Een nieuw jaar: deze events staan gepland voor 2023 in Den Bosch


Een nieuw jaar is begonnen! Als je weer een beetje bent bijgekomen van Oud & Nieuw is het tijd om je agenda erbij te pakken. De grote events van 2023 zijn namelijk al bekend of hebben een vergunning gekregen. Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje zodat jij niks hoeft te missen. 

Events 2023 in Den Bosch Dansen en Muziek

Carnaval in Oeteldonk | 19 – 21 februari


Januari is natuurlijk een beetje een donkere maand, het lijkt misschien alsof alle feestdagen voorbij zijn en alsof de winter nog eeuwig duurt. Maar niet getreurd: over 6 weken is het al carnaval in ons geliefde Oeteldonk. Zondag 19 februari tot en met dinsdag 21 februari mogen we helemaal los. Kun je niet wachten? Meestal gaan op donderdag al de remmen los. Stay tuned voor alle ins en outs over carnaval in Oeteldonk. 

Jack’s Soul Live Winteredition | 25 februari


Soul Live keert terug in de winter! Op 25 februari sta je samen met je (nieuwe) vrienden te genieten van de beste soul-, RnB-, funk- en housemuziek. Vroeger kwam Soul Live al graag in de Willem Twee in Den Bosch. Deze feestjes waren altijd onwijs hard genieten. Nu bezoeken we ze op grote schaal en kunnen we inmiddels niet meer wachten. Dit festival is een must-visit!

Vroeg Pieken | 3 maart


Duik je tegenwoordig liever op tijd je bed in? Maar heb je wel FOMO naar een goed feestje? Kom dan op 3 maart naar Vroeg Pieken in Werkwarenhuis/Van Aken. Leuke bijkomstigheid: jij kiest de nummers voor het feestje via de website van Vroeg Pieken. Zo sta je in ieder geval op je favoriete muziek te dansen!

Disco Snolly | 10 maart


Glitters, flared broeken en kleurrijke printen: Disco Snolly has got it all! Dit discofeestje wil én mag je niet missen. Dompel je onder in de wereld van de lekkerste liedjes en heerlijke dansjes. Je bezoekt Disco Snolly in Werkwarenhuis/Van Aken.

Smèrrig Clubavond | 11 maart


Een welbekend feestje in Den Bosch: Smèrrig. En ja, smèrrig is het er zeker! Heerlijke muziek, goede vibes en lekker veel dansen. De Clubnacht wordt georganiseerd in het Werkwarenhuis/Van Aken op de Tramkade – naar onze mening is deze roze hotspot dé geschikte locatie voor een feestje als Smèrrig! Zien we jullie op 11 maart?

Puur Hollands Festival | 17 maart


Koop nú je tickets voor het Puur Hollands Festival! Hier kun je gegarandeerd elk nummer HARD meezingen met je favo Hollandse artiesten. Het festival vindt plaats in de Brabanthallen – genoeg ruimte om te dansen dus! Met wie ga jij naar het Puur Hollands Festival op 17 maart?

25 Jaar Flügel | 18 maart


Je gaat het niet geloven: Flügel bestaat inmiddels 25 jaar! Alle reden voor een feestje. En natúúrlijk vindt dit feestje plaats in Den Bosch. De Brabanthallen maakt ruimte voor Het Feestteam, FeestDJRuud, Jebroer, Outsiders maar ook heel veel Flügel voor jou en je vrienden!

Masters of Hardcore | 25 maart


Zoals elk jaar is Brabanthallen het decor voor één van ’s werelds grootste Hardcore-feestjes: Masters Of Hardcore. Van over de hele wereld komen er Hardcore-lovers naar Den Bosch om samen heel hard te beuken. Ben jij erbij?

Koningsnacht en -dag | 26 – 27 april


26 april is het Koningsnacht en 27 april is het Koningsdag. Koningsdag is een groot feest in Den Bosch, er is dan ook genoeg te doen. Wat precies? Dat lees je in de blog Koningsnacht en Koningsdag 2023.

Bevrijdingsfestival Brabant | 5 mei


Vier de vrijheid! Op vrijdag 5 mei vindt het Bevrijdingsfestival Brabant plaats op De Pettelaarse Schans. Je bent vanaf 13.00 uur welkom, en feest tot 23.30 uur met onder andere Goldband, Go_A en Dubioza Kolektiv. Toegang is gratis.

MANIFY Out Of Office | 5 mei


Dé Vrijdagmiddagborrel van Den Bosch: MANIFY Out Of Office. Ooit begonnen in Barkade en nu zijn ze terug. Je gaat eten, dansen, arcade games spelen, karaoke zingen, terrassen en de zon en nog meer dansen. 

Losjes Hemelvaart | 18 mei


Donderdag 18 mei is het Hemelvaart en ook deze dag wordt gevierd in Den Bosch. Met een van onze favo festivals: Losjes! De Tramkade staat deze dag in het teken van house en techno maar vooral van losse heupjes. Tickets zijn al te koop.

Jazz in Duketown | 26 – 29 mei


Het bekende muziekevenement Jazz in Duketown keert terug! Al jaren is dit evenement een waar begrip in Den Bosch. Elk jaar hebben ze toffe bekende maar ook minder bekende artiesten. Maar één ding is een feit: alle artiesten zijn een bezoekje waard. Jazz in Duketown vindt plaats van 26 – 29 mei.

Paradijs van het Zuiden | 3 juni


Een van de hoogte punten van elk jaar: Paradijs van het Zuiden! 3 juni is het Engelermeer omgetoverd tot een prachtig festival terrein. Geniet hier van een zomervibe met de beste Techno-DJ’s, gezellige House-stage en lekker dansbare HipHop. Early Bird Tickets zijn uitverkocht maar eind januari komen de normale tickets in de verkoop!

Back To The Cyphers | 10 juni


Back To The Cyphers ’23 komt naar ‘s-Hertogenbosch! Breakdancers van over de hele wereld komen samen om te strijden in ‘s werelds grootste breaking cypher. Samen herleven we de geschiedenis van HipHop en eren we de HipHop roots door een brug te slaan tussen de HipHop-community en de bredere samenleving. Terug naar de tijden van de legendarische Cyphers in de jaren 70. Te zien op de Parade tussen 14.00 en 21.00u!

Opera op de Parade | 22 – 24 juni


Tijdens dit gezellige muziekevent stroomt twee avonden de Parade vol met opera-lovers, hun klapstoeltjes en flesjes wijn. Het event is gratis en zeer toegankelijk om (kennis te maken met en) te genieten van opera. Opera op de Parade is een initiatief van philharmonie zuidnederland, Opera Zuid en Theater aan de Parade. Meemaken? Kom dan op 22 – 24 juni naar de Parade in Den Bosch.

SMÈRRIG Zomerweekender | 29 – 30 juli


Dit is uit je plaat gaan in de volle zon. De tofste artiesten en dj’s maken er een groot feest van. 29 en 30 juli is het Engelermeer één grote smeerboel. Kaarten zijn nog niet te koop, houd de website in de gaten. 

Soul Live | 2 – 3 september


Wow, dit ooit kleine muziekevent in de Willem Twee is inmiddels uitgegroeid tot een groots festival op de Pettelaarse Schans. Bezoek bij Soul Live de tofste Soul-, Jazz- & RnB-artiesten. Dus app je vrienden en bel je familie: op 2 en 3 september dansen jullie op de lekkerste muziek. Een toegankelijk festival voor jong en oud!

Hoge Bomen Festival | 9 – 10 september


Vorig jaar waren wij hier ook al aanwezig. En geloof ons: dit jaar wil jij niet missen! Dit tweedaagse festival staat in het teken van tributebands. Vaak spelen ze nóg beter dan de originele bands. Zin om te dansen? Op 9 september zijn de tribunes to Stevie Wonder, REM, Tina Turner, Sting, Anouk & The Police. Eveneens gaan de voetjes van de vloer met de Edwin Evers Band. De echte rock-lovers moeten op zondag 10 september komen. Hier wordt een ode gebracht aan Metallica, AC/DC, Muse en Nirvana. Niemand minder dan DeWolff betreed het podium – dé favoriete Nederlandse band van hoofdredacteur Fleur. Wil je samen met ons dansen? Boek dan jouw ticket voor Hoge Bomen Festival 2023!

Events 2023 in Den Bosch Kunst en Cultuur

Festival Cement | 17 – 25 maart


17 tot en met 25 maart vindt Festival Cement plaats op de Tramkade en in de Verkadefabriek. 9 dagen vol bijzondere voorstellingen in Den Bosch. Theater van nieuwe makers met ruimte voor talent. Meer informatie volgt snel via de website van Festival Cement.

Queer Arts Festival | 12 – 14 mei


Voor het eerst wordt in Den Bosch een festival georganiseerd gericht op de queer community. Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei vindt in de Verkadefabriek het Queer Arts Festival plaats. Drie dagen vol queer kunst, in de breedste zin van het woord: theater over hokjes doorbreken, een clubavond met drag kings en queens, films met sterke queer rollen, een kleurrijke expositie en meer.

Theater Festival Boulevard Den Bosch City Zomerterras 2022

Theaterfestival Boulevard | 3 – 13 augustus


3 tot en met 13 augustus is het weer tijd voor Theaterfestival Boulevard. Op verschillende locaties bruist Den Bosch van de creativiteit en gezelligheid. Het programma is altijd breed, met grappige en ook serieuze voorstellingen. Natuurlijk zijn er weer genoeg horecagelegenheden voor drankjes en lekkere hapjes. Houd voor het programma van 2023 de website in de gaten. 

Kermissen


Elke zomer stromen steden en dorpen weer vol met attracties, eetgelegenheden en kramen waar je prijzen kan winnen. Noteer onderstaande data als je van kermissen houdt:

Kermis Rosmalen | 5 – 9 augustus
Kermis Den Bosch | 18 – 27 augustus

Kermis Empel | 19 – 22 augustus
Kermis Nuland | 26 – 29 augustus

Events 2023 in Den Bosch Gastronomisch

Het Nederlands Speciaalbier Festival | 7 mei


Zondag 7 mei is het feest op de Parade voor speciaalbier liefhebbers. Er is gezellige muziek van verschillende bands en eten dat heerlijk gepaard gaat met de vele variaties speciaalbier. 

Gezellige Zaken | 19, 20 & 21 mei


Hét food event in de Uilenburg vindt weer plaats tijdens het weekend na Hemelvaart. Tijdens dit gezellige driedaagse event proef je hapjes en drankjes van allerhande Bossche zaken.

Credits to Douglas Lopez - Wijnfestival 11 en 12 juni - Den Bosch City

Wijnfestival Den Bosch | 2 – 4 juni


Als het Speciaalbier Festival niet jouw ding was, dit misschien wel? 2, 3 en 4 juni is het Wijnfestival gaande op de Parade in Den Bosch. Met meer dan 200 open wijnen om te proeven gepaard met de beste spijzen van foodtrucks en de keuken van Barrique Culinair. Er is naast eten en drinken ook genoeg ruimte om te dansen op muziek van livebands en dj’s. Early Bird tickets zijn al te koop. 

Foodtruck festival TREK | 7 – 9 juli


Elk jaar komt Foodtruck Festival TREK Den Bosch verrassen met de heerlijkste hapjes en drankjes. Met enorme variatie aan keukens en de beste foodtruckers wordt TREK 7 tot en met 9 juli weer een groot feest op de Pettelaarse Schans. Hier is ook genoeg ruimte om lekker te dansen, zingen en de kids mee te nemen. Toegang is gratis en er is geen ticket nodig. 

Bourgondisch Den Bosch | 14 – 17 september


Bourgondisch Den Bosch Sprankelt ook in 2023! 14 tot en met 17 september is Bourgondisch weer op de Parade. Aan de voet van onze mooie Sint-Jan vindt weer een bijzondere editie plaats dit jaar. 

Events 2023 in Den Bosch Sportief

Breakout Run | 29 – 30 april 


Ontsnap uit de levensgevaarlijke gevangenis van de IJzeren Man. En niet zo maar een ontsnapping. Je moet door modder, ruige mannen, obstakels en veel, veel meer! Leuk voor volwassenen, de jeugd maar ook voor de kids. Schrijf je snel in voor de Breakout Run aan de IJzeren Man in Vught!

Vestingloop ‘s-Hertogenbosch | 14 mei 


Heb jij gezonde voornemens voor 2023? Schrijf je dan nu in voor de jaarlijks terugkerende Vestingloop. Je maakt een keuze tussen 5, 10 en 15 kilometer. Eventueel kun je ook voor een wandeling gaan van 10 of 25 kilometer. Na afloop is het groot feest en mag jij jezelf trakteren op een lekker drankje en bitterbal. 

Wandel 3-daagse en Avondvierdaagse


In het voorjaar start zoals altijd de Avondvierdaagse of Wandel 3-Daagse. Samen met vrienden, (on)bekenden en familie loop je 3 of 4 opeenvolgende dagen door natuur en stad. Blokkeer onderstaande dagen voor een sportieve midweek:

Wandel 3-Daagse Rosmalen | 24 – 26 mei
Avondvierdaagse Engelen | 30 mei – 2 juni
Wandel 3-Daagse Empel | 31 mei – 1 juni
Bossche Avondvierdaagse | 6 – 9 juni

Empelse Boel | 27 mei


Bij Grand Café de Sport wordt op 27 mei 2023 de Empelse Boel georganiseerd. Al meer dan 10 jaar is dit sportieve event een happening in Empel. Wat er gaande is? Op 10 geprepareerde banen nemen teams de strijd tegen elkaar op met de sport Jeu de Boules. 

Triathlon Rosmalen | 18 juni


Rennen, zwemmen en fietsen. Dat combineer je allemaal in een triathlon! Deze maak je mee op 18 juni 2023 in Rosmalen. Rondom de Groote Wielenplas en door de polder trotseer jij dit sportieve event. Een leuke overwinning van je sportieve vaardigheden! Schrijf je in via de website van Triathlon Rosmalen.

Wij hebben er zin in! Jij ook?

 

Wij kijken enorm uit naar dit nieuwe jaar. Blijf je liever per week op de hoogte van de Bossche events? Schrijf je in voor de Den Bosch City-nieuwsbrief en ontvang de Weekend Guide standaard in jouw mailbox. 

Liefs,
Den Bosch City

Fotocredits: Den Bosch City & Wijnfestival Den Bosch

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.

2 Comments

 • Arjan
  Posted 3 januari 2023 07:43 0Likes

  Jazz in Duketown 26-29 mei 2023

  • Fleur Damoiseaux
   Posted 6 januari 2023 17:21 0Likes

   Thanks voor jouw input Arjan! We hebben Jazz in Duketown aan het lijstje toegevoegd. Groetjes, Fleur

Comments are closed.