Maak plannen voor komende dagen met de Weekend Guide 14 – 17 juli

Hé hé hé!

En, heb je alweer zin in het weekend? Wij wel!

Helaas moet ik jullie wel vertellen dat deze Weekend Guide niet mega uitgebreid is. Door de zomervakanties lijkt het alsof er minder te doen is in onze stad. In ieder geval, er zijn minder events gepland! Want er is eigenlijk altijd wel iets te doen.

En ik zou The Weekend Guide Master niet zijn als ik jullie niet zou inspireren met leuke activiteiten. Daarom raad ik jullie aan de volgende blogs te lezen om het beste uit je weekend te halen!
– Zoek verkoeling, ga bier drinken (Blog: 5 x Bossche Brouwerijen)
– Start de dag met een heerlijke wandeling (Blog: 5 x wandelen in en rondom Den Bosch)
– Watersport en andere leuke wateractiviteiten (Blog: Het water op met 22 Shades of Blue)
– Bezoek het nieuwste hotel van Den Bosch en drink cocktails op een rooftop (!) (Blog: Hotel The Den is geopend!)

En vergeet ook zeker niet verder te lezen!

 Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

EK Petanque

De Confédération Européenne de Pétanque’s (CEP) Europese Kampioenschappen Petanque 2022 zijn van 13 t/m 17 juli op de Parade in ‘s-Hertogenbosch! Het beroemde plein wordt omgebouwd tot een Petanque walhalla met 26 overdekte petanquebanen. Hier vind je het programma voor het hele EK. Op zondag 17 juli vinden de finales plaats en jij kan erbij zijn! Koop je tickets hier.

EK Petanque op de Parade
Donderdag tot en met zondag

buitenbios bij Verkadefabriek

Wat een heerlijk event: buitenbios bij Verkadefabriek! Zak als de zon ondergaat onderuit met een fris wijntje of koud biertje, zet een van de gloedjenieuwe draadloze koptelefoons op voor de beste filmervaring en geniet van de zwoelezomeravonden tijdens de Buitenbios! Check hieronder de planning voor komend weekend en koop hier je tickets.

Verkadefabriek
Amélie (uitverkocht) | Donderdag 22.30 uur
Rocketman | Vrijdag 22.30 uur
The Innocents | Zaterdag 22.30 uur

Vughts zomerfeest

Twee heerlijke zomeravonden op het Maurickplein midden in het centrum van Vught. Op vrijdag zing en dans je mee met optredens van o.a. Jannes, John West, Yves Berendse, Otto Lagerfett en DJ Mies. De zaterdag staat volledig in het teken van de Crazy Pianos. Dit festival is alleen toegankelijk met een geldig ticket, hier te koop.

Maurickplein, Vught
Vrijdag en zaterdag
18.00 uur terrein open | 19.00 uur start programma

midzomer openluchtdiner

Op 15, 16 & 17 juli kun je genieten van een biologisch en streek diner tussen de landerijen van Landgoed Bleijendijk, gekookt door Bosque vanuit het monumentaal bakhuisje. Onder het genot van ontspannende live muziek van Wall Paper Jazz Quartet. 

Landgoed Bleijendijk, Vught/St. Michielsgestel
Vrijdag, zaterdag en zondag

Smèrrig

Het HEETSTE festival strijkt neer aan het Engelermeer! SMÈRRIG is gegarandeerd twerken, dansen en meeblèren op de fijnste classic hiphop, R&B en Guilty Pleasures muziek met talloze eensgezinde mooie mensen waar we ook zijn.

SMÈRRIG
Zaterdag en zondag
13.00 – 23.00 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Fruits de mer-avond

Ter ere van quatorze juillet hebben wij op 14 juli een fruits de mer-avond! Wil jij deze nationale Franse feestdag samen met ons vieren? Schrijf je alvast in via [email protected]!

Chez Minée

Sing & Play Along

Teksten en begeleidingsakkoorden van bekende liedjes uit de 70-80-90-er jaren worden op een groot scherm geprojecteerd. Iedereen mag lekker ongecompliceerd meezingen en er wordt live muziek bij gemaakt. Breng gewoon uw akoestische begeleiding/melodie instrument mee en speel de liedjes live mee.

Station Zuid
20.30 uur

Kokosnoten “The cocktail Party”


KOKOSNOTEN “The Cocktail Party” Jazzy Lounge Funky & Groovy Club Music i.s.m. de Bloody Good Mary’s Fresh Cocktail Bar! Tunes selected by DJ Leen. Op donderdag 14 juli is het thema “the Cocktail Party”. Denk aan Ultra-Lounge, Jazzy Dance-Tunes, Bossa Nova, Funky Grooves en Laidback Club.. de muziek staat op een relaxed volume en Neeltje Sprengers van De Bloody Good Mary’s Bar verzorgt de Fresh-Made Cocktails! Aanvang 21.00 Gratis entree.

Café De Palm
21.00 – 02.00 uur

INK BOMB & NO BREAKFAST GOODBYE


Punkrock & bier! Vanavond met de bands Ink Bomb & No Breakfast Goodbye. Kom jij even lekker uit je plaat gaan?

Bossche Brouwers aan de Vaart
21.00 – 00.00 uur

overblijven


P79 geeft het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting (met uitzondering van de cocktails). Entree 6 euro, afrekenen aan de deur. Lukas Prins staat voor jullie klaar.

P79
23.00 – 03.30 uur

Den Bosch City vrijdag

Peter Beets New Jazz Orchestra | Blues goes Classic


Peter Beets beheerst de kunst om de geoefende luisteraar te blijven verrassen en de ontdekkende luisteraar verliefd te laten worden op jazz. Met zijn talent, enthousiasme, passie en eindeloze energie weet hij zijn 18 koppige bigband te laten stralen en tilt hij de band en het programma naar het hoogste niveau.

Podium Azijnfabriek
20.00 uur

Live-muziek


Mase en Mark hebben elkaar in ‘t Opkikkertje leren kennen en daar ontdekt dat ze beiden een liefde voor country hebben. Het was dan ook onvermijdelijk dat ze naast hun eigen muzikale projecten samen gingen spelen. Met 2 gitaren en stemmen komt moderne country als Zac Brown, maar ook klassiekers als Waylon Jennings voorbij. En soms een uitstapje naar rock tussen als Bon Jovi.

‘t Opkikkertje
22.00 uur

karaoke meets frozen cocktails


De Graven van Leuven lieten afgelopen week haar fans stemmen: op vrijdag karaoke of frozen cocktails. “ALLEBEI”, werd er gejuicht. Nou, bij De Graven van Leuven zijn ze niet zo flauw dus organiseren ze een Karaoke Meets Frozen Cocktails-avond! Eigenlijk een avond van best of both worlds. Niet missen dit feestje!

De Graven van Leuven
21.00 uur

CLUBKADE: CURATED BY DOOGAN RECORDS W/ MICHEL B & DJ Z


Zin in heel lekkere dansjes? Kom op vrijdag naar CLUBKADE. Uiteraard bij een van onze favo spots: Barkade. Wil je de full experience van deze tent? Reserveer dan een tafeltje voor een diner met yummy Asian Streetfood.

Barkade
23.00 – 04.00 uur

All night w/ DR RObinson


Op deze avond staat lekker dansen en proosten op goede muziek centraal. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij.

P79
23.00 – 04.30 uur

Den Bosch City zaterdag

open dag fc den bosch


Op zaterdag 16 juli organiseert FC Den Bosch in samenwerking met SupportersClub FC Den Bosch de open dag. De traditionele seizoensopener is na enkele jaren weer terug van weggeweest. Het belooft een mooie dag te worden vol activiteiten in- en om Stadion De Vliert.

FC Den Bosch
10.00 – 18.00 uur

tuinsessies: broeder dieleman & Pim van de werken


Broeder Dieleman, kleinzoon van Jan Bakker en laatste smid van Spui, maakt een eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws Vlaams dialect. Producer en muzikant Pim van de Werken verzorgt het tweede optreden van de avond. Meer informatie en tickets vind je hier.

Museumtuin van het Noordbrabants Museum
18.00 – 19.30 uur Museumbezoek
20.00 uur Aanvang concert

Movie Night: mama mia


Lekker in de buitenlucht een filmpje pakken! Zin in nacho’s en popcorn? Die worden verzorgd door Bourgondisch Beach 🙂

Bourgondisch Beach, Rosmalen
20.00 – 22.30 uur

The ApplePickers


Deze HWO-Liveavond zijn The ApplePickers te gast. The ApplePickers is een rockband uit Den Bosch/Zaltbommel. In het begin een rock coverband (denk aan Green Day, Foo Fighters, Muse, Arctic Monkeys) maar nu vooral gefocust op eigen nummers.

Muziekcafé Het Warm Onthaal
20.30 uur

Blackholesun


Blackholesun is een obscure maar ervaren band met een zeer eigen geluid wat zich het best laat omschrijven als een mix van 70’s en 80’s psychedelische, space en gitaarrock. Geen snoeiharde metal maar melodieus, soms stevig en dromerig en soms dreigend.

Station Zuid
20.30 uur

Jas rok Bloes


JAS ROK BLOES is een maandelijks terugkerende DJ avond in Tapperij het Veulen te ‘s-Hertogenbosch. Op zaterdag 16 juli is er een speciale Summer Edition! DJ Leen draait zomerse Reggae en Latin tunes in combinatie met de fijnste Funk, Soul, Disco & Dance. Aanvang 21.00.

Tapperij Het Veulen
21.00 uur

club w: Hip Hop Party


Hip Hop Party mét gratis entree! Geniet van de beste muziek van Alecto, Crisio & HipHop Journal. Verwacht classics, bekende bangers en rare gems. Hier moet je bij zijn!

Werkwarenhuis/Van Aken
21.00 uur

Très tropicale


Très Tropicale laat een zwoele passaat waaien door ons geliefde stadje. Ze draaien een eclectische mix van: world | tropical | latin | african music | house | reggae | brazil | cumbia en meer.

Bossche Brouwers aan de Vaart
21.00 – 02.00 uur

All night w/ DJ Spinn’em


Op deze avond staat lekker dansen en proosten op goede muziek centraal. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij.

P79
23.00 – 04.30 uur

Den Bosch City zondag

Hein Augustijn & BraboMundo


Een zonnige mix van pop, reggae, latin en jive. Hein Augustijn en zijn band combineren tropische klanken met het gevoel van hier. Gezongen in zijn Brabantse dialect zijn Heins liedjes zowel vertrouwd als exotisch: BraboMundo.

Bossche Brouwers aan de Vaart
15.00 uur

Franse chansons live op het witte doek


Nostalgische herinneringen, hits, klassiekers, meeslepende melancholie uit concerten van Gilbert Bécaud, Julien Clerc, Stromae, Charles Aznavour, Edith Piaf, Lara Fabian, Gainsbourg, Jacques Brel en vele anderen. PA brengt in samenwerking met Concerten Op Het Witte Doek bekende Franse chansons. Maar ook Ellen ten Damme en Arno komen langs, live, op het witte doek. Gratis toegang.

Podium Azijnfabriek
15.00 uur

Kings & Jokers


Houd je van Rock die je raakt? Met nummers van o.a. Joe Bonamassa, Deep Purple, Eric Clapton en Herman Brood? De band Kings and Jokers speelt ze met hun herkenbare eigen sound. Ouderwetse gezelligheid inbegrepen. Kom meegenieten op 17 juli 2022 bij Station Zuid!

Station Zuid
15.00 uur

wijnproeverij


Tijdens deze wijnproeverij leer je op een leuke manier wat exclusieve wijnen kennen. Op een ontspannen wijze wordt er uitleg gegeven. Je maakt kennis met de diversiteit, de wat lichtere en de wat zwaardere wijnen. De proeverij bestaat uit een variatie van rosé, witte, rode en dessert wijnen. Op tafel worden heerlijke hapjes gezet om tijdens de proeverij van te genieten.

Bourgondisch Beach, Rosmalen
15.00 – 18.00 uur

Small Talk


Deze HWO-Livemiddag is de band Small Talk te gast. Small Talk is een Melodieuze Pop/Rock band. De mannen van Small Talk hebben geen grote verhalen over moeilijke muziekstromingen en invloeden. Ze brengen een mix van eigen muziek en lekkere covers.

Muziekcafé Het Warm Onthaal
16.00 uur

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok