Vietnamese keuken


Mommy’s Food laat sinds eind 2019 heel Den Bosch proeven van de lekkerste Vietnamese gerechten, gemaakt door mama zelf. Op een vrijdag bestelden we alle gerechten van het wisselende menu en gingen we zelf even proeven.

Sowieso ben ik gek op Aziatisch eten, maar een tijdje geleden was ik zelf in Vietnam tijdens een rondreis. Ik was verkocht toen ik erachter kwam hoe de authentieke Vietnamese keuken smaakt. Bij het uitproberen van de gerechten waren de verwachtingen dan ook hoog. Bovendien at er een geboren Vietnamees mee, dus het werd Mommy’s Food niet makkelijk gemaakt.

Mama Linh van Mommy’s Food


Mama Linh van Mommy’s Food bereidt authentieke familiegerechten. Recepten die in de familie al jaren worden gemaakt. Koken doet ze vaak en graag, en mee eten is zo’n beetje onderdeel van de cultuur. De start van Mommy’s Food was eigenlijk gewoon een logische stap. Zo kunnen er nog meer mensen mee eten met Mama Linh.

Mommy's food & Mama Anita

Mommy’s Food take out


We bestelden de Bun loempia, een Vietnamese bowl met noedelssalade, spek, loempia’s, groenten en vissaus dressing. Ook wilden we de Banh Mi (mijn persoonlijke favoriet tijdens de rondreis), een Vietnamese baguette met gehaktballetjes in tomatensaus. En als laatste bestelden we extra loempia’s. Want tja, daar kun je ook nooit genoeg van hebben.

Eenmaal thuis met alle Vietnamese goodies, werden we aangenaam verrast. Vooral de Banh Mi deed het erg goed. Maar ook voor de overige gerechten waren we erg dankbaar. Nu zit ik stiekem steeds social in de gaten te houden tot de Banh Xeo (Vietnamees pannekoekje met kip & garnalen) terugkomt. Dit is namelijk nog een favorietje van het eetgezelschap. Die zijn we nu net misgelopen. 

Mama Linh kookt nu nog op twee vaste dagen, vrijdag en zondag. Bekijk de wisselende menu’s op social.

Bestellen doe je gemakkelijk via Whatsapp of DM op Instagram. De gerechten haal je op bij Mama Linh thuis en betalen kan cash of via een tikkie. Easy as that!

Mommy’s Food | Instagram | Facebook

Afhaaladres: Westerkwartier 11, ‘s-Hertogenbosch
Whatsapp: +316 85 548 05 4

Fotocredits: Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok