Het wordt weer een mooi weekend met temperaturen waar wij allemaal heel erg blij van worden!

Lees in de Weekend Guide van 22-24 april 2022 wat jij kan doen in Den Bosch. Ga je naar het theater, aanschouw je live muziek of ben je liever present bij een goed feestje? Dit weekend kan het allemaal!

Vergeet ook zeker geen ijsjes te eten!

Fijne zonnige dagen gewenst!
– Den Bosch City

Weekend Guide 22-24 april 2022 Den Bosch City
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Horn of Plenty


Van 22 t/m 24 april presenteert Theater aan de Parade met trots: ‘Horn of Plenty’. Een nieuw blaasmuziekfestival in samenwerking met Nederlandse bekendste trompettist Eric Vloeimans. Kom genieten van extravagante optredens en intieme concerten van o.a. Licks & Brains, Hans Dulfer, Gallowstreet & many more én neem deel aan de XL Play Along van Jeroen Doomernik van de Jazzwerkplaats! Lees hier de blog die wij eerder schreven over Horn Of Plenty.

Theater aan de Parade
Brabanthallen – Diezekade 2
Podium Azijnfabriek – Triniteitstraat 19
Line up, tijden en tickets

Ijsjes eten


Met dit mooie weer kan er weer lekker gesmikkeld worden van de beste ijsjes! De leukste 6 ijssalons hebben we voor jou op een rijtje gezet. Wij gaan sowieso in de rij staan voor deze guilty pleasures – jij ook?

Lees de blog hier

Den Bosch City vrijdag

SUP-Tour Centrum Den Bosch


Den Bosch verkennen vanaf het water? Het is vrijdagmiddag mogelijk met SUP & Windsurf Den Bosch! Deze tour is voor beginners, waarbij je voorafgaand uitleg krijgt over het suppen. Daarna ga je samen met de groep en instructeur een tour door de binnenstad van Den Bosch maken. De tour duurt 1,5 uur en is inclusief een SUP en wetsuit. De kosten bedragen 30 euro per persoon.

SUP & Windsurf Den Bosch – Wilhelminaplein
Vanaf 15.00 uur

Ik wil dansen!


Jij wil dansen, ik wil dansen, wij gaan allemaal dansen! Op vrijdagavond zien we elkaar bij Willem Twee Poppodium om alles er uit te gooien en lekker te gaan schudden. En in het kader van vroeg pieken gaan de deuren al om 21.00 uur open. Entree? Die is slechts 5 euro per persoon. Tickets scoor je hier en ontvang extra korting als je met een groep komt.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
Vanaf 21.00 uur

Rauwkost gaat vlammen


Rauwkost Festival kennen we nog wel uit het verleden. De afgelopen periode heeft de organisatie niet stilgezeten en is bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuw concept, onder een nieuwe naam. De bekendmaking vindt op vrijdagavond plaats in de kleine zaal van Willem Twee. Verwacht een DJ, Photo Booth en vooral veel gezelligheid. Bezoekers zijn vanaf 19.00 uur welkom en mogen na afloop (rond 21.30 uur) gratis naar Ik Wil Dansen! 

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
19.00 – 21.30 uur

Studio4: Sonologie Concert 2


Studio4 is een maandelijkse concertserie voor elektronische en elektro-akoestische muziek verbonden aan de Willem Twee Studios. Met dit maal presentaties van studenten aan het Instituut voor Sonologie. Entree bedraagt 7 euro en tickets zijn hier te koop.

Willem Twee Toonzaal – Prins Bernhardstraat 4
Aanvang 20.30 uur

Dutch Katz


Bij Station Zuid is het vrijdagavond weer tijd voor live muziek, met deze avond The Dutch Katz als gast! The Dutch Katz is een Rock & Roll / Rockabilly band, die bekende liedjes uit de 50-er en begin 60-er jaren speelt. Uiteraard brengen The Dutz Katz songs van de grootheden uit die tijd als bijv.: Elvis Presley, Cliff Richard, Eddie Cochran en Richie Valens. Maar ook nummers van latere helden in dit genre als bijvoorbeeld The Stray Cats en Matchbox!

Station Zuid – Erasmusstraat 9
Aanvang 21.00 uur

ClubKade


Het is weer vrijdag en dat betekent clubavond bij Barkade! Op vrijdag duik je bij ClubKade de nacht in, begeleid door een breed en divers scala aan artiesten uit het elektronische muziek genre.

Barkade – Tramkade 26
22.00 – 03.30 uur

STERRENSTOF


Wij hebben er even op moeten wachten… Maar op vrijdag 22 april gaat het feest van Flip Ruimteschip EINDELIJK de lucht in! Hier zal je feesten op de beste House, Disco en Techno muziek. STERRENSTOF wordt hoe dan ook een buitenaards spektakel.

Werkwarenhuis/Van Aken – Tramkade 22-24
19.00 – 02.00 uur

Vida Loca


Livin’ la Vida Loca! Wil je een avondje het zwoele zuiden in Nederland meemaken, dan moet je bij P79 zijn op vrijdagavond! Sol, sangria en sexyness tijdens de fijnste latin tunes, hete hitjes en later op de avond heerlijke (tech)house-deuntjes. Tickets zijn hier te bestellen.

P79 – Markt 79
23.00 – 04.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Kinderworkshop


In deze workshop nemen we eerst een kijkje in de tentoonstelling Le Dernier Combat in Willem Twee Kunstruimte, waar een groep kunstenaars met elkaar een groot kunstwerk bouwden, dat lijkt op een soort geheime schuilplaats. De workshop kost €5 per kind en is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Meer informatie lees je op de website van Willem Twee.

Willem Twee Kunstruimte – Boschdijkstraat 100
13.30 – 15.00 uur

PINK! Lente borrel


PINK! is een politieke jongerenorganisatie gelieerd aan de Partij voor de Dieren. Op zaterdag organiseren zij een borrel bij Mariapaviljoen. Vanaf 19.30 uur ben je welkom.

Mariapaviljoen – Burgemeester Loeffplein 70a
19.30 – 23.30 uur

Live muziek & Duitse bierdag bij Moeke


Zaterdag 23 april van 18:30 tot 21:30 uur geniet je van live muziek van zangeres Ruby bij Moeke onder het genot van een hapje en een drankje. Eveneens toe aan een koud biertje? De hele dag is het Duitse Bierdag bij Moeke en staan de Duitse bieren in het zonnetje.

Moeke Den Bosch – De Pettelaarseschans 1
Aanvang 20.30 uur

Biscuit

 

Na twee succesvolle edities, is het zaterdag weer tijd voor Biscuit in de Verkadefabriek. Met dit keer niet twee, maar drie fijne dj’s! Een flinke dosis elektronica, funk, 80’s anthems, world music en discoknallers. Dat is Biscuit, dé maandelijkse dansavond in de Clubzaal. Laat je meevoeren de nacht in. 

Verkadefabriek – Boschdijkstraat 45
21.00 – 02.00 uur

Stefano Keizers


In zijn eerste voorstelling schonk Stefano zijn lichaam aan het publiek. In de tweede zijn ziel, zijn eer. Nu is de rest aan de beurt. Niemand lijkt meer om Stefano heen te kunnen. En dat komt goed uit. Want hij komt terug naar de Verkadefabriek met zijn derde voorstelling: Hans Teeuwen.

Verkadefabriek – Boschdijkstraat 45
20.30 – 22.00 uur

Den Bosch City zondag

HWO Livemiddag: Joy killed the Duke 


Zondagmiddag is het weer tijd voor Het Warm Onthaal Livemiddag, met zondag Joy Killed The Duke. Sinds 2017 maken deze band furore op de Nederlandse podia met een mix van grunge, punk en garage en een frontvrouw wiens stem binnenkomt als een stoomwals. Op het podium is de gehele band hyper energiek en is niets te gek.

Het Warm Onthaal – St. Jacobsstraat 2
Aanvang 16.00 uur

podium Jazzwerkplaats: Yuri Honing en Wolfert Brederode


Saxofonist en componist Yuri Honing en pianist Wolfert Brederode presenteren hun eerste duoalbum Avalon Songs. Geïnspireerd door de oude Keltische mythe van een eeuwig in nevelen gehuld eiland waar King Arthur en zijn Excalibur begraven zouden liggen, dient het album als metafoor voor een tijd waarin iedereen weet dat alles zal veranderen, maar niemand weet precies hoe. Je ziet ze bij Jazzwerkplaats aan de Tramkade.

Jazzwerkplaats – Tramkade 26
16.00 – 17.30 uur

BPQM VII: Tribute to the Cosmopoliet


De BPQM is terug van weggeweest. Op zondag 24 april gaan ze weer los! Wil je ook gezellig komen popquizzen, geef je dan nu op met een team van maximaal 4 spelers. Het thema luidt Tribute to De Cosmopoliet.

Café Lalalaa – Ridderstraat 10
15.00 – 19.00 uur

Niek Latour


Niek Latour is een multi-instrumentale artiest die een eclectische stijl van muziekgenres hanteert. Verschillende vormen van folk, rock, pop, hiphop, jazz en indie passeren de revue. Live in het huiskamerpodium van Station Zuid met gratis entree.

Station Zuid – Erasmusstraat 9
Aanvang 15.00 uur

GP Emilia Romagna


Zondag gaan we onze Max weer aanmoedigen! Je bent welkom bij Moeke. Moeke rolt haar grote scherm uit voor de GP van Emilia Romagna.

Moeke Den Bosch – De Petterlaarseschans 1
Aanvang 15.00 uur

Mader & Papandreopoulos


Vol overgave zoeken Mader & Pependreopoulos de grenzen van de klassieke muziek op en soms gaan ze er overheen. Alle werken in dit concert hebben op één of andere manier met emigratie, heimwee en thuiskomen te maken. Op zondag mee te maken bij Willem Twee Toonzaal.

Willem Twee Toonzaal – Prins Bernhardstraat 4
Aanvang 11.00 uur

Kijken naar kunst van Nu


In de workshop Kijken naar Kunst van Nu neemt kunsteducator Marie José Eijkemansons steeds een ander onderwerp uit de hedendaagse kunst onder de loep, met het onderwerp “Kunstinitiatieven”. Het eerste deel van de workshop bestaat uit een lezing, waarna we met een kijkopdracht de tentoonstelling ingaan.

Willem Twee Kunstruimte – Boschdijkstraat 100
Aanvang 11.30 uur

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok