Check hier wat er in het weekend van 15 – 18 december te doen is in Den Bosch met de wekelijkse Weekend Guide

Hé leuke lezers!

De kerstsfeer is dit weekend al volop te proeven in Den Bosch. Gezellige verlichting, de geur van oliebollen en warme glühwein… Dat maakt ons blij! Lees in deze Weekend Guide welke leuke activiteiten er te doen zijn.   

Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten. En schrijf je ook meteen in voor onze nieuwsbrief, zo mis je nooit meer iets!

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 15 - 18 december 2022
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Kerst | Kerststal in de Sint-Jan

Dit jaar staat de kerststal in het teken van het 800-jarig bestaan van kathedraal. Het geboorte-tafereel van Jezus bevindt zich ditmaal in een Middeleeuwse stad. Betreed de stadspoort en bewonder de mooie kerststal.

Sint-Janskathedraal
Het hele weekend
10.00 – 17.00 uur

Kerst | Kerstmarkt IJzeren man

De 3e editie van de kerstmarkt van IJM is dit weekend! De kerstmarkt zal dit jaar worden ingericht met zo’n 130 nostalgische houten kramen, gezellige vuurtjes en uiteraard de nodige kerstversieringen.

IJzeren Man, Vught
Zaterdag 11.00 – 19.00 uur
Zondag 11.00 – 17.00 uur

Muziek | Iris Hond

Tijdens de donkere dagen voor de kerst is daar Iris Hond met haar prachtige pianoklanken als lichtpuntje. Koop een normaal kaartje of kies voor het dinerarrangement

Theater aan de Parade
Locatie: Maaspoorthallen

Zaterdag en zondag
17.30 (dinerarrangement) of 20.00 uur

Theater | Benjamin Verdonk / Toneelhuis

Vlakken en vormen verglijden en veranderen, in een betoverende choreografie van bewegende beelden waarin geen enkele figuur hetzelfde blijft. Beweging, kleur, muziek, materialiteit en licht haken op elkaar in en vormen samen een symfonisch gedicht.

Verkadefabriek
Zaterdag 20.30 uur en zondag 15.00 uur

Kerst | Mini-Winterparadijs

Dit jaar gaat het Bosch Winterparadijs helaas niet door. Gelukkig staat Joris’ kerstboom wel gewoon op de Parade sinds vorig weekend. Er zijn ook kraampjes met warme chocomel, glühwein, churros en oliebollen! Ga gezellig bij de vuurkorf zitten terwijl de kids in de draaimolen spelen.

Parade
Het hele weekend

Kerst | Wintercircus Pallasso

Een serie bruisende theater voorstellingen vol beleving: The Magical Winter Edition van het circus!

Sportiom
Het hele weekend

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Muziek | Lunchconcert: La Primavera

Lunchen tijdens een concert? Wie wil dat nou niet! Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert.

Podium Azijnfabriek
12.30 – 14.00 uur

Theater | Victor Luis van Es

Een persoonlijke voorstelling bij de Verkadefabriek over alledaagse worstelingen met discipline, vriendschap, liefde, werk, en het bestaan op zich. 

Verkadefabriek
20.15 uur

Cultuur | Vincent Bijlo & Friends Oudejaarsconference

Het zijn de muziek en de grappen die knallen. Bijlo & Friends komen in vrede en sluiten het jaar af met een onvervalste oudejaarsconference. Koop je kaartje hier!

Theater aan de Parade
Locatie: Perron-3, Rosmalen
20.30 uur

Muziek | Instant Composers Pool Orchestra

De leden van het ICP worden ouder, maar hun geest blijft immer fris en onbezonnen. Alle muzikanten hebben een flink diverse achtergrond en weten elkaar tijdens de concerten altijd weer uit te dagen door het moment bij de strot te grijpen en zich te laten leiden door spontaniteit. 

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Feestje | OVERBLIJVEN W/ KIDNAP THE DJ

Op de donderdag geeft P79 het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting. 

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Feestje | Foute kersttruienborrel

Samen luiden we het weekend in met IJM’s foute kersttruienborrel. Zo komen we alvast in helemaal in de kerstsfeer! De dresscode is dan ook simpel: een heerlijk foute kersttrui. Kom in jouw beste kersttrui en ontvang bij binnenkomst een gratis drankje van ’t huys! 

IJzeren Man, Vught
17.00 uur

Wedstrijd | HWO: Dartcompetitie

Gezellig darten en een drankje doen met vrienden!

Het Warm Onthaal
19.00 uur

Muziek | Psalms Electrified Concert ft. Wiek Hijmans

7 live premières met een CD&boek presentatie: de finale van een 4-jarig gitaarproject. Een feestelijk èn verstild concert met muziek van Hijmans, Aart Strootman en Calliope Tsoupaki door vier gitaristen, drie strijkers en twee sprekers.

Willem Twee Toonzaal
20.15 uur

Theater | Ton Kas

De beste fragmenten uit zijn eerdere shows gaan de revue nog ‘ns passeren. Maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal. Het wordt een compleet nieuwe show. Dat daar geen misverstand over ontstaat! Kijk deze show bij de Verkadefabriek

Verkadefabriek
20.30 uur

Muziek | Hot Legs Fifty

Hot Legs Fifty is een dynamische Rock-coverband met 5 enthousiaste muzikanten. Van easy-Rock naar meer stevige Rock is waar zij voor staan. We gaan daarin terug naar de jaren tachtig van de vorige eeuw (AC/DC – Judas Priest) tot aan de hedendaagse rock (Muse – VolBeat). Dit repertoire slaat prima aan in de kroeg, een festival of bij feesten en partijen. 

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Dawn Party

Haar liefde voor muziek kreeg ze met de paplepel ingegeven, ze danste al vóór ze haar eerste stapjes zette. Wanneer deze betoverende tante op een podium stapt, valt haar publiek direct in katzwijm. Met een bescheiden dosis girl-power en haar eigenwijze mix van dancehall, reggae, afro en soca zet dj Dawn Panty sinds 2011 elke dansvloer in vuur en vlam.

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | FULL MOON BUCKET PARTY

P79 is terug met je favoriete feestje bij volle maan: DE FULL MOON BUCKET PARTY! Dat wordt genieten van klotsende emmertjes met drank, geschminkte smoeltjes en neon lampen in de leukste kelder van Den Bosch.

P79
23.00 uur

Feestje | Losjes Clubnacht

De DJ’s van Losjes Tjade & Moody Mehran gaan er een feestje van maken bij Club Kade aan de Barkade

Barkade
23.00 – 04.00 uur

Feestje | Club Carras: Tom V

Heerlijkste beats van de beste dj’s. Ga lekker dansen!  

Carras
23.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Wedstrijd | BST Connection: Urban Dance

Dit jaar organiseren de Cypher Kids een nieuwe editie van BST Connection. Naast een toffe danswedstrijd zijn er breakdance, tricking & popping workshops, dus zorg dat je erbij bent!

Sporthal de Schutskamp
10.15 – 15.00 uur

Muziek | Kerstafette

Een doorlopend muzikaal programma voor jong en oud. Diverse koren, ensembles en orkesten uit de stad zijn te gast bij Huis73.

Huis73
10.30 – 17.00 uur

Muziek | Lunchconcert: Lisa Jacobs & the String Soloists

Lunchen tijdens een concert? Wie wil dat nou niet! Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert.

Podium Azijnfabriek
12.30 – 14.00 uur

Cultuur | Steven Kazàn

In zijn interactieve show Super Magic neemt Steven Kazàn je mee in zijn fascinerende wereld, waar de gekste dingen kunnen gebeuren. 60 minuten met alleen maar humor, interactie én natuurlijk: magie! Koop je kaartje hier!

Theater aan de Parade
Locatie: Maaspoorthallen
14.00 uur

Muziek | Olga Zuiderhoek en Gerard Bouwhuis

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek is het refrein van Wintertenen, luizen en eczeem, de typhus en de kanker en de griep van Ischa Meijer, Olga’s lievelingslied. Het werd de titel van dit programma van Olga Zuiderhoek over muziek uit haar 20e eeuw.

Willem Twee Toonzaal
14.30 uur

Cultuur | Sven Ratzke & Holland Baroque

Op naar de kerst! Verrassende theatershow waarin intieme barok moeiteloos versmelt met liedjesliedjes van nu. Laatste kaarten!

Theater aan de Parade
Locatie: ‘t Spectrum, Schijndel
20.00 uur

Theater | Magic Tom & Yuri

Het coolste anarchistische goochelduo van dit moment! Magic Tom en Yuri presenteren na weken van hard werken in Studio Verkadefabriek hun allereerste werkvoorstelling: een theatrale punk-goochelshow met trucs, muziek, dans en heel veel komedie.

Verkadefabriek
20.00 uur

Feestje | Soul and Disco Party: Christmas edition

Trek je dansschoenen maar aan! De voetjes gaan weer van de vloer! De hele avond de gezelligste dansbare soul en disco muziek. Kaarten all in met drankjes en hapjes, bediening en DJ Will!

De Lachende Vis, Empel
20.00 – 01.00 uur

Muziek | Bruut!

BRUUT! neemt de luisteraar op hun nieuwe album Zest mee naar een wereld waar stroboscopen en Spaghetti Westerns elkaar ontmoeten.

Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Muziek | HWO Metalavond

Changing Tides, Torn From Oblivion en Allcaps blazen je omver tijdens deze metalavond.

Het Warm Onthaal
20.30 uur

Muziek | NINA: Anouk tribute band

NINA bestaat uit 4 energieke bandleden; zangeres, gitarist, bassist en drummer. Allemaal met jarenlange band en podium ervaring. Ze coveren de grootste hits en een aantal wat onbekendere pareltjes van Nederlands beste rockzangeres: Anouk!

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Patrice & Lid

Twee female DJ’s in de the house. Een mooie opwarmer voor Jam de la FEM, urban battles vol female power de dag erna!
Lid is een van het Rooibosch-collectief dat bekend staat om hun eclectische zomerraves in Den Bosch. Verwacht een energieke house met Britse en tribale invloeden.

Werkwarenhuis
22.00 uur

Feestje | Gewoon dansen met JayBee

JayBee maakt er weer een feest van! Nog snel even voor die andere feestdagen er aan komen wat calorieën verbranden!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | ALL NIGHT W/ DR ROBINSON

Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door een van de resident dj’s Dr.Robinson.

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Le Frini

Heerlijkste beats van de beste dj’s. Ga lekker dansen!

Carras
23.30 uur

Den Bosch City zondag

Wedstrijd | Jam de la FEM

Jam de la FEM is terug, een battle (wedstrijd) speciaal voor meiden/dames. Een initiatief door en voor dames! Tijdens dit evenement krijgen meiden uit de ‘HipHop’ en ‘Urban Culture’ danswereld de kans om op een zo laagdrempelige manier tegen elkaar te battlen.

Werkwarenhuis
Meer informatie volgt

Sport | Santa Fun Run

De tofste Santa Fun Run loop je bij IJM! Klim, klauter, spring en ren verkleed als kerstman over een 2.5 km lang parcours vol leuke, opblaasbare stormbanen en andere obstakels. Meld je vooraf wel even aan via de site.

IJzeren Man, Vught
12.00 of 13.00 uur

Kerst | Kerstmarkt Rosmalen

Het is zondag extra gezellig in Rosmalen. Er zijn verschillende acts te bewonderen, je kunt wat eten en drinken en lekker snuffelen bij alle kerstkraampjes.

Centrum Rosmalen
12.00 – 17.00 uur

Quiz | Top 2000 Quiz

De Top 2000 van Radio 2 is een ongekend fenomeen dat niet meer weg te denken is in de laatste maand van het jaar. Spelleiders Mourad en Lieke kneden dit populaire radio-evenement om tot een middag vullende fragmenten-spektakel waarin alle klassiekers en diverse nieuwkomers zullen worden gevraagd. En dat doen ze natuurlijk op hun eigen verrassend creatieve manier.

Station Zuid
13.00 uur

Muziek | HWO Livemiddag: Rocktopussy

Warm kameraadschap, onvoorwaardelijke liefde voor rockmuziek en een enorme inzet. Dat zijn de pijlers waarop Rocktopussy zijn muzikale missie bouwt.

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok