Of je nu een healthy foodie bent of wilt beginnen met gezonder eten, er zijn voldoende plekken waar je een gezonde maaltijd kunt krijgen. Voltreffelijke salades, een heerlijk soepje, smoothie bowls, een vegan lekkernij of een poké bowl. De keuze is oneindig. Om het je iets makkelijker te maken delen we hieronder 5 gezonde hotspots in Den Bosch. 

Poké Perfect


Het regent groentes bij Poké Perfect. Deze gezonde poké bowl spot verovert Nederland. Naast Utrecht, Almere en verschillende locaties in Amsterdam zit er ook een vestiging in Den Bosch. Trek in een gezonde lunch of diner? Ga dan voor een van de vele voedingsrijke en kleurrijke bowls. Naast de vaste kaart zijn er ook seizoenspecials. Dit seizoen is dat de Oh My Gyoza met vegetarische gyoza en verscheidene groentes met een smaakvolle Teriyaki Ginger saus. Of kies de Proteïne Poké, deze bowl geeft je voldoende energie om optimaal van de dag te genieten. Je kunt ook geheel je eigen bowl samenstellen.

Adres: Minderbroedersstraat 20, Den Bosch. Bestellen doe je hier.

Poké perfect Den Bosch City

Nom Nom


Wandel binnen voor een nombijtje, een heerlijke sandwich, een smaakvolle salade, één van de lunch specials of als je zin hebt in tapas voor diner. Nom Nom serveert eerlijk en gezond eten met invloeden uit de hele wereld. Doordat het restaurant werkt met biologische, streek en seizoensgebonden producten kunnen de gerechten wekelijks verschillen. Maak je reservering en geniet van de lekkerste gerechten op het bekende Nom Nom terras.
Adres: Postelstraat 79, Den Bosch

Slim


Vers, puur en bomvol vitamine. Daar draait het om bij Slim. Sandwiches, wraps, een wortel kokos soep of een eigen samengestelde salade haal je hier voor een betaalbare prijs. Bij Slim vinden ze het namelijk belangrijk dat gezonde voeding voor iedereen toegankelijk is. Vergeet vooral niet om een stukje huisgemaakte bananenbrood bij je bestelling toe te voegen.

Adres: Verlengde Statenlaan 111, Den Bosch

Crème


Voor je ontbijt, lunch, koffie, huisgemaakte gebak en verse sapje kun je terecht bij Crème. Dit leuke koffie en pastry tentje bevindt zich in de Snellestraat. De menukaart is zeer uiteenlopend. Verschillende gerechten die je hier kunt vinden zijn een breakfast of oat smoothie bowl, chickpea of spicy tuna melt quesadilla, Tom Kha soep, Shakshuka, Grilled flamed sandwich en een chicken wrap. In de avond geniet je van het shared dining menu.

Adres: Snellestraat 47, Den Bosch

Plant


[PERMANENT GESLOTEN] Ben je op zoek naar een bewuste keuze en bestel je het liefst iets vegan? Dan ben je op het juiste adres bij Plant. Hier wordt alles volledig organic en plantaardig bereid. Kom langs voor een heerlijke homemade chai latte, één van de verse sappen, een smoothie bowl of een healthy sweet. Volkomen vegan en gemaakt met pure en eerlijke ingrediënten die afkomstig zijn van biodynamische boeren uit de buurt en uit eigen tuin. Het café doet zijn naam eer aan, want je bevindt je bij binnenkomst in een oase aan planten. Al dat groen straalt positieve vibes uit.

Adres: Schapenmarkt 26-28, Den Bosch 

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok