Inzamelingsactie Vught via Edward en Gerrie


Via Facebook hebben Edward Hendrickx en Gerrie van Keulen mensen opgeroepen spullen in te zamelen voor Oekraïne. Zij vragen je oude spullen van zolder te halen zoals slaapzakken, skikleding en regenpakken. Ook zijn conserven (lang houdbaar voedsel) zeer gewenst. Maar vergeet ook zeker geen babyvoeding, batterijen en andere belangrijke zaken mee te nemen, zie de lijst op Facebookpagina Hulp voor Oekraïne.

Op maandag 14 maart worden de artikelen naar de plaats van bestemming vervoerd. Deze gehele week kunnen er nog goederen gedoneerd worden tussen 17.00 – 19.00.

Locatie: Esscheweg 105, Hal 1 in Vught
Contact: Facebookpagina Hulp voor Oekraïne

Den Bosch City inzamelen Oekraïne Vught
Den Bosch City MLTraining Oekraine

ML Training Club en ML City doneren opbrengst van jubileum-item


Dit jaar bestaat ML Training Club (zelfde eigenaren ML City) drie jaar.  Om dit te vieren, hebben ze een t-shirt ontworpen. In principe zou de lancering van dit item later dit jaar plaatsvinden. 

Echter heeft het team van ML Training Club ervoor gekozen het t-shirt momenteel al te verkopen. Op deze manier willen zij geld inzamelen voor Oekraïne. De gehele opbrengst per verkocht t-shirt gaat namelijk naar Giro555!
Eveneens wordt 10% van de opbrengst van nieuwe abonnementen gedoneerd aan Giro555 (geldig t/m 10 maart).

Het t-shirt is nu te bestellen als pre-order. Heb je interesse in het t-shirt, zie dan het bericht van ML Training Club op Instagram.

ML Training | Website
ML City | Website

Inzamelen en doneren via JCI Quadrivium Den Bosch


Netwerkclub JCI Quadrivium in Den Bosch is onderdeel van de landelijke netwerkorganisatie Junior Chamber International (JCI). In heel Nederland zijn zij momenteel druk bezig met het inzamelen van goederen en gelddonaties. Ook in Den Bosch kun je helpen.

JCI heeft een lijst opgesteld met de meest waardevolle artikelen. Ongetwijfeld dat een van deze spullen in overvloed bij jouw thuis liggen. Of maak er een ommetje voor naar de supermarkt. 

Voor meer informatie, stuur een bericht naar JCI Quadrivium via Instagram.

Den Bosch City inzamelingsactie JCI

Quinta de Vries zamelt geld in voor de gaarkeukens aan de grens polen-Oekraïne


Via Facebook heeft Quinta de Vries de oproep geplaatst geld te doneren. Deze donaties komen terecht bij het dorp Cieszanów in Polen, gelegen aan de grens van Oekraïne. De dames in de gaarkeuken staan dag en nacht te koken voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Alle binnenkomende bedragen worden door Quinta direct overgemaakt naar de burgemeester van het dorp.

Mirek Blakita, de buurman van Quinta, is zelf welbekend met het desbetreffende dorp. Op Facebook schrijft Quinta: “Mijn Poolse buurman Mirek heeft hier al meer dan 10 jaar een bouwbedrijf en ik ken hem goed. Zijn hele familie komt uit een grensdorp in Polen, tegen de grens van Oekraïne. ‘As we speak’ komen er daar continue vluchtelingen aan, voornamelijk vrouwen en kinderen met hartverscheurende verhalen. De moeder van Mirek is (samen met veel andere vrouwen uit het dorp) begonnen met het opzetten van gaarkeukens voor deze vluchtelingen.

Mirek heeft rechtstreeks contact gehad met Zdzislaw Zadworny, burgemeester van Cieszanów en omliggende dorpen. De burgemeester heeft aangegeven dat het geld rechtstreeks wordt besteed aan voedsel en aan wat de vluchtelingen nodig hebben. Inmiddels is er al meer dan € 10.000 ingezameld en zijn er verschillende aanbiedingen gedaan door donateurs. Maar door de flinke toestroom aan vluchtelingen blijft het constant inzamelen van geld erg belangrijk.

Doordat het opzetten van een stichting veel tijd kost, heeft Quinta ervoor gekozen een eigen rekening te gebruiken voor de transacties. Middels de e-mails die in de omschrijving van de betalingen worden toegevoegd, houdt Quinta de donateurs op de hoogte van de ontwikkelingen in het dorp. 

Geld doneren aan de gaarkeukens van het dorp kan via de volgende gegevens:
Quinta de Vries
NL 50 ABNA 0446 20 65 47
Omschrijving: Hulp Oekraïne + je e-mailadres 

Den Bosch City actie Oekraïne Quinta de Vries
Den Bosch City actie Oekraïne Quinta gelddonatie
Den Bosch City actie Oekraïne Quinta inzamelingsactie

Bijdragen aan hulpactie “Licht voor Oekraïne” bij Werkwarenhuis/Van Aken in samenwerking met Mirek


Belangrijk: deze inzamelingsactie eindigt op dinsdagmiddag 8 maart 17.00 uur!

Eerder las je al hoe Quinta en Mirek samen geld inzamelen voor het grensdorp. Mirek rijdt zelf op woensdag 9 maart naar de grens Polen-Oekraïne. Zijn bus zal gevuld zijn met artikelen die ingezet kunnen worden als het licht uit gaat in Oekraïne. 

Deze inzamelingsactie vindt plaats bij Werkwarenhuis/Van Aken aan de Tramkade. Op dit moment zijn de volgende goederen van groot belang:

  • powerbanks;
  • waxinelichtjes;
  • zaklampen;
  • batterijen;
  • aggregaten.

Locatie: Werkwarenhuis/Van Aken | Tramkade 22
Contact: [email protected]
Let op: inzamelen kan tot dinsdag 8 maart 17.00 uur.

DEN BOSCH CITY INZAMELINGSDACTIE WERKWARENHUIS MIREK
Den Bosch City Oekraïne Kapelaan Koopmansplein

Een mooi gebaar op kapelaan koopmansplein

 

Bewoners rondom en vlakbij Kapelaan Koopmansplein kunnen een emotionele en solidaire bijdrage leveren aan de situatie in Oekraïne. Mede-bewoonster Miriam heeft middels een notitie de buren gevraagd een gebruikte glazenpot met waxinelichtje te plaatsen op het plein.

Een klein en mooi gebaar. […] Laten we met zijn alleen een lichtje schijnen voor Oekraïne.”

Miriam, of een buurman/-vrouw, zorgt ervoor dat de kaarsjes elke avond zullen branden. 

Locatie: Kapelaan Koopmansplein

Bossche INITIATIEVEN welke reeds zijn afgelopen

 

Meerdere Bosschenaren, horecazaken en retailers hebben zich al ingezet voor Oekraïne. Zie hieronder hoe zij hun steentje hebben bijgedragen.  

oproep! 

 

Ken jij een initiatief welke nog niet in dit artikel is benoemd? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Fleur via [email protected]. Wij zullen ervoor zorgen dat deze lijst wordt aangevuld met desbetreffende actie.

Den Bosch City actie Oekraïne BroodjeszaakLekker
Den Bosch City actie Oekraïne Broodjeszaak lekker
Den Bosch City actie Oekraïne Stadwandeling
Den Bosch City actie Oekraïne Stadwandeling073
Den Bosch City actie Oekraïne Sense
Den Bosch City actie Oekraïne Noble Kitchen
Den Bosch City demonstratie Oekraïne

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok