Check hier wat er in het weekend van 20 – 23 Oktober te doen is in Den Bosch met de wekelijkse Weekend Guide

Hé lezers van het goede leven,

Hoe gaat jullie week? Hopelijk hebben jullie net zoveel zin in het weekend als wij. Vrijdag vindt er echt een tof feestje plaats, namelijk Disco Snolly! Hier wil jij ongetwijfeld bij zijn. Trouwens, op donderdag, de dag dat deze Weekend Guide wordt gepubliceerd, gaan wij met het team iets leuks doen. En lekker! Weten wat? Volg ons op Instagram en Facebook, dan weet jij het als eerste. En vergeet je ook zeker niet in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Halloween komt eraan. En dat betekent dat we de komende twee weken veel Halloween-activiteiten gaan zien in de Weekend Guide. Houd jij wel van een beetje griezelen? Dan moet je zeker eens deze Halloween-blog lezen. Volgende week publiceren wij ook een blog met tips over hoe jij Halloween in huis haalt. Leuk, toch?!

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 20 - 23 oktober 2022
WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Muziek | HWO JamSessie

Voor iedere beginneling, gevorderde of semi-prof die graag muziek wil maken maar daar thuis of elders niet aan toe kan komen. Een laagdrempelig samenzijn….voor iedereen wat wils, is de bedoeling van deze avonden, waarbij de betweters maar beter thuis kunnen blijven.

Het Warm Onthaal
19.00 uur

Culinair | De Wijnles

Een wijnles volledig gericht op de wijnliefhebber, geen moeilijke wijnjargon, geen stoffige langdradige verhalen maar een gezellige avond vol wijn! Er worden 5-6 wijnen geproefd. De Wijnles eerst je stap voor stap om te proeven. Lees het volledige programma op de website van De Wijnles.

Café Herman
19.00 uur

Borrel | Shots €1

Op donderdagavond zijn de shots € 1,- bij Jij & Ik! Wel in combinatie met een regulier drankje. Nog meer voordeel pakken? Lees de blog over Low budget eten & drinken.

Jij & Ik
21.00 uur

Feestje | Overblijven

Donderdagavond is studentenavond bij P79. Ga los op de lekkerste tunes van DJ Spinn’em en drink je drankjes met flinke studentenkorting.

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Activiteit | Halloween klimmen

Ben jij niet snel bang? En ga jij een uitdaging niet uit de weg? Dan is dit wat voor jou! In oktober verandert het IJzeren Man Klimbos namelijk in een Halloween decor. Elke vrijdagavond kun jij klimmen in het donker, maar je bent niet alleen…

IJM Klimbos, Vught
18.30 & 19.00 uur

Festival | Oktoberfest

Voor de vierde keer vindt het groots opgezette Oktoberfest plaats in Den Bosch. Op de prachtige Parade onder de Sint-Janskathedraal zal een luxe, verwarmde, Duits aangeklede hal komen te staan. Ook op zaterdagmiddag (gratis) en zaterdagavond (tegen betaling).

Parade
19.00 – 01.00 uur

Muziek | The Bruce Band

The Bruceband is inmiddels een gevestigde naam. Sinds haar oprichting in 2003 heeft Europe’s no.1 Springsteen Tributeband talloze podia aangedaan en daarmee een zeer sterke live-reputatie opgebouwd. 

Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Muziek | Marco Mendoza 

In de wereld van de basgitaar is er niet veel wat Marco niet kan of niet heeft gedaan. Marco is een dynamische live-artiest die zich even goed thuis voelt in een groot stadion als in een kleine jazzclub.

Station Zuid
20.30 uur

Cabaret | Tim Fransen

Tim Fransen, de meest besproken debutant van de afgelopen jaren, wordt in 1988 geboren en groeit op in de Amsterdamse Bijlmer. In minder dan geen tijd is hij geworden wat hij altijd al wilde worden; schrijver, cabaretier en filosoof. 

Verkadefabriek
20.30 uur

Feestje | Tap’n Tune

Tijd voor bar-bites, flammkuchen en een bijpassend speciaalbiertje bij Tappunt. Stilzitten op je stoel is deze avond helaas niet mogelijk, eet maar door tijdens het dansen op de muziek van Frank Capone. 

Tappunt
21.00 uur

Feestje | Gewoon: Dansen!

Mister Waggy maakt er weer een feestje van! Van vinyl en cd! Je verzint het niet of hij heeft het in zijn koffers! Dus dat wordt weer: Gewoon, dansen!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | Silent disco Circus

Het rondtrekkende circus komt er aan. Laat je verrassen & meenemen in de muziek. Drie kanalen met de fijnste collectieven & DJ’s van P79.

P79
23.00 uur

Feestje | Disco Snolly

Kun jij je helemaal vinden in de tunes van Let’s Groove Tonight en Saturday Night Fever, gemixt met wat lekkere house en hier en daar een klassiekertje? Overweeg dan 100% het event Disco Snolly. Dit fijne feestje brengt legendarische disco-hits terug naar de dansvloer en op vrijdag zelfs in Den Bosch! Meer informatie lees je in onze Disco Snolly-blog.

Werkwarenhuis/Van Aken
23.00 – 04.00 uur

Feestje | Club Carras

Je hebt ongetwijfeld al gelezen over Club Carras in de Hotspots van Oktober. Elk weekend feest wat je niet mag missen. Komende vrijdag met Louise Laporte. Gegarandeerd een leuke avond!

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Festival | Resonate 2022 – Hardcore Classics

De ultieme Hardcore Classics bijeenkomst werkt hard om de grootste editie in de geschiedenis te brengen op zaterdag 22 oktober in Autotron. Met o.a. Angerfist, Partyraiser en Noize Suppressor.

Autotron, Rosmalen
12.30 uur

Festival | Oktoberfest

Voor de vierde keer vindt het groots opgezette Oktoberfest plaats in Den Bosch. Op de prachtige Parade onder de Sint-Janskathedraal zal een luxe, verwarmde, Duits aangeklede hal komen te staan. Op zaterdagmiddag heb je geen kaartjes nodig en is het event dus ook gratis! Oktoberfest vindt ook plaats op vrijdag- en zaterdagavond (ticket vereist).

Parade
13.00 – 18.00 uur

Film | Drive in Bioscoop: Halloween

Onze vrienden van Drive In Bioscoop komen deze keer met een wel heel speciale editie, namelijk de Halloween Editie! Durf jij het aan om in je auto naar de meest scary movies te kijken? De eerste film is geschikt voor kids. Koop je tickets bij Drive In Bioscoop Den Bosch.

Treurenburg
15.00 uur (kids)
19.00 uur (Classic)
22.00 uur (Horror)

Borrelen | Bokbierwandeling

Een gezellige wandeling langs deelnemende cafe’s om te bokbieren met een bijpassend borrelhapje. Erg gezellig!

Centrum, meerdere cafés
15.00 uur

Feestje | Smèrrig

Deze Halloween hoef jij het in ieder geval niet koud te hebben, want Smèrrig keert terug naar de Brabanthallen. Iedereen weet wel dat Smèrrig bekend staat voor goede feestjes. Geheel in Halloween-stijl: bloody nurses en pikante mummies nemen de Brabanthallen over!

Brabanthallen
15.00 – 00.00 uur

Muziek | H73 Live!: Animal Road

Animal Road brengt eerlijke tunes voor mensen met een voorkeur voor de muziek uit de jaren ’80. Een diverse greep aan genres, unieke gitaarriffs, zomerse vibes en stevige lead vocalen worden afgewisseld met harmonieuze samenzang.

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Muziek | Arch Enemy + Behemoth

Arch Enemy, onder leiding van meestergitarist Michael Amott staan al meer dan 20 jaar garant voor loodzware death metal anthems, ingekleurd met meezingbare solo’s en ijzersterke hooks. Behemoth heeft met hun compromisloze extreme metal de afgelopen 27 jaar de grenzen van black metal en ketterij verlegd.

Mainstage
17.00 uur

Festival | Oktoberfest

Voor de vierde keer vindt het groots opgezette Oktoberfest plaats in Den Bosch. Op de prachtige Parade onder de Sint-Janskathedraal zal een luxe, verwarmde, Duits aangeklede hal komen te staan. Op zaterdagavond heb je een ticket nodig. Oktoberfest vindt ook plaats op vrijdagavond (ticket vereist) en zaterdagmiddag (gratis).

Parade
19.00 – 01.00 uur

Feestje | Galaxy Disco Classics Party

Oude soul en disco tijden herleven met de muziek uit die legendarische discotheek Galaxy uit Den Bosch. Die ‘Galaxy’ muziek staat al 7 jaar centraal, tijdens de jaarlijkse party die dit jaar opnieuw georganiseerd in Willem Twee Poppodium.

Willem Twee Poppodium
20.00 uur

Muziek | De KEntering Bruist

Alweer de derde editie van dit geweldige evenement. En wederom een uniek optreden in De Kentering! o.a. Gerard Joling en Dries Roelvink zullen live optreden.

De Kentering, Rosmalen
20.00 – 02.00 uur

Muziek | On Point. 

Met ON POINT. bent u verzekerd van een swingend Soul/R&B feest voor iedereen! Deze liveband neemt u in een throwback mee naar de jaren van de old school.

Station Zuid
20.30 uur

Muziek | HWO Liveavond: Back Bone Blues

Op zaterdagavond biedt Het Warm Onthaal podium voor goede artiesten. Zaterdag met Back Bone Blues: Powertio Blues & Bluesrock.

Het Warm Onthaal
20.30 uur

Cabaret | De Joke’s

Drie singer-songwriters Jan-Paul Buijs, Theo Nijland en Bart Rijnink tasten elkaar af in een prikkelende muziektheater-act. In een reeks Nederlandstalige liedjes worden de frustraties, de verlangens en de schimmige grenzen van de mannelijkheid bezongen. 

Verkadefabriek
20.30 uur

Feestje | Club W: DJ El Rey

Club W vind je ongeveer elke week terug in onze Weekend Guide. En terecht! Bij het Werkwarenhuis zit je elk weekend goed voor een feestje. Deze zaterdag met DJ El Rey: HipHop, Disco, Funk & House. Gratis entree!

Werkwarenhuis/Van Aken
21.30 uur

Feestje | DJ Leent bouwt een feestje

DJ Leen is Leen Guyt, muzieksoigneur en sinds 1992 beroepsmatig werkzaam als DJ op festivals, in cafés, clubs, feesten en door de jaren heen gespecialiseerd in verschillende genres en stijlen. Vanavond: Funk, Soul, Disco en 80’s alternative! 

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | All Night w/ Dr. Robinson

Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door Dr. Robinson.

P79
23.00 uur

Feestje | Halloween Party

Tijd om je mooiste Halloween-outfit uit de kast te trekken! Zaterdag ben je van harte welkom om tot de late uurtjes te dansen bij Club Carras. Club Carras stond niet voor niets in de Oktober Hotspots en in blog over Halloween Activiteiten: hier is het gegarandeerd feest! By the way, het is dan ook Flügelavond bij Club Carras. Je koopt 1 Flügel voor € 2,- per stuk en een hele doos voor € 50 (40 stuks).

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zondag

Muziek | Dianto Reed Quintet 

Het Dianto Reed Quintet laat de Toonzaal zinderen van Spaans temperament. De vijf rietblazers, afkomstig uit alle uithoeken van Spanje, geven een rijke bloemlezing van het beste dat Spanje heeft voortgebracht.

Willem Twee Toonzaal
11.00 uur

Muziek | Jazzcraft

Zondagmiddag, vers tapbiertje en live jazz bij Jongens van de Wit. JazzCraft is een kleine groep enthousiaste jazzmuzikanten met een professionele inslag. Ze spelen jazz, latin, blues en funk muziek en tevens eigen composities. PS, heb je al over Jongens van de Wit gelezen in de Paleiskwartier Guide? Doen.

Jongens van de Wit
14.30 – 18.00 uur

Muziek | The Destination Bluesband

Heerlijke muziek op de zondagmiddag, speciaal voor alle blues-liefhebbers. The Destionation Bluesband speelt covers van echt klassiekers. Dat wordt genieten!

Grand Café Bottles, Rosmalen
15.00 uur

Muziek | Our Hollow, Our Home + Aviana + THECITYISOURS

Our Hollow, Our Home beukt zijn weg naar de top van de Metalcorescene. De kracht van Aviana zit in de feilloze balans tussen harde, agressieve metalcore en haast pop-achtige passages die mooi zijn verweven in het geheel. THECITYISOURS is een 5-koppige metalband die al snel aandacht en groeiende steun heeft gekregen van collega’s, de industrie en fans.

Willem Twee Poppodium
15.00 uur

Culinair | Hot Ones Hot Wings challenge

Hello My Friend staat bekend om de buckets die gevuld zijn met hot, extremely hot sauces aan te bieden bij je bezoekje, om je eten wat op te spicen. Onze vurige vrienden hebben nu iets leuks gepland voor zondag, namelijk de Hot Ones Hot Wings Challenge, oef! Wat je gaat doen? 10 chicken wings eten in een bepaalde volgorde, waarbij de volgende wing steeds pittiger is. Dit wordt vlammen 🔥🔥 Wij zijn er sowieso bij, kom je ook? Koop dan een ticket à € 17,50 aan de bar (Kruisstraat 31) of stuur een berichtje via Hello My Friends-Instagram.

Hello My Friend
vanaf 15.00 uur

Muziek | Kika Sprangers & Robert Koemans

In dit duo spelen Kika Sprangers (saxofoon) en Robert Koemans (piano) elkaars meest recente eigen werken. Als duo kenmerken ze zich door muziek vervuld met melancholiek en vervoering. Jazz die je opzweept en laat wegdromen.

Jazzwerkplaats
15.30 uur

Muziek | Florian Wolff

Florian Wolff wil de wereld twee dingen nalaten: een enorme catalogus vol mooie liedjes en… niets. Want ondanks zijn niet geringe schoenmaat streeft Florian naar een zo klein mogelijke voetafdruk.

Station Zuid
15.00 uur

Muziek | HWO Livemiddag: Down By The Jetty 

Een energieke, door de Britse pub rock scene beïnvloedde, Rhythm and Blues band met de ‘Feelgood Factor’.

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Muziek | Tribute to Pearl Jam

De band Brain of PJ werd in 2014 opgericht als Pearl Jamming en speelden 7 jaar lang hun energieke liveshow op tal van grote podia en festivals in Nederland, België en Duitsland. Een eerbetoon aan een van hun favoriete rockbands. Meer tribute bands zien? Lees onze blog over P79 Live.

P79
17.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok