Opera op de Parade – een openluchtvoorstelling in Den Bosch


Donderdag 23 juni en vrijdag 24 juni luisteren we allemaal weer mee tijdens de Opera op de Parade. Tijdens deze openluchtvoorstelling wordt een versie van Benjamin Brittens ‘A Midsummer Night’s Dream’ gezongen. Verwacht een toegankelijke combinatie van klassieke muziek en opera, heerlijk in de openlucht onder de rook van onze Sint Jan.

Het operafestival is gratis toegankelijk en een initiatief van Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade in samenwerking met Internationaal Vocalisten Concours en Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Op vrijdag 24 juni wordt Opera op de Parade afgesloten met een ‘Dream Along’: het eerste ‘meeneurie-concert’ ter wereld.

Kom op tijd en bring your own


Sinds de eerste editie in 2007 is Opera op de Parade in Den Bosch een niet meer weg te denken. De oprichters vonden elkaar in de wens om een zo breed mogelijk publiek van alle leeftijden, op een laagdrempelige manier, kennis te laten maken met klassieke muziek en opera. Dit jaar is gekozen voor een opera in een ‘midzomernacht’ in de openlucht.

Naast Opera op de Parade vindt er jaarlijks de populaire ‘Opera Sing Along’ plaats. Maar omdat zingen in grote gezelschappen nog steeds riskant is met het oog op corona wordt er speciaal voor deze editie een ‘Dream Along’ ontwikkeld: het publiek kan wegdromen bij bekende, klassieke symfonische muziek en neuriet mee met de operazangers op het podium.

Uit ervaring weten we dat je vroeg moet komen wil je een lekker plekje hebben om te kijken. Ook kan het helpen om je eigen stoeltje en wat lekkers mee te nemen!

A Midsummer Night's Dream_liggend_Fotograaf Bjorn Frins

A Midsummer Night’s Dream


Tussen schemering en dageraad verandert het koninkrijk van Feeënkoning Oberon in een speelveld voor de liefde. Met een druppel toversap beïnvloedt Oberon het liefdesleven van zijn onderdanen en echtgenote Titania. Verliefdheid, ontrouw, extase, verdriet en verzoening vullen de nacht. De diepste verlangens en angsten worden in deze opera blootgelegd, en de ingehouden stijlbeheersing van Britten maakt uiteindelijk een ongehoorde uitspatting in het bos mogelijk.

Regisseur Ola Mafaalani ontdekt de sensualiteit in deze partituur en gooit de remmen los. De hoofdrollen worden vertolkt door de Belgische countertenor Jan Wouters als Oberon en de Sloveense sopraan Kristina Bitenc als Titania. De muziek is onder leiding van Karel Deseure.

A Midsummer Night’s Dream is een coproductie van Opera Zuid met Female Economy in samenwerking met Amaro Creative Industries.

20220421 Opera aan de Parade 2 - Fotograaf Bjorn Frins
20220421 Opera aan de Parade - Fotograaf Bjorn Frins

Opera op de Parade: Website | Facebook | Twitter | Instagram

Fotocredits: Fotograaf Bjorn Frins

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok