


Een ode aan de afwijking. Ruud van den Boogaard, Martijn Kuijten en Björn van der Doelen brengen een ode aan onaangepaste, tegendraadse, kleurrijke en eigengereide figuren van onze provincie. Boek deze voorstelling via Theater aan de Parade.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Cabaret | Nieuwe Namen


Maak je klaar voor een avond vol nieuw cabarettalent. Oldenhermanns en Maarten Westra Hoekzema bezorgen je een avond die je niet snel zal vergeten. Boek deze voorstelling via Theater aan de Parade.

Proon-3, Rosmalen
20.30 uur

Muziek | Vintage Black


Deze 10-koppige band uit ‘s-Hertogenbosch en omstreken omarmt de soul, blues en motown uit de 50’s en 60’s. Gegarandeerd dat je het merkt in hun eigenzinnige mix van originals en covers van toen en nu.

Podium Azijnfabriek
21.00 uur

Muziek | Sir Mac Brightfully


Onder het mom van ‘Goede wijn behoort te rijpen’ en ‘Wat in het vat zit verzuurt niet’, heeft Sir Mac Brightfully 35 jaar lang gewerkt aan een muzikaal solorepertoire bestaande uit hoogwaardige melodieuze nummers.

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Latin Indulgence Launch Edition


Bachata & Salsa dansavond! Je bent uitgenodigd om naar buiten te komen, te socializen en te dansen terwijl je geniet van onze gouden hits met de officiële lancering voor je dansplezier “Latin Indulgence”

Brasa EFD Foodcafé
21.00 uur

Feestje | De Bossche Boys


De Bossche Boys komen weer plaatjes draaien! Vorige keer was het een groot feest, en dit keer zal dat niet anders zijn!

Bossche Brouwers
22.00 uur

Muziek | The Applepickers


Een lokale band met leden uit de Bommelerwaard en ‘s-Hertogenbosch. Ze spelen covers van onder andere Foo Fighters, Green Day, Muse, Arctic Monkeys, Black Keys en hebben inmiddels 13 eigen nummers.

‘t Opkikkertje
22.00 uur

Feestje | Sterrenstof


STERRENSTOF is terug met een keiharde banger van een nacht editie. Zet je principes aan de kant en ervaar deze bijzonder nacht met Flip.

Willem Twee Poppodium
22.00 uur

Feestje | DJ Gissa


Lekker dansen op -House with recognisable twist- Jonge hond Gijs Bergman is een van de residence DJ’s die onze roze walhalla elke keer weer op z’n kop weet te zetten! Hij staat garant voor feesten op de beste House, Disco en Techno muziek.

Werkwarenhuis/Van Aken
22.30 uur

De meest uitgebreide agenda van Den Bosch


Met de Weekend Guide houden we jou wekelijks op de hoogte van de events in Den Bosch. Wil jij deze agenda voortaan op woensdagochtend in je mailbox vinden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Den Bosch City zaterdag

Tuin | Gratis compostdag 


Kom gratis compost halen bij Milieustation De Treurenburg. De compost komt niet in zakken, je zal zelf een bakwagentje of aanhanger mee moeten nemen (+ schop). Veel nodig? Je mag zo vaak scheppen en langskomen als je wilt. Personeel helpt je graag.

Milieustation De Treurenburg, Galliumstraat 9
08.30 – 16.00 uur

Shop | Grand opening pop-up store Janice


Mode-ontwerper én Bosschenaar Janice opent zijn pop-up store aan Kolperstraat 22. De winkel opent al op donderdag, maar de feestelijke opening vindt plaats op zaterdag. Janice en Andy zijn aanwezig voor persoonlijk styling advies. Een bezoekje waard!

Pop-up store Janice, Kolperstraat 22
10.00 uur

Sport | ML Booty Call


*TRING TRING* Yes, dit is een Booty Call! En je hoeft het niet geheim te houden. ML Booty Call is het rondreizende zusje van ML City. Bij ML Booty Call gaan party en sporten hand in hand. De eerste editie vindt plaats op zaterdag 25 maart 2023 om 10.15 uur bij Van Aken. Jij kan hier bij zijn! Alles wat je moet weten, lees je in ML Booty Call of bestel direct een ticket via de website van ML Training Club.

Bonus: aansluitend op de sportles kun je aanschuiven voor een lunch. Kosten zijn €14,50 per persoon en daarvoor krijg je huisgemaakte limonade, yoghurt met granola en fruit, volkorenwrap met kip en volkorencracker met avo. Reserveer snel een plekje via 0612817021

Werkwarenhuis/Van Aken
10.15 uur

Muziek | Lunchconcert: Trio Atlantic


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kunt u niet reserveren. Meer informatie: www.kamermuziekshertogenbosch.nl

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Festival | Masters of Hardcore


Het is weer tijd om flink te gaan beuken dit weekend in de Brabanthallen. Dit mega evenement is zowel in Nederland als internationaal zeer bekend onder de hardcore-lovers.

Brabanthallen
14.00 uur

Kids | Muntel Mini Playback Show Disco


Voor coole kids van 3 – 10 jaar oud! Er mag geplaybackt worden. Combinatieacts zijn ook zeker mogelijk. Geef je zo snel mogelijk op via [email protected] Let op, bij slecht weer gaat het event niet door.

Taxandriaplein
14.30 – 16.30 uur

Muziek | H73Live: Crossroad


Crossroad is een Bossche band die al wat jaren de Americana paden bewandelt. De laatste tijd meer richting folk, bluegrass en country in een semi-akoestische setting en meerstemmig.

Huis73
16.00 uur

Muziek | Monsters of Rock


Een mooi nieuw evenement met tributes to Iron Maiden, ACDC en Judas Priest.

De Kentering, Rosmalen
20.00 uur

Muziek | Huiskamersessie


De ‘oude’ zaterdagavond-jamsessie in een nieuw jasje! Deze sessie is in het café op het intieme huiskamerpodium. Bij de Huiskamer Sessie kan gebruik worden gemaakt van elektrische (bas)gitaren, keyboards en drums.

Station Zuid
20.00 uur

Muziek | Bossche Jazzsessie


Tijdens de Bossche Jazzsessie wordt aan professionele jazzmuzikanten en goede amateurs een podium geboden om samen te spelen. Ook beginners met affiniteit voor jazz en een redelijke beheersing van hun instrument zijn welkom. Er is altijd een backline aanwezig voor een pianist en/of gitarist, een bassist en een drummer.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Muziek | Forre Sterra 


Zaterdag bij HWO Liveavond: Forre Sterra. Energieke Indierock (band 1/2)

Het Warm Onthaal
20.30 uur

Muziek | Nore 


Zaterdag bij HWO Liveavond: Nore. Britpop (band 2/2)

Het Warm Onthaal
20.30 uur

Cabaret | Tobi Kooiman


Cabaretier Tobi Kooiman komt met zijn logica voor levensvraagstukken het publiek in Rosmalen een avond lang entertainen. Boek deze voorstelling bij Theater aan de Parade.

Perron-3, Rosmalen
20.30 uur

Muziek | Marcel Hufnagel 


Eet- & Borrelcafé De Druif op de Markt heeft iets nieuws: elke zaterdagavond is het hier tijd voor livemuziek! Deze zaterdag betreedt Marcel Hufnagel het podium. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het een heel gezellige avond. Kom jij ook?

De Druif
21.00 uur

Feestje | Rewind


Tijdens een avond Rewind, spoelen ze terug naar de hits van toen en fast forwarden ze naar de hits van nu! Een unieke mix tussen The Jackson 5, Nelly, Usher, Beyoncé en het hete heden. Take that, and Rewind it back!

Willem Twee Poppodium
22.00 uur

Feestje | Adoda


Adoda’s passie voor de scene en kennis van House muziek reikt lang en breed binnen het wereldwijde aanbod clubmuziek en dansplaten.

Werkwarenhuis/Van Aken
22.30 uur

Den Bosch City zondag

Muziek | Klassiek: Joost Willemze Dutch Classical Talent


Met zijn serene uitstraling en gestileerd programma laat hij ons zien hoe mooi eenvoud kan zijn. Prachtige, grote klank en heldere virtuositeit.’

Willem Twee Toonzaal
11.00 uur

Kunst/workshop | Kijken naar Kunst van Nu


In de cursus Kijken naar Kunst van Nu legt kunsteducator Marie-José Eijkemans aan de hand van een ‘conversation piece’ verbanden tussen het werk van de kunstenaars die bij Willem Twee werken en exposeren en het werk van andere kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. Tickets vanaf €5.

Willem Twee Kunstruimte
11.30 uur

Cultuur | Den Bosch Free Tours


Besides two dynamite sights to explore, the city of ‘s-Hertogenbosch offers a variety of beautiful and unique buildings and places, that will make every tourist long for more. During a 2½ hour free walking tour, our guide will show you the beauty of the medieval old town, and the stunning 17th and 18th century city walls. A history that starts around 70.000 bc, and ends in the present. Don’t forget to tip the guide!

Drakenfontein
12.00 uur

Muziek | Den Bosch Zingt… 90’s


Na Doe Maar en Fleetwood Mac hadden ze bij Den Bosch Zingt … weer eens zin in een gevarieerd repertoire met voor elk wat wils. Het werd ‘Hits of the 90’s’! Daar kun je alle kanten mee uit en dat doen ze ook. Tickets €10.

Podium Azijnfabriek
14.00 uur

Muziek | Oud Empelse Bloasmiddag


Diverse clubjes spelen een mooi stukje muziek!

De Lachende Vis
14.00 uur

Borrel | Zomertijd


De zomertijd is officieel ingegaan! En dat vieren ze maar al te graag bij De Graven van Leuven. Verwacht koude biertjes, zomerse wijnen, heerlijke tapas en lekkere pintxos.

De Graven van Leuven
14.00 uur

Muziek | Destination Bluesband


Destination Bluesband is een bluesband uit s-Hertogenbosch en omstreken en bestaat uit 5 gedreven muzikanten. Het repertoire: SRV-Eric-Clapton-Joe Bonamassa-Will Wilde-RORY Gallagher-Harrie Muskee-Z Z Top-Jethro Tull-BB King-King King-Blues Brothers-Herman Brood-James Harmann.

Station Zuid
15.00 uur

Muziek | Matthäus Passion


In de bijzonder ambiance van het Jheronimus Bosch Artcenter geniet je van Bachs Matthäus Passion. Te midden van de kunstwerken voert The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands met grote regelmaat zijn concerten uit.

Jheronimus Bosch Art Center
15.00 uur

Muziek | Jazz Factory – Metropole orkest Big Band ft. Philip Catherine & Peter Tiehuis


In het voorjaar van 2023 delen twee van de grootste gitaarhelden van de lage landen het podium met de Metropole Orkest Big Band. Philip Catherine en Peter Tiehuis laten tijdens vier concerten door Nederland zien waarom zij bij de absolute top horen.

Verkadefabriek
15.00 uur

Muziek | Rock/Heavy: The Answer + Black Mirrors


De Ierse Band The Answer en female-fronted Grunge rockers Black Mirrors sluiten jouw weekend al rockend en head-bangend af.

Willem Twee Poppodium
15.30 uur

Muziek | OpDieFiets


OpDieFiets is terug! De band speelt o.a. Nederlandstalige muziek, rock & roll, blues en zowel oudere als hedendaagse nummers. Kortom: veelzijdige luister- en dansmuziek!

Grand Café Bottles, Rosmalen
16.00 uur

Muziek | Podium Jazzwerkplaats


Op zondag spelen pianist Martin Fondse (Componist des Vaderlands), vocaliste Margriet Sjoerdsma en schrijfster Vrouwkje Tuinman de collage voorstelling ‘Stop de Tijd’ bij Podium Jazzwerkplaats. ‘Stop de Tijd’ is een mix van pure kamermuziek, een vleugje jazz en een knipoog naar de gospel.

Jazzwerkplaats (Tramkade 26)
16.00 uur

Muziek | Tribute to Kate Bush


Kingfisher Sky heeft haar bewondering voor Kate Bush nooit onder stoelen of banken gestoken! Sinds het ontstaan van de band vormt het oeuvre van Kate Bush een grote bron van inspiratie voor deze Haagse muzikanten. Meer tributebands zie je bij P79 Live.

P79
17.00 uur

Muziek | Andre Manuel


Vanaf 1985 was hij actief met de maatschappijkritische band Fratsen. Na het uiteenvallen van de band presenteerde Manuel in 1996 een soloprogramma onder de naam Krang, Twents voor ‘binnenstebuiten’. Hierna trad hij op met een band die eveneens de naam Krang droeg, maar hij bleef ook solo optreden. Met Krang won Manuel in 2000 een Zilveren Harp. In 2004 werd de groep ontbonden en ging hij verder als soloartiest. Tickets €10.

Bossche Brouwers
16.00 uur

Muziek | Tribute to Herman Brood & The Rolling Stones


Onder de naam Code Brood & The Stones brengt Michel Peters samen met zeven muzikanten twee legendes uit de nationale en internationale rock scene weer tot leven.

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok