Hé lezers!

Dit weekend is het Pinksteren. Persoonlijk link ik dit direct aan Jazz in Duketown. Wellicht mijn favoriete evenement van Den Bosch (ja, ja, na Carnaval natuurlijk)! Maar wat Pinksteren nou precies is? Ik heb het gevraagd aan collega Harmen, want hij weet alles! En dit heeft het mij in bijzonder Jip-En-Janneke-taal uitgelegd.

Vorige week met Hemelvaart ging Jezus definitief terug naar de Hemel. Mensen werden verdrietig. Met Pinksteren daalde de Heilige Geest neer op de apostelen. Toen gingen ze praten met elkaar. Ze beseften dat ze het ook zonder Jezus konden en stichtten de kerk. Zo verspreidden zij het woord van God.

Enfin, jaren later kwam ook Jazz in Duketown. En hier vier ik hoe fijn muziek door de hele stad is. Uiteraard zijn er naast dit evenement nog andere dingen te doen in de stad. Lees snel verder!

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weer 2-5 juni
WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Ierse folk Sessie


Bij een Ierse sessie zit iedereen gezellig om de stamtafel of in een kring om samen b.v. traditionele Ierse muziek ten gehore te brengen. Er worden ook “uitstapjes” gemaakt naar andere soorten folkmuziek.

Station Zuid – Erasmusstraat 9
20.00 uur

battle of the dj’s 


Donderdag 2 juni 2022 wordt er gestreden door opkomende dj talenten tijdens de pre-party van het INTRO FESTIVAL. De winnaar van de battle, mag het festival in september openen op het hoofdpodium.

Café LaLaLaa – Ridderstraat 10
20.00 uur

Nick, Simon & Garfunkel


Vanavond spelen onze ‘eigen’ Nick & Simon de nummers van dat andere legendarische duo: Simon & Garfunkel. Maak je op voor een fiks aantal klassiekers, onbekende juweeltjes én nooit eerder gespeelde liedjes van hun eigen nieuwe plaat NSG.

Theater aan de Parade, locatie Brabanthallen – Diezekade 2
20.00 uur

overblijven


Het studentenleven geeft P79 een slinger! Op alle drankjes 40% korting (met uitzondering van de cocktails). Entree 6 euro, afrekenen aan de deur. De resident DJ Bonxo staat voor jullie klaar.

P79 – Markt 79
22.00 – 03.30 uur

Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Jazz in Duketown


Vanaf vrijdagavond staan wij weer met z’n allen in de stad om het fantastische Jazz in Duketown mee te maken! Dit evenement heeft een line-up waar je u tegen zegt en vindt plaats door de hele stad. Mocht je meer informatie nodig hebben, bezoek dan de website van Jazz in Duketown.

In deze Weekend Guide vind je een aantal tips welke buiten het officiële programma van Jazz in Duketown vallen. Maar dit is zeker niet alles! En als ik je een tip mag meegeven: loop van vrijdag tot en met maandag gewoon eens lekker de stad in. Je treft met alle zekerheid bij ongeveer elk barretje een bandje aan. Het is voor mij te veel om alles in één Weekend Guide te benoemen, dus ga er vanaf vrijdag gewoon lekker op uit!

zomerterras vonk & vlam


In other GREAT news: mijn favo-pop-up-terras is weer geopend! En namelijk die bij Rugbyclub The Dukes op Zuid. Dit jaar heet het gezellige terras Vonk & Vlam en verzorgt Breton Sur Place de hapjes. Ben jij hier ook weer te vinden?

Den Bosch City vrijdag

Bad nerves + white mamba


Bad Nerves zijn een 5-koppige Powerpop-RocknRoll band uit Oost-Londen. Het bastaardkind van een Ramones/Strokes one night stand, spelen ze woest snelle vervormde popsongs, met melodieën die zo diep blijven hangen dat zelfs de meest ervaren lobotomist moeite zou hebben om ze eruit te schrapen. White Mamba is een recht toe- recht aan rock ’n roll band uit Oss en Utrecht met leden van Deadbeats, Velcro Fly, the Gooch en Gifter. De muziek is hard, strak en zit ramvol met rauwe energie.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
20.30 uur

Rob Scheepers


Geen hoofdzonde is Rob Scheepers vreemd. De Brabantse cabaretier is gulzig. Want waarom tevreden zijn? Hij wil meer likes, meer quality time, meer optredens, meer borrelnootjes, meer borsthaar en meer geld. Een avondje nóg méér lachen dus!

Theater aan de Parade, locatie Brabanthallen – Diezekade 2
20.00 uur

DJ Oljoi


Yes, onze kantoor-buurman draait weer plaatjes! Aanschouw hem op het leukste podium van de stad: voor Café Reinders

Kruisstraat
22.00 – 23.15 uur

Bossche brouwers invite: boelie & pils


Boelie en Pils zien wel wat de nacht voor ze in petto heeft! Het piept, het kraakt, het slaat over en het schuurt! Boelie en Pils sjouwen zich weer de pleuris met de zotste blues, disco, punk, new wave, soul en beat platen.

Bossche Brouwers aan de Vaart – Tramkade 29
22.00 – 02.00 uur

All Night w/ Dr. Robinson x Lukas Prins


Dr. Robinson is back! Deze avond samen met Lukas Prins. Altijd een garantie voor 100% feest, met fijne tunes. Van hip hop naar dancehall en terug naar 90’s.

P79 – Markt 79
23.00 – 04.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Chakra Flow Yoga in het park


Chakra Flow Yoga is een heerlijk intuïtieve combi van actieve en dynamische Kundalini Yoga met rust en ontspanning van Yin. Klik hier voor meer informatie.

WEL LICHT – Prins Hendrikpark / IJzeren Vrouw
08.30 – 10.00 uur

Paradijs van het Zuiden


Een heerlijk festival wat eindelijk weer kan plaatsvinden! Dit jaar sta je goed met een zonnetje en vibey muziek aan het Engelermeer in Den Bosch. Tickets en info check je hier.

Paradijs van het Zuiden – Engelermeer
12.00 – 23.00 uur

Muziek maken met Dirk Scheele (2+)


Dirk Scheele leert je alles over het maken van muziek. Niet alleen met “normale” muziekinstrumenten, maar ook met exotische instrumenten. Daarnaast maakt hij van de normaalste voorwerpen een instrument. Japie het Apie zal ook langskomen. Doe jij ook mee?

Theater aan de Parade, locatie Brabanthallen – Diezekade 2
14.00 uur

Therapy? + Sparrow Falls


Therapy? staat al sinds halverwege jaren ’90 bekend als een band met een sterke vernieuwingsdrang. Continue in beweging, altijd op zoek naar nieuwe wegen, zonder ook maar enigszins aan kwaliteit in te leveren. Sparrow Falls experimenteert met een geluid dat vertrekt vanuit eerlijke, rauwe punkrock, maar ook indierock, folk en americana omarmt en een snuifje jaren 80 metal.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
20.00 – 22.30 uur

Juicy


Optreden van The Band Juicy, met swingende Funk, Soul en Jazz Muziek

Het Warm Onthaal – St. Jacobsstraat 2
20.30 uur

Jas Rok Bloes


DJ Leen draait dansbare Jazz Grooves, Funk, Soul, Disco & Afrobeats.

Tapperij ‘t Veulen – Korenbrugstraat 9a
21.00 uur

Down Town Dixie


Een avondje ‘Jazzfestival’ bij De Basiliek staat garant voor een avondje ‘feest in de tent’. Zaterdag met Down Town Dixie!

De Basiliek – Hinthamerstraat 83
21.00 uur

snikheet


Zaterdag 4 juni zorgt SNiKHEET voor een oase van liefde in P79. Kom buikdansen, schuren en flirten op heerlijke Hip-Hop, lekkere R&B, zwoele Dancehall & pittige Afro.

P79 – Markt 79
23.00 – 04.00 uur

Den Bosch City zondag

Samba de favela


Genieten van een spetterende show van Reversamba onder het genot van een heerlijke Caipirinha!

Station Zuid – Erasmusstraat 9
16.00 uur

Barkade Super Sunday


Editie #1 met Tom Trago en support door Oddysee.

Barkade – Tramkade 26
15.00 – 23.00 uur

BlueSox


BlueSox tijdens Jazz in Duketown in café De Keulse Kar.

Keulse Kar – Hinthamerstraat 101
16.00 uur

Live muziek bij Moeke


Luister zondag 5 juni van 17:00 tot 20:00 uur naar live muziek van zangers Ruby.

Moeke Den Bosch – De Pettelaarseschans 1
17.00 – 20.00 uur

Tribute to Deep Purple


Het beste van meer dan 50 jaar Deep Purple gebracht door zeer ervaren muzikanten. Een ode van Purple Strangers aan de grondleggers van Hard Rock.

P79 – Markt 79
17.00 uur

all night w/ dj spinn’em


Op deze avond staat lekker dansen en proosten op goede muziek centraal. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij. Fijn aan elkaar geplakt door één van P79’s resident dj’s!

P79 – Markt 79
23.00 uur

Zaagmachine


DJ’s NASE & ELECTRUONG draaien back to back alles wat los en vast zit. Dansplaten, floorfillers, one hit wonders, bangers en (guilty) pleasures. Alles wordt flink doorgezaagd en in de (re)mix gestopt!

De Palm – Hinthamerstraat 82
23.30 – 03.00 uur

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok