Het weer wordt iets minder, maar dat betekent niet dat er minder te doen is. Den Bosch staat klaar om jouw weekend op te vrolijken! 

Lees in de Weekend Guide van 1, 2 & 3 april 2022 wat jij kan doen in Den Bosch. Het motorseizoen wordt geopend bij Central Harley-Davidson, er is een mega rommelmarkt in Rosmalen en Muziekcafé Het Warm Onthaal zorgt weer voor de nodige portie livemuziek

Fijn weekend gewenst!
– Den Bosch City

Den Bosch City vrijdag

MANIFY GALA

Vrijdagavond kunnen we ein-de-lijk naar MANIFY GALA! En met wat voor extravagant thema, namelijk Start of the Next Roaring 20’s! Ah, dit gaat een goed feestje worden. De officiële tickets waren al lang en breed uitverkocht. Maar na research blijkt dat jij alsnog aanwezig kan zijn via Ticketswap. Tot vanavond!

Orangerie – Sint Josephstraat 15
19.00 – 02.00 uur

SMÈRRIG

YES, op vrijdag kunnen we weer ouderwets gaan schuren bij Smèrrig! Deze keer vindt het schunnige feestje plaats in het Werkwarenhuis bij de Tramkade. Hebben jullie er ook zo’n zin in? Kaarten zijn te koop via de website van Smèrrig.

Werkwarenhuis / Van Aken – Tramkade 22-24
22.00 – 03.45 uur

Silent Disco Circus

Het rondtrekkende circus komt er weer aan! Laat je verrassen en meenemen in de muziek. De drie kanalen met de leukste collectieven van P79.  Drie keer feest, kies jij voor Rood, Groen of Blauw? Scoor op de Facebook van Silent Disco Circus jouw ticket en geniet!

P79 – Markt 79
22:30 – 4:30 uur

Back To The Future: The 00’s Edition


Bij Bossche Brouwers aan de Vaart gaan ze Back to the Future, deze keer terug naar the 00’S! DJ Boney S neemt je terug in de tijd en weer naar nu. “Get the cool, Get the cool shoeshine!” 

Bossche Brouwers aan de Vaart – Tramkade 29
22.00 – 02.00 uur

Letterbekken: dames gaan vóórdragen

Letterbekken heeft weer een mooi programma in de Pleitzaal van Huis73 vol poëzie en muziek! Laat jezelf door de performers prikkelen en vermaken. Dit keer mogen enkel en alleen vrouwen het Letterbekken-poëziepodium betreden! Entree is gratis. 

Huis73 – Hinthamerstraat 72-74
Aanvang 20:00 uur

Het Jazztalent van Nederland: Ella Zirina


In deze serie presenteert de Toonzaal dé jazztalenten van Nederland. In overleg met docenten van conservatoria en andere jazzprofessionals door heel Nederland, hoor je met regelmaat de meest verfrissende, energieke en vooral onbevangen geluiden van jonge muzikanten die over een aantal jaar zomaar tot de top van Nederland zouden kunnen behoren. Tickets kan je bestellen op de website van Willem Twee Poppodium.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
Aanvang 21:00 uur

Micha Wertheim


Elk jaar trakteert Festival Cement op een negendaags festival vol spannende voorstellingen. Op vrijdag en zaterdag ben je van harte welkom om performances van verschillende podiumkunstenaars te aanschouwen. Check het programma op de website van Festival Cement.

Verkadefabriek – Boschdijkstraat 45
20:30 – 22:00 uur

Den Bosch City zaterdag

Rolf Sanchez: Mi Aventura


Ben jij klaar voor een onvergetelijk Latin-spektakel? De onbetwiste King of Dutch Latin trakteert je op een avond vol hits en de heetste música latina. Draai jouw heupen maar alvast los en swing mee! 

Theater a/d Parade, locatie Brabanthallen – Diezekade 2
20:00 – 21:30 uur

Bossche Brouwers invites: VINYLFUIFJE


Op zaterdag draait Vinylfuifje weer een feestje! Kom genieten van lekker bier eten en fijne muziek bij de Bossche Brouwers. Entree is gratis. 

Bossche Brouwers aan de Vaart – Tramkade 29
22:00 – 02:00 uur

SNiKHEET

 

Zaterdag 2 april is P79 weer helemaal omgetoverd tot de heetste kelder van Den Bosch. Ontpop je als een bloem, gooi je hitsige heupen in de strijd op heerlijke Hip-Hop, lekkere R&B en zwoele Dancehal. Tickets zijn te koop op de Facebook van SNiKHEET.

P79 –  Markt 79
22:00 – 04:30 uur

Leif de Leeuw band plays The Allman Brothers band


Eind september 2018 begon de band met hun eerste tour met de muziek van de Amerikaanse southern rockers The Alman Brothers band. Het wordt geen tribute, maar gewoon lekker de songs spelen zoals de band dat het liefste doet. Op hun eigen manier met hun eigen sound! Tickets zijn te koop op de website van Willem Twee Poppodium.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
19:30 – 23:30 uur

HWO Liveavond: Jezebel

 

Ook bij Muziekcafé Het Warm Onthaal ben je aan het juiste adres voor live muziek. De mannen van Jezebel spelen uitsluitend eigen werk en unieke metal die door een breed publiek wordt gewaardeerd. Neem je oordoppen maar mee, want die heb je zeker nodig!

Muziekcafé Het Warm Onthaal – St. Jacobsstraat 2
Aanvang 20:30 uur

Openingsprogramma Willem Twee Kunstruimte


Willem Twee Kunstruimte viert op zaterdag 2 april de opening van twee nieuwe tentoonstellingen! In de Kunstruimte is een collectief kunstwerk van Marie Aly, Katrein Breukers, Bonno van Doorn, Daan Gielis, Niko Riedinger, Tanja Ritterbex en Arthur Stokvis te zien. In de Spiegelzaal stelde curator Haiko Sleumer een duo tentoonstelling samen met werk van Leo Maher en Leon Stoffelen. Tickets zijn te bestellen op de site van Willem Twee.

Willem Twee Kunstruimte – Boschdijkstraat 100
Aanvang 17.00 uur

Super Sounds of the 70’s


Zaterdag 2 april spoelen we terug naar de 70’s! De One-Hit-Wonders en ontelbare Originals zijn niet te missen. Een supersonische dansavond met dansbare klassiekers en vergeten classics! Tickets zijn te koop via de site van Willem Twee.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
Aanvang 22:30 uur

Zoetelieve gaat de Vloer Op

 

Zoetelieve gaat de Vloer Op. Met de spelers van de impro-club beleef je een avond lang plezier. De Vloer Op is een improvisatievorm waarbij de regisseur twee of meer spelers een opdracht meegeeft in de vorm van een kort scenario. Met slechts een voorwerp of kledingstuk, transformeren de spelers in wonderlijke, hartveroverende, komische en bijzondere personages. De spelers gaan aan de haal met de opdracht en maken verrassende, ontroerende of hilarische scenes, waarvan jij zal denken, was dit nu vooraf bedacht? Een ding is zeker, ze verzinnen alles ter plekke. Koop je tickets hier!

Verkadefabriek – Boschdijkstraat 45
20:15 – 22:15 uur

Jazz Factory: Fuse


De muzikale achtergronden van het zestal hoor je terug in hun mix van klassieke composities, jazz, minimal music, volksmuziek en improvisaties die van elk optreden een unieke ervaring maken. Bestel hier je tickets!

Verkadefabriek – Boschdijkstraat 45
20:30 – 22:
00 uur

Ibiza Xperience Fair 2022


Kom ook naar de leukste en grootste Ibiza Style Hippiemarkt van Europa. Er is van alles te vinden; fashion, lifestyle, food, drinks, music & meer. Met ongeveer 150 stands is er genoeg te zien en te beleven. Koop hier je tickets!

Brabanthallen – Diezekade 2
ZA 12:00 – 18:00 uur / ZO 11:00 – 17:00 uur

Opening Motorseizoen 2022


Zaterdag 2 en 3 april organiseert Central Harley-Davidson een motorevent, zo starten ze het motorseizoen van 2022. Er is van alles te beleven en er staat zelf een te gekke actie op je te wachten in de winkel! 

Central Harley-Davidson – Hervensebaan 13
Aanvang 09:00 uur

Curiosa – Brocante – Vintage


Lekker rondwandelen tussen de vintage spulletjes en misschien vind je wel de vondst waar je al jaren naar op zoek was. Het kan op de Curiosa & Vintage markt in Rosmalen Autotron. Het is een van de grootste markten van Nederland. En met maar liefst 200 kramen zit er vast wel iets leuks voor jou tussen! Entree is €6.

Autotron Rosmalen – Graafsebaan 133, Rosmalen
09:00 – 16:30 uur

Stadswandeling: Verborgen Verhalen van Den Bosch


Wil je Den Bosch ontdekken? Laat je rondleiden over de Markt en de Parade en leer meer over Den Bosch met een gids die van alles uitlegt. Boek je ticket via Cicerones

Cicerones Stadswandelingen – Den Bosch
14.30 – 16.00 uur

Den Bosch City zondag

The Amazing Stroofwafels


Geniet van een Amazing Stroopwafels-optreden. Met verzoekjes, improvisaties en natuurlijk hun bekende nummers, zoals ‘Oude Maasweg’ en ‘Ik Ga Naar Frankrijk.’ Tickets zijn hier te koop.

Station Zuid – Erasmusstraat 9
Aanvang 15.00 uur

Zinnig Zuiden

 

Op zondag 3 april staat Zinnig Zuiden met een fantastische line-up in het Werkwarenhuis. Met spoken word artiesten uit alle hoeken van het land. Maar natuurlijk betreden ook artiesten uit eigen regio het podium. Benieuwd naar de bewonderenswaardige verhalen waarmee de artiesten de Cultuurstad van het Zuiden doen verrijken? Koop je kaartje en ben erbij!

Werkwarenhuis / Van Aken – Tramkade 22-24
14:00 – 17:00 uur

Pubquiz

 

Tijd voor een pubquiz! Op elke eerste zondag van de maand spelen ze bij de Bossche Brouwers de PubQuiz. Leuk om met een vriendengroep te doen, dan weet je gelijk wie de slimste is;) Koop hier een teamticket en speel mee!

Bossche Brouwers aan de Vaart – Tramkade 29
15:00 – 17:45 uur

Proef Vught


Het kan weer, het mag weer en dus bruist het centrum van Vught op zondag 3 april als vanouds. Tijdens Proef Vught kun je genieten van mode, van muziek en dans, van lekker eten en drinken en van demonstraties van tal van Vughtse verenigingen.

Vught – Centrum
Aanvang 12:00 uur

HWO Livemiddag: Mo & The Stage Animals


Muziekcafé Het Warm Onthaal heeft ook op zondag een livemiddag. Rauwe blues wordt afgewisseld met stevige rock of een mooie gevoelige ballad. Door deze verschillende stijlen is er voor iedereen wat te genieten!

Muziekcafé Het Warm Onthaal – St. Jacobsstraat 2
Aanvang 16:00 uur

Den Bosch Free Tour


Tijdens een 2,5 uur durende tour, krijg je van alles van Den Bosch te zien. Met een gids ga je door heel Den Bosch en wordt er van alles verteld. Schrijf je in, zodat je zeker bent van een plekje! En vergeet niet jouw guide een leuke fooi te geven.

Den Bosch Free Tours – Drakenfontein
12:00 – 14:30 uur

Matthäus Passion Den Bosch

 

In een van Den Bosch’ mooiste locaties, vindt op zondag tweemaal het Matthäus Passion plaats. The Bach Choir & Orchestra of The Netherlands, onder leiding van Pieter Jan Leusink, zijn specialisten in het uitvoeren van Bachs meesterwerk. Niet voor niets wordt deze authentieke uitvoering door meer dan 40.000 bezoekers per jaar bezocht en bekroond met uitstekende recensies. Plan je bezoek hier

Jheronimus Bosch Art Center – Jeroen Boschplein 2
12:30 – 15:30 uur & 16:15 – 19:
15 uur

Vanden Eynde en Cachet (klassiek)

 

Met de uitgelezen poëzie en sierlijke melodieën van barokke airs de cour als sleutel, openen theorbiste Sofie Vanden Eynde en de jonge Belgische stersopraan Deborah Cachet de deur naar Parijs anno 1630: het summum van verfijning en elegantie. Bestel hier tickets. 

Willem Twee Toonzaal – Prins Bernhardstraat 4
Aanvang 11:00 uur

A Brand New Day

 

Nu het weer kan en mag organiseert Theater aan de Parade een feestje. Een dag om te vieren dat de zon weer schijnt (scheen), de deuren weer open zijn en we elkaar weer mogen ontmoeten. Er zijn ook genoeg foodtrucks om lekker te smullen. Als je in bent voor een feestje, dan ben je erbij! Tickets zijn te bestellen bij Theater aan de Parade.

Theater a/d Parade, locatie Brabanthallen – Diezekade 2
Aanvang 13:00 uur

Tribute to Rory Gallagher by Bullfrog Taste Express

 

Bullfrog Taste Express brengt een muzikaal eerbetoon aan een van de meest invloedrijke gitaristen uit de History of Rock. Centraal staat hier natuurlijk Rory Gallagher. Tickets zijn te koop op de site van P79

P79 Live – Markt 79
Aanvang 17:00 uur

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok