Weet wat er komende dagen te doen is in Den Bosch met de Weekend Guide van 1 – 4 september

Gezellige lezers,

Pinch me: is het september? Wow!

Laten we de nieuwe maand dan maar ongelooflijk goed beginnen. Er zijn namelijk veel events die je niet wilt missen en absoluut wilt meemaken. Daarnaast is dit het laatste weekend van de Bossche Zomer *very sad*. Maak je op voor leuke activiteiten om de zomermaanden goed af te sluiten! Er zijn echt mega toffe activiteiten gepland in ons mooi Bossche centrum. En vergeet geen afscheid te nemen van onze geliefde zomerterrassen, wat gaan we die missen…

 Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 1 - 4 september 2022
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Beach Party Weekend

Het zand ligt verspreid over de vloer van het café, de Hawaiiaanse bloemen zijn opgehangen en de drank staat koud: Café ‘t Engeltje is klaar voor Beach Party Weekend! Jij ook? 

Café ‘t Engeltje aan de IJzeren Vrouw
Donderdag t/m zondag

De Façade Feestweek

Vanaf 26 augustus tot en met 4 september vindt De Façade Feestweek plaats: een klein festival met een groot hart op het EKP Terrein. De planning voor komende dagen luidt: donderdag Pinkstones Unplugged | vrijdag Frederique Spigt | zaterdag Born | zondag Dr. Feelgood (grote aanrader!). Het gedetailleerde programma lees je op de site van De Façade.

De Façade (Parallelweg 21)
Donderdag 19.00 – 20.30 uur
Vrijdag 20.00 – 21.30 uur
Zaterdag  19.00 – 20.30 uur
Zondag 15.00 – 19.30 uur

Knotsgekke Hobby & Kaartendag

1,2 en 3 september 2022 is het dan eindelijk weer zo ver; alle creatievelingen trekken er dan op uit! Waar naar toe? De gezelligste creatieve beurs die niet alleen leuk is voor kaartenmakers! Meer informatie lees je op de website van Brabanthallen.

Brabanthallen
Vrijdag, zaterdag en zondag 10.00 – 17.00 uur

Bosch Rugby Weekend

Het rugby-seizoen is weer gestart, yay! Dat betekent dat we elk weekend weer langs de zijlijn kunnen staan om de mannen en vrouwen van Rugbyclub The Dukes aan te moedigen. The Dukes laten zo’n mooi moment nooit varen en hebben een heus Bosch Rugby Weekend komende dagen. Verschillende wedstrijden worden dit weekend gespeeld die je ab-so-luut niet wilt missen. Zorg dat je de planning goed doorneemt via het Facebook-event van Bosch Rugby Weekend, zo ga jij niets missen!

Rugbyclub The Dukes
Vrijdag, zaterdag & zondag

Urban Event ‘Op Oost’

Het nieuwste urban event ‘Op Oost’ vindt zaterdag 3 en zondag 4 september plaats in het skatepark aan de Oosterplas. Luister bijvoorbeeld naar optredens van spoken word performers, laat je imponeren door BMX tricks, of bekijk inline of skateboard demo’s. Vanaf 12:00u is iedereen welkom. Meer informatie lees je in onze blog: Op Oost – Het tofste urban event door Kings of Colors.

Urban event ‘Op Oost’
Zaterdag 12.00 – 22.00 uur
Zondag 12.00 – 20.00 uur

Paradijs van het Zuiden

Dit bekende festival vindt dit keer ietwat kleinschaliger plaats bij zomerterras Costa del Silo. Op zaterdag staan de DJ’s voor je klaar om flink wat House door de speakers te blazen. Op zondag is het tijd voor Urban & Hits. Tickets kunnen nog steeds gekocht worden via de website van Paradijs van het Zuiden.

Paradijs van het Zuiden bij Costa del Silo
Zaterdag & Zondag 13.00 – 23.00 uur

Pizza Weekend

L’oro Nero in het Paleiskwartier kennen we voornamelijk als heerlijke koffiebar. Maar voor de laatste keer dit seizoen wordt de koffiebar omgetoverd tot een pizzabar! Komende zaterdag en zondag zijn jullie van harte welkom om heer-lijke pizza’s te eten. Dat is niet alles… DJ Housecube draait de lekkerste plaatjes dus het zal ongetwijfeld een leuke avond worden! Reserveer snel een tafeltje via 06.263.640.81 

L’oro Nero
Zaterdag en zondag tot 23.00 uur geopend

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Duvel Specials


Bij een bestelling van je tweede Duvel of Duvel 6.66, krijg je het nieuwste special designed glas cadeau. Deze wil je hebben!

Zomerterras Vonk & Vlam
12.00 – 23.00 uur

Dirty Jenga Toernooi en Bier & Wijn 1+1


Weer lekkere kortingen hoor, bij Costa del Silo! En dat nog in combinatie met een Dirty Jenga Toernooi. Dat gaat een goed donderdagje worden!

Costa del Silo
17.00 – 23.00 uur

ierse (folk) sessie


Iedereen die een instrument bespeelt of zingt is welkom, ongeacht niveau of traditie. Bij een Ierse sessie zit iedereen gezellig om de stamtafel of in een kring om samen b.v. traditionele Ierse muziek ten gehore te brengen.

Station Zuid
20.00 uur

Raoul Heertje – Dit wordt wat Nieuws


Comedian, schrijver en programmamaker Raoul Heertje is de eerste artist-in-residence van de Verkadefabriek. De afgelopen maanden sprak hij met allerlei verschillende mensen. Op straat, in werkplaatsen, in de wijken, bij bedrijven. Gesprekken over wat er toch misgaat tussen al die goedbedoelende mensen op aarde. Onderzoeken hoe het zit. Hoe wat zit? Alles. Een persoonlijke zoektocht die telkens universeler blijkt dan gedacht. Tickets en informatie via Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.15 uur

Gruppo Sportivo


Gruppo Sportivo komt terug naar Den Bosch. Tijdens de The Spotify Tour worden de vaakst gestreamde nummers van de band gespeeld. In feite bepaalt het publiek dus de setlist. Nederpopklassiekers als Hey Girl, Beep Beep Love, Tokyo, Rock ’n Roll en Disco Really Made It zullen daar ongetwijfeld op voorkomen. Meer informatie en tickets vind je bij Willem Twee.

Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Nieuwe Namen


Opkomend cabarettalent krijgt een podium in PERRON-3. Jasper van der Veen, Marlon Kicken en Victor Luis van Es krijgen allemaal hun moment om te shinen en jou buikpijn te bezorgen van het lachen. Meer informatie en tickets vind je bij Theater aan de Parade.

Theater aan de Parade, locatie Perron-3 (Rosmalen)
20.30 uur

De Foute Muziek Bingo


UITVERKOCHT Deze editie staat helemaal in het teken van de foute muziek. Zing (of kraai) mee met Jody Bernal, de Vengaboys en ABBA of dans mee op de kabouterdans en de Macarena, terwijl je tegelijkertijd probeert je kaartje vol te krijgen.

Bossche Brouwers
21.00 uur

2-3-4 avond vol plezier


Op de donderdagavonden bespaar je bizar veel geld bij Lalalaa! Biertje kost € 2, wijntje € 3 en mix € 4. Jongens, dat is ongeveer 40% op de normale prijs. Donderdagavond rennen naar Café Lalalaa dus!

Lalalaa
22.00 – 02.00 uur

Overblijven


P79 geeft het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting (met uitzondering van de cocktails). Entree 6 euro, afrekenen aan de deur. Kidnap The DJ staat voor jullie klaar.

P79
23.00 – 03.30 uur

Den Bosch City vrijdag

Eigen t-shirt zeefdrukken


Breng je oude t-shirt mee. Wij gaan samen je t-shirt upcyclen met natuurlijke inkt, en je eigen ontwerp zeefdrukken en stempelen! Het pimpen van je t-shirt duurt alles bij elkaar 30 minuutjes. Aanvangstijds: elk halfuur vanaf 15.00 tot 16.30 uur. Alle informatie kun je lezen op de website van De Bossche Zomer.

Makersstraat
15.00 – 17.00 uur

#BookTok Live


Alle boekenliefhebbers verzamelen! Verslind jij het ene boek na het andere, volg je #booktok op de voet en wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste releases? Kom dan naar #BookTokLive, het eerste BookTok-evenement van Den Bosch in Huis73.

Huis73
18.00 – 22.00 uur

De Bossche Zomernacht


Om de Bossche Zomer goed af te sluiten, wordt vrijdag tot in de nacht de Bossche Zomernacht georganiseerd. En het gaat me toch een mooie avond worden! Zo bezoek je gratis het Noordbrabants Museum & Design Museum, waar je ook nog eens kan dansen bij een silent disco of lekker zen’en tijdens een yogasessie, HOE DOL! Maar lieve mensen, er is nog veel meer te doen. Zo zijn er optredens van verschillende artiesten, spoken words bij koffietentjes, DJ’s, winkels die tot 23.00 uur (!) open zijn, openluchtoptredens & en nog veel, veel meer. Lees alle informatie via Bossche Zomer.

Centrum Den Bosch
19.00 uur

Movie Night


De ondergaande zon, voetjes in het zand, nacho’s en een goede film. Dit is hoe jij jouw vrijdag wil spenderen! 

Beachclub Bourgondisch, Rosmalen
20.00 uur

Late night Visch: Oesters & Champagne


Schuif vrijdagavond tijdens de Bossche Zomernacht aan bij Visch. Op het terras ben je hier helemaal welkom voor verse oesters en mega lekkere bubbels van Ben’s Favourites. Ben noemt het zelf een tropische verrassing…

Visch
20.00 uur

[email protected]é


Iedere 1e vrijdag van de maand jazzy sounds, funky drinks and ‘soul’ food. Trio Mirjam van Dam met Mirjam van Dam zang, Niels Tausk contrabas/trompet en Jean Louis van dam aan de piano (Jewis Jazz, American Songbook)

Brasserie Cé/Hotel Central
20.00 uur

Henry van Loon – Jannie The Show Dog


Henry bevindt zich alweer in een spiksplinternieuwe levensfase: Kinderen en Puppies luidde de werktitel voor zijn nieuwe programma. Toen Henry zijn vriendin met jonge kinderen ontmoette, werd hij namelijk zomaar ‘stiefvader’ of ‘bonuspapa’ of ‘jij bent niet mijn echte papa!’. Daarna nam Henry ook nog de pup Jannie The Show Dog in huis. Tickets en informatie via Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.30 uur

Temple Fang + ENMA


De band Temple Fang van Ex-Death Alley leden Dennis Duijnhouwer en Jevin de Groot is een geoliede Spaced out seventies rock sensatie. De Ex-Death Alley leden heeft in 2019 een nieuwe band samengesteld met gitarist Ivy van der Veer en drummer Jasper van den Broeke. Meer informatie en tickets vind je bij Willem Twee.

Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Desperados bucket night


Het is zomer en daar horen VEEL Desperados bij! Zit jij vrijdagavond even goed bij Café Lalalaa, zeg. 5 x Desperados voor € 20 en 7 x Desperados voor € 25!

Lalalaa
21.00 – 04.00 uur

Club W: Rens Blokx


Vrijdags het weekend inluiden bij Club W is altijd een goed idee! Rens Blokx staat voor je klaar.

Werkwarenhuis/Van Aken
21.30 uur

Djoekkebox


Djoekkebox bij Bossche Brouwers is back! Denk maar vast na over jouw verzoekplaatje, want hoe origineler hoe groter de kans dat hij gedraaid wordt! (Tip: dansbaar heeft natuurlijk de voorkeur)

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

All Night w/ La Bunga


Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door P79’s dj’s: La Bunga.

P79
23.00 uur

Club Carras: Tom V & Smèrrig diskjockies


Vanaf deze maand is Club Carras geopend! Verwacht komende weekend echt top artiesten uit heel Nederland. Met vrijdag Tom V & Smèrrig Diskjockeys! 

Carras
23.15 – 04.00 uur

Den Bosch City zaterdag

Summer Siësta


Live Jazz met zomerse drankjes voor zomerse prijsjes. Geniet er vooral de volle 100% van, want dit is de een-na-laatste dag Vonk & Vlam.

Zomerterras Vonk & Vlam
11.00 – 23.00 uur

Lunchconcert: Matthieu Idtmal


Lunchconcert onder begeleiding van Matthieu Idtmal. Reserveren is niet mogelijk, meer informatie via Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch.

Podium Azijnfabriek
12.30 – 14.00 uur

Muziek op de binnendieze: Bardolino-Ensemble


Volksmuziek uit Moravia, het geboorteland van de leden van het Bardolino-ensemble, zigeunermuziek, Klezmer, Sefardische liederen, Peruviaanse ritmes en Schotse fiddlermuziek. Tickets & info vind je op de website van Muziek op de Binnendieze.

Opstappen bij Molenstraat
19.30 & 21.30 uur

Papaformigas


Wereldmuziek vanaf het continent van Turf, Jenever & Achterdocht. Papaformigas is een Balkan, Gipsy, Ska, Klezmer, Worldmash band uit het noord van Nederland. Lees meer informatie op de website van Station Zuid.

Station Zuid
21.00 uur

Club W: DJ Leroy Rey


DJ Leroy Rey is sinds de jaren ’90 on the scene en ondertussen moeten de meeste Bosschenaren deze held wel kennen! Deze vinyljunk kent maar twee soorten muziek: goede muziek en andere muziek. Verwacht de heerlijkste tunes in een mix waarin elk genre opeens bij elkaar past.

Werkwarenhuis/Van Aken
21.30 uur

DJ Nikki Nordman


Zaterdag dans je de nazomer in met DJ Nikki Nordmann. Hij neemt je mee de muzikale wereld over met African spirits, reggae, hiphop en newsoul. Gratis entree.

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

CLUBKADE w/ Samuel Deep


CLUBKADE zorgt altijd voor leuke dansavondjes. Deze zaterdag ook wel de unofficial afterparty van Paradijs van het Zuiden. 

Barkade
23.00 – 04.00 uur

CRUSH


Vanaf nu maandelijks terug in de heetste kelder van het zuiden! Bij een avond CRUSH brengt P79 jullie de heetste, R&B, afrobeats, hiphop & goodvibes. Koop je tickets via de website van P79. Ben op tijd want de voorgaande keren waren ze voortijdig uitverkocht!

P79
23.00 uur

Club Carras: Revise


Vanaf deze maand is Club Carras geopend! Verwacht komende weekend echt top artiesten uit heel Nederland. Met zaterdag Revise! 

Carras
23.15 – 04.00 uur

Den Bosch City zondag

Concrete Urban Yoga – Yoga op de Vlonder


Op zondagochtend kun je voor € 12,50 weer deelnemen aan de ultiem relaxte yoga-sessie op de vlonder bij het Wilhelminaplein. Roos zorgt ervoor dat alle matjes klaarliggen. Eventueel kun je nog aansluiten voor een ontbijtje bij Buurt (niet inbegrepen bij de kosten). WhatsApp 06 502 662 47 om je plekje te bemachtigen!

Vlonder bij het Wilhempinaplein
09.00 uur

Kunstenfestival ArtiBosch


De kunstmarkt op de Parade zal weer gevuld zijn met kramen en tenten waarin diverse kunstvormen worden geboden. Nieuw dit jaar is het jongerenprogramma met workshops Graffiti, Chocolade schilderen en een creatieve Broedplaats. Bekijk op de pagina van ArtiBosch welke kunstenaars dit jaar deelnemen.

Parade
11.00 – 17.00 uur

De Bossche Montmartre


Parijs, maar dan is onze eigen stad! Geniet van deze heerlijke markt met lieflijke kraampjes, zwoele Franse chansons en veel gezelligheid. Ben jij erbij?

Anne Frankplein
11.00 – 18.00 uur

Summer Siësta


Live Jazz met zomerse drankjes voor zomerse prijsjes. En een beetje huilen, want dit is de laatste dag bij Vonk & Vlam…

Zomerterras Vonk & Vlam
11.00 – 23.00 uur

Pasar Malam


Een gezellige Pasar Malam in de Zuiderpassage! Met live muziek op het buitenpodium. Diverse stands en Indonesische catering aanwezig. Met medewerking van Stanley, Will Claasen, Sunrise, Sekara Ayu en Putus Pinggang.

Station Zuid & Zuiderpassage
12.00 uur

De Kleine Bossche Platenbeurs


Een plein vol met muziek, in de schaduw van de Sint Jan, hartje Den Bosch. Robbie’s Platenbeurs is elke keer weer een succes dus ben er deze zondag zeker bij!

Sint Janskerkhof
12.00 – 17.00 uur

Formule 1 @ Tappunt


Bier, bar-bites en Formule 1 op groot scherm. Wij zijn fan! Kan jouw zondag nóg beter worden? Reserveer snel via Tappunt.

Tappunt
13.00 uur

PubQuiz


Altijd al willen weten wie de slimste in de groep is, de meeste nutteloze feitjes kent en tegelijkertijd een gezellige avond hebben waarbij veel wordt gelachen? De pubquiz is dé manier om daar achter te komen! Check meer informatie via de website van Bossche Brouwers.

Bossche Brouwers
15.00 uur

JW Roy – Kouwe Kermis


De leegte die in afgelopen jaren soms voelbaar werd, herinnerde JW Roy aan de ruimte en rust uit zijn jeugd. Sterker nog, het wakkerde de gedachte aan dat hij een wat leger leven eigenlijk heel fijn vindt. Tickets en informatie via Verkadefabriek.

Verkadefabriek
15.00 uur

Live: Hard Act to Follow


Zondag = HWO Livemiddag. Deze zondag met Hard Act To Follow. Deze coverband speelt menige kroeg plat. Blues- en Pubrock is het meest aan hen besteed met nummers van oa Stones, ZZ Top, CSN&Y, Brainbox en Herman Brood.

Het Warm Onthaal
16.00 uur

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok