Eigenlijk zouden we op dit moment met een drankje in hand staan dansen bij de Oosterplas, maar helaas, ook Losjes festival kan niet door gaan dit weekend. Superjammer natuurlijk, want wij, net zoals vele andere (niet-) Bosschenaren keken hier al enorm naar uit. Maar dat mag de pret niet drukken, want ondanks dat grote evenementen niet door mogen gaan, is er nog genoeg te beleven in onze stad om toch aan je festivaltrekken te komen. Gelukkig is Den Bosch een levendige stad met altijd wel iets te beleven. Mede dankzij de Bossche Zomer, een initiatief van de gemeente, hoef je je deze zomer geen dag te vervelen in Den Bosch. Door de hele stad zijn verschillende initiatieven en evenementen georganiseerd door Bossche ondernemers. Losjes festival mag dan wel niet door doorgaan, maar om toch alle elementen die een festival biedt te beleven deze zomer, hierbij de leukste alternatieven in Den Bosch om het festivalgevoel op te wekken.

Muziek

Zonder muziek geen festival! Waar in Den Bosch kun je deze zomer genieten van fijne deuntjes?

Struinen in de Tuinen

Ooit eens een kijkje willen nemen in verschillende Bossche tuinen, terwijl je kunt genieten van een lokale act? Op zondag 5 september kan dat! Tijdens Struinen in de Tuinen slaan meer dan vijftien Bosschenaren de tuinhekken open en toveren hun buitenruimte om tot podium. Tussen 12:00 en 17:00 uur kun je genieten van optredens die verschillen van singer-songwriters, dichters tot theatermakers. Zien bij welke gastvrije Bosschenaren je terecht kunt en meer informatie? Neem een kijkje op de site van Struinen in de Tuinen.

De Bossche Jazzzomer Concerten

Op een festival zijn natuurlijk veel verschillende muziekstijlen te vinden. Altijd al fan geweest van jazzmuziek of nieuw met dit genre? Dan zijn de Bossche Jazzzomer Concerten, van 21 augustus tot en met 28 augustus, misschien wel iets voor jou. Stichting Jazzwerkplaats Den Bosch organiseert dit jaar alweer de tweede editie van dit evenement, met dit jaar een line-up van twaalf miniconcerten met puur Bossche muzikanten. Klinkt als muziek in de oren? Check dan snel de website of facebook voor tickets.

Buitengevoel

Een zomerfestival is all about lekker buiten zijn in het zonnetje met vrienden. Wie ditzelfde motto hebben, zijn de mensen achter de volgende zomerse initiatieven die je zeker even moet checken voor een fijn buitengevoel. 

Picknickbezorgd

Wat is er nu lekkerder dan in het gras zitten met vrienden, zon op je bol, hapje en drankje erbij… En ook nog eens zonder dat je zelf ergens voor hoeft te zorgen. Bij Pickbezorgd.nl kun je genieten van een onbezorgde culinaire picknick op de mooiste picknickplekjes van Den Bosch. Per fiets wordt de luxe picknickmand gebracht naar locatie en twee uur later wordt alles weer opgehaald. Raap je vrienden bij elkaar, plan een datum, hoop op goed weer en bestel een picknick van Picknickbezorgd.

Bossche wandeling

Wie denkt aan een festivalgevoel, denkt misschien minder snel aan een wandeling. Toch hebben deze twee een ding met elkaar gemeen: flink wat stappen zetten op een leuke manier. En daar zijn genoeg opties voor in Den Bosch. In de stad zijn verschillende (georganiseerde) wandelingen die je kunt maken. Van een Zwoele Zomeravondwandeling tot een Fotospeurtocht. En van een Natuurverhalen wandeling tot het erfgoed van Den Bosch ontdekken met de Erfgoed ’s-Hertogenbosch Route App. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf een mooie wandeling maken bij bijvoorbeeld de Moerputten of Bossche Broek.

Den Bosch City Moerputten

Drinks & food

Als je voeten zeer doen van het dansen, je dorstig bent van de warmte en je buik rammelt van de honger, is het tijd om je volgende drankje te scoren en op zoek te gaan naar een lekkere versnapering. Daarvoor kun je deze zomer prima op verschillende locaties in Den Bosch terecht.

Pop-up terrassen

Ook dit jaar hebben Bossche ondernemers weer hun uiterste best gedaan om de mooiste pop-up terrassen in de stad te creëren, waar gezelligheid centraal staat. Muziekje op de achtergrond, drankje in hand: wat wil je nog meer voor een festivalgevoel? Neem eens een kijkje bij een van de leukste pop-up terrassen van Den Bosch:

 • Costa del Silo
 • De Waterkant
 • De ZomerParade
 • Zomerterras Zuid
 • Bij Bourgondisch
 • Cé bij Dieske
 • Station Zuid
 • Rooftop Zoetelief
 • Terrastuin de Muntel

Een andere bijzondere, maar gezellige, eetervaring? Probeer dan:

 • Met Maten Zomer proeverij
 • M’eat BBQ Night
 • Smakenrad

Prins Hendrikpark – Borrelbox & Wijnbar op Wielen

Vlees, zeevruchten, veggie, classic of zelf een box samenstellen; bij Borrelbox Den Bosch is er voor ieder wat wils. Je kunt een heerlijke box vol borrelhapjes van tevoren bestellen, maar nog leuker is het om van woensdag tot en met zondag even naar hun terras Prins Hendrikpark te gaan om de echte ‘Streekproducten Proeverij’ te ervaren. Meer info? Kijk dan even op de site van Borrelbox Den Bosch. Als je dan toch in het Prins Hendrikpark bent, kun je ook even langsgaan bij de Wijnbar op Wielen. Ziet eruit als een foodtruck, maar dan voor wijn! Van donderdag tot zondag staan Didier en Lotte met hun omgebouwde caravan klaar om jou een lekker wijntje in te schenken.

Toch nog een festival…

Wil je toch stiekem eigenlijk wel voor het échte festivalgevoel gaan? Zelfs dan kun je in Den Bosch terecht om toch een klein festivalletje mee te pikken.

Theaterfestival Boulevard

Van 5 tot en met 22 augustus staat het Zuiderpark in het teken van Theaterfestival Boulevard 2021. Met optredens die verschillen van theater, dans, muziek(theater) en andere kunstvormen. Voor iedere smaak is er wel iets! Check vooral van tevoren het programma en verdere info op de website.

Funpark Werkwarenhuis Tramkade

“Genieten van de zon tot zonsondergang”. Dat is het motto van Funpark Werkwarenhuis Tramkade. En genieten kun je er, zowel jong als oud. Live DJ’s, cocktails, divers eten en speelmogelijkheden voor kinderen zorgen ervoor dat hier gegarandeerd een festival feeling aangewakkerd wordt.

Festival De Plek

Een nieuw evenement in de stad! Op 5 september vindt Festival De Plek plaats. Met meer dan zestig lokale Bossche partijen worden er tientallen workshops verzorgd, van yoga tot freerunning. Maar dat is niet alles: er zal ook een Obstacle Run zijn, vrijmarkt en nog veel meer. Erbij zijn? Kijk dan even op de site.

Losjes festival mag dit jaar dan wel niet doorgaan, maar wij weten wel wat we gaan doen om er toch een feestelijk weekend van te maken!

Fotocredits: Jaap Beyleveld

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok