Hé leuke DBC-lezers!

Het weekend staat weer voor de deur. Dat betekent laptop dichtgooien, mooie kleren aantrekken en er heel fijne dagen van maken!

In de Weekend Guide van deze week praten we je maar al te graag bij over de activiteiten die jij niet mag of kan missen.

Fijn weekend!
– Den Bosch City

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Milio – in the moment (live) 


Emiel van den Dungen, beter bekend als Milio, gaat eindelijk zijn live set debuteren in Den Bosch. Jarenlang is hij bezig geweest met het bouwen en uitdenken van een systeem waarbij hij volledig kan improviseren – van de drums, kicks en grooves, tot en met de bass lines en melodieën die uit zijn synthesizers en sequencers komen. Bij alles wat in zijn hoofd opkomt wordt live ingespeeld en gearrangeerd, aldus 100% improvisatie.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
20.00 uur

Theatervoorstelling Vacuüm


Het Vicki Brownhuis in Den Bosch bestaat dit jaar 30 jaar. Genoeg reden om daar bij stil te staan. Donderdag is de laatste dag dat theatervoorstelling Vacuüm, welke het huis samen met het Koning Willem I College organiseert, kan bezoeken. En jij kunt er gratis naar toe.

Koning Willem I College – Vlijmenseweg 2
20.00 uur

Overblijven


Ben jij student? Dan moet je donderdag hier aanwezig zijn! Alle drankjes zijn met 40% korting (m.u.v. cocktails). Dat wordt lam in college zitten vrijdag!

P79 – Markt 79
22.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Vrijdagborrel


Onder het mom van: “Mijn kind gaat bijna slagen”, organiseert De Overkant voor alle gespannen ouders een borrel. Maar ook zonder slagend kind ben je welkom. 

De Overkant – Snellestraat 23
17.00 uur

Letterbekken

Letterbekken heeft weer een mooi programma in de Pleitzaal van Huis73 vol poëzie en muziek! Laat jezelf door onze performers prikkelen, vermaken en uitdiepen. Ditmaal is het thema ‘het geloof’ en alle perspectieven zullen op deze avond samenkomen.


Huis73 – Hinthamerstraat 72-74
20.00 – 22.00 uur

Jazztalent van Nederland: Pau Li Liem


Jazztalent van Nederland is een nieuwe serie bij Willem Twee Toonzaal, waar dé jazztalenten van Nederland voorbij komen. Deze vrijdag met Pau Li Liem. Zij deelt het liefste muziek en het gevoel dat daarbij hoort met anderen.

Willem Twee Toonzaal – Prins Bernhardstraat 4
21.00 uur

Rewind


Yes, Rewind is back! Deze avond worden oude classics weer door de speakers gedreund en voelen we ons weer jaren jonger. Wil je dit meemaken? Scoor dan hier je tickets.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
22.00 uur

Clubkade: Ineffekt & BBP


De wekelijkse Clubkade van Barkade wil je meegemaakt hebben. Deze vrijdag met Ineffectief en BBP. 

Barkade – Tramkade 26
22.00 uur

Last Friday!


‘t Keershuys staat bekend om haar maandelijkse vrijdagavond-feestjes. Heel fijne vrijdagavondfeestjes. Het restaurant transformeert in een gezellige bar. Hier moet je een keer bij zijn! Let op: kom op tijd want het is ontzettend snel druk (én gezellig).

‘t Keershuys – Lepelstraat 45
22.00 uur

Adoda


Genieten! Onze vrienden van Adoda hebben weer een heerlijk feestje gepland in onze favoriete kelder. Easttown, Ben Diggings, Blaze Trax & Lex Anders hebben er weer zin om jouw avond onvergetelijk te maken! Get your tickets here!

P79 – Markt 79
23.00 – 04.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Hoge Bomen Festival


Op 21 en 22 mei 2022 staat Fort Isabella in het teken van de tweede editie van het Hoge Bomen Festival. Dit festival kenmerkt zich door de fijne groene omgeving en de beste nationale en internationale tributebands. Wij zijn er 100% bij! Jij ook?

Hoge Bomen Festival – Fort Isabella, Vught
Zaterdag en zondag

H73 Live!: Jazz&CO


Jazz&Co bestaat uit de vier heren; Martien, Raymond, Rutger & Bas en soms aangevuld door zangeres Leonie. Hun gedeelde liefde voor jazz brengt deze muzikanten samen en ze spelen dan graag eigen nummers & (on)bekende standards.

Huis73 – Hinthamerstraat 72-74
16.00 – 18.00 uur

Tineke Schouten


Tineke Schouten fans opgelet! De theaterdiva zit bijna veertig jaar in het vak en viert dat met een waanzinnige show. Haar 25ste! Op hilarische wijze stelt ze haar splinternieuwe types met hun menselijke tekortkomingen aan je voor. En ja, Bep Lachebek is er ook, natúúrlijk! Geen leuk cabaret zonder Beppie.

Theater aan de Parade, locatie Brabanthallen – Diezekade 2
20.00 uur

Easy Skankin’ 


Easy Skankin’ is een nieuwe Bossche clubavond met live muziek en dj’s. Deze avond ligt de focus volledig op reggae, ska en dancehall. Wij wisten al dat je altijd goed zit bij Bossche Brouwers. Maar nu heb je nóg een reden om daar vaker te zijn!

Bossche Brouwers aan de Vaart – Tramkade 29
20.00 uur

Horse Fashion (live)


Horse Fashion is een Indie/Folk/Emo band uit Sint-Oedenrode, opgericht in 2013. Na een winterslaap van zes jaar hebben ze in 2022 hun nieuwe EP ‘Incapable in Every Aspect, And Completely So’ uitgebracht. Je ziet ze op zaterdag live bij Station Zuid.

Station Zuid – Erasmusstraat 9
21.00 uur

Sample & Hold 


Een nacht waarbij de nieuw verworven vaardigheden van een jonge groep producers worden geshowcased, met gevestigde en opkomende getalenteerde DJs in de house en techno scene als kers op de taart. Dit alles bij Willem Twee Poppodium.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
21.30 uur

Club W: DJ Turne


Altijd een goed idee: Club W in het Werkwarenhuis. Op zaterdag blaast DJ Turne door de speaker. 

Werkwarenhuis/Van Aken – Tramkade 22
21.30 uur

Den Bosch City zondag

Claire Adams


La mort i altres deliris is een genreoverschrijdende voorstelling waarbij het absurde en irrationele van het leven centraal staat. Deze samenwerking tussen de Spaanse componist Ximo Tarín Micó en het ION Collectief confronteert ons op een bevreemdende maar humoristische manier met onze diepste vraagstukken. Gebaseerd op de eigenaardige Catalaanse dichtkunst van Vicent Estellés biedt deze muzikale en theatrale voorstelling een eigen kijk op het onvermijdelijke van ons bestaan.

Willem Twee Toonzaal – Prins Bernhardstraat 4
11.00 uur

LAmmerenTour


Jonge cabarettalenten van Koningstheateracademie spelen op zondag gratis bij Werkwarenhuis. Geniet van conferences, sketches en prachtige liederen. Zonder versterking. Zonder theaterlicht. Zonder coulissen. Veel intiemer kan een voorstelling nauwelijks zijn.

Werkwarenhuis/Van Aken – Tramkade 22
14.30 uur

Los Pepinos

 

Deze zondagmiddag kun je genieten van heerlijke live muziek in al haar vormen en kleuren onder het genot van wat lekkers! Los Pepinos is een prettig gestoorde 10-koppige feestelijke band met o.a. op bas Dick van Ingen, onze Bossche boomlange Sousafonist van Piep ende Blaoslust. Ze komen van de straat maar voelen zich inmiddels overal thuis. Pop, Mambo, Soul, Schlager, Funk Brass, Balkan, Brasil, Afrobeat, Evergreens, Filmmuziek… geen muziekstijl slaan ze over!

Podium Azijnfabriek – Triniteitstraat 19
15.00 – 17.00 uur

Popquiz


Muziekquiz! De quiz wordt samengesteld en gehost door Mourad. Zijn muziekquizzen zijn landelijk bekend en worden zeer gewaardeerd om zijn creatieve inhoud en geniale invalshoeken. De popquiz is amusant voor beginners en leken die voor het bier komen, maar toch uitdagend genoeg voor de gevorderde spelers.

Station Zuid – Erasmusstraat 9
15.00 uur

Formule 1 + bier = plezier


Zin in de GP van Spanje? En dat onder het genot van een biertje? Je bent van harte welkom bij Tappunt. Tip: reserveren.

Tappunt – Minderbroedersstraat 28
15.00 uur

GP van Spanje op groot scherm


Op zondag kijk je vanaf 15:00 uur naar de GP van Spanje bij Moeke met een hapje en drankje. Go Max!

Moeke Den Bosch – De Pettelaarseschans 1
15.00 – 18.00 uur

Wildmen Blues BAnd (live)


Het Warm Onthaal ontvangt tijdens hun zondagse livemiddag de band Wildmen Blues Band.

Het Warm Onthaal – St. Jacobsstraat 2
16.00 uur

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok