Pak je agenda erbij: Check in deze Weekend Guide wat er allemaal te doen is in Den Bosch in het weekend van 2 – 5 maart

Lieve lezers,

Emotioneel moment: het is dit weekend precies een jaar geleden dat we de Weekend Guide het leven inriepen. Net na de pandemie waren er maar enkele events in Den Bosch. Korte guides dus. Inmiddels vul ik de Weekend Guide met zoveel evenementen, dat het bijna niet meer bij te houden is.

Hoe is het verder met jullie? Wij moesten hier op kantoor wel even bijkomen van carnaval, hoor. We kuchen en niezen er wat aan af, maar dat is het allemaal waard. En met de Tips van Kelly weten wij onszelf er doorheen te slaan. 

Dit weekend hoef jij je niet te vervelen. Je bezoekt de opening van de Efteling-tentoonstelling en gaat dansen op golden oldies. Weten waar en wanneer? Lees dan snel verder. 

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 2 - 5 maart 2023
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Beurs | Knotsgekke Hobby & Kaartendag


De Knotsgekke Hobby- en Kaartendagen is de grootste beurs van de Benelux op het gebied van kaarten maken, scrappen en mixed media. Ook zijn er materialen te vinden voor andere hobby’s zoals stempels, diamond painting, papier, lijm, enveloppen, inkt, ponsen, art journaling en nog veel meer!

Brabanthallen
Donderdag, vrijdag & zaterdag 10.00 – 16.30 uur

Masterclass | Art of Singing


Wat moet een zangpedagoog weten en waarom? De International Vocal Competition ’s-Hertogenbosch presenteert samen met de Margreet Honig Foundation een week waarin de zang en de kunst van het goed lesgeven centraal staat.

Willem Twee Toonzaal
Donderdag t/m zaterdag 19.30 uur
Zondag 15.00 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Muziek | Lunchconcert: Salon Zauberflöte


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kun 
je niet reserveren.

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Muziek | Anne-Fay’s Reaspora


Zangeres Anne-Fay Kops en haar broer Felix volgden de voetsporen van hun familie en voorouders en maakten samen een wereldreis langs de routes van de slavernij. Resultaat: een intiem en krachtig concert over kolonialisme met songs, dans en visuals van hun reis. Een van de indrukwekkendste concerten op onze concertagenda dit seizoen. Mis het niet!

Perron-3, Rosmalen
20.30 uur

Muziek | Ierse (Folk) Sessie


Iedereen die een instrument bespeelt of zingt is welkom, ongeacht niveau of traditie. Bij een Ierse sessie zit iedereen gezellig om de stamtafel of in een kring om samen b.v. traditionele Ierse muziek ten gehore te brengen. TIP: ook bijzonder om mee te maken als toeschouwer!

Station Zuid
20.00 uur

Feestje | Kokosnoten


DJ Night bij Café de Palm. Elke keer weer met een fantastisch thema. Deze donderdag: Sixties & Seventies Woodstock Generation.

Café de Palm
21.00 uur

Feestje | Overblijven


Op de donderdag geven wij het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting (muv. de cocktails). Masquraid heeft er zin in!

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Muziek | Jazzy Sounds

Iedere 1e vrijdag van de maand jazzy sounds, funky drinks and ‘soul’ food. Te gast: Tamara Maria. Tamara zal mooie Spaanse en Braziaiiaanse muziek ten gehore brengen.

Brasserie Cé (Hotel Central)
18.30 uur

Feestje | Vroeg Pieken


YES: Werkwarenhuis/Van Aken is weer geopend voor drankjes en dansjes! Op vrijdag trappen ze af met het fijne feestje ‘Vroeg Pieken’. Om 20.00 uur ga je uit je dak op je favoriete hitjes. Ja, júllie favoriete hitjes. Want bezoekers bepaalden samen met de DJ’s welke nummers er gedraaid worden. Helemaal leuk!

Werkwarenhuis/Van Aken
20.00 – 00.30 uur

Theater | De Spelersfederatie: Keizer zonder Kleren


Keizer zonder Kleren is een volwassen versie van het sprookje over de kledingloze keizer. Verwacht extravagante jurken, pruiken, valpartijen, hypocrisie en leugens om bestwil. Te zien bij Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.30 uur

Cabaret | Comedy Vibe


4 comedians komen de trouwe bezoekers in Rosmalen entertainen, met hilarische en vlijmscherpe humor.

Perron-3, Rosmalen
20.30 uur

Muziek | Patch the Sky & Fayette


Patch the Sky en Fayette verzorgen samen een sfeervol optreden voor liefhebbers van melodieuze en oorspronkelijke alternatieve rock met een boodschap.

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Throwback Zeroes


KABOOM! Wie heeft er zin in een avond met de meest waanzinnige platen & classic tracks uit de 00’s? P79’s DJ’s spoelen terug naar de tijd van Sean Paul, Shakira, Black Eyed Peas, DJ Jean & DJ Tiësto.

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Smèrrig Diskjochies


Carras Bites bouwt op vrijdagen en zaterdagen om tot een heus feestfestijn! Met komende vrijdag niemand minder dan SMÈRRIG DISKJOCHIES te gast.

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Kunst | Opening Efteling-tentoonstelling


Er was eens, in het hart van Brabant… een Sprookjesbos. 70 jaar geleden geopend om het leven in de omgeving wat kleurrijker te maken. Inmiddels uitgegroeid tot een attractiepark van wereldformaat dat al generaties lang de harten steelt: de Efteling. Te bezoeken tot en met 21 mei.

Het Noordbrabants Museum
11.30 uur

Muziek | Lunchconcert: Trio Lataster


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kun 
je niet reserveren.

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Culinair | Italiaanse Kookworkshop


Kom een écht Italiaanse Kookworkshop volgen! Je gaat uitgebreid koken én natuurlijk met alle deelnemers smullen van alle gerechten aan een typisch Italiaanse lange tafel. Kosten € 60 p.p. Gastvrouw & chefkok Evelien is de ultieme Italia-lover waar je maar al te graag les van krijgt. Lekker eten en plezier gegarandeerd! Inschrijven via evelien@pastaconamore.nl

Jumbo Den Bosch Hofvijver
13.00 uur

Muziek | H73 Live!: Bigband ‘sHot


Bigband ‘sHOT is een enthousiaste 18-koppige bigband met Den Bosch als thuisbasis. De band is opgericht in 2010 en is in de afgelopen jaren gegroeid tot een hechte club muzikanten met veel gevoel voor jazz, swing en sfeer. ‘sHOT staat onder de bezielende en vakkundige leiding van dirigent Daan Morris.

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Feestje | Soul-Dance Classics


Heerlijk dansen op de mooiste soulplaatjes, gedraaid door DJ Wil. Tickets zijn € 32,50 per stuk, inclusief consumpties, hapjes & bediening.

De Lachende Vis
20.00 uur

Theater/Dans | Simon Bus & Evangelos Biskas


Twee dansers, twee voorstellingen, één avond. Samen met Corpo Máquina Society nodigt Theater aan de Parade twee dansers uit die kunst als vanzelfsprekend onderdeel van hun dagelijks leven zien. En dat is precies wat zij anderen ook willen laten ervaren. Leeftijdsgenoten, jongeren en ook minder jonge nieuwsgierigen. Simon Bus en Evangelos Biskas bundelen hun krachten.

Perron-3, Rosmalen
20.30 uur

Cabaret | Nabil


De acterende, beatboxende, pianospelende cabaretier uit Waalwijk, aka Nabil, is terug met alweer zijn derde voorstelling: Absurd. Na Tijdmachine en Monopoly vraagt hij zichzelf af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom? Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken. Je ziet Nabil in Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.30 uur

Feestje | De Disco van Toen 70’s & 80’s


Tijdens dit geweldige feest waarbij de 70’s & 80’s centraal staan, gaan we deze goede oude tijd herbeleven. Met de mensen van toen, de muziek van toen en de sfeer van toen. Mét verlichte dansvloer!

Café-Zaal Overberg, Sint-Michielsgestel
20.30 uur

Muziek | Stylus


Vier muzikale vrienden uit de omgeving van Den Bosch warvan de muziekstijl te omschrijven is als Americana met Rootsy- Country-Poppy invloeden.

Station Zuid
21.00 uur

Muziek | Mr. Keys Matthijs


Eet- & Borrelcafé De Druif op de Markt heeft iets nieuws: elke zaterdagavond is het hier tijd voor livemuziek! Deze zaterdag betreedt Mr. Keys Matthijs het podium. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het een heel gezellige avond. Kom jij ook?

De Druif
21.00 uur

Feestje | Gewoon, dansen! Met DJ DEES


DEES is één van de leden van zowel het Eindhovense weLOVEweFUNK als ook het Amsterdamse Zwarte Liefde deejaycollectief en serveert een aangename eclectische mix van Soul, Funk, R&B, Disco, Pop, Afro, House, en gerelateerde stijlen, met als hoofdingrediënt Hip Hop Classics. Tasty!

Bossche Brouwers
22.00 uur

Feestje | Club W: Iris Rijskamp, Ron & Raoul


Na een korte winterstop in verband met de extreem hoge energielasten, opent Werkwarenhuis/Van Aken weer de deuren van het roze walhalla. Dit is dé officiële opening van Werkwarenhuis/Van Aken met DJ’s Iris Rijskamp, Ron & Raoul (a.k.a. Willy & Wonka). Gratis entree.

Werkwarenhuis/Van Aken
22.30 uur

Feestje | All Night w/ Vince Morgana


Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door Vince Morgana!

P79
23.00 uur

Feestje | Klub KMPKT


De hoogste tijd voor een nieuwe editie van Klub KMPKT. Dit keer strijken ze neer op een van de mooiste locaties van Den Bosch: Barkade. Speciaal voor deze come-back, maken ze een muzikaal uitstapje naar de deep & groovy house zijde van het elektronisch spectrum.

Barkade
23.00 uur

Den Bosch City zondag

Kids | Superslow 


Stap uit je comfort zone en ontdek nieuwe dingen. De voorstelling Superslow (2,5+) is een ode aan nieuwe dingen ontdekken. Iets wat peuters zonder enige moeite doen, en wat ouders soms lastig vinden.

Perron-3, Rosmalen
11.00 uur

Muziek | Koffie bij de Piano met Pieter Bogaert


Pieter Bogaert begon met pianolessen in Brussel, Cambridge en Oxford en sinds 2017 studeert hij bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam. Vele masterclasses, solo-optredens en in ensembles!

Podium Azijnfabriek
11.00 uur

Cultuur | Den Bosch Free Tour


Besides two dynamite sights to explore, the city of ‘s-Hertogenbosch offers a variety of beautiful and unique buildings and places, that will make every tourist long for more. During a 2½ hour free walking tour, our guide will show you the beauty of the medieval old town, and the stunning 17th and 18th century city walls. A history that starts around 70.000 bc, and ends in the present. Don’t forget to tip the guide!

Drakenfontein
12.00 uur

Muziek/Kunst | SNACKBAR The Ambassador


SNACKBAR the Ambassador is het alter ego van multidisciplinair beeldend kunstenaar, muzikant en radiopresentator Matthias König. Zijn muziek kan het best worden omschreven als een zeer explosief mengsel van gedeconstrueerde folklore, elektronische beats en space exploraties, opgehitst door een gezonde snuf krautrock, psychedelische cumbia, dub en andere geestverruimende multiculturele geneugten.

Willem Twee Kunstruimte
14.00 uur

Muziek | Pubquiz (uitverkocht)


Op elke eerste zondag van de maand spelen ze bij de Bossche Brouwers de PubQuiz.  Jammer, deze zondag is ‘ie uitverkocht. Maar vergeet je niet in te schrijven voor de volgende editie op zondag 2 april!

Bossche Brouwers
14.00 uur

Muziek | Royal Buckets Jazz & JazzOut


Foxtrot, Lindy Hop, Swingdance: jazz dansant met live muziek van Royal Buckets Jazz en dans van JazzOut.

Podium Azijnfabriek
14.30 uur

Muziek | BellaBlues


Door de geweldige mix van geroutineerde muzikanten met een verschillende muzikale achtergrond is BellaBlues iets volledig nieuws aan het Blues firmament. Het gitaarspel van Johan is werkelijk onnavolgbaar. Zorg dat je deze band een keer live gaat zien!

Station Zuid
15.00 uur

Feestje | IrisLovesIris


“The most desired Women’s party!” Iris Loves Iris is een zondagsfeestje, speciaal voor (trans- & non-binair) vrouwen. Meemaken? Dat kan alleen door je vooraf aan te melden via irisLOVESirisLOVESiris@gmail.com. Kosten bedragen € 10,- welke je betaalt bij de entree. Na het feest, is er een afterparty bij De Keulse Kar.

Bossche Kelders
15.00 uur

Muziek | Coverband ‘Nutzz’


Even weer een middag helemaal los, met lekkere Blues Rock van NUTZZ.

Café-Zaal Overberg, Sint-Michielsgestel
16.00 uur

De meest uitgrebreide agenda van Den Bosch


Met de Weekend Guide houden we jou wekelijks op de hoogte van de events in Den Bosch. Wil jij deze agenda voortaan op woensdagochtend in je mailbox vinden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok