Queer Arts Festival in Den Bosch


Na een succesvolle eerste editie vorig jaar wordt dit jaar opnieuw het Queer Arts Festival georganiseerd – een festival gericht op de queer community.
Drie dagen lang staat queer kunst centraal in het programma; van films, theater en cabaret tot performances, exposities, workshops en gratis randprogramma. Het festival is een diverse en inclusieve viering van queer kunst, cultuur en community.

Tijdens het festival op 7, 8 & 9 juni is de queer community niet de gast, maar de host. De Verkadefabriek werkt hiervoor samen met twee queer programmamakers: Kirsten van Teijn en Malou van Doormaal.

Event Programmering


Cabaretier Kirsten van Teijn programmeert en presenteert een aantal voorstellingen op het festival. Van de opening waar ook dit jaar ‘The state of queers’ wordt uitgesproken, tot een Qlub Stand-up met queer cabaretiers, een BurlesQue’er Night, live podcastopnames, de BoekenQlub, verschillende theatrale onderzoeken en Qlub Verkade, waar het queer zijn gevierd wordt. “Als maker met een queer thema weet ik hoe moeilijk het is om (veilige) plekken te vinden om je kwetsbare verhaal te kunnen delen. Door alle voorgesprekken die ik heb gevoerd met de makers van dit festival voel ik weer hoe noodzakelijk het is dat deze plekken gecreëerd worden in een stad als Den Bosch. Ik ben echt heel trots dat we weer drie(!) dagenlang elkaar kunnen ontmoeten en vieren in de Verkadefabriek.” 

Gratis flaneerprogramma

Voor het uitgebreide randprogramma wordt samengewerkt met verschillende professionele en amateurkunst organisaties. Dit ‘flaneerprogramma’ is grotendeels gratis te bezoeken, om het festival toegankelijk te maken voor een divers publiek. Mensen die zich identificeren als queer, maar ook zogenaamde ‘allies’ en nieuwsgierige kunstliefhebbers.

Qlub Verkade

Op zaterdagavond, na In Qoncert met rapper en songwriter Babs (ook bekend van Wie is de Mol) en elektro hiphop van FATA BOOM, kan tot in de late uurtjes gedanst worden bij Qlub Verkade met o.a. ‘Aan de karaook met Dook’ en natuurlijk de Bossche Queen Miss Puma Hilton.

Het programma, meer informatie en updates over het festival, is te vinden op www.verkadefabriek.nl/queer. Het flaneerprogramma wordt de komende maanden nog verder aangevuld.

QueerArtsFestival_trekietsleuksuit_KarinJonkers-01
2022_08_12_BLVRD_trekietsleuksuit_KarinJonkers-publiek 1

Tickets voor Queer Arts Festival


Tickets voor het Queer Arts Festival zijn sinds vandaag te koop via de website van de Verkadefabriek. Je kunt tickets kopen voor losse programma-onderdelen, of een festivalticket voor de hele dag. 

Queer Arts Festival
Vr 7 t/m 9 juni
Dagticket v.a. €30,-
Losse tickets v.a. €10,-
Website + kaartverkoop

Fotocredits: Queer Arts Festival , Karin Jonkers, Bianca Paul

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.