Check hier wat er in het weekend van 13 – 16 Oktober te doen is in Den Bosch met de wekelijkse Weekend Guide

Hé Weekend Guide-vrienden,

En, was het vorige week lekkerder lezen met die categorieën? 

De vrije dagen staan weer voor de deur mensen. Hoe snel is deze week weer gegaan? Bizar. Hebben we er weer een beetje zin in? Ik wel hoor. Op zaterdag ga ik iets heel leuks doen, wat niet in deze Weekend Guide staat. Een leuke activiteit die jij met jezelf, kinderen of vrienden kan ondernemen. Maar, er komt zeer binnenkort een blog over online!

Tip: volg ons op Instagram en Facebook, daar posten wij altijd over onze nieuwste blogs. En vergeet je ook zeker niet in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 13 - 16 oktober 2022
WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Culinair | Opening Current Rooftop Restaurant

Current Restaurant, gevestigd in Hotel The Den, opent eindelijk haar deuren! Sensationele smaken liggen voor je klaar terwijl zwoele cocktails worden geshaked om de avond mee af te sluiten. Kom jij proeven?

Current Rooftop
17.30 uur

Feestje | Oktoberfest

Op donderdag, vrijdag én zaterdag is het Oktoberfest bij ‘t Paultje! Vanaf 18.00 uur een groot feest, inclusief eten. Kaarten zijn aan de bar van ‘t Paultje te koop, niet via socials. Loop dus nog snel langs als je hier bij wilt zijn!

‘t Paultje
Donderdag, vrijdag & zaterdag 18.00 uur

Muziek | Sing & Play Along

Teksten en begeleidingsakkoorden van bekende liedjes uit de 70-80-90-er jaren worden op een groot scherm geprojecteerd. Iedereen mag lekker ongecompliceerd meezingen en er wordt live muziek bij gemaakt.

Station Zuid
20.00 uur

Feestje | Reggae Night

Hé, dat is even lekker op de donderdag! Reggae Night met Guiding Ark Soundsystem bij Werkwarenhuis/Van Aken. Samen met Strawl, Ozzie Dee, T-Manyfah en Rootsman Sax op de saxofoon belooft het een mooi begin van het weekend te worden!

Werkwarenhuis/Van Aken
20.00 – 01.30 uur

Feestje | Overblijven

Donderdagavond is studentenavond bij P79. Ga los op de lekkerste tunes van Dr. Robinson en drink je drankjes met flinke studentenkorting.

P79
23.00 – 03.30 uur

Den Bosch City vrijdag

Feestje | Beats, Bites & Borrels

Te oud om los te gaan, te jong om te kaarten? LOLA weet raad. Funky beats, eersteklas crew, culinaire hoogstandjes en een drankkaart vol favorieten geven de avond een gouden randje. Lekkerste beats door de Yabé. Ook zaterdag kun je vroeg komen pieken!

Haar Naam is Lola
20.00 – 01.00 uur

Feestje | Oktoberfest: Jetzt Gehts Los

Op zaterdag vier je het Oktoberfest bij Bowling- en Partycentrum Maasport. Vanaf 20.00 uur wordt de bowling omgetoverd tot een schöne Kegelbahn! Voor € 19,50 mag je 2 uur bowlen met über gezellige Party DJ, zijn er leuke prijzen te winnen (waaronder voor de mooiste outfit) en drink je halve liters bier voor € 4,99 per pul. Ook worden er hapjes van het huis aangeboden, yummy! Deelname vanaf 4 personen, keuze uit tijdsblokken van 20.00 – 22.00 uur en 22.00 – 00.00 uur. 

Bowling- & Partycentrum Maaspoort
20.00 – 22.00 uur & 22.00 – 00.00 uur

Theater | Elias de Bruyne

Elias De Bruyne studeerde af aan de Mimeopleiding op de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam, maakte succesvolle theatersolo’s voor Het Nationale Theater (Beats of Love en Er moest maar eens een dinosauriër voorbijkomen) en was te zien in verschillende voorstellingen van Theater Artemis. Vrijdag bij Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.15 uur

Muziek | Danny Bryant

Hij deelde daarbij het podium met grootheden als Joe Cocker, Carlos Santana, Buddy Guy en Peter Green. September 2019 kwam zijn nieuwste album ‘Means of Escape’ uit, waarbij Danny voor het eerst de rol van producer op zich neemt. Op vrijdag 14 oktober komt Danny Bryant naar Willem Twee poppodium. Een must voor de echte bluesliefhebber!

Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Muziek | Jazz(Night)Out: DJ Editie

Jazz(Night)Out is dé swing dansavond in Den Bosch. Elke tweede vrijdag van de maand (met uitzondering van feestdagen) dansen we op de swingende muziek uit de jaren ’20 t/m ’50. Entree €6.

Station Zuid
20.30 uur

Muziek | Solo!/duo!: Wolfert Brederode & Diamanda Dramm

SOLO!/DUO!: twee voorname creatieve muzikanten zullen solo zullen spelen en als afsluiting een duet. In april 2018 won Diamanda de Dutch Classical Talent Tour & Award, de eerste strijkerssolist ooit. Pianist Wolfert Brederode is een van de meest vooraanstaande en authentieke musici van zijn generatie.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Muziek | Het Brabants Jazz Orkest

Het Brabants Jazz Orkest o.l.v. Jeroen Doomernik en Niko Langenhuijsen hebben een goede muzikale band. Na de pandemie zijn de muzikanten de DJC studio ingedoken en nu is er een CD: ERA! Deze wordt vrijdag gepresenteerd.

Podium Azijnfabriek
20.30 uur

Feestje | Tap ‘n Tune

Tijd voor bar-bites, flammkuchen en een bijpassend speciaalbiertje bij Tappunt. Stilzitten op je stoel is deze avond helaas niet mogelijk, eet maar door tijdens het dansen op de muziek van DJ Skip the Disco.

Tappunt
21.00 uur

Feestje | Gewoon: Dansen!

Iedere vrijdag: Gewoon, dansen! Iedere deejay draait een selectie van de fijnste dansplaatjes, steeds uit een andere periode of muziekstijl. Dit keer draait DJ Nase 90’s en 00’s. Gratis entree.

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | ClubKade: Losjes

Oehhhh Losjes organiseert een fijne clubnacht bij Barkade! De line up bestaat uit Fafi Abdel Nour, Jasmin en Jaimy. Losjes kennende, gaat dit natuurlijk weer een heel fijne avond worden. 

Barkade
22.00 – 04.00 uur

Feestje | Vunzige Vrijdag

Zijn jullie klaar voor de meest vunzige vrijdag die je in tijden hebt gehad? Een line-up met wel drie DJ’s: Soundsystem, Lil Reine & Bootycall. Dat wordt goed dansen!

De Borrelbar
22.00 – 03.30 uur

Feestje | Club W: Ralph Minkels

Als trouwe Weekend Guide-lezer moet je inmiddels wel weten dat hét te doen is bij Werkwarenhuis/Van Aken. Komende vrijdag staat de Bossche Ralph Minkels de plaatjes te draaien. Zeker bij zijn, wordt heel leuk!

Werkwarenhuis/Van Aken
23.00 – 03.30 uur

Feestje | Throwback Zeroes

Een avond met meest waanzinnige platen & classic tracks uit de 00’s. Dr. Robinson staat voor je klaar om je terug mee te nemen in de tijd van; Sean Paul, Nelly, Jennifer Lopez & de Gorillaz. Tickets in de voorverkoop €8 en €10 aan de deur.

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Lambue

Je hebt ongetwijfeld al gelezen over Club Carras in de Hotspots van Oktober. Elk weekend feest wat je niet mag missen! Komende vrijdag met Lambue. Gegarandeerd een leuke avond!

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Lunchconcert | Eefje Habraken & Daniel Petrovitsch

Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kan niet gereserveerd worden. Meer informatie via Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch.

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Muziek | Efteling in Concert

In 2022 bestaat de Efteling 70 jaar. Samen met het Metropole Orkest en de Efteling presenteren we: Efteling in Concert. Aan de hand van de iconische Efteling-muziek brengt deze magische show het verhaal van het park tot leven. Ook op zondag.

Mainstage
16.30 & 20.00 uur

Muziek | H73 Live: Misty House Band

De Misty House Band bestaat uit vijfentwintig enthousiaste amateurmuzikanten en staat al sinds de oprichting (begin jaren negentig) onder de bezielende leiding van saxofonist Edward Capel.

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Feestje | Beats, Bites & Borrels

Te oud om los te gaan, te jong om te kaarten? LOLA weet raad. Funky beats, eersteklas crew, culinaire hoogstandjes en een drankkaart vol favorieten geven de avond een gouden randje. Lekkerste beats door de Guillaume Colson. Ook vrijdag kun je vroeg komen pieken!

Haar Naam is Lola
20.00 – 01.00 uur

Muziek | Remember Albert West

Een muzikaal eerbetoon aan Albert West.

De Kentering, Rosmalen
20.00 uur

Muziek | philharmonie zuidnederland

De Jaargetijden van Vivaldi vervelen nooit, maar de uitvoering in dit concert is dit extra speciaal: de solopartij in de concerten wordt op blokfluit gespeeld en wel door Erik Bosgraaf. Hij geldt als één van ’s werelds beste blokfluitisten en weet barokmuziek als geen ander tot leven te brengen. Bosgraaf wordt begeleid door strijkers van philharmonie zuidnederland.

Willem Twee Toonzaal
20.15 uur

Cabaret | Thjum Arts

In 2012 besloot Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten, maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop. Te bewonderen bij Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.15 uur

Muziek | Highway Orange

Vuige Nederrock over de uitdagingen des levens. Highway Orange is een Neder-rockband uit Oost Brabant en bewandelt niet alledaagse muzikale paden.

Station Zuid
20.30 uur

Muziek | HWO Liveavond: Progetto

Progetto speelt de classics van een halve eeuw popmuziek, stevig geworteld in de jaren ’70/’80. Groovende rock met virtuoos gitaarwerk, een ‘ouderwetse’ Hammond en een soms strelende, dan weer bijtende stem.

Het Warm Onthaal
20.30 uur

Feestje | Bar Boas

Hop on the party train: Bar Boas opent haar deuren voor een avondje feest! Hoe laat? Weten wij ook niet. Maar het zal rond 21.00 uur al best gezellig zijn!

Bar Boas
21.00 uur

Muziek | Dem Boss

Het is tijd voor de eerste post-corona reggae avond en clubnacht in de Grote Zaal van Willem Twee Poppodium! Be ready voor een festivalprogramma van 4 acts die jullie samen meenemen langs de geschiedenis, het heden en de toekomst van reggaemuziek.

Willem Twee Poppodium
21.00 uur

Feestje | Jas Rok Bloes

JAS ROK BLOES is een maandelijks terugkerende DJ avond in Tapperij Het Veulen. Zaterdag draait DJ Leen de fijnste oude bekende en nieuwe onbekende Jazz, Swing, Rock&Roll, Rhythm&Blues, Funk, Soul & Disco Tunes. Gratis Entree.

Tapperij Het Veulen
21.00 – 02.00 uur

Feestje | Club W: DJ Turne

Uiteraard kun je ook op zaterdag bij Club W lekker feesten. DJ Turne gaat er weer een mooi avondje van maken. Kom jij ook? Gratis entree.

Werkwarenhuis/Van Aken
22.00 uur

Muziek | Makas (Anatolische Rock)

Deze Anatolische Rock-band, met roots in Turkije, treden live op bij Bossche Brouwers. Ze ontvangen lovende reacties en zijn een must-see dit weekend.

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | Crush

Bij een avond CRUSH brengen ze de heetste R&B, afrobeats, hiphop en goodvibes! Koop je tickets op tijd want de voorgaande keer waren de tickets al vroegtijdig uitverkocht..

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Full Moon Party

Club Carras haalt Thailand naar Den Bosch, met de Full Moon Party! Zij hebben alles in huis gehaald om er een onvergetelijke avond van te maken. Je hoeft alleen maar in het ‘WIT’ te komen. En uiteraard zijn er buckets te koop. Gulzig drinken voor een leuke prijs, houden we van. Gratis entree.

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zondag

Shoppen | Snuffelmarkt

Op zondag 16 oktober kan je lekker snuffelen op de snuffelmarkt in de Brabanthallen. Voor iedereen is er wel wat leuks te vinden. Kom langs en maak er een gezellig dagje uit van.

Brabanthallen
09.00 – 16.30 uur

Cultuur | Den Bosch World War II Free Tour

This is an English language free tour on the history of ‘s-Hertogenbosch and the Netherlands during the Second World War. The tours are free and independently organised, a gratuity is appreciated but not mandatory. Meet up in front of the carnavalsmonument, look for a guide with a Den Bosch Free Tour sign and a blue backpack. // Dit is een Engelstalige gratis rondleiding over de geschiedenis van ‘s-Hertogenbosch en Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De tours zijn gratis en onafhankelijk georganiseerd, een fooi wordt op prijs gesteld maar is niet verplicht. Ontmoet elkaar voor het carnavalsmonument, zoek naar een gids met een bordje Den Bosch Free Tour en een blauwe rugzak.

Carnavalsmonument
12.00 – 14.30 uur

Cultuur | Open Ateliers

Altijd al willen weten wat er gebeurt achter de oranje deuren van Willem Twee Ateliers? Zondag is je kans om erachter te komen! Neem een kijkje in het werk van veel deelnemende kunstenaars. 

Willem Twee Ateliers
12.00 – 18.00 uur

Muziek | Synthforum Synth Meeting

Het Synthforum is al ruimt 20 jaar het online platform voor synthesizer liefhebbers en liefhebbers van elektronische muziek. Meeting is niet alleen voor de leden maar ook voor de nieuwsgierige bezoeker die wat meer wil weten over elektronische muziekinstrumenten of de inmiddels beroemde Willem Twee Studios.

Willem Twee Toonzaal
14.00 uur

Muziek | Robin Borneman & Friends

Zoals eerdere jaren, zal ook dit jaar Robin vertrekken naar de Verenigde staten om daar te touren met het Trans-Siberian Orchestra (TSO). Het leek de Willem Twee daarom een mooi idee om Robin een soort van farewell show te laten cureren. Robin pakte dit aanbod met beide handen aan. Wellicht een start van een mooie traditie.

Willem Twee Poppodium
14.45 uur

Muziek | Efteling in Concert

In 2022 bestaat de Efteling 70 jaar. Samen met het Metropole Orkest en de Efteling presenteren we: Efteling in Concert. Aan de hand van de iconische Efteling-muziek brengt deze magische show het verhaal van het park tot leven. Ook op zaterdag.

Mainstage
15.30 uur

Muziek | HWO Livemiddag: Band Route61

Elke zondag livemuziek bij Het Warm Onthaal. Deze zondag Band Route61: Bluesrock van formaat.

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok