TUINSESSIES 2022 met Gaidaa - Foto door Mickey Obo

Ook in de zomer van 2023 bezoek je de TUINSESSIES


Na het grote succes van de afgelopen twee edities van de TUINSESSIES in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum, hebben Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst aangekondigd om deze zomer acht intieme zomerconcerten te organiseren in de betoverende tuin van Kloosterhotel de Soete Moeder. Tussen 7 tot 30 juli strijken bezoekers neer op deze unieke en goddelijke locatie, om te genieten van livemuziek in de openlucht tijdens zomerse vrijdagavonden en zondagmiddagen. 

Getalenteerde singer-songwriters zullen op kwetsbare wijze hun muziek ten gehore brengen, alleen of in kleine bezetting, zonder of met minimale versterking. Je aanschouwt de artiesten vanaf een picknickkleedje op het gras tijdens een zwoele zomeravond- of middag. Bovendien kunnen bezoekers van tevoren een goedgevulde wijn-, bier- en frismand bestellen om de complete TUINSESSIES-beleving te ervaren.

Van opkomend talent tot Nederlands bekendste harpiste en festival hit


Net als vorige zomer, en de zomer daarvoor, verrast de TUINSESSIES ook dit jaar met een veelzijdig programma. Voor de derde editie staan o.a. deze topartiesten op de agenda:

Zondag 9 juli 2023: Lavinia Meijer | Harpiste Lavinia Meijer, misschien wel de bekendste harpiste van Nederland, geeft soloconcerten in zalen van over de hele wereld van Carnegie Hall NYC tot de Berliner Philharmonie. Ze is uitgegroeid tot een van de belangrijkste harpisten van deze tijd.

Vrijdag 14 juli: Ruben Annink & support act Amina | “Ik zing het levenslied van mijn generatie”, aldus Ruben Annink. Hij zingt over actuele thema’s. Zijn muziek refereert aan Nederpop, volks en een vleugje urban. In het voorprogramma staat Amina: een Utrechtse songwriter en zangeres (2001) die geïnspireerd is door Adele, Amy Winehouse, Alessia Cara en Billie Eilish.

Zondag 16 juli: Bertolf | Bertolf bracht recentelijk nog een single met Ilse de Lange uit, toerde jarenlang langs de theaters met Her Majesty en vormde samen met Pascal Jacobsen (Blöf), Daniel Lohues en Paul de Munnik Musketiers, waarmee zij de singel Terug naar de Baai uitbrachten en langs alle theaters van Nederland toerden. Tijdens de TUINSESSIES wordt Bertolf ondersteund door contrabassiste Nathalie Schaap.

Vrijdag 21 juli: Pitou & support-act Morpheus | Op zeer jonge leeftijd kreeg Pitou een onverklaarbare interesse in klassieke muziek. Haar vader vond haar vaak gehurkt bij de radio, scrollend door stations, op zoek naar het geluid van orkesten en koren, waarna ze zelf ook geschoold werd in klassieke zang. Nu schrijft ze Indie-pop liedjes, waarin klassiek ook zeker aan bod komt.

Zondag 23 juli: Matteo Myderwyk | Als klassiek pianist aan het conservatorium verliet Matteo Myderwyk de muziek van zijn helden Bach, Liszt en Messiaen om zijn eigen stijl te ontwikkelen. Hij besloot de regels van klassiek over boord te gooien en kwam terecht in de wondere wereld van minimal en neo-klassiek. Hij bracht meerdere albums uit bij Excelsior Recordings.

Vrijdag 28 juli: Sharat Chandra Srivastava, Igor Bezget en Heiko Dijker & support-act Sanne Rambags | Sharat, Igor en Heiko zijn drie artiesten die Indiase muziek maken met invloeden van jazz en klassiek. In het voorprogramma staat Sanne Rambags (1994). Deze Brabantse vocalist, componist en tekstschrijver is actief in jazz, improvisatie én wereldmuziek. Ze is o.a. bekend van Under The Surface en bracht onlangs haar album Sister uit.

Zondag 30 juli: De Toegift | De Toegift combineert eigentijdse poëzie en hedendaagse Indie met jazzinvloeden. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie.

Extra bij te boeken: Picknickmand


Om de beleving van de TUINSESSIES zo compleet mogelijk te maken, is het voor de bezoeker mogelijk om vooraf een picknickmand te bestellen. Hierbij heeft hij de keus uit een wijnmand, bestaande uit twee flesjes wijn, chips en pinda’s, en een bier- en frismand, bestaande uit twee flesjes bier, een flesje fris en een flesje sap (of vier flesjes bier of vier flesjes sap), inclusief chips en pinda’s. Prijs vanaf € 18,50 per picknickmand.

Tuinsessies Den Bosch City
Tuinsessies 2022 Den Bosch City

Kaartverkoop start binnenkort


In deze idyllische setting ervaar je de harmonie tussen muziek, natuur en ontspanning op zijn best. Wees verzekerd van een prachtige avond en/of middag, koop binnenkort een kaartje voor TUINSESSIES. Noteer in je agenda: de kaartverkoop start namelijk op 8 juni.

TUINSESSIES: Website | Facebook | Instagram
Kloosterhotel de Soete Moeder: Nemiusstraat 4

Fotocredits: Mickey Obo, Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.