Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg – Die uitspraak ken ik zelfs als Belg!  En dat is precies wat de eigenaren van Pizzabar Deeg – Merijn & Nicky voor ogen hadden: In één ding gewoon heel goed zijn. En gelukkig voor ons kozen ze voor de ultieme guilty pleasure: Pizza!

Deeg opende bijna een jaar geleden de deuren in de Verwerstraat. Het restaurant zelf doet helemaal niet denken aan een typisch Italiaanse pizzeria. Geen rood, donker interieur met rood-witte ruitjes all over te place. In tegendeel: de aankleding is modern & basic & tóch gezellig. Het interieur voelt heel huiselijk aan. De Italiaanse chefs in de keuken die samen met Merijn het eten verzorgen maken het plaatje helemaal af!

Anti-pasti molti


Wij kozen anti-pasti als voorgerecht. We kregen de waarschuwing dat de porties groot waren, maar voor onze lezers gingen wij de uitdaging niet uit de weg! We kregen een houten plank met Italiaanse lekkernijen: proscuitto, vitello tonato, tomatensoep, scampi met knoflook – en mijn favoriet – gefrituurde groene asperges. Lekker en inderdaad, molti om het op z’n Italiaans te zeggen!

It’s all in the dough


Ik keek al uit naar mijn hoofdgerecht: Meet Meat. Een pizza met dun gesneden biefstuk, mozzarella, gorgonzola, rucola, parmezaan & balsamico creme. Lees: Cheat day!

Een pluspunt van Deeg – de naam doet al een belletje rinkelen – je kunt kiezen tussen verschillende bodems: wit, volkoren of spelt. Ik ging voor speltdeeg, een aanrader! De pizzabodem is krokant & vol van smaak. Daar zal de ambachtelijke hout gestookte pizza oven haar steentje aan hebben bijgedragen. Het vlees op mijn pizza was perfect gebakken.

Mijn tafelbuddy ging voor een all-time classic: Pasta Pesto – heerlijke huisgemaakte pasta met een zelfgemaakte pesto. Simpel, maar een goede pasta pesto heeft verder ook niets nodig. En wat zeker het vermelden waard is: de pasta was all dente gekookt, zoals het hoort

Pizzabar Deeg Den Bosch vanaf bar
Pizzabar Deeg Den Bosch binnen

De kaart is zeer toegankelijk met veel klassiekers. En zelfs aan de allerkleinsten is gedacht. Bij Deeg krijgen kids – duh – een bolletje deeg om mee te spelen & kunnen ze lekker mee happen van de gerechten van mama of papa.

Prijzen variëren tussen 9 en 16 euro voor een pizza. De wijnkaart is lekker overzichtelijk, heerlijk!

Wij vinden Deeg echt een aanrader, van alleen het interieur worden we al gelukkig!

Good to know: Afhalen is mogelijk & reserveren kan enkel telefonisch.

Pizzabar Deeg | Website | Facebook

Contact: 073 6901618

Openingstijden: Di t/m zon: 16.00-22.00u

Adres: Verwersstraat 46 | 5211 HX | ‘s-Hertogenbosch

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok