Weet wat er komende dagen te doen is in Den Bosch met de Weekend Guide van 15 – 18 september

Hé gezellige lezers,

Zijn jullie alweer klaar voor een nieuw weekend? Ja? MOOI. Want het gaat me er één worden…

Zeg al je afspraken buiten Den Bosch maar af, hier gaat het namelijk gebeuren. Naast dat we ein-de-lijk weer mogen eten, dansen en drinken op Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch, vindt óók Maritiem ‘s-Hertogenbosch plaats dit weekend, wow! Uiteraard zijn er weer toffe feestje, mooie live optredens en vooral de zondag is mega druk. Succes maandag 😉

 Fijn weekend!

– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 15 tm 18 september 2022
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Maritiem ‘s-Hertogenbosch


Den Bosch is een stad die haar charme voor een groot deel aan het water dankt. Maritiem ‘s-Hertogenbosch is een evenement dat al sinds 1977 om de twee jaar plaatsvindt in en rondom het water in het mooie Den Bosch. En de planning is geweldig, er is van alles te doen!

Maritiem Den Bosch
Donderdag t/m Zondag 11.00 uur

Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch


Oef, het heerlijke food-event van Bossche horeca is terug! Laat je dit weekend weer onderdompelen in alle heerlijkheden die onze mooie restaurants kunnen bereiden. Een werkelijk waar culinair spektakel dat je niet wilt missen!

Parade
Donderdag (relatieavond) 18.00 uur
Vrijdag 16.00 uur
Zaterdag & Zondag 12.00 uur

Strijd om de Kathedraal


Vanaf donderdag 8 tot en met zondag 18 september zijn de voorstellingen van het theaterstuk ‘Strijd om de Kathedraal‘ te zien in de tuin van de Sint Jan. ‘Strijd om de Kathedraal’ is een theaterspektakel in de open lucht, een nieuwe productie van Stichting De Theatermakers. De Middeleeuwen komen tot leven in het verhaal (en regie) van Jacques Vriens. Niet alleen ‘op het toneel’ herleven oude tijden…

Tuin van de Sint Jan
Donderdag t/m Zondag 19.30 uur

Trails & Traces


Dit hele weekend bij Verkadefabriek: Panama Pictures en Verkadefabriek openen het seizoen en vieren de laatste dagen van de zomer met Trails and traces, een parcours dat alle zintuigen prikkelt.

Verkadefabriek
Donderdag, Vrijdag, Zaterdag 20.30 uur
Zondag 15.00 uur

Kroon


Geïnspireerd op het bijzondere parcours van Marco Kroon die ‘als een Icarus ten hemel steeg en zijn vleugels brandde aan de dagdagelijkse werkelijkheid’, biedt deze voorstelling een ongefilterd kijkje in de gesloten en complexe wereld van de Nederlandse defensie. Dit hele weekend is de voorstelling te bezoeken.

Theater aan de Parade, locatie Geniezaal
Donderdag & Vrijdag 20.30 uur
Zaterdag & Zondag 15.00 uur & 20.30 uur

Seinrite Puzzeltocht


Op de zaterdag en zondag van Maritiem, zullen vendels en vlaggen de gevels van panden langs de Zuid-Willemsvaart de mensen een warm welkom heten. Weten wat ze vertellen? Haal een gratis Seinvlagalfabet bij Camping Koffietent.

Camping Koffietent
Zaterdag & Zondag 10.00 – 17.00 uur

Lezing Brugwachtershuisje


Imke van Dillen, grondlegger van Stichting Weeshuisjes, geeft op zaterdag 17 en zondag 18 september een lezing over de verbindende kracht van Brugwachtershuisjes.

Camping Koffietent
Zaterdag & Zondag 12.00 – 14.00 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Martin Fondse | Kika Sprangers | Jörg Brinkmann


Verwacht een zee aan lyrische en melancholische melodieën van dit jonge trio dat in de zomer van 2021 een eerste album *Lumen* uitbracht. De opmerkelijke combinatie van drie componisten en performers – met wortels in de Europese jazz en kamermuziek – bewandelt vele muzikale wegen. Het resultaat is een kleurrijke samenwerking vol minimalistische en filmische sferen.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Overblijven


P79 geeft het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting (met uitzondering van de cocktails). Entree 6 euro, afrekenen aan de deur. DJ Kidnap The DJ staat voor jullie klaar.

P79
23.00 – 03.30 uur

Den Bosch City vrijdag

Fried-Day


Iedere 3e vrijdag van de maand is het Fried-day bij PA. Een vette vrijdagavond waarin je verrast wordt met een mini surprise jazz/funk optreden, we heerlijke cocktails serveren en uit ons dak gaan met een te gekke DJ. Vroeg pieken dus zorg dat je voor 20:30 uur binnen bent. Tickets koop je op de website van Podium Azijnfabriek.

Podium Azijnfabriek
20.00 – 01.00 uur

Gewoon, dansen!


Iedere vrijdag is het raak, gewoon lekker uitgaan bij Bossche Brouwers. Ook komende vrijdag: DJ Nase draait fijne dansplaatjes uit alle tijden met de klemtoon op de 90’s en 00’s. Dus: Gewoon, lekker dansen!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Milio invites w/ Tsepo


Barkade is op vrijdagnacht weer Clubkade! Tijd voor een mooi feestje met Milio & Tsepo.

Barkade
23.00 – 04.00 uur

Love me Tinder


Het heetste dancehallfeest van de hele melkweg en omstreken is terug in P79! Love me Tinder wordt gehost door de Bossche DJ Dawn Panty. Deze vurige dame gooit haar muziek als een warme deken over je heen, waardoor je zin krijgt in een Caraïbische zomer vol vakantieliefdes…

P79
23.00 – 04.30 uur

Club Carras: Revise


Vooraf lekker tapas knallen om daarna even mega hard te feesten. Het kan bij Carras! Deze vrijdagavond met Revise.

Carras
23.15 uur

Den Bosch City zaterdag

Workshop Elisa van Joolen: PORTAL 012


In deze unieke masterclass editie van PORTAL krijg je de kans je om je onder te dompelen in de ontwerp- en onderzoekspraktijk van Elisa van Joolen. Meer informatie vind je bij Design Museum.

Design Museum
11.00 – 17.00 uur

Lunchconcert: KemnerVasi


Lunchconcert onder begeleiding van KenmerVasi. Reserveren is niet mogelijk, meer informatie via Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch.

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

H73 Live: Grupo Nuevo


Dompel je onder in Afrikaanse, Braziliaanse en Cubaanse ritmes deze zaterdagmiddag! De drijvende kracht achter Grupo Nuevo is slagwerker Frans van Grinsven die intensive studies heeft gewijd aan etnische, Afrikaanse en Latijnse ritmes.

Huis73
16.00 uur

ABBA Rocks


De wereldhits van ABBA ondergaan in ABBA Rocks een metamorfose. Reken op muzikale vrijheid en virtuositeit, stoere zang, opzwepende gitaarsolo’s en een bedwelmend lekkere Hammond orgel-sound.

Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Sticky Fingers (Rolling Stones Tributeband)


Please allow me to introduce ourselves… Vernoemd naar het gelijknamige album wat in 1971 werd uitgebracht, is Sticky Fingers al ruim 25 jaar een toonaangevende Rolling Stones tributeband. 100% meemaken bij Station Zuid!

Station Zuid
21.00 uur

Club W: FlamboyantFonk


FlamboyantFonk is een B2B dj duo bestaande uit, je raad het al, Flamboyant en Fonk. Beide los al steengoed maar samen is het gewoon goud! Alles komt voorbij: disco, hiphop, een obscure jazzplaat, dikke funk & sappige danchall vibes.

Werkwarenhuis/Van Aken
21.30 uur

Beats & Breaks w/ DJ H the Hype


Dj H the Hype is in Eindhoven nu vooral bekend van de Blue Note Clubsessions waar hij als onderdeel van Jazz Junkies samen met maatje Sookie iedere week de concerten van de juiste tunes voorziet. En nu kun je hem op zaterdag live zien bij Bossche Brouwers!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

All Night w/ Vince Morgana


Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door Vince Morgana.

P79
23.00 uur

Club Carras: Stefan


Vooraf lekker tapas knallen om daarna even mega hard te feesten. Het kan bij Carras! Deze zaterdagavond met Stefan.

Carras
23.15 uur

Den Bosch City zondag

Snuffelmarkt


Op zondag kan je lekker snuffelen op de snuffelmarkt in de Brabanthallen. Voor iedereen is er wel wat leuks te vinden. Kom langs en maak er een gezellig dagje uit van.

Brabanthallen
09.00 – 16.30 uur

Vicki Brownhuis Spinningmarathon


Zondag 18 september van 11.00u tot 18.00u organiseert het Vicki Brownhuis voor de derde maal een Spinningmarathon op de Markt in ‘s-Hertogenbosch. Met jouw deelname draag je bij aan een heel goed doel! Lees meer via Vicki Brownhuis.

Markt
11.00 – 18.00 uur

Jonathan Powell


Pianist Jonathan Powell heeft in het verleden al vaker het publiek in de Toonzaal verbaasd met uitzonderlijke prestaties. Ook nu neemt hij weer een helse klus op zich: alle tien de sonates van Skrjabin. Laat je door Powell in twee concerten meevoeren in de fascinerende muzikale reis door de tien sonates van Skrjabin.

Willem Twee Toonzaal
11.00 & 14.30 uur

Sieraden maken met Coco Balu Jewelry


Muvoga in Berlicum bestaat 4 jaar en dat vieren ze komende zondag maar al te goed! Van 12.00 – 15.00 kun je bij Bossche Brendy van Coco Balu Jewelry een sieraden maken voor slechts € 15,-.

Movuga, Berlicum
12.00 – 15.00 uur

Maritiem – Rubberbotenparty


Neem een rubberbootje mee en kom zondagmiddag tijdens Maritiem lekker dobberen op de Zuid Willemsvaart bij Camping Koffietent. Daar hebben ze een pomp, DJ, koffie, thee, limo & waterijs!

Camping Koffietent
12.00 – 15.00 uur

Ibizamarkt


Kom lekker nazomeren op de Ibizamarkt! Struin over de Tramkade alsof je door Ibiza Stad loopt. Deze markt is altijd een groot succes!

Werkwarenhuis / Tramkade
12.00 – 18.00 uur

Vrienden van Marino Live 2022


Bossche brouwmeester Marino heeft naast zijn passie voor bier een passie voor muziek. Dit kun je zien aan de talloze bands waarin hij gespeeld heeft. De bandleden verzamelen zich nogmaals om al deze muziek ter gehore te brengen. Een gevarieerd programma dat je niet moet willen missen.

Bossche Brouwers
12.00 uur

Maritiem: Zilte Zondag


Dit Food/Vis event wil je niet missen! Elke editie weer een ontzettende topper met heerlijke eten, goede wijnen en lekker dansbare muziek. En nog leuker: Zilte Zondag vindt plaats aan de Waterkant bij de Citadel! Wanen wij onszelf weer even terug naar die heerlijke zomerterrassen… 

Waterkant/De Citadel
13.00 – 20.30 uur

Guiter gods on Sunday


Zondag staat geheel in het teken van de elektrische gitaar. Drie fantastische ‘Guitar Gods’, Sebas Honing, Yuval Ron en Dave Cureton, zullen met hun eigen bands de sterren van de hemel spelen. Daarnaast zijn er workshops en geven muziekonderwijs instellingen acte de presence.

Willem Twee Poppodium
13.00 uur

William Doggen met het programma WARM BAD


William maakte in de jaren ’90 furore met Bossche band The ChunX. De mannen schopten het, met hoofdzakelijk eigen werk zelfs tot  voorprogramma van Herman Brood. Dat sommige nummers hun waarde bleven behouden, zelfs in een  akoestische versie van één man met gitaar, bewijst William graag in zijn liedjesprogramma WARM BAD.

Station Zuid
15.00 uur

Los del Bosque presenteert ‘Encuentros’


Voor ieder die een voorliefde heeft voor de Spaanse taal is elk optreden van Los del Bosque een feest der herkenning. Zij brengen oude en nieuwe Spaanse muziek en spelen ieder stuk op hun eigen ‘Bossche’ wijze. Ticket en info vind je op de website van Podium Azijnfabriek.

Podium Azijnfabriek
15.00 – 17.00 uur

HWO Live: FLASHMATIC AND THE SPACE COMMANDERS


De jaren ’50, ’60 en ’70 vliegen aan je voorbij. Een muzikale tijdcapsule.

Het Warm Onthaal
16.30 uur

P79 Live: Tribute to Van Halen


De band Van Halen Tribute 5150, onder leiding van zanger Stan Verbraak (Helloïse), speelt de hoogtepunten van bijna 40 jaar Van Halen.

P79
17.00 uur

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok