Restaurant Disch in de kerkstraat


Een van onze nieuwe favourites vind je onder de rook van de Sint-Jan: restaurant DISCH. In dit prachtig ingerichte restaurant (of op het gezellige terras in de zon) geniet je van pure gerechten die bereid zijn met de meest verse producten. De jonge eigenaresse Amber heeft gekozen voor het shared dining concept.

Wij zijn altijd wel in voor het delen van gerechtjes, vooral omdat je dan zoveel kunt proeven. En dat wil je als je de kaart van DISCH ziet: ALLES proeven. Omdat we niet kunnen kiezen, laten we ons door de chef-kok verrassen met zijn specialiteiten. Dat betekent tijdens de eerste ronde geroosterde watermeloen met burrata en een ceviche corvina met limoen en kokos. Mijn tafelgenoot Noelle danst nog net niet op tafel, zo blij is ze met de cerviche (haar lievelings!). Smaakt heerlijk. Daarna volgen nog een pizza pata negra (waarom hebben we dit niet eerder bedacht?) en een nieuw gerechtje (nog niet op de kaart): een tartaar van tomaat met feta. Van ons mag ‘ie meteen op het “Share or Don’t Care” menu. Als we al aardig voldaan beginnen te raken, volgen nog de sushi tonijn in loempiadeeg (wederom, waarom eten we dit nu pas voor het eerst?) en een bijzonder dessertje met mango, karnemelkijs en rode peper.

Disch 2019 2

Avondje genieten


‘Wij wilden een concept neerzetten dat er nog niet is in Den Bosch’, zegt Maarten als hij later bij ons aan tafel staat. ‘We zijn daarom ook heel kritisch geweest in de keuze van de gerechten. Samen met onze chef-kok (die voorheen onder andere bij het geroemde maar inmiddels niet meer bestaande restaurant De Opera werkte) hebben we echt andere dingen proberen te bedenken.’ In combinatie met de stijlvolle maar knusse inrichting van DISCH, de goede bediening, fijne wijnen (de rosé was echt perfect koud) en gerechten die niet alleen lekker smaken maar er ook mooi uitzien én betaalbaar zijn (11 euro per gerecht), is een avondje DISCH een beleving op zich. Een klein vleugje culinair maar toch heerlijk laagdrempelig en voor ieder wat wils. Het is dat wij weer naar de oppas moesten, anders waren we zeker nog blijven hangen (en proeven).

Je kunt bij DISCH trouwens ook lunchen!

Disch 2019 4
Disch 2019 1

Restaurant Disch: Website | Facebook | Instagram

Fotocredits: Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok