Check hier wat er in het weekend van 17 – 20 november te doen is in Den Bosch met de wekelijkse Weekend Guide

Hola!

Als je bij bent gekomen van 11-11, kun je je nu weer klaarmaken voor een nieuw weekend, bomvol met leuke activiteiten. We gaan dansen bij Bossche Brouwers, Clupkes aanmoedigen bij het Kwèkfestijn én de Sint verwelkomen. Ook start het festival Shift Talks. Een event dat je niet wilt missen!

Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten. En schrijf je ook meteen in voor onze nieuwsbrief, vinden wij leuk – en jij ook!

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 17 - 20 november 2022
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Cultuur | Shift Talks

Hoe handelen we nu de democratie wereldwijd onder druk staat? Wij zelf, onze leiders, de media? Deze vraag staat centraal tijdens Shift Talks Festival 2022. Shift Talks start op 17 november. Het programma duurt voort tot en met 26 november.

Cultuur | Museumgids November

Nieuwe maand, nieuwe Museumgids! Bezoek de tofste exposities in Den Bosch’ mooiste musea en kunstruimtes. Zelfs enkele met gratis toegang! Lees snel de Museumgids November.

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Muziek | HWO Jamsessie

Voor iedere beginneling, gevorderde of semi-prof die graag muziek wil maken maar daar thuis of elders niet aan toe kan komen. Een laagdrempelig samenzijn… Voor iedereen wat wils, is de bedoeling van deze avonden, waarbij de betweters maar beter thuis kunnen blijven

Het Warm Onthaal
19.00 uur

Culinair | De Wijnles

Iedere les staat in het teken van een thema. Deze donderdag: De Spaanse Wijnles. Na aanleiding hiervan proeven we 5 à 6 wijnen met elkaar. Omdat proeven een vak apart is, leert De Wijnles je dit stap voor stap op een begrijpelijke manier! Natuurlijk vertelt De Wijnles je ook alles over de wijnen, hun herkomst en de wijnmakers.

Café Herman
19.00 – 21.30 uur

Theater | De Poezieboys

De Poezieboys vinden dat de wereld wel wat meer poëzie kan gebruiken en pleiten voor uitverkochte, dampende zalen voor de dichtkunst. In Yy vieren ze het leven en werk van dichter en cultheld Daniil Charms en zijn absurdistische kunstgroep de Oeberioe. Te zien bij Verkadefabriek, ook op vrijdag 18 november.

Verkadefabriek
20.30 uur

Feestje | Overblijven

Donderdagavond is studentenavond bij P79. Ga los op de lekkerste tunes van Masquraid en drink je drankjes met flinke studentenkorting.

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Workshop | Maak van je Filmidee een Filmplan

Loop jij al lang rond met een idee voor een documentaire, een fictiefilm of een videokunstwerk? Hoe voer je een goed onderzoek uit? En hoe houd je in dit voorbereidingstraject rekening met mogelijke financiers? Cindy Jansen, regisseur van Prince of Muck vertelt het je in de Verkadefabriek

Verkadefabriek
09.30 – 17.00 uur

Culinair/Muziek | Fiesta de la Andalucia

Diner met live muziek bij Bar Bodega De Unie. Proef de specialiteiten uit Zuid Spanje. Beleef de unieke presentatie van deze heerlijkheden. Reserveer een plekje via 073-6132917

Bar Bodega De Unie
17.00 uur

Muziek | End of the Dream + Pandora’s Key + Myth of Origin

Een avond met wel drie metalbands bij Willem Twee. Time to wake up! 

Willem Twee Poppodium
19.30 uur

Feestje | Beats, Bites & Borrels

Te oud om los te gaan, te jong om te kaarten? LOLA weet raad. Funky beats, eersteklas crew, culinaire hoogstandjes en een drankkaart vol favorieten geven de avond een gouden randje. Lekkerste beats door Jolene On Vinyl. Ook zaterdag kun je vroeg komen pieken! 

Haar Naam Is Lola
20.00 – 01.00 uur

Theater | Ik zeg toch Sorry

In Ik zeg toch sorry komen acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Te zien bij Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.15 uur

Muziek | Fried-Day

Iedere 3e vrijdag van de maand is het Fried-day bij PA. Een vette vrijdagavond waarin je verrast wordt met een (FANTASTISCH & VET) surprise optreden, er heerlijke cocktails geserveerd wordt en we uit ons dak gaan met een te gekke DJ.

Podium Azijnfabriek
20.30 uur

Theater | De Poezieboys

De Poezieboys vinden dat de wereld wel wat meer poëzie kan gebruiken en pleiten voor uitverkochte, dampende zalen voor de dichtkunst. In Yy vieren ze het leven en werk van dichter en cultheld Daniil Charms en zijn absurdistische kunstgroep de Oeberioe. Te zien bij Verkadefabriek, ook op donderdag 17 november.

Verkadefabriek
20.30 uur

Theater | De Passie Veur Carnaval

De Passie veur Carnaval: De Drie W’s vertellen het ware levensverhaal van Knillis. Gebaseerd op The Passion. Je zult Knillis nooit meer zien zoals je hem zag.

Amadeirotent
20.33 uur

Feestje | Tap’n Tune

Tijd voor bar-bites, flammkuchen en een bijpassend speciaalbiertje bij Tappunt. Stilzitten op je stoel is deze avond helaas niet mogelijk, eet maar door tijdens het dansen op de muziek van DJ Habibi Gun.

Tappunt
21.00 uur

Feestje | Club W: DJ Blokx

Een mooie deal bij Club W in het Werkwarenhuis komende vrijdag: 1 muntje = € 2! 

Werkwarenhuis
21.30 uur

Feestje | Dansen @ Hello My Friend

Bij Hello My Friend is het vrijdag en zaterdag na het diner tijd voor een fijn feestje. Elk weekend live DJ, de lekkerste cocktails en fijnste mensen om je heen. De nieuwe hotspot als je lekker wil dansen. Zie je daar?

Hello My Friend
22.00 – 02.00 uur

Feestje | Gewoon, Dansen!

Vinyldeejays Boelie en Pils, dan weet je het eigenlijk al. Deze heren hebben de mafste dansplaatjes op vinyl, en weten steeds weer de boel flink op gang te krijgen! Tot dan dan!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | All Night W/ Vince Morgana

Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door één van P79’s resident dj’s: Vince Morgana.

P79
23.00 uur

Feestje | Clubkade: Osu Rhythms

“Rhythms made by artists who push themselves as hard as possible because of their love for music”. Garantie voor een mooie avond (zoals altijd bij Clubkade/Barkade), met de DJ’s Stranger, Jurre Daalder en Vromo.

Barkade
23.00 – 04.00 uur

Feestje | Club Carras: Louis laporte

Club Carras stond niet voor niets in de Oktober Hotspots: hier is het gegarandeerd feest! Deze zaterdag worden de platen gedraaid door Louis Laporte. Gratis entree.

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Muziek | Kwèkfestijn

Kwekfestijn dagprogramma: Het jaarlijkse evenement waar we reikhalzend naar uitkijken: het Kwèkfestijn. Wat wordt dé carnavalskraker van het komende seizoen?

Amadeirotent
08.44 uur

Sport | NK Street Skateboarden

Dit weekend vindt het NK Street Skateboarden plaats in World Skate Center. Op zaterdag is er Open Training, maar oor een cultureel programma met livemuziek, kunst, workshops, expo’s en dj’s.

World Skate Center
13.00 – 00.00 uur

Workshop | Workshop Eco-systeem of Terrarium

Bouw je eigen eco-systeem of terrarium! De workshop Eco-Systeem maken duurt ongeveer 2 uur en wordt bij Werk aan de Winkel in Den Bosch gegeven. Onder het genot van een lekker theetje of een koffie, laten ze een aantal voorbeelden zien en vertellen ze je van alles over afwatering, grondsoorten, voeding en verzorging zodat het je mini-tuin aan niets zal ontbreken.

Werk aan de Winkel
11.00 – 13.00 uur

Kunst | Open Atelier

‎Neem een kijkje in de keuken van RE-DO. Tijdens het open atelier vind je buiten ook het Deens Kerstcafeetje, met eten, drinken en sociale activiteiten om de bewoners met elkaar te verbinden en positiviteit te brengen in deze moeilijke tijden. Je kunt ook je eigen shirt komen zeefdrukken. Check even je kledingkast en neem een shirt mee. Voor €5,- krijg jij het nodige materiaal en hulp.

RE-DO (Boterweg 7)
12.00 – 17.00 uur

Muziek | Lunchconcert: Otto e Mezzo

Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kan er niet gereserveerd worden. Meer informatie: www.kamermuziekshertogenbosch.nl

Podium Azijnfabriek
12.30 – 14.00 uur

Muziek | H73 Live!: Oat

Omer Avital is een Israëlisch/Amerikaanse bassist, componist en bandleider, met Marokkaanse en Jemenitische ouders en woonachtig in New-York.

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Muziek | Stuurbaard Bakkebaard / Nancy Kleurenblind

De legendarische Eindhovense cultband komt naar Bossche Brouwers. Dit eigenzinnige trio wordt wel ‘het best bewaarde geheim van de Nederlandse muziekindustrie’ genoemd. Maar dat geheim lijkt inmiddels behoorlijk te zijn uitgelekt. Hun internationale bekendheid maakt het een band van formaat. Hun doldrieste mix van rock, blues, trash, gospel en folk is een origineel brouwsel van geniale gekte dat rockt en swingt tegelijk. € 10 entree.

Bossche Brouwers
20.00 – 01.00 uur

Feestje | Beats, Bites & Borrels

Te oud om los te gaan, te jong om te kaarten? LOLA weet raad. Funky beats, eersteklas crew, culinaire hoogstandjes en een drankkaart vol favorieten geven de avond een gouden randje. Lekkerste beats door Akula Sam. Ook vrijdag kun je vroeg komen pieken! 

Haar Naam Is Lola
20.00 – 01.00 uur

Muziek | Missing One

De band MISSING ONE staat garant voor heerlijke soul- en rockmuziek waarbij je wel moet bewegen. Good old klassiekers, maar ook recentere hits komen voorbij en er is af en toe ook ruimte voor Nederlandstalige nummers.

Grand Café Bottles, Rosmalen
20.30 uur

Feestje | Club W: Poko Poko

De Bossche producer en DJ Poko poko brengt een eclectisch house- en disco geluid dat charisma, funk, soul, kleur en goede energie ademt. Elke keer als deze man de booth betreed maakte hij er iets magisch van! 

Werkwarenhuis
22.00 uur

Feestje | Dansen @ Hello My Friend

Bij Hello My Friend is het vrijdag en zaterdag na het diner tijd voor een fijn feestje. Elk weekend live DJ, de lekkerste cocktails en fijnste mensen om je heen. De nieuwe hotspot als je lekker wil dansen. Zie je daar?

Hello My Friend
22.00 – 02.00 uur

Feestje | Rotate // Point of no return

We kennen allemaal dat gevoel, waar gaat deze avond naar toe… Er is geen weg meer terug, je gaat er voor. Schudden van links naar rechts, onder leiding van Dr. Robinson, met guest deejay Nick Mathon. Op Rotate wordt je favo feestmuziek op je afgevuurd. 

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Stefan

Club Carras stond niet voor niets in de Oktober Hotspots: hier is het gegarandeerd feest! Deze zaterdag worden de platen gedraaid door Stefan. Gratis entree.

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zondag

Sport | NK Street Skateboarden

Dit weekend vindt het NK Street Skateboarden plaats in World Skate Center. Op zondag zijn de kwalificaties en finales.

World Skate Center
09.00 – 19.00 uur

Muziek | Fujikura in focus: een eerbetoon aan Japan

Dai Fujikura geldt wereldwijd als één van dé componisten van de nieuwe generatie. Hij weet een perfecte eenheid te smeden van hedendaagse klanken en traditionele muziek uit zijn geboorteland Japan. Hij wordt geprezen om zijn kleurrijke werken en de manier waarop hij de natuur beeldend weet te verklanken.

Willem Twee Toonzaal
11.00 uur

Kids | Sinterklaasintocht

Sinterklaas komt eindelijk aan in Den Bosch! Zijn pakjesboot zal aanmeren bij Bolwerk, waarna Sint en zijn Pieten in vrolijke stoet door de binnenstad lopen. Heb jij alles al in huis voor een gezellige middag? Check het met onze Musthaves voor Sinterklaasintocht-blog.

Bolwerk en centrum Den Bosch
12.00 uur

Shoppen | Zip73 Mega Magazijn Verkoop

Onze buren in het Grootziekengasthuis, Zip73, houden op zondag 20 november én maandag 21 november een Mega Magazijn Verkoop! Shop samples, collectie-restanten en hot items. Let op: alleen contante betaling mogelijk. Adres: Burgemeester Loeffplein 70b/c, Stergebouw in het Grootziekengasthuis (achter Mariapaviljoen). 

Zip73
Zondag & Maandag 12.00 – 17.00 uur

F1 | ’t Pantoffeltje

Kijk de Grand Prix van Abu Dhabi op groot scherm!

’t Pantoffeltje
14.00 uur

F1 | Moeke

Ook bij Moeke kijk je de Grand Prix van Abu Dhabi op groot scherm.

Moeke Den Bosch
14.00 uur

Literatuur | Zin op Zondag

Dé literaire talkshow van Huis73 en Boekhandel Adr. Heinen. In gesprek met Marja Käss vertelt ze over het boek ‘Mevrouw mijn moeder’, maar ook over haar andere werken. 

Huis73
15.00 uur

Muziek | Stevie Wonder Tribute

De Stevie Wonder Tribute is bekend van het SBS6 programma ‘The Tribute’ – Battle Of The Bands en was één van de finalisten van het programma!

Podium Azijnfabriek
15.00 uur

Muziek | STREET! Herman Brood Tribute

Street! Bestaat uit zes gedreven rockers ondersteund door twee Blondita’s. Twee uur dampende, met zweet doorbrekende rock ‘n roll. Centraal staan daarbij de Brood LP’s uit de begin periode: Street, Shpritsz, Cha Cha. Vinyl wat je mee terug neemt naar het roerige begin van de 80’s!

Proeflokaal Twee Brouwers, Sint-Michielsgestel
16.00 uur

Muziek | HWO Livemiddag: Ramble Tamble

Bluesrock met passie en stijl! Ramble Tamble speelt Bluesrock met op de setlist eigen nummers en covers van o.a. Joe Bonamassa, John Lee Hooker/ZZTop, CCR, Rory Gallagher, The Doors, Tony Spinner, Cuban Heels, The Black Keys, Jimi Hendrix, JJ Cale, Muddy Waters, Cuby and the Blizzards en Kaleo.

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Muziek | Tribute to Nick Cave

Als eerbetoon aan Nick Cave himself, zullen ze een compilatie van het oeuvre van Nick Cave ter gehore brengen. Hierbij duiken ze niet alleen in de bekendere albums, maar ook in het eerdere werk van Cave. Meer tribute bands zien? Lees onze blog over P79 Live.

P79
17.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok