Check hier wat er in het weekend van 1 – 4 december te doen is in Den Bosch met de wekelijkse Weekend Guide

Hola!

Een nieuw weekend, dus dat betekent een nieuwe Weekend Guide! Dit weekend zijn er weer heeul veeul leuke feestjes, voorstellingen en andere evenementen in Den Bosch. 

Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten. En schrijf je ook meteen in voor onze nieuwsbrief, vinden wij leuk – en jij ook!

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 1 - 4 december 2022 (1)
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Cultuur | Expositie van het boek “Het moment als muze”

Na 10 jaar lang dagtekeningen maken is het niet alleen tijd voor een expositie, maar ook voor een boek (om op te hangen). Dat boek op A4 formaat, in een oplage van 250 genummerde en gesigneerde exemplaren en met 171 tekeningen op ware grootte, wordt tijdens de opening van de expositie van kunstenaar Miesjel van Gerwen gepresenteerd. De expositie is te zien van vrijdag 25 november tot en met 10 december.

Werkwarenhuis 
Dagelijks van 12.00 – 18.00 uur

Kids | Sinterklaasvoorstelling: Een feest om te janken

Zit je buik al vol met pepernoten? Zijn de verlanglijstjes goed gevuld? Het is tijd voor Sinterklaas! En daar hoort natuurlijk een bonte, grappige en leuke Sinterklaasvoorstelling bij voor de hele familie. Die kijk je bij De Verkadefabriek. Een feest om te janken is een voorstelling over verlanglijstjes, cadeautjes, hebberigheid en soms teleurstellingen.

Verkadefabriek
Zaterdag en zondag 11.00/15.00 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Winterfeest | Margriet Winterfair!

Ook zo’n zin in de feestmaand? Van 25 november t/m 1 december 2022 viert Margriet in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch het gezelligste winterfeest: Margriet Winterfair! Beleef het feestdagengevoel en kom cadeautjes kopen én zelf maken, producten testen en inspiratie opdoen om je huis in feestsfeer te brengen.

Brabanthallen
10.00 – 18.00 uur

Concert | Lunchconcert: André Telderman & Monique Heidema

Lunchen terwijl je naar een concert van André Telderman en Monique Heidema luistert? Wie wil dat nou niet! Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert.

Podium Azijnfabriek
12.30 – 14.00 uur

Feestje | Bossche Kroegentocht

Studentenvereniging S.V. Animoso organiseert in samenwerking met Studance een kroegentocht door Den Bosch. Bij elke kroeg staat er een gratis welkomstdrankje klaar en gedurende de hele kroegentocht kost een biertje 2 euro. Koop je kaartje via deze link.

Binnenstad Den Bosch
18.00 – 23.00 uur

Muziek | Ierse (Folk) Sessie

Iedereen die een instrument bespeelt of zingt is welkom, ongeacht niveau of traditie. Bij een Ierse sessie zit iedereen gezellig om de stamtafel of in een kring om samen b.v. traditionele Ierse muziek ten gehore te brengen.

Station Zuid
20.00 uur

Theater | Orkater/De Nieuwkomers: UMA – Oroonoko

Samen met Orkater presenteert UMA een superromantisch verhaal over Prins Oroonoko en zijn geliefde Imoinda in De Verkadefabriek. Oroonoko is een jonge Ghanese prins die kampt met een bloedend hart – zijn geliefde Imoinda is vermoord, denkt hij. Door een list wordt de prins gevangen en vastgeketend op een schip van de West Indische Compagnie, waar hij zijn desastreuze toekomst als slaaf tegemoet treedt. Wat volgt is een onverwachte hereniging tussen geliefden, onverwachte vriendschappen in het Surinaamse oerwoud en een opstand tegen het menselijk lot. 

Verkadefabriek
20.15 uur

Theater | Momentum

Duik in een wereld vol intrige, sabotage, vreemdgaan en moddergooien. Een knagend toneelstuk over een politiek echtpaar in crisis op het hoogtepunt van de macht. Koop je tickets hier!

Perron-3
20.30 uur

Feestje | OVERBLIJVEN W/ DJ SPINN’EM

Op de donderdag geeft P79 het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting. (muv. de cocktails) DJ Spinn’em is er klaar voor, jij ook?

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Culinair | Wildavond

Vrijdag 2 december organiseert Moeke een wildavond. Geniet van een overheerlijk 4-gangen wildmenu voor 44.50 p.p.

Moeke
17.00 – 23.00 uur

Feestje | Manify Gala ‘Masquerade Ball’

Je kent Manify Out of Office vast wel van de leuke vrijdagmiddag borrels… Komend weekend gaan zij groter uitpakken met een gala! Heb jij je masker al klaar liggen voor het gala?   

Orangerie Den Bosch
19.00 – 01.30 uur

Quiz | Dial Q Filmquiz

Hij is goed. Hij is extreem goed. Dial Q Editie 9.  Bij De Verkadefabriek is er een filmquiz voor iedereen die van film houdt.

Verkadefabriek
20.00 uur

Theater | Orkater/De Nieuwkomers: UMA – Oroonoko

Samen met Orkater presenteert UMA een superromantisch verhaal over Prins Oroonoko en zijn geliefde Imoinda. Oroonoko is een jonge Ghanese prins die kampt met een bloedend hart – zijn geliefde Imoinda is vermoord, denkt hij. Door een list wordt de prins gevangen en vastgeketend op een schip van de West Indische Compagnie, waar hij zijn desastreuze toekomst als slaaf tegemoet treedt. Wat volgt is een onverwachte hereniging tussen geliefden, onverwachte vriendschappen in het Surinaamse oerwoud en een opstand tegen het menselijk lot.

Verkadefabriek
20.15 uur

Theater | Matzer Theaterproducties – Je kunt me gerust een geheim vertellen

Hoe is het om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe? Huisgezelschap MATZER Theaterproducties maakt een positieve theatervoorstelling over dementie. In een regie van Madeleine Matzer.

Verkadefabriek
20.30 uur

Muziek | Elephant + Géonne Hartman

Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van de 4-koppige Rotterdamse indieband Elephant.Géonne Hartman is een singer-songwriter uit Utrecht (NL). Met haar muziek neemt ze je mee op een grillige reis door een droomlandschap gecreëerd door verrassende melodieën. Haar pakkende, heldere stem rijgt onder begeleiding van haar band de poëtische teksten aan elkaar.

Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Muziek | BOI AKIH: Storyteller

Storyteller vertelt een verhaal in kleuren en klanken, over een reis vol onverwachte ontmoetingen. Moderne jazz en geïmproviseerde muziek verweeft BOI AKIH moeiteloos met folktradities uit alle windstreken om daarmee een onconventioneel en toch volkomen herkenbaar en toegankelijk eigen geluid te creëren.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Muziek | Power to the Pipo

De jazz-funk wervelwind Power to the Pipo is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire live-act. Op het podium werden ze meermaals vergezeld door muzikale helden zoals Anton Goudsmit, Candy en Hans Dulfer en Eric Vloeimans. Wat je kan verwachten is een onweerstaanbare cocktail van harde grooves en explosieve solo’s, rauw, energiek rete-funky en één groot feest!

Podium Azijnfabriek
20.30 – 23.00 uur

Muziek | Two Chicks (Tessa Boomkamp & Astrid Akse)

Het repertoire bestaat uit mooie kwetsbare songs, feel good tunes, eigen werk en ook kunnen de voetjes van de vloer. Genoeg ingrediënten voor een muzikaal oorstrelend en swingend live concert.

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Djoekkebox

Het is weer zo ver! Het nieuwe jaar is nog niet begonnen maar de Djoekkebox staat weer voor jullie klaar! Met je leukste verzoekjes onder de digitale naald! DJ Hank en Rene gaan weer los!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | THROWBACK ZEROES

KABOOM! Wie heeft er zin in een avond met de meest waanzinnige platen & classic tracks uit de 00’s. De DJ’s van P79 spoelen terug naar de tijd van; Sean Paul, Nelly, Jenifer Lopez & de Gorillaz.

P79
23.00 uur

Feestje | Louis Laporte & Smèrrig Diskjockies

Club Carras stond niet voor niets in de Oktober Hotspots: hier is het gegarandeerd feest! Deze vrijdag worden de platen gedraaid door Louis Laporte en Smèrrig Diskjockies. Gratis entree.

Club Carras
23.00 uur

Feestje | ClubKade: Iris Rijskamp Invites

Zin in een feestje op de ClubKade? Iris Rijskamp invites you, dus ben er zeker bij!

Barkade
23.00 – 04.00 uur

Den Bosch City zaterdag

Kerstmarkt | Kerstmarkt en BeterBoompje

Zaterdag 3 en 10 december organiseert Social Label in samenwerking met restaurant Van Aken een kerstmarkt in het Werkwarenhuis. Je kunt hier terecht voor sociaal duurzame cadeaus voor de feestdagen, de Social label shop is open en er is een poster pop-up shop van Bossche ontwerpers. Dit alles onder het genot van winterse drankjes bij het vuur en live muziek.

Werkwarenhuis
12.00 – 17.00 uur

Muziek | Lunchconcert: Aristos Strijkkwartet

Lunchen terwijl je naar een concert van Aristos Strijkkwartet luistert? Wie wil dat nou niet! Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert.

Podium Azijnfabriek
12.30 – 14.00 uur

Muziek | Nits

Nits zijn terug van nooit weggeweest en bewijzen dat ze nog altijd tot de top van de Nederlandse pop horen. Laatste kaarten!

Perron-3
20.30 uur

Muziek | Being As An Ocean – As Everything Unfolds – Acres

Binnen de melodische hardcorescene is de band al een tijd een bekende naam. Being As An Ocean houdt er echter niet van om binnen de lijntjes van een genre te kleuren. Samen met As Everything Unfolds en Acres gaan zij een bijzondere show neerzetten.

Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Cabaret | Lisa Ostermann

Lisa Ostermann werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Nu komt ze met haar eerste avondvullende voorstelling naar de Verkadefabriek. Verwacht scherpe grappen en muzikale intermezzo’s, begeleid door een funky live-band/breakdancegroep die bestaat uit Lisa.

Verkadefabriek
20.30 – 22.00 uur

Muziek | FLY Bluesband

De Nederlandse bluesband Five Long Years bestaat uit een stel veteranen uit de Arnhemse blues scene. Het repertoire? Van dampende blues(rock) tot meeslepende ballads, het komt allemaal voorbij.

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Dansen met Kuif

DJ KUIF zet de vloer weer op zijn kop! Geen verdere introductie noodzakelijk!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | Club W: Wing Mok

Wing Mok is opgegroeid tussen de muziek, van jongs af aan ging hij wekelijks mee met familie naar de platenzaak om door de bakken vinyl te graven naar van alles en nog wat. Hij gaat er een feestje van maken bij Club W!

Werkwarenhuis
22.00 uur

Feestje | ALL NIGHT W/ CRISIO

Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door de nieuwste resident DJ Crisio!

P79
23.00 uur

Feestje | ADHDAAN

Club Carras stond niet voor niets in de Oktober Hotspots: hier is het gegarandeerd feest! Deze zaterdag worden de platen gedraaid door ADHDAAN. Gratis entree.

Club Carras
23.00 uur

Den Bosch City zondag

Muziek | Musicall Humors

Een eenvoudige melodie, maar met zóveel zeggingskracht: een langzaam naar beneden rollende traan is het beeld achter het dalende viernotenmotief dat de zeven pavanes uit John Dowlands Lachrymae, or Seaven Teares doordringt.

Willem Twee Toonzaal
11.00 uur

Wedstrijd | Finale ‘Koffie bij de Piano’ 2022

In oktober 2022 zijn 8 concerten achter de rug en 8 maal vele ingevulde stembiljetten. In de jaarlijkse Finale treden drie pianisten die dat seizoen de hoogste procentuele score behaalden. Het publiek stemt voor de publieksprijzen. Ook zijn er prijzen van diverse sponsoren. Dat wordt een uiterst spannend St. Nicolaasfeestje!

Podium Azijnfabriek
11.00 – 14.00 uur

Muziek | Red Salmon Bluesband

Red Salmon Bluesband Vijfkoppige formatie met drums, bas, gitaar, keyboard, trekzak, mondharp en zang! Lekker gevarieerd repertoire!

Station Zuid
15.00 uur

Quiz | Pubquiz December

Op elke eerste zondag van de maand spelen wij bij de Bossche Brouwers de PubQuiz. Altijd al willen weten wie de slimste in de groep is, de meeste nutteloze feitjes kent en tegelijkertijd een gezellige avond hebben waarbij veel wordt gelachen? De pubquiz is dé manier om daar achter te komen!

Bossche Brouwers
15.00 – 17.45 uur

Muziek | TRIBUTE TO THE BAND

DRIFTWOOD bestaat uit 5 getalenteerde multi-instrumentalisten/zangers: Deze vijf gelijkgestemde muzikanten houden op zeer overtuigende – en geloofwaardige wijze de legendarische nalatenschap van The Band in ere!

P79
17.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok