Het is weer tijd voor de restaurant week van 2020. Tijdens de restaurant week eet je bij deelnemende restaurants een 3-gangen menu met een prijs vanaf €28,50. De eerste editie van dit jaar viel in het water vanwege Covid-19. Daarom wordt tijdens de hele maand september de XXL editie gehouden. 10 restaurants in en rondom Den Bosch doen mee:

Restaurant week in Den Bosch


Van knusse restaurants tot hoog culinair niveau – in Den Bosch is er tijdens de restaurant week voor ieder wat wils. Met restaurants in de gezelligste straatjes van de stad.

Auberge de Veste avond terras

1. Sense


We trappen af met sterrenrestaurant Sense op het Jeroen Boschplein midden in het centrum. Sinds 2012 heeft Sense een Michelinster. Met mooi weer kun je beginnen met een aperitiefje in de Jheronimus Boschtuin.

In augustus waren wij er zelf en kregen we 8 gangen met bijpassende wijnen. Wat een feestje is dat!

2. Auberge de Veste


Auberge de Veste is zo’n verborgen parel van de stad, goed verstopt in de idyllische Uilenburg. Hier mag je een culinair niveau verwachten en een team met veel kennis van wijn en van hun producten in de keuken.

Met mooi weer hebben zij een waanzinnig leuk terrasje!

3. Pollevie


Pollevie is een eigentijds restaurant en werkt veel met groenten. Spannende groentecreaties en een fijne wijn-spijs combinatie is wat Pollevie beloofd en waarmaakt. Pollevie vind je in het Paleiskwartier, aan de andere kant van het Centraal Station.

4. Bar Bistro Côte


Een stukje romantisch Parijs in hartje ‘s-Hertogenbosch is wat ze beloven bij Côte. In de keuken bereiden ze traditioneel Franse gerechten en in de zaak waan je jezelf in Parijs.

5. Bistro Borage


Schuin tegenover Côte zit Bistro Borage. Beiden restaurants zitten in de populaire Korte Putstraat in Den Bosch. Borage is een knus restaurant met wereldse gerechten. Het team weet van wanten en je voelt je even op vakantie bij Borage.

6. Le Méridien


In dezelfde Korte Putstraat en van dezelfde eigenaar als Bistro Borage, doet ook Le Méridien mee aan de restaurantweek. Al sinds 1993 worden hier verse ingrediënten omgetoverd tot culinaire gerechten.

7. Ries eten & drinken


Bij Ries worden internationale gerechten aangevuld met Brabantse streekproducten.

8. Da Silva


Da Silva is een restaurant en espressobar verstopt op de Tramkade, één van onze favoriete plekjes van Den Bosch. Hier eet en drink je in gezellige, Portugese sferen.

9. Padrino’s


En van Portugal gaan we naar Italië. In de Kerkstraat zit het Italiaanse restaurant Padrino’s. In huiselijke sferen geniet je hier van de Italiaanse keuken.

10. ‘t Misverstant


Niet (meer) in Den Bosch, maar wel vlakbij. En zeker de moeite waard om langs te gaan: Restaurant ‘t Misverstant. Zowel in de keuken als aan de voorkant weten ze een hoog niveau te leveren en worden gasten helemaal in de watten gelegd.

Een reservering maken kan via de site van de Nationale Restaurantweek. Weet jij al bij welk restaurant je een avondje uitgaat?

Foto credits: Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok