De eerste blog van Mechteld


Joe,  Mechteld hier, voor het eerst aan het bloggen voor ‘Den Bosch City’.  Het leek me leuk om af te trappen met mijn favoriete hotspots in, je raadt het al, Den Bosch! 

Eten en drinken | Tappunt Foodbar & Beers

Voor de beste flammkuchen moet je bij Tappunt zijn. En voor lekker biertjes trouwens ook. Extra bonus punten voor Tappunt omdat ze leuke spelletjes hebben liggen, iets waar ik altijd erg gevoelig voor ben. In de zomer delen ze met hun buurondernemers een groot terras zodat je lekker in de zon kan borrelen.

Tappunt Foodbar & Beers: Minderbroedersstraat 28 

del angelo den bosch city

Eten en drinken | Dell Angelo

Voor goed Italiaans eten ga je naar Dell Angelo. De sfeer is gezellig en knus. Ondanks de super moderne inrichting voelt het alsof je in een authentieke Italiaanse tent bent. Misschien komt het omdat je zo de keuken in kijkt… Tip: Bestel als voorgerecht het Carpaccio Plateau, heerlijk om samen te delen.

Dell Angelo: Guardianenhof 26

hello my friend den bosch city

Eten en drinken | Hello My Friend

Hello my friend’ is wat er bij elk willekeurig streetfood tentje, in welk land dan ook, tegen je gezegd wordt. En dat is precies de juiste omschrijving voor deze hotspot. Of je nu gaat ontbijten (Hello Breakfast Burrito), lunchen of dineren. Hier is al je favoriete streetfood uit verschillende landen op één plek. Kiezen is echter wel een probleem, want echt alles is lekker. Ben je op zoek naar een leuke cocktailworkshop, dan kan je ook bij Hello My Friend terecht.

Hello My Friend: Kruisstraat 31

noemme den bosch city

Eten en drinken | Noemme

Noemme is gelegen in de altijd gezellige Korte Putstraat. Het is een aanrader voor iedereen, maar zeker ook voor mensen die vegetarisch eten. Met voldoende keuze in vega(n) gerechten is er voor ieder wat wils. Vlees en vis is er namelijk ook heel smakelijk. De kaart bestaat uit een voorprogramma, een show en een toegift en de sfeer is hip en gezellig.

Noemme: Korte Putstraat 1-G.

zuivelhoeve den bosch city

Eten en drinken | Zuivelhoeve

Verstopt achter de markt ligt mijn favoriete kaaswinkeltje Zuivelhoeve.
Voor de lekkerste kaasjes ben je hier aan het goede adres, ze matchen er meteen een goede wijn voor je bij zodat je bij elke borrel geniet. Je vindt er ook heerlijke worstjes, of een goede tapenade.

Zuivelhoeve: Kolperstraat 16

Shoppen | Moeders mooiste

Welkom in de kinderhemel. Hier vind je alles voor je babykamer, of om je mini tot in de puntjes te stijlen. Mijn persoonlijke favoriete onderdeel van deze winkel is de ‘MaiLeg’ hoek. Iedereen die een poppenhuis heeft wil hier naar binnen. Je kan het zo gek niet bedenken (nee echt niet!) of het bestaat in muizenformaat. Een wasmachine, koelkast, broodrooster en wipstoel. Samen met alle mooie poppetjes is dit een leuke plek voor elke muizenhuis-eigenaar. Tevens slaag je hier ook voor alle kraamcadeaus! Toegegeven…goedkoop is het niet, maar prachtig is het wel.

Moeders Mooiste: Vughterstraat 123

Shoppen | Koekwaus

Een tripje naar Koekwaus stelt nooit teleur. Eigenlijk slaag ik hier altijd wel. Met mijn favoriete merken zoals Numph, Armed Angels, FRNCH, MINUS en Peppercorn koop ik eerder te veel dan te weinig. Gelegen in de Vughterstraat in een prachtig pand. Dit leuke boetiekje is van Marlou en Laura, die al jaren samen deze winkel runnen. De mooie kleuren en leuke printjes vallen meteen op. Om hier te shoppen hoef je je luie stoel eigenlijk niet eens uit te komen. Via Instagram showt het personeel je alles wat nieuw binnen komt, en kan je het online via de webshop bestellen.   

Koekwaus: Vughterstraat 19

Cultuur en eten | Barkade

Zoek je nog een leuke activiteit met je vriendengroep, of gewoon met je partner. Zing dan de longen uit je lijf in je eigen privé karaokebar in Barkade! Waan je even als Spice Girl of Mariah Carey. Maak je geen zorgen, de ruimtes zijn supergoed geïsoleerd. Ben je uit gezongen, of sowieso niet echt een nachtegaal? Je kan er ook arcade spelletjes spelen, de lekkerste cocktails drinken en authentieke Aziatische hapjes bestellen. Toch liever een dansje doen? Op vrijdag avond/nacht kan je met de voetjes van de vloer op de leukste elektronische muziek in ‘Clubkade’. 

Barkade: Tramkade 26

oak den bosch city

Shoppen | OAK

Deze boetiek is bij uitstek mijn lievelingswinkel. Met super fijne basics van ‘MSCH Copenhagen’ of ‘Selected femme’ sla je de plank nooit mis. Maar aan bijzondere items is bij OAK ook geen gebrek. Denk hierbij aan toffe tegeltjes, poezentruien of sieraden die net even anders zijn. Verder vind je hier ook de leukste plantjes en potjes om elk interieur op te fleuren.

OAK: Snellestraat 45

vaasje vals den bosch city

Interieur | Vaasje Vals

Bijna helemaal achteraan in de Vughterstraat vind je Vaasje Vals. Als je van kleurrijke vazen houdt is dit je spot. Naast prachtige Pols Potten vazen en betaalbare varianten van de o zo dure Tulpenvaas, koop je hier prachtige zijde bloemen. Neem een vaas van thuis mee (of koop er daar een) en laat je eigen boeket samen stellen. Loop ook eens helemaal door naar achteren. Je kan daar de meesterbloemist aan het werk zien, want de winkel (die van zijn dochter is) loopt zo over in de binderij van de meesterbloemist. Naast dat daar prachtige boeketten gemaakt worden is er een grote verzameling vintage spullen. 

Vaasje Vals: Vughterstraat 197

Sissy Boy Den Bosch city

Interieur | Sissy boy


Alleen al voor de architectuur van het pand zou je hier eens naar binnen moeten lopen. Het pand is werkelijk prachtig. Naast het feit dat je er niet alleen superleuke kleding kan shoppen voor jezelf en voor je kids, kan je er ook toffe woonitems scoren. Wat je zeker moet doen als je eens in de Sissy Boy in Den Bosch bent, is helemaal door naar achter lopen. Het pand was namelijk vroeger een bank, en de oude kluis is intact gebleven. Compleet met kluisdeur en doorkijkje naar de binnenkant van de kluis. Als je van dit alles nou zin hebt gekregen in een kopje koffie, hoef je zelfs daarvoor niet de winkel uit.

Sissy Boy:  Verwersstraat 29


Ben jij nieuwsgierig geworden? Ga dan snel deze hotspots zelf bekijken. En vergeet ook niet een reactie achter te laten met jouw favoriete hotspots. 

Fotocredits:  Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok