Spuug van God – door muzikant & acteur Willem de Bruin


Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli maakt Willem de Bruin zijn theaterdebuut met Spuug van God. Willem is onder andere bekend van The Opposites. Spuug van God gaat over identiteit, familie en anders zijn in een oer-Hollands dorp. Bekijk de voorstelling tijdens zonsondergang bij het voormalige BrabantBad in het Prins Hendrikpark.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst

Over identiteit en opgroeien in de polder


Willem confronteert ons met de vraag wat het betekent om als gekleurde jongen op te groeien in een oer-Hollands dorp in de polder. Willem valt in heel veel identiteiten uit elkaar, identiteiten die hij niet bij elkaar krijgt. Van Willem zijn er veel versies. Hij is niet anders gewend dan zich aan te passen aan de situatie. Voor elk gezelschap filtert hij een stukje Willem weg of voegt de juiste elementen toe. Van zijn vader heeft hij geleerd te lachen naar de wereld. Wat van binnen zit, binnen te houden. Aanpassen, daar is Willem een kei in.

Spuug van God Den Bosch City

Bijzondere buitenlocatie 


Voor Spuug van God moesten Theater aan de Parade en Willem Twee op zoek naar een bijzondere buitenlocatie. De glazen constructie waarin de voorstelling zich afspeelt vraagt een groene omgeving met vrij uitzicht, zodat de zonsondergang vrij spel heeft. De keuze viel op het voormalige BrabantBad in het Prins Hendrikpark. Deze historische plek is een plek met een eigen verhaal. 

Over Willem de Bruin


Willem de Bruin (1985) is muzikant en acteur en onder andere bekend van het voormalige rapduo The Opposites. In 2018 bracht hij zijn zeer lovend ontvangen soloalbum Man in nood uit en in datzelfde jaar maakte hij ook zijn speelfilmdebuut in Catacombe. Bij Likeminds maakt Willem nu zijn eerste theatervoorstelling Spuug van God.

De kaartverkoop is 13 juni gestart en een ticket kost 20 euro.

Theater aan de Parade: Website 

Fotocredits: Keng Pereira, Marc de Groot

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok