Oh het is weekend…

En wat voor één! Jeetje, die temperaturen. Ik gok dat wij een weekendje Costa del Silo boeken. 

Maar er is nog veel meer te doen dit weekend. Zo kun je Bosch Parade meemaken vanaf de stadswal en ben je welkom bij twee openingen van tentoonstellingen in Het Noordbrabants Museum. 

Vergeet trouwens niet dat het zondag Vaderdag is! Weet jij al wat je gaat doen? Lees snel verder in de blog voor heel veel tips. 

Last but not least een reminder: op maandag 20 juni wordt er door Studi073 een kledingruil georganiseerd! Hoewel de maandag geen weekenddag is (helaas), willen wij jullie toch op de hoogte brengen van dit evenement.

 Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weekend Guide - het weer 16-19 juni
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

actie: Karaf sangria €25 

Kijk, dat is nog eens een deal. Dit hele weekend bestel je tot 00.00 uur een karaf Sangria (1 liter) voor € 25! Daarna lekker blijven hangen bij Jij&Ik. Gezelligheid gegarandeerd!

Jij&Ik – Karrenstraat 34
Het hele weekend tot 00.00 uur

Bosch ParadE

Op donderdag start Bosch Parade over de Dommel in Den Bosch. Deze kunstmanifestatie te water met Jheronimus Bosch (1450-1516) als inspiratiebron, is te bewonderen tot zondag 19 juni. Reserveer tickets voor een van de speciaal gerealiseerde terrassen langs het water of neem plaats op de stadswal (gratis). 

Bosch Parade – De Dommel
Do, vr en za 20.00 uur
Zo 15.00 uur

Opening costa del silo

VAMOS naar Costa del Silo! Een van de amazing pop-up terrassen aan de Tramkade is weer geopend, olé! Vanaf vrijdag 17 juni om stipt 17.00 uur zit je hier goed. De zaterdagen en zondagen zijn ze geopend vanaf 13.00. En hoe perfect is dit terras met de zomerse temperaturen van dit weekend?! 

Costa del Silo – Tramkade
Vr 17.00 uur
Za en zo 13.00 uur

Nieuw: Shirak by night

Voortaan ben je op vrijdagen en zaterdagen welkom bij Shirak. En guess what: JE KAN HIER KARAOKE ZINGEN! Gezellig loungen in hartje ‘s-Hertogenbosch onder genot van lekkere drankjes en heerlijke beats. Als je het écht gezellig wil maken, grijp de microfoon en zing de sterren van de hemel met je favoriete nummer.

Shirak – Karrenstraat 14
Vr en za 22.00 – 02.00 uur

Modelbouwshow

Modelbouwshow is hét publieksevent in de Benelux voor elke modelbouwer, bouwsteenliefhebber, hobbyist, fanatiekeling, van jong tot oud. Jaarlijks staan er circa 850 deelnemers en trekt het evenement ruim 10.000 bezoekers. Tip: leuk voor je vader!

Autotron – Graafsebaan 133, Rosmalen
Za en zo 10.00 – 17.00 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Actie: bucket met claro’s

Jongens, het is warm. En dat betekent dat je goed moet hydrateren. Gelukkig speelt Werkwarenhuis/Van Aken daar weer goed op in! Op donderdag bestel je een hele bucket vol met Claro’s voor slechts € 15! 

Werkwarenhuis/Van Aken – Tramkade 22
17.00 uur

BAMBI CHOCLAT FC & RATS AND DAGGERS

Bambi Choclate FC is een vriendelijk lo-fi punkpop gezelschap uit Boxtel/Asperen. Rats and Daggers is een door de poppers bewierookt punky powertrio uit Utrecht

Bossche Brouwers aan de Vaart – Tramkade 29
21.00 – 02.00 uur

overblijven


Het studentenleven geeft P79 een slinger! Op alle drankjes 40% korting (met uitzondering van de cocktails). Entree 6 euro, afrekenen aan de deur. De resident DJ Dr. Robinson staat voor jullie klaar.

P79 – Markt 79
22.00 – 03.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Vroeg Pieken

Vroeg Pieken is terug in Den Bosch! Om 20.00 uur sta jij al helemaal los te gaan en ben je weer mooi op tijd thuis. Of je verplaatst jezelf nog even de stad in… Tot 7 juni konden mensen verzoeknummertjes sturen naar de organisatie. Dit betekent dat je staat te dansen op je eigen favo hitjes! Tickets koop je hier.

Werkwarenhuis/Van Aken – Tramkade 22
20.00 – 00.30 uur

Austin Lucas + Flora Skuller

Austin Lucas speelde vanaf jonge leeftijd in talloze punkbands, maar zoals meerdere punkzangers kwam ook hij weer uit bij de kern; het liedje en de akoestische gitaar. Hij greep terug naar zijn singer-songwriter roots en creëerde een eigen mix tussen punk en country. Support door Flora Skuller.

Willem Twee Toonzaal – Prins Bernhardstraat 4-6
20.15 – 22.30 uur

People in Trouble


People In Trouble is een experimenteel punk/grunge project van de broers Alex en Eli Wing. Zeer intense, precieze punkrock.

Station Zuid – Erasmusstraat 9
21.00 uur

Clubkade: doogan records


Doogan Records neemt Barkade over! Niemand minder dan Raph Potten tovert de arcadehal om tot een gloeiende dansplaats. Gratis toegang!

Barkade – Tramkade 26
22.00 – 04.00 uur

Ouwe stijl Super geil


Onze enige echte nineties feest is terug! Verwacht de beste, vuilste, bonkenste en glibberigste 90’s vakkundig aan elkaar gemixt.

P79 – Markt 79
23.00 uur

Den Bosch City zaterdag

Tentoonstelling Tatsuo Miyajima


In het Noordbrabants Museum opent zaterdag de tentoonstelling van Tatsuo Miyajima. Stap binnen in zijn ruimtelijke installatie Samsara en ervaar de oneindige reis van het leven, te midden van honderden verspringende LED-cijfers in allerlei kleuren. Spiritualiteit, boeddhistische filosofie en technologie komen samen in deze gloednieuwe installatie.

Het Noordbrabants Museum – Verwersstraat 41
11.00 – 17.00 uur

tentoonstelling pieter stoop


Eveneens opent in het Noordbrabants Museum op zaterdag de tentoonstelling van Pieter Stoop. Groot, groter, grootst. In de roerige jaren 80 is Pieter Stoop (Breda, 1946) on top of his game. Vol passie gaat hij met zijn olieverf tekeer op grote doeken canvas. Veel toonaangevende kunstverzamelaars en musea vechten om zijn werk. Maar waar is Pieter Stoop nu?

Het Noordbrabants Museum – Verwersstraat 41
11.00 – 17.00 uur

Lunchconcert: Leonard van Lier


Pianoconcert door Leonard van Lier met medewerking van Bossche Jong Talent violisten Valérie Langendonck en Anne Sophie van Lier en verteller Babise de Laive. Voor de lunchconcerten kan men niet reserveren. De ervaring leert dat wanneer voor je voor 12:00 uur aanwezig bent, er plaats zat is.

Podium Azijnfabriek – Triniteitstraat 19
12.00 uur

Taptoe Den Bosch


Wervelende taptoe met show, muziek en kleur. Topkorpsen geven een prachtige show. Entree via de website www.taptoe-shertogenbosch.nl.

Taptoe Den Bosch – Stadion De Vliert
19.30 – 22.30 uur

Midzomernacht wandeltocht


Doe mee aan de Midzomernacht Wandeltocht en zet je in voor KWF Kankerbestrijding. Kies uit een wandeling van 22, 15, 10 of 5 km door de stad en buitengebied van ‘s-Hertogenbosch en Rosmalen. Meer info over de verschillende aanvangstijden en routes vind je hier.

MHC Rosmalen – Jos de Letterlaan 13, Rosmalen
19.30 uur

Good ol’ boys


Good Ol’ Boys een trio dat Golden Oldies ten gehore brengt uit de 60s, 70s en 80’s. Dire Straights, Cash, Neil Young, Stray Cats en meer… Uiteraard gratis entree!

Station Zuid – Erasmusstraat 9
20.30 uur

Gruppo sportivo


Gruppo Sportivo speelt tijdens de The Spotify Tour worden de vaakst gestreamde nummers van de band. In feite bepaalt het publiek dus de setlist! Nederpopklassiekers als Hey Girl, Beep Beep Love, Tokyo, Rock ’n Roll en Disco Really Made It zullen daar ongetwijfeld op voorkomen.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
20.30 uur

The Moodsystem


Muziekcafé Het Warm Onthaal ontvangt zaterdag voor de Liveavond de band The Moodsystem. Een veelbelovend en energiek rock trio.

Het Warm Onthaal – St. Jacobsstraat 2
20.30 uur

Adoda


Gegarandeerd een goed feestje met de mannen van Adoda! Deze keer staan ze in het grote roze Walhalla: Werkwarenhuis/Van Aken! Gratis entree, volle bak genieten.

Werkwarenhuis/Van Aken – Tramkade 22
21.30 uur

All Night w/ dj spinn’em


De hele avond lang gaan we proosten, dansen en vooral genieten, de dj van de avond is DJ Spinn’em. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond.

P79 – Markt 79
23.00 – 04.30 uur

Den Bosch City zondag

Vaderdag!


Zondag is het Vaderdag: het moment om je lieve paps in de watten te leggen. Kado nodig? Check deze blog met de leukste kado’s voor hem. En voor inspiratie om leuke dingen te doen, check je deze blog. Maar lees vooral verder voor andere leuke evenementen. Veel plezier!

Vaderdagspecial bij CoffeeLab


Ontbijtje met heel veel lekkers? Sleur je vader mee naar CoffeeLab! Per telefoon kun je reserveren om zeker te zijn van jullie plekje. Check de contactgegevens hier

CoffeeLab – Stationsweg 35
08.00 uur

Het mooie kinderboekenfestival


Op zondag 19 juni strijkt Het Mooie Kinderboekenfestival voor de derde keer neer in de Verkadefabriek in Den Bosch. Tijdens dit bonte festival kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar zich onderdompelen in de fantasiewerelden uit de mooiste kinderboeken.

Verkadefabriek – Boschdijkstraat 43
10.00 – 18.00 uur

Zomertuinen 2022


Altijd al benieuwd geweest naar wat voor tuinen zich schuil houden achter de mooiste Bossche pandjes? Het is nu je kans om deze van dichtbij te zien! Bossche Tuineigenaren openen hun mooiste prieeltjes, speciaal voor jou. Koop je kaartje bij Salon de Rozenkrans of Barrique. Meer informatie vind je hier

11.00 – 17.00 uur

opera op zondag

Geniet tijdens dit intieme en sfeervolle concert van een heerlijk stuk taart terwijl je oren gestreeld worden door de prachtige muziek van mezzosopraan Ema Nikolovska en haar vaste pianist Michael Sikich.

Willem Twee Toonzaal – Prins Bernhardstraat 4-6
11.00 uur

Vaderdag-actie bij terras aan de haven


Speciaal voor alle leuke Vaders geeft Terras aan de Haven een biertje weg voor de eerste tien tafels! En nog leuker: je vader mag het glas van Brouwerij D’n Droak houden (hoef jij geen kado meer te kopen).

Terras aan de Haven – Smalle Haven
12.00 uur

Brunch by manify


Jaja, ze krijgen het weer voor elkaar: Manify komt met een heeeeel fijn en nieuw evenement. Namelijk, een brunch bij Café Herman. Meer info vind je hier.

Café Herman – Hinthamereinde 73
12.00 uur

Fly Blues Band


De Nederlandse bluesband Five Long Years is opgericht door een stel veteranen uit de Gelderse bluesscene. De band beschikt over een duidelijk herkenbare eigen stijl en sound.

Station Zuid – Erasmusstraat 9
15.00 uur

WOLFPACK


Muziekcafé Het Warm Onthaal ontvangt zondag voor de Livemiddag de band Wolfpack. Bekend voor hun unieke classic rock.

Het Warm Onthaal – St. Jacobsstraat 2
16.00 uur

Mixed grill-plank bij boerengoed


Houd je paps wel van een stukje vlees? Nodig hem dan uit om bij Boerengoed in Orthen te komen eten! Speciaal voor Vaderdag serveren ze hier een Shared Mixed Grill-plank. Liever toch een pannenkoek? Dan zit je hier ook helemaal top!

Boerengoed – Ketsheuvel 7
16.30 uur

Formule 1 bij tappunt


Sluit Vaderdag in stijl af bij Tappunt! Hier wordt zondagavond Formule 1 getoond op groot scherm. Biertje erbij en je vader heeft een onvergetelijke dag achter de rug.

Tappunt – Minderbroedersstraat 28
19.00 uur

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok