Pak je agenda erbij: Check in deze Weekend Guide wat er allemaal te doen is in Den Bosch in het paasweekend van 6 – 10 april 2023

Hallo allemaal!

Dit weekend is het Pasen! Dat betekent een extra lang weekend. Heerlijk. Speciaal voor jullie heb ik deze Weekend Guide dan ook uitgebreid naar vijf (!) dagen. Ja, ook 2e paasdag gaat een topper worden, hoor. 

Heb jij al onze paasblogs al gelezen? Zoals Paasctiviteiten voor het hele gezin, de Leukste paasmusthaves te kopen of laat je inspireren met Tips voor het paasweekend

Fijn Pasen gewenst!
– Den Bosch City

Weerbericht agenda Weekend Guide 6 - 10 april 2023
WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Muziek | Lunchconcert: Barokensemble Kapellmeister


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kunt u niet reserveren. Meer informatie: www.kamermuziekshertogenbosch.nl. Lunchconcert bezoek je bij Podium Azijnfabriek.

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Dineren | spareribsavond


Iedere donderdag Spareribsavond (onbeperkt spareribs voor €23,00 p.p.).

Boerengoed
16.30 uur

Bier | Speciaalbieravond


Elke donderdag is het bij De Druif Speciaalbieravond! Dit betekent dat je de lekkerste biertjes voor slechts € 3,50 per glas drinkt.

De Druif
20.00 uur

Muziek | Ierse (folk) Sessie


Iedereen die een instrument bespeelt of zingt is welkom, ongeacht niveau of traditie. Bij een Ierse sessie zit iedereen gezellig om de stamtafel of in een kring om samen b.v. traditionele Ierse muziek ten gehore te brengen.

Station Zuid
20.00 uur

Cabaret | Ramon Chatrer: Opperhond


Ramon Chatrer zet de realiteit naar zijn hand. Hij worstelt zich door hersenspinsels in een hoofd dat nooit stilstaat. Waarom gedragen wij ons altijd zoals de rest van ons verwacht? In zijn muzikale voorstelling gaat Ramon daar dwars tegenin. Hij neemt het op voor jou en alle andere mensen die er nét niet bij horen. In Opperhond hoor jij er wel bij. Te zien in de Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.15 uur

Theater/dans | Conny Janssen Danst


In deze voorstelling van Conny Janssen Danst observeren we twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Via filmbeelden en livedans zien we slices of life en zoomen we in op de verschillende kleine levens. Met een mozaïek aan vertellingen ontdekken we wat hen verbindt. Waar hun individuele levens elkaar raken zonder dat zij dat zelf beseffen. Te zien in de Verkadefabriek, ook op vrijdag en zaterdag.

Verkadefabriek
20.30 uur

Muziek | Haydns laatste woorden


Denk je aan muziek tijdens Pasen, dan denk je al snel aan de Matthäuspassion van Bach. De Academy of Music and Performing Arts in Tilburg vond het tijd worden om die traditie eens te doorbreken.

Willem Twee Toonzaal
21.00 uur

Feestje | Overblijven


Op de donderdag geven wij het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting (muv. de cocktails). Mr. Esperando heeft er zin in!

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Kids | Play Date


Kindjes kunnen zorgeloos spelen van 0 tot 4 jaar. Leuke grondbox, springkussentje, glijbaantje en ouders kunnen elkaar leren kennen.

Windkracht5, Rosmalen
09.00 – 1..00 uur

Sport | Skatenight #2


Na een zeer geslaagde eerste avond in WSC Skatepark: SKATENIGHT #2! Een avond vol met skateboarden en gezelligheid. Een chaos jam, waar iedereen aan kan meedoen en vette tricks beloond worden.

World Skate Center (Tramkade)
18.00 uur

Theater/dans | Conny Janssen Danst


In deze voorstelling van Conny Janssen Danst observeren we twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Via filmbeelden en livedans zien we slices of life en zoomen we in op de verschillende kleine levens. Met een mozaïek aan vertellingen ontdekken we wat hen verbindt. Waar hun individuele levens elkaar raken zonder dat zij dat zelf beseffen. Te zien in de Verkadefabriek, ook op donderdag en zaterdag.

Verkadefabriek
20.30 uur

Muziek | Jazzy Sounds


Elke 1e vrijdag van de maand organiseert Brasserie Cé Jazzy Sounds. Deze week is Trio Peter Ligtermoet te gast. Trio Peter Ligtermoet is een zeer ervaren en buitengewoon vakkundige multi-instrumentalist.

Brasserie Cé
20.00 uur

Spel | Bingo Night


Windkracht5 Wijkcentrum organiseert de gezelligste maandelijkse bingo met leuke prijzen.

Windkracht5, Rosmalen
20.00 uur

Muziek | Straf: Presentatie album “Zeppelin!”


Overal waar Straf komt danst jong en oud mee, met een lach en een traan. Gaan de daken eraf, worden tenten omver geblazen, en worden zalen plat gespeeld. Leve het leven! Leve Straf !

Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Muziek | Inkhorn Controversy


Inkhorn Controversy is een band uit Utrecht en speelt zowel Nederlands- als Engelstalige Indie-Rock/Postpunk, plus een vleugje Progrock.

Station Zuid
21.00 uur

Muziek | Karaoke-avond


Elke eerste vrijdag is het karaoke-avond bij ‘t Opkikkertje. Wil jij shinen op het podium? Pak dan jouw moment! Alleen meedansen en aanmoedigen mag natuurlijk ook.

‘t Opkikkertje
21.30 uur

Feestje | Club W: DJ Ralph


Altijd feest met DJ Ralph. Deze vrijdag vanaf 22.00u zet hij Van Aken weer op zn kop. Kom lekker eten en daarna tafels aan de kant en dansen maar!

Werkwarenhuis/Van Aken
22.00 uur

Feestje | SNiKHEET


SNiKHEET in P79, dat wordt een goede vrijdag… Vier Pasen op de heetste Urban tracks! Tot dan!

P79
23.00 uur

De meest uitgebreide agenda van Den Bosch


Met de Weekend Guide houden we jou wekelijks op de hoogte van de events in Den Bosch. Wil jij deze agenda voortaan op woensdagochtend in je mailbox vinden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Den Bosch City zaterdag

Shop | Vintage kilo Sale


Vast bedrag per kilo vintage betalen? Dat kan bij de Vintage Kilo Sale komende zaterdag. Je betaalt per gewicht van alle items die je wilt hebben.

De Gruyterfabriek
10.00 – 17.00 uur

Borrel | Café OokZo!


Café OokZo! is een werkgroep van het COC Noordoost Brabant en is bedoeld voor lhbti+ mensen met een verstandelijke beperking. Het is de bedoeling om de bezoekers een fijne en veilige omgeving te bieden.

Station Zuid
15.00 uur

Sport | The Dukes thuiswedstrijd


Om 15.00 uur is de kick-off van The Dukes 1 vs RFC Haarlem. Moedig de mannen aan vanaf de stadsmuur!

Rugbyclub The Dukes
15.00 uur

Muziek | Global Music Jam Session


Op zaterdag 8 april schotelen we je allerlei wereldse muziekstromingen voor! Laat je tijdens deze Global Music Jam Session inspireren én uitdagen om mee te jammen met de avontuurlijke melodische klanken en ritmische grooves die zomaar spontaan op het podium kunnen en mogen ontstaan.

Huis73
16.00 uur

Theater | Vuur op de Parade


Zaterdag 8 april ben je weer welkom voor hèt paasverhaal van ‘s-Hertogenbosch. Aanvang 19.00 uur, Parade, ‘s-Hertogenbosch, toegang gratis! Een mooi verhaal, muziek en dans. Na afloop is er een drankje en wat lekkers en ontmoet je mensen uit onze mooie stad. Kom jij ook?

Parade
19.00 uur

Muziek | La Grange


Het Warm Onthaal Liveavond: La Grange. Verwacht stevige bluesrock!

Het Warm Onthaal
20.00 uur

Theater | Whistleblowers


Een toegewijd team van jonge vrouwen stormt het veld op, klaar voor de uitdaging. Maar er staat veel meer op het spel dan deze ene wedstrijd en deze ene titel. De vrouwen onthullen verhalen en situaties van seksuele intimidatie in Zuid-Afrika. Terwijl de scheidslijn tussen het spel en het commentaar vervaagt en het team ruimte geeft aan de ​​collectieve woede en frustratie over de situatie van deze vrouwen in Zuid-Afrika, moeten ze een​ keuze maken: aanvallen of verdedigen. Te zien in de Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.15 uur

Theater/dans | Conny Janssen Danst


In deze voorstelling van Conny Janssen Danst observeren we twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Via filmbeelden en livedans zien we slices of life en zoomen we in op de verschillende kleine levens. Met een mozaïek aan vertellingen ontdekken we wat hen verbindt. Waar hun individuele levens elkaar raken zonder dat zij dat zelf beseffen. Te zien in de Verkadefabriek, ook op donderdag en vrijdag.

Verkadefabriek
20.30 uur

Muziek | Brainhack Musicbox


Brainhack Musicbox is een synth | noise | jazz trio uit Oekraïne. Het “Steunfonds Oekraïense Makers” stelde gitarist Bram Stadhouders in de gelegenheid om dit trio uit te nodigen voor een residentie en tournee in Maart en April in Nederland. Ze komen speciaal hiervoor uit Oekraïne, en gaan daarna weer terug.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Feestje | JAS ROK BLOES


JAS ROK BLOES is een regelmatig terugkerende dansavond in Tapperij Het veulen waar DJ Leen de fijnste Rock&Roll, Jazz,Swing, Funk, Soul & Dance Classics draait.

Tapperij Het Veulen
21.00 uur

Muziek | Jazz Factory: Henk Kraaijeveld Quintet


In het land van de Nederlandse jazzvocalisten neemt Henk Kraaijeveld met zijn pakkende en tegelijkertijd avontuurlijke songs een unieke plaats in. Te zien in de Verkadefabriek.

Verkadefabriek
21.00 uur

Muziek | CU@Sunrise


CU@Sunrise speelt passievol eigen werk. Gitaarrock, geïnspireerd door de alternatieve scene uit de jaren 80 en 90, het ene moment vuig, dan weer melodisch.

Station Zuid
21.00 uur

Muziek | Zangeres Renske


Eet- & Borrelcafé De Druif op de Markt heeft iets nieuws: elke zaterdagavond is het hier tijd voor livemuziek! Deze zaterdag betreedt Marcel Hufnagel het podium. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het een heel gezellige avond. Kom jij ook?

De Druif
21.00 uur

Feestje | Djoekkebox: de ELPEE Editie


Ter herinnering en nagedachtenis aan platenzaak Elpee, vroegah de beste platenzaak van Den Bosch gaan we eens een keer oldschool djoekkeboxen: je kunt je plaatje aanvragen door het invullen van een briefje maar dit keer ook door gewoon ouderwets een singeltje uit een platenbak te pakken! Geef die aan de deejays en ze leggen hem op de spelers. Staat je plaatje niet in de bak, dan kun je als vanouds je verzoekbriefje invullen. Hoe dan ook, je plaatje verschijnt als hij gedraaid wordt op het grote scherm.

Bossche Brouwers
22.00 uur

Feestje | Club W: La Bunga


Deze vrouwelijke dj zorgt voor een goed feestje en laat het plubliek lekker los gaan in de roze walhalla.

Werkwarenhuis/Van Aken
22.00 uur

Den Bosch City zondag

Kids/Borrel | 1e Paasdag bij Van Aken


Lekker genieten op het terras, pizza’s uit de steenoven, Spaanse tapas, paas eieren zoeken en natuurlijk heerlijke dranken! ⁣

Werkwarenhuis/Van Aken
12.00 uur

Muziek | Akoestisch Open Podium


Het Akoestische podium is laagdrempelig en biedt plek aan allerlei verschillende disciplines van dichters, muzikanten, vertellers, kleinkunstenaars, goochelaars, zangers, singer-songwriters, comedians tot andere die hun talent willen delen.

Station Zuid
15.00 uur

Muziek | Ferme Jongus


Het Warm Onthaal Livemiddag: Ferme Jongus. De Gelderse 5-mansformatie Ferme Jongus speelt Nederpop door de jaren heen. Bekend meezingrepertoire met nummers die je net even niet verwacht. Hoe? Tja, op ferme wijze!

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Muziek | Jessica Manuputty


Zangeres Jessica Manuputty viert de release van haar tweede album en zal met haar band de melancholieke eilandliedjes live ten gehore brengen. Tussendoor vertelt ze over haar grootouders, hoe ze de lagu-lagu van hen leerde en wat deze voor haar betekenen.

Willem Twee Toonzaal
15.30 uur

Muziek | General Electric


Deze band speelt van alles: Beatles, Stones, Animals, Byrds, Police, Hendrix, Cream, Led Zeppelin, The Kinks, Small Faces, Grand Funk Railroad, Paul McCartney……. als het maar elektrisch is en de vonken er maar vanaf vliegen. Bekende en minder bekende covers uit de 60’s, 70’s en 80’s, toen popmuziek nog muziek was. Meer tributebands zie je bij P79 Live.

P79
17.00 uur

Feestje | 1e Paasdag w/ La Bunga & Masquraid


Op eerste paasdag draaien La Bunga en Masquraid de lekkerste plaatjes. Met wie kom jij losgaan?

P79
22.00 uur

Header Maandag Weekend Guide

Kids | Paasfestijn


Kom 2de paasdag naar Windkracht5 Wijkcentrum voor het allerleukste paasfeest! Er is een interactieve kinderdisco met verschillende extra spelonderdelen en natuurlijk ontmoet je de échte Paashaas!

Windkracht5, Rosmalen
11.30 – 13.00 uur

Shop | Ibiza Markt


Een markt geïnspireerd op de hippie markten van Ibiza. Een hipp(i)e markt waar circa 70 moderne hippies, originele hippie en bohemian producten aanbieden.

Werkwarenhuis/Van Aken
12.00 – 18.00 uur

Muziek | Mad Lee


Vervlogen tijden herleven met Mad Lee! De 4 doorgewinterde muzikanten brengen een eerbetoon aan legendarische muziekhelden.

Station Zuid
15.00 uur

Feestje | Dem Boss


Dem Boss (reggae) is Tweede Paasdag terug met een middageditie! Uit Amsterdam komt met zes man sterk The Downbeat Detonators met hun authentieke 60’s rocksteady sound en uit Eindhoven de 90’s reggae dancehall artiest MC King Lover. Natuurlijk wordt de dag muzikaal verder ingevuld door de fijnste DJ’s.

Willem Twee Toonzaal
15.00 uur

Muziek | Pat McManus Band


Laat je muzikaal verrassen door dit power trio geleid door voormalig Mama’s Boys en celtus gitarist/violist, singer and songwriter Pat McManus. De meest vette Blues/rock covers komen voorbij en zo ook hun geniale eigen nummers. Entree 7,50 eu.

Café Zaal Overberg, Sint-Michielsgestel
16.00 uur

Muziek | Mo & The Stage animals


Het Warm Onthaal Livemiddag: Mo & The Stage Animals. Rauwe blues wordt afgewisseld met stevige rock of een mooie gevoelige ballad. Door deze verschillende stijlen is het voor iedereen genieten!

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.