Hotspots in Den Bosch tijdens de bloedjehete maand augustus


Zweten is wat we doen. Dat gebeurt namelijk nou eenmaal met temperaturen boven de 30 graden. Althans, deze week. Want volgende week krijgen we weer regen. Snappen jullie het nog? Hoe dan ook. Zon of regen – wij weten wel raad. We hebben de leukste hotspots in Den Bosch in de maand augustus voor jullie op een rijtje gezet. Lezen jullie mee?

Ijsjes eten bij De IJsvogel


Het is een triljoen graden buiten. Een ijsje heb je dan ook wel verdiend. Sinds jaar en dag maken ze bij familiebedrijf De IJsvogel het lekkerste vanille-ijs die er bestaat. Geen softijs (dat is vloeken hier), nee, echte zelfgemaakte, smeuïge vanille-ijs. Met in mijn geval nootjes erop.

Als je de rij ziet in de Kerkstraat, dan weet je dat je aan het juiste adres bent. Ga er ook gerust langs voor een koffie of lunchbroodje. Zolang je maar dat ijsje toe neemt. Een andere aanrader is de ijskoffie, vanzelfsprekend met datzelfde vanille-ijs gemaakt. Oh, fun fact: het ijs bevat maar een paar % vet. Kun je gerust een tweede hoorntje voor nemen.

Kerkstraat 3 | website

bier-walhalla bij de citadel


Met meer dan 200 verschillende speciaalbieren van diverse (internationale) brouwerijen, live-muziek én lekker eten, staat het laatste weekend van augustus in het teken van veel gezelligheid. Op 26 en 27 augustus vindt Mout Bierfestival plaats bij De Citadel. En als je een bierliefhebber bent, moet je hier bij zijn! Dit is hét evenement om jouw favoriete brouwerij te ontmoeten, of nieuwe te leren kennen. Ga jij voor de ultieme beer experience? Neem dan deel aan de workshop van biersommelier Arvid Bergström, waar je kennis maakt met de bijzondere combinaties van bier met vlees, kazen of vega-opties. Tickets zijn nu verkrijgbaar via deze link.

De Citadel | website

Hotspots in Den Bosch BOSSCHE BOTEN 17

Het water op in Den Bosch


Het beste plekje tijdens de hitte is op het water, vinden wij. Daar vind je ons dan geregeld op een supboard, in een boot of op een eigen opgeblazen flamingo. Zin in een chill dagje op het water? Boek dan een boottochtje met kapitein bij Bossche Boten! Zij bieden allerlei arrangementen aan variërend van lunchen tot borrelen en zelfs barbequeën op de boot. Hartstikke leuk om te doen met z’n viertjes of met meer.

Tramkade 29 | website

RestaurantHotspots in Den Bosch Bagdad Den Bosch City

Waan je op vakantie bij Bagdad


Een tijdje geleden is de nieuwe hotspot Restaurant Bagdad geopend in de Orthenstraat. Ben je net terug van vakantie? Of is het net die regenachtige augustusdag? Reserveer een tafeltje bij dit Irakese restaurant. Wij waren er vlak voor we op onze roadtrip vertrokken en het was zálig! Vooral het gerecht Qozi is een aanrader, terwijl ik zelf niet per se van lamsvlees houd. Maar het zachte lamsvlees in tomatensaus met de rijst en noten is fantastisch!

Orthenstraat 36 | website

Een ware verstopte hotspot: Restaurant Sarban


En als we dan toch vluchten voor de regen die gaat komen deze maand (ook al ziet dat er nog niet zo uit), dan het liefst bij Sarban. Dit Afghaanse restaurant zit sinds 2013 aan het einde van de Orthenstraat, tegenover de bioscoop. Om nog even in buitenlandse sferen te blijven, reserveer dan hier een tafeltje. Met nadruk op reserveren, want dit tentje zit altijd vol.

Orthenstraat 87 | website

Maandelijks een lijstje met hotspots in Den Bosch


Elke maand delen we opnieuw een lijstje met hotspots in Den Bosch. Soms nieuwe plekken om te ontdekken, oude die bijna vergeten waren of gewoon ter inspiratie. In deze lijst maken we plek voor vijf hotspots per maand, passend voor het weer of het seizoen. Ken jij een hotspot die in deze lijst moet komen? Stuur ons dan snel een berichtje via IG of [email protected] 

PS. Bekijk ook eens de hotspots van juli!

Fotocredits: Den Bosch City, Studio Dani

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok