Pak je agenda erbij: Check in deze Weekend Guide wat er allemaal te doen is in Den Bosch in het weekend van 3 – 6 augustus 2023

Bonjour mes amies! 

Ik houd het kort. Ben namelijk lekker met vakantie in La Douce France met geweldige vrienden, heerlijke wijnen en fantastische kazen. Weinig inspiratie voor een leuk tekstje over Den Bosch, geef ik eerlijk toe. Wel wil ik je de blog over de maand augustus tippen, want hier krijg je een volledig overzicht van alle activiteiten die deze maand gaan plaats vinden. 

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht agenda Weekend Guide 3 - 6 augustus 2023
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Expo | Cavoe’s Osu


Cavoe’s osu! evenement of COE is de grootste jaarlijkse bijeenkomst van de gemeenschap rond het spel osu! Het evenement omvat meerdere eSport-toernooien, verschillende activiteiten zoals VR-stations, een volledige arcade op het terrein en een 24/7 BYOC LAN-area waar bezoekers de klok rond kunnen gamen.

Brabanthallen
31 juli t/m 6 augustus

Cultuur | Klusfest


Deze zomer organiseert Boschgaard KLUSFEST! Tijdens de bouwvak (24 juli t/m 13 augustus) gaan ze met zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk klussen, om de eindsprint in te zetten en lekker veel gedaan te krijgen. Als je een paar dagen achter elkaar wil komen helpen kan je je tentje opzetten op de Graafse Akker. En ‘s avonds maken ze het gewoon gezellig met een kampvuurtje, een spelletjesavond of met live muziek! Meer informatie + aanmelden via Boschgaard/Klusfest.

Boschgaard
24 juli t/m 13 augustus

Kunst | Theaterfestival Boulevard


Van donderdag 3 tot en met zondag 13 augustus 2023 presenteert Theaterfestival Boulevard weer theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Opmerkelijk en actueel werk van binnen en buiten Europa voor een groot en nieuwsgierig publiek. Voor de leek en de liefhebber, voor de kunstprofessional en voor het gezin dat een dagje uit gaat. Voor iedere smaak. Voor iedere portemonnee.

Den Bosch
3 t/m 13 augustus

Borrel | Happy hour


Van 14.00 tot 16.00 uur is het Happy Hour bij Van Aken in het Werkwarenhuis. Je betaalt €17,50 voor een bucket met Claro’s (5 stuks) en €14,50 voor een kannetje Sangria. Vamos!

Werkwarenhuis
Donderdag t/m zondag 14.00 – 16.00 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Dans | Salsa & Bachata Openair


Met liefde organiseert Bossche Dansschool Salsipuedes een dansavond in het Pop-up Stadspark Burgemeester Loeffplein. Of je nu een expert bent of graag Salsa & Bachata wilt dansen en leren, iedereen is welkom op de dansvloer.

Pop-up Stadspark (Burgemeester Loeffplein)
19.00 uur

Bier | Speciaalbieravond


Elke donderdag is het bij De Druif Speciaalbieravond! De lekkerste biertjes voor slechts € 3,50.

De Druif
20.00 uur

Film | Buitenbios bij De Camping


Elke donderdag bekijk je een film aan de Zuid Willemsvaart (Orthenbrug) bij De Camping. Entree is €2, betalen aan de deur. Let op: de film wordt alleen afgespeeld als het niet regent.

De Camping
21.45 uur

Film | Buitenbios bij de Verkadefabriek


Perfecte date-idee met je lief of vrienden: Buitenbios bij de Verkadefabriek. De hele zomer lang draait de Verkadefabriek de nieuwste films en fijnste klassiekers op de binnenplaats. Donderdag kijk je Raging Bull, Martin Scorsese’s biografie over de paranoïde bokser Jake La Motta (Robert De Niro).

Verkadefabriek
22.00 uur

Feestje | Dansdag


Op de donderdag geven wij het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting (muv. de cocktails). Masquraid heeft er zin in!

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Sport | ML Cycle Rooftop Rides


Je kon het al lezen in de blog over de leukste activiteiten in juli: ML Cycle Rooftop Rides start vanaf vrijdag 7 juli bij Current Rooftop! We trappen af met het thema Cycle & Gin. Tickets zijn nu beschikbaar voor leden (€7,50 per les) en niet-leden (€10 per les).

Current Rooftop
16.00 uur

Sport/Dating | Sup & Match


Lijkt het jou leuk om te daten op de sup en (misschien) je partner te ontmoeten tijdens het suppen? Ben je single en tussen de 25 en 55 jaar? Heb je suppen nog nooit gedaan, geen probleem, je krijgt les van een echte supleraar Cédric. Als je het vaker doet, mag je je eigen sup ook meenemen. Meer informatie via Samen Suppen.

Engelermeer
18.00 – 22.30 uur

Muziek | Jazzy Sounds


Jean-Jacques Rojer speelt op zijn gitaar. Hij heeft met verschillende grootheden gespeeld als Paquito de Rivera en Wynton Marsalis.

Brasserie Cé
18.30 uur

Educatief | Publieksavond sterrenwacht


Begin van de avond kun je met een speciale zonnetelescoop veilig naar de zon kijken. Met een andere telescoop observeer je heel mooi de maansikkel. Als het wat donkerder wordt, zien we steeds meer sterren oplichten. Je leert enkele bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden kennen, zoals de Poolster, Aldebaran, Wega, Grote en Kleine Beer, Ossenhoeder, Zwaan en Cassiopeia. Het moet wel onbewolkt zijn om de zon en sterren te kunnen waarnemen. Tickets kosten €6 per persoon.

Sterrenwacht Halley
21.00 – 23.00 uur

Feestje | Gewoon, dansen met DJ Kuif


Na de Boulevard nog even lekker dansen? Dat kan! Met DJ Kuif!

Bossche Brouwers
22.00 uur

Feestje | Club W: DJ Noyz


Ook deze vrijdag komt DJ Noyz weer bij Van Aken draaien om iedereen lekker los te laten gaan. Tot dan!

Werkwarenhuis
22.00 uur

Feestje | VOETSTUK


Op 4 augustus keert Voetstuk terug in de heetste kelder van Den Bosch! Ben jij er ook bij?

P79
22.00 uur

Film | Buitenbios bij de Verkadefabriek


Een gezellige start van het weekend: Buitenbios bij de Verkadefabriek. De hele zomer lang draait de Verkadefabriek de nieuwste films en fijnste klassiekers op de binnenplaats. Vrijdag kijk je Driver Baby, een romantische actiefilm vol heerlijke rocksongs en adrenaline.

Verkadefabriek
22.00 uur

Feestje | Karaokeavond


Iedere eerste vrijdagavond van de maand, vanaf 22:00 organiseert ’t Opkikkertje de super gezellige karaoke avond! Wil jij shinen op het podium ? Pak dan jouw moment! Alleen meedansen en aanmoedigen mag natuurlijk ook!

’t Opkikkertje
22.00 uur

De meest uitgebreide agenda van Den Bosch


Met de Weekend Guide houden we jou wekelijks op de hoogte van de events in Den Bosch. Wil jij deze agenda voortaan op woensdagochtend in je mailbox vinden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Den Bosch City zaterdag

Sport | ML Cycle Rooftop Rides


Je kon het al lezen in de blog over de leukste activiteiten in juli: ML Cycle Rooftop Rides start vanaf vrijdag 7 juli bij Current Rooftop! De zaterdagen staan in het teken van ‘Sunrise Rides’. Tickets zijn nu beschikbaar voor leden (€7,50 per les) en niet-leden (€10 per les).

Current Rooftop
09.30 uur

Shop | Opening Noeloe Mini


Zaterdag 5 augustus is het zover: Noeloe Mini gaat open! De winkel hangt vol leuke babykleertjes, speelgoed, enz enz.. De winkel zal geopend zijn iedere woensdag t/m zondag in ons kleine pandje in de Vughterstraat (het pand waar Noeloe voorheen gevestigd zat).

Noeloe Mini
10.00 uur

Food | Rondleiding Den Food Bosch


Den Food Bosch is een experimenteel voedselbos van 0,8 hectare groot in Sint-Michielsgestel. Het bestaat uit een paar duizend bomen, struiken en kruiden, waarbij een natuurlijk bosecosysteem wordt nagebootst. Dit agro-ecologische meerjarige landbouwsysteem kan een grote variatie in vers, gezond en krachtig voedsel produceren. Meld je aan voor een rondleiding via info@denfoodbosch.org

Den Food Bosch
10.00 – 11.30 uur

Sport | SUP-techniek voor gevorderden les


Beheers je de basis van het SUPPEN of heb je onze ASI SUP Cursus gevolgd? Dan is dit het ideale vervolg om jouw techniek nog veder te ontwikkelen. De lessen worden gegeven door onze gecertificeerde ASI SUP instructeurs.

SUP & Windsurf, Engelermeer
13.00 – 15.00 uur

Sport/muziek | SUP Concert


Na het succes van vorig jaar gaan Samen Suppen een 3de sup concert in Den Bosch organiseren! Op zaterdagavond 5 augustus vanaf 19.00 uur organiseren zij het 3de drijvende sup concert in Den Bosch. De locatie zal ook deze keer het Zuiderplas in Den Bosch zijn. Meer info via Samen Suppen.

Zuiderplas
19.00 – 23.00 uur

Muziek | Muziek op de Binnendieze


Al jarenlang vormt het water van de Binnendieze het podium voor deze zomeravondconcerten. Je vaart over de Binnendieze in een fluisterboot onder en langs de prachtige gerestaureerde vestingwerken naar het in de luwte daarvan gelegen concertpodium. 

Opstappen bij de Molenstraat
19.30 uur
21.30 uur

Feestje | Fomo Fatale

 

Bereid je vooral niet voor en laat je verrassen door dj’s die experimentjes dansbaar maken. Op 5 augustus is het podium voor Habibi Gun, META Malou en OMEMI.

 

Bossche Brouwers
22.00 uur

Feestje | Club W: DJ Rens Blokx

 

Kom ook jij deze avond heerlijk dansen samen met je vrienden? DJ Rens Blokx zal ervoor zorgen om je heupen van links naar rechts te laten gaan, de hele nacht lang!

Werkwarenhuis
22.00 uur

Film | Buitenbios bij de Verkadefabriek


Deze editie van Buitenbios bij de Verkadefabriek wil je niet missen! Zaterdag kijk je Il Primo Giorno Della Mia Vita. Vlak voordat ze op het punt staan zichzelf van het leven te beroven, haalt een vreemdeling vier voor elkaar onbekenden over om een pact te sluiten: hij zal ze laten zien wat er zal gebeuren wanneer ze er niet meer zouden zijn.

Verkadefabriek
22.00 uur

Den Bosch City zondag

Shop | Snuffelmarkt Buiten


Leuke dingen, gekke dingen, kostbare dingen, handige dingen er is van alles te vinden op de snuffelmarkt. Iedereen is welkom om lekker tussen de spullen te snuffelen, te handelen en te kopen. Neem al je kleingeld mee en ga op zoek naar de leukste koopjes, voor jezelf of voor iemand anders!

Brabanthallen
09.00 – 16.30 uur

Shop | Bossche Montmarte


Op deze markt vind je brocante, boeken, platen, bloemen, lekkernijen en vintage. Dit kleinschalig en laagdrempelig evenement is gratis toegankelijk en biedt op een verrassende locatie gezelligheid voor alle Bosschenaren.

Burgemeester Loeffplein
12.00 – 17.00 uur

Spel | Pubquiz


Op elke eerste zondag van de maand spelen wij bij de Bossche Brouwers de Pubquiz. Altijd al willen weten wie de slimste in de groep is, de meeste nutteloze feitjes kent en tegelijkertijd een gezellige avond hebben waarbij veel wordt gelachen? De pubquiz is dé manier om daar achter te komen!

Bossche Brouwers
14.00 uur

Educatief | Publieksmiddag sterrenwacht


Deze middag staat de dichtstbijzijnde ster centraal: onze zon. Halleyleden verzorgen publiekspresentaties en vertellen aan de hand van prachtige beelden en animaties allerlei bijzonderheden over de zon: zijn ontstaan, zijn levensloop en zijn einde. En als het een zonnige dag is, kan iedereen door een speciale telescoop veilig naar zon kijken. Tickets kosten €6 per persoon.

Sterrenwacht Halley
14.00 – 16.00 uur

Muziek | Indie: Susurrous


Susurrous is het soloproject van Lennard Vaarten, multi-instrumentalist, zanger en bedroom producer pur sang.

Station Zuid
15.00 uur

Muziek | Rock: JackerSnack


JackerSnack The Band smokin’ it bij Cafe Het Warm Onthaal. Kom rocken!

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.