OPera op de Parade 2023


Opera op de Parade – Het grootste openlucht opera-event van Nederland keert dit jaar weer terug als driedaags festival. Dat hebben de organisatoren, Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade bekendgemaakt. Opera op de Parade is hét gratis én voor iedereen toegankelijk jaarlijkse opera- evenement waar publieksbereik, -participatie en artistieke kwaliteit samenkomen. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op de Parade in Den Bosch en start op donderdag 22 juni met de opera Orphée aux Enfers van Jacques Offenbach. Op vrijdag 23 juni staat er een operaconcert op het programma in samenwerking met het Internationaal Vocalisten Concours (IVC). Zaterdag 24 juni zal een Philmob georganiseerd worden door philharmonie zuidnederland waarbij amateurmusici samen met het orkest musiceren, gevolgd door een Sing Along in samenwerking met de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch, Huis73 en een keur aan topvocalisten.

Programma 2023


Donderdag 22 juni, 20.00 uur: opera Orphée aux Enfers
Orphée aux Enfers wordt uitgevoerd in het Frans met Nederlandse en Engelse boventiteling.

Vrijdag 23 juni, 20.00 uur: vocalisten programma
De tweede avond van het festival staat in het teken van een gevarieerd operaconcert dat voor het voetlicht wordt gebracht door een mooi gezelschap van vocalisten, begeleid door een strijkkwartet van philharmonie zuidnederland onder leiding van dirigent Ed Spanjaard.
Op het repertoire van dit IVC-programma staan bekende meesterwerken die vrijwel iedereen kent of tenminste herkent. Denk aan hoogtepunten uit het operarepertoire, zoals Una furtiva lagrima van Donizetti, Oh mio babbino van Puccini, Ah sí, ben mio van Verdi, maar ook bijvoorbeeld Los pajaros perdidos van Piazolla. Een programma dat vele harten zal beroeren.

Zaterdag 23 juni, 19.00 uur: Philmob
De eerste Philmob in Nederland vond plaats met meer dan 400 enthousiaste amateurmuzikanten van alle niveaus en alle leeftijden die zich bij het professionele orkest philharmonie zuidnederland voegden. Een onvergetelijke ervaring voor zowel de amateurs als zeker ook voor de professionals. Op zaterdag 23 juni zal dit spektakel op de Parade in Den Bosch plaatsvinden. Muzikanten die mee willen spelen melden zich aan via philharmonie zuidnederland.

Zaterdag 23 juni, 20.00 uur, Sing Along
Na een succesvolle Echte Bossche Prom en Grand Gala’s brengt de Koninklijke Harmonie ‘s- Hertogenbosch een nieuw meezingconcert. De Sing Along met bekende opera en musical hits. Talloze bekende solisten uit ‘s-Hertogenbosch zullen een bijdrage leveren. Op schermen worden de teksten vertoond, zodat meezingen voor iedereen mogelijk is.

Synmphonic Mob in Piazza Eindhoven
Philmob in Piazza Eindhoven
Opera Zuid Orphée aux Enfers
Orphée aux Enfers

Orphée aux Enfers van Jacques Offenbach


De organisatie van Opera op de Parade, aangestuurd door intendant Waut Koeken van Opera Zuid, intedant Stefan Rosu van philharmonie zuidnederland en directeur Alex Kühne van Theater aan de Parade, is verheugd een dergelijk programma te kunnen presenteren. Koeken: “De magische ervaring van het ongedwongen genieten van opera onder de sterrenhemel zorgt telkens weer voor een prachtig volksfeest. Met Offenbachs heerlijk bruisende muziek en duivelse humor wordt het feest dit keer helemaal compleet, tot het hoogtepunt van een grote drinkpartij op de opzwepende tonen van de onsterfelijke cancan. ‘Orfeus in de Onderwereld’ zet de wereld op zijn kop en maakt van de onderwereld een hemelse ervaring. Samen met duivelskunstenaar Offenbach, met onze partners en met een sterrenregen aan topartiesten is het een hels plezier om de Parade drie dagen lang om te toveren tot een paradijs.”

Op de hoogte blijven van alle events in Den Bosch? Houd onze handige Weekend Guides in de gaten. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meedoen als muzikant aan de philmob? Aanmelden kan hier!

Opera op de Parade 2023: Website | Facebook | Instagram

Fotocredits: Hugo Thomassen, Henk van Esch &Thomas Bakker

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.