Hemelvaart 2023 in Den Bosch: Dit doe je tijdens het Hemelvaartsweekend


Hemelvaart. Binnen het Christendom wordt de opstijging van Jezus naar zijn vader in de hemel herdacht. Voor anderen betekent dit een dag vrij. Of beter nog: een lang weekend! Er zijn in ieder geval genoeg activiteiten te beleven in Den Bosch. Zo bezoek je festivals of koop je geweldige bloemen en planten. Lees snel verder!

Een bloemenzee op de Geraniummarkt 


Traditiegetrouw strandt de Geraniummarkt neer op de Bossche Markt. Een heuse bloemenzee kleurt de stad op donderdag 18 mei. En niet alleen geschikt voor de geranium-liefhebbers. Van 09.00 tot 17.00 uur struin je langs marktlieden die de mooiste bloemen, planten, meubels en tuinaccessoires aanbieden. Fleur je interieur en neem een kijkje op deze jaarlijkse trekpleister. 

Geraniummarkt: Markt
Donderdag 18 mei
09.00 – 17.00 uur

Dansen op Losjes Hemelvaart

 

Hoe kan je een dag vrij het beste besteden? Juistem, op een festival. Losjes behoort hoogstwaarschijnlijk tot een van onze favoriete Bossche festivals. Ooit begon Losjes als techno-clubnacht in kroegen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een festival met duizenden bezoekers. Van heinde en verre komen elektronische muziek-fanaten naar onze stad om hier te dansen. Bezoek het festival Losjes Hemelvaart op de Tramkade, koop vandaag nog je toegangsticket. Voor de echte die-hards (of hen die de hele dag op de Geraniummarkt waren), vindt de Official Afterparty (23.30 – 04.00 uur) plaats bij Barkade.

Losjes: Tramkade
Donderdag 18 mei
13.00 – 00.00 uur

Losjes Festival 2017 Oosterplas

Mini Jazzfestival: Jazzy Huiskamers

 

*UPDATE* Jazzy Huiskamers is helaas uitverkochtPodium Azijnfabriek organiseert op donderdag 18 mei een intiem jazzfestival, genaamd Jazzy Huiskamers. Tijdens dit event bezoek je 40 jazzconcerten in 10 prachtige Bossche huiskamers. Uiteraard met de Bossche gastvrijheid zoals wij die allemaal kennen. Het belooft een bijzondere middag te worden, met getalenteerde artiesten. De uiteindelijke planning word je een paar dagen voor aanvang toegestuurd per mail. In de avond sluit je het festival af met alle andere passe-partouthouders, inclusief een PAtatje & muziek bij Podium Azijnfabriek. Ben verzekerd van een leuke middag, bestel je Passe-partout!

Locaties huiskamers tba
Podium Azijnfabriek: Triniteitstraat 19
Donderdag 18 mei
13.00 – 18.00 uur & 18.00 – 20.00 uur

Podium Azijnfabriek Jazzy Huiskamers Den Bosch

Dansavond voor 50/60+ singles

 

Elkaar Ontmoeten organiseert 18 mei een dansavond voor 50/60+ singles in Berlicum. Waag een dansje op de dansvloer, of zet een mooi gesprek voort in de knusse lounge. Deze geheel verzorgde avond (yes, met diner en drankjes!) nodigt uit tot verrassend nieuwe ontmoetingen, veel plezier en mooie gesprekken. 

Tuincafé De Witte Zwaan: Hoogstraat 30, Berlicum
Donderdag 18 mei
17.30 – 00.00 uur

De volgende vindt 28 juni 2023 plaats. Hou Elkaar Ontmoeten in de gaten voor meer informatie.

Elkaar Ontmoeten Single Dansavond Berlicum

Borrelen en eten bij Gezellige Zaken


Gezellige Zaken is back! En wat hebben wij hier zin in. Dit low-key Food Event stuurt je op culinaire wereldreis. In De Uilenburg presenteren 25 Bossche restaurants in straatstands hun finest food in de vorm van kleine hapjes. Een gezellig evenement voor de jonge en oudere bourgondiërs. Entree is gratis, kosten per gerecht zijn € 7,50. 

Gezellige Zaken: De Uilenburg
Vrijdag 19 tot en met zondag 21 mei

Final Call: De Efteling Tentoonstelling


De Efteling Tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum is het grote succes van de afgelopen maanden. Tijdens het Hemelvaartsweekend is het jouw laatste kans om De Efteling
 Tentoonstelling te bezoeken. Op zondag 21 mei is namelijk de laatste dag van deze expo. Er zijn 250 objecten uit de Efteling te bewonderen, waarvan velen ver terug in de tijd gaan. Dus Efteling-lovers opgelet: bemachtig zo snel mogelijk een ticket!

Het Noordbrabants Museum: Verwersstraat 41
Tot en met zondag 21 mei
Di t/m vr 11.00 – 17.00 uur
Za & zo 10.00 – 18.00 uur

Pardoes en Pardijn Efteling expositie Den Bosch City

Blijf je slapen?


Mocht je speciaal voor Hemelvaart de prachtige stad Den Bosch bezoeken, raden we je aan om lekker te blijven slapen. Boek een bijzondere overnachting bij de GM-26, een IJsselmeerkotter van Kapitein Pronk. Ook is de Bossche Kraan een once in a lifetime opportunity als het aankomt op originele slaapplekken. Hotel The Den, met haar unieke Current Rooftop, brengen slapen letterlijk naar een hoger niveau. Als je je camper of caravan meeneemt, dan ben je van harte welkom op deze campings in en rondom Den Bosch

Den Bosch City - De Bossche Kraan - Fotograaf Studio Dani

Een heerlijk Hemelvaartsweekend


Wij kijken weer ontzettend uit naar weer een lang weekend. Een heerlijk moment om extra aandacht te schenken aan je familie en vrienden. Veel plezier gewenst!

Fotocredits: Losjes, Jazzy Huiskamer, Elkaar Ontmoeten, Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via [email protected].