Queer Arts Festival in Den Bosch


Voor het eerst wordt in Den Bosch een festival georganiseerd gericht op de queer community. Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei vindt in de Verkadefabriek het Queer Arts Festival plaats. Drie dagen vol queer kunst, in de breedste zin van het woord: theater over hokjes doorbreken, een clubavond met drag kings en queens, films met sterke queer rollen, een kleurrijke expositie en meer. Georganiseerd door de Verkadefabriek in samenwerking met het Bossche queer arts platform Trek Iets Leuks Uit.

Event Programmering


Het driedaagse programma is veelzijdig en kleurrijk. Het festival start vrijdagmiddag met een interactief gesprek over de toekomst van Queerstad Den Bosch. Er zijn op vrijdag en zaterdag theatervoorstellingen zoals ‘Nu mijn borsten eraf zijn kunnen we dichter tegen elkaar liggen’ van Caro Ilias de Feijter en ‘Girls won’t be girls’ (van de makers van het succesvolle ‘Boys won’t be boys’) i.s.m. Marleen Hendrickx. Daarnaast zijn er elke festivaldag meerdere films te zien met een queer minded inslag of sterke queer personages in de hoofdrol.

Dansen kan zaterdagavond in Qlub Verkade, op muziek van DJ Miss Fiasco, met een special performance door drag queen Puma Hilton. Ook is er een kleurrijke expositie te zien en Iedereen mag zoenen, Lekker blijven likken en On Top Of Love verzorgen het randprogramma.

De zondag start met een mis in de Queerchurch, met o.a. NPO1-radiopresentatrice Teddy Tops, cabaretier Kirsten van Teijn, ex-non Fieke Opdam en drag kunstenaar Indie Nile.

MISS FIASCO copyright by Bianca Paul
2022_08_12_BLVRD_trekietsleuksuit_KarinJonkers-publiek 2
2022_08_12_BLVRD_trekietsleuksuit_KarinJonkers-publiek 1

Trek Iets Leuks Uit


Trek Iets Leuks Uit is het queer arts platform van Den Bosch. Een hybride plek voor iedereen die zich anders dan heteronormatief door de stad beweegt. Het Queer Arts Festival is het eerste festival in Den Bosch rondom dit thema.

Voor het festival zijn zowel dagkaarten te koop als losse programmatickets. Voor bezoekers met een kleine portemonnee bestaat een speciaal tarief.

Queer Arts Festival
Vr 12 t/m zo 14 mei
Dagticket v.a. €15,-
Losse tickets v.a. €7,50
Website + kaartverkoop

Fotocredits: Queer Arts Festival , Karin Jonkers, Bianca Paul

Queer Arts Festival poster A2

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.