Check hier wat er allemaal te doen is in het weekend van 2 – 5 februari

Hallo daar,

Dit weekend luiden we de maand februari in. De maand van carnaval… Begint het al te kriebelen? Over twee weken staan we met z’n allen in kiel op d’n mèrt. Dit is jouw reminder om zo snel mogelijk je outfit in orde te gaan maken!

Hebben jullie trouwens al gemerkt dat het ‘s ochtends weer wat eerder licht is? Ik word daar persoonlijk echt ontzettend blij van. En van weekend. Het belooft er weer eentje te worden, hoor. Het weer zit ons niet tegen en er is van alles te doen. Tijd om de agenda erbij te pakken en de leukste activiteiten te plannen.

Fijn weekend gewenst!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 2 - 5 februari 2023
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Festival | KWPN Stallion Show


De KWPN Stallion Show is voor fokkers en liefhebbers van het KWPN-paard een fantastisch evenement, waar de allerbeste hengsten hun kwaliteiten tonen.

Brabanthallen
Woensdag – zaterdag 09.00 – 22.30 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Shoppen | Cotton Club Opening


Mocht je de Cotton Club gemist hebben in verband met de verbouwing, dan is donderdag jouw lucky day. Cotton Club opent namelijk weer haar deuren én geeft grootse cadeaus aan de allereerste klanten! De eerste 200 (!) bezoekers ontvangen een giftcard van €10, €25, €50, €100 of zelfs €250… Wauw. Dat wordt rennen naar Cotton Club!

Cotton Club
09.30 uur

Games | DBE Retro Night


Den Bosch E-sports (DBE) organiseert toffe game-events. Vorige week zagen we al de Mario Kart Grand Prix voorbij komen in Barkade. Vanavond ben je welkom voor een gameavond op de Tramkade. Ze gaan terug in de tijd en richten zich dus op retro games & consoles. Neem je eigen console(s) en/of laptop mee. DBE regelt TV’s, beamer & stroomvoorziening. Veel plezier!

Ketelhuis (Tramkade)
18.30 – 00.30 uur

Muziek | Ierse (folk) Sessie


Iedereen die een instrument bespeelt of zingt is welkom, ongeacht niveau of traditie. Bij een Ierse sessie zit iedereen gezellig om de stamtafel of in een kring om samen b.v. traditionele Ierse muziek ten gehore te brengen.

Station Zuid
20.00 uur

Cabaret | Johan Goossens


Johan verzet zich tegen het onvermijdelijke verval met liedjes, verhalen en relativerende humor. Schakelend tussen hilariteit en ontroering, tussen hoge idealen en lullige alledaagsheid, wil hij ervoor zorgen dat je jouw eigen kleine pijntjes een avond lang vergeet.

Verkadefabriek
20.30 – 22.00 uur

Feestje | Overblijven


Donderdagavond is studentenavond bij P79. Ga los op de lekkerste tunes van Masquraid en drink je drankjes met flinke studentenkorting.

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Culinair | Third Moon Brewing Showcase


Het is weer tijd voor de eerste brouwerij showcase van dit jaar. Ditmaal een craft brewer uit Canada. Third Moon Brewing Co. zal vijf taps in beslag nemen met een waanzinnig arsenaal aan bieren. Van alle bieren is slechts 20 liter en op is dus ook echt op. Check de line-up via Facebook.

Tapperij Het Veulen
16.00 uur

Theaterlezing | Stoppen Met Aanpassen Begint Met Houden Van Jezelf


Nadine neemt je 3 februari mee op jouw eigen pad in haar theaterlezing. Ze legt uit waarom mensen gaan aanpassen, welke patronen daarbij een rol spelen, hoe je die ontwikkeld hebt, welke angsten ten grondslag liggen aan het aanpassen en hoe je de patronen kan doorbreken. Ze wisselt deze informatie af met voordracht uit haar boek ‘Dansen met je schaduw’, een gedichtenbundel die je de weg wijst naar jezelf onder begeleiding van haar hangdrumspel.

Mariakapel Coudewater, Rosmalen
19.00 uur

Muziek | Jazzy Sounds @ Cé


Iedere 1e vrijdag van de maand jazzy sounds, funky drinks and ‘soul’ food.

Brasserie Cé
20.00 uur

Voorstelling | Gerenoveerd! met TeaTime Company & Pia Meuthen


Hoe komt een hedendaagse circusvoorstelling tot stand? Waar letten de makers op en hoe vertellen ze aan jou als publiek een verhaal met beweging als uitgangspunt?

Panama Pictures repetitiestudio
20.00 uur

Muziek | Eric Vloeimans & Jörg Brinkmann


Eric Vloeimans vindt de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Muziek | Depeche Mode by Sneakers (IT) + DURAN DURAN by The Reflex (NL)


Tributes to Depeche Mode & DURAN DURAN. Voor lovers van classic 80’s muziek, zorg je dat je er vrijdagavond bij bent!

Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Muziek | Mono Kids, Basura & Mr. Joe Abe


Heavy garage rock met punk en hardrock invloeden!

Station Zuid
21.00 uur

Muziek | Mono Kids, Basure & Mr. Joe Abe


Heavy garage rock met punk en hardrock invloeden!

Station Zuid
21.00 uur

Borrel | Lekker even Niks! Lazy Friday.


We houden van dansen, maar soms is het gewoon fijn om lekker een beetje te hangen, kletsen, borrelen! Daarom is het weer tijd voor Lazy Friday! Neem een bordspel mee, zoek een tafel uit of ga aan de bar hangen. Sfeertje!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | 80’s After Party


Na ‘Duran Duran’ en ‘Depeche Mode’ zijn wij natuurlijk nog niet klaar om naar huis te gaan. Liever dansen we de nacht in op de beste muziek van onze favoriete artiesten uit de jaren 80. En dat doen we dan ook!

Willem Twee Poppodium
23.00 uur

Feestje | All Night w/ La Bunga


Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door één van onze resident dj’s! Vanavond is dat La Bunga. Deze dame brengt vuur!

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: SMèrrig Diskjochies


Feest feest feest bij Club Carras met Smèrrig Diskjochies! Bij zijn, allemaal!

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Workshop | Eco-systeem of terrarium maken


Een Eco-Systeem is een kleine, groene, zelfvoorzienende wereld in een afgesloten glas. De uitdaging hierbij is om je mini wereld zo op te bouwen dat er voldoende voeding en vocht aanwezig is, maar er ook voldoende zuurstof aangemaakt kan worden. Meer leren? Check onze blog over Workshops in Den Bosch.

Werk aan de Winkel
10.30 – 12.30 uur

Feestje | Vroeger Was Alles Beter


Vroeger Was Alles Beter is dé hardstyle classics gathering van het jaar met vele duizenden liefhebbers die samen oude tijden herleven en nieuwe herinneringen maken om nooit meer te vergeten.

Autotron, Rosmalen
12.30 – 00.00 uur

Muziek | H73 Live!: Pepe Nomad


Stel je een mengelmoes tussen Typhoon, Mac Miller, Diggy Dex en Bløf voor, zet er een bril op, en dan heb je Pepe Nomad. Voor het eerst met compleet nieuw werk op de planken, spelen ze een try-out van hun nieuwe set. Van zwoele liedjes over liefde tot opzwepende hiphop/disco/funk dansplaten. Een formatie van formaat bestaande uit de Bossche muzikanten: Sjeng Muermans (toetsen), Tim Ewalts (gitaar), Bas Kooiker (bas) en Jan van Oudheusden (drums).

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Feestje | Tap ‘n Tune


Elke eerste zaterdag van de maand is het weer feest en kan je bij Tappunt weer genieten van de allerlekkerste deuntjes met verschillende Deejays in jouw favoriete foodbar!

Tappunt
17.00 uur

Muziek/Oeteldonk | Den Bosch Zingt… Oeteldonk


Een reprise over Anoesjka, bloemetjesgordijnen, rooie rozen die je mag houwen of die je krijgt op woensdagmorgen, over een dinosaurus, de liefde, de buurvrouw en Manuel de Mexico. Over diejen mens die maar niet te veinde is, de Rue de la Pipe en over hoe heet ut is. Om maar wat te noemen.

Podium Azijnfabriek
20.30 – 22.00 uur

Muziek | HWO Liveavond: S-UZI’S CREW


Blues & Rock ‘n Roll!

Het Warm Onthaal
20.30 uur

Muziek | Never Stop


Never Stop speelt Blues en rock nummers uit verleden en heden in een multi-vocale setting. Van Davy Knowles tot Meredith Brooks en Green day tot Justin Timberlake, bij ons gaat altijd het dak er af.

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Bloody Good Nacht, Zuster


Ja daar zijn ze weer! De nachtzusters draaien een eclectische mix om je goed in het zweet te laten dansen! De Bloody Good Mary’s shaken heerlijk straffe cocktails! Wie wordt hier nou niet blij van?!? Kom dansen en feesten bij Bossche Brouwers aan de Vaart!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | SNiKHEET


Een line up vol nieuwe DJ’s. Dat wordt smullen! Breng je squad naar het heetste feestje van de winter. Deze avond hoor je Hip-Hop, RnB, Dancehall, Afro & Urban.

P79
23.00 uur

Den Bosch City zondag

Muziek | Koffie bij de piano met Yu-Ping Vicky Juo


De jonge pianiste Yu-Ping Vicky Juo (1996) werd geboren in Yunlin, Taiwan. Ze studeerde aan de Sacred Hearts High School en trad op als solist met het Sacred Hearts Orchestra in Taiwan.

Podium Azijnfabriek
11.00 uur

Muziek | Opera op Zondag: Sílvia Sequeira & Abigail Richards


UITVERKOCHT – Fan van opera en kun je er geen genoeg van krijgen? Dan raden we je aan om bij deze Opera op Zondag aanwezig te zijn. Geniet van prachtige opera onder het genot van een kopje koffie of thee en een stukje taart.

Willem Twee Toonzaal
11.00 uur

Kids | Bully Bully (3+)


In BullyBully ontmoeten twee wereldleiders elkaar in niemandsland. Een cultureclash op duploniveau, want wat de boer niet kent dat eet ie niet. Wat volgt is een ongemakkelijke ontmoeting tussen twee kinderachtige, maar machtige volwassenen die stukje bij beetje aan elkaar wennen. Veel liedjes, grappig geruzie, gedram en een happy end.

Verkadefabriek
11.00 – 11.40 & 15.00 – 15.40 uur

Sport | Horse Event Superstars


In de sfeervolle Brabanthallen Den Bosch schitteren tientallen topruiters in een middag vullend showprogramma. Net als bij het vertrouwde Horse Event worden vele facetten van de paardenwereld belicht, van dressuursport tot voltige, en van vrijheidsdressuur tot eventing.

Brabanthallen
13.00 – 17.00 uur

Muziek/Oeteldonk | Hard en Gemeen


2 x 11 dat is nie niks en daarom viert Hard & Gemeen dit lustrum vandaag in Podium Azijnfabriek. Ze doen dit niet alleen, maar met al hun besties! Vele Clubkes van binnen en buiten Oeteldonk die zij al jaren omerrumen geven acte de présence; waaronder CG Ut Been, de Plekband, de Dwarsdweilers en de Bloopers.

Podium Azijnfabriek
14.11 – 18.00 uur

Muziek | Première: Marlijn Weerdenburg


2021 was een bewogen jaar in het persoonlijke leven van Marlijn. Ze verloor haar moeder, terwijl ze zwanger was van haar tweede zoon. Leven en dood lagen nog nooit zo dicht bij elkaar. De grote gebeurtenissen, met alle emotie die deze met zich meebrengen, resulteerden in een prachtig nieuw album.

Verkadefabriek
15.00 uur

Muziek | Progetto


Progetto speelt de (te vaak vergeten) classics van een halve eeuw popmuziek alsof de nummers gisteren geschreven zijn. De band is stevig geworteld in de jaren ’70/’80, en dat betekent: dampende rock met virtuoos gitaarwerk, een ‘ouderwetse’ Hammond en een soms strelende, dan weer bijtende stem.

Station Zuid
15.00 uur

Muziek | For I Am King + Another Now + Reformist


Het weekend afsluiten met Heavy Metal kan op zondag bij Willem Twee. Bestel je tickets snel!

Willem Twee Poppodium
15.00 uur

Kids | Pippi Powerrrr (8+)


Pippi is niet in één hokje te plaatsen. Ze maakt er een bonte kermis van: van expressief tot verlegen, van dwars tot meegaand. Samen met Pippi ga jij op zoek naar je eigen powerrrrr met eigenzinnigerds als Blue Ivy, Billie Eilish, Simone Biles, Stromae en Greta Thunberg als inspiratiebron.

Perron-3, Rosmalen
15.00 uur

Muziek | HWO Livemiddag: DEAR ERNEST


Blues & classic poprock!

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Muziek | Tribute to R.E.M.


In 2011 kwam er een einde aan de unieke 31-jarige carrière van R.E.M. De band liet een onwaarschijnlijk muzikale erfenis achter. Van de rauwe garagerock uit de begindagen tot de wereldhits uit hun absolute topperiode: met The 40 Watt Band komen deze songs nu terug tot leven. Bezoek meer tribune-bands bij P79 Live.

P79
17.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok