Horn of Plenty – 22, 23 en 24 april 2022


Theater aan de Parade en Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans slaan de handen ineen voor het nieuwste blaasmuziekfestival: Horn of Plenty.  Samen willen zij bezoekers laten zien dat er muzikaal zoveel meer kan dan vaak wordt gedacht. Horn of Plenty vindt plaats op 22, 23 en 24 april 2022.

Horn of Plenty is een driedaagse festival met livemuziek waar je nieuw én oude favorieten gaat horen. Omdat het nieuwe theater nog in aanbouw is, vindt de eerste editie van het festival plaats in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch en Podium Azijnfabriek.

Spectaculaire optredens en muzikanten


Blaasmuziek is groot in Den Bosch en omstreken en dat is duidelijk te zien in het programma van Horn of Plenty. Dat beslaat zo’n 30 optredens met o.a. een ontbijtconcert en een play along event voor alle leeftijden. Van jazz met o.a. Harmen Fraanje, Han Bennink en uiteraard Eric Vloeimans zelf naar elektronische bigband sounds van Licks & Brains tot muziek met oosterse invloeden van trio Levanter en avontuurlijk klassiek door het Dianto Reed Quintet. Ook het Paradox Jazz Orchestra, The Paradiso Orchestra, Kinan Azmeh, het Amsterdam Brass Quintet en The Quartet NL staan op het programma. En als uitsmijter op de zaterdagavond komt Hans Dulfer optreden. Eric Vloeimans kent de artiesten allemaal persoonlijk, heeft met hen gespeeld of is naar ze gaan luisteren omdat ze hem boeiden.

De kracht van muziek


Eric gelooft heilig in de kracht van muziek. En dan bedoelt hij álle muziek. Hij speelt zelf alle mogelijke stijlen en wil zijn ontdekkingen graag met andere delen. Hij wil mensen inspireren om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf muziek te maken. Geen wonder dat Eric en Theater aan de Parade elkaar hebben gevonden, want ze hebben samen als doel steeds meer mensen, én steeds meer verschillende mensen, in contact te brengen met muziek.

Tickets


Horn of Plenty vindt plaats op 22, 23 en 24 april 2022 in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch en Podium Azijnfabriek. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuur Fonds – Afdeling Noord-Brabant. Er zijn zowel dag- als weekendkaarten beschikbaar. Ticketprijzen vanaf € 37,50.

Tickets: Website

Fotocredits: Theater aan de Parade

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok