Hé leuke lezers!

Bijna weekend… En jullie hebben het verdiend! Gelukkig is er weer genoeg te beleven in onze prachtige stad.

Dit weekend is er een gevarieerd programma bij Theater aan de Parade, er staan verschillende bijzondere voorstellingen op de planning die jij kunt bezoeken. Daarnaast staan er ook weer genoeg feestjes gepland om je werkweek of schoolweek eens flink van je af te dansen met een drankje erbij.

Check snel de Weekend Guide van 22 t/m 25 september om te kijken wat jij voor leuks gaat doen!

Fijn weekend gewenst!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 22 tm 25 september 2022
WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Pynarello

De avontuurlijke musici van Pynarello spelen Schubert én muziek van prijswinnend componist Thomas Beijer. Deze donderdag avond is georganiseerd door Theater aan de parade, be there!

Jheronimus Bosch Art Center
20.30 uur

Vignete Repetto Pizza Party

Donderdagavond bij Proef: tijd voor pizza. De Foodtruck van Pizzabar Deeg rijdt voor met verse pizza’s. Vigneti Repetto zorgt voor de heerlijkste wijnen! 

Proef
18.00 tot 22.00 uur

Borrels één Euro

Shotjes doen en dansen met DJ JO. Borrels voor één Euro in combi met een regulier drankje!

Borrelcafé Jij en Ik
21.00 – 02.00 uur

Overblijven

Donderdagavond is studentenavond bij P79. Ga los op de lekkerste tunes van La Bunga en drink je drankjes met flinke studentenkorting.

P79
23.00 – 3.30 uur

Den Bosch City vrijdag

HWo: Dartcompetitie


Vrijdagavond kun je een ouderwets goed potje darten bij muziekcafé Het Warm Onthaal. Iedereen is welkom!

 Het Warm Onthaal
19.00 uur

The Smiths Presumably & DJ MvT + Alternativo


De band speelt de klassiekers van Morrissey en Marr uit de jaren 80 tot nu. Zanger J. Wendelen komen nauwkeurig in de buurt van de legendarisch excentrieke Britse zanger op zijn hoogtepunt. Na afloop van the Smiths Presumably dansen we door met een jaren ’80 dansavond samen met DJ’s MvT & @lternat!vo!

 Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Emiresmiaton


Emiresmiaton behoort tot de nieuwe lichting spannende en eigentijdse jazzbands waarin ritmes over elkaar heen duikelen en er tegelijkertijd veel ruimte is voor gezamenlijke improvisaties en solo-uitspattingen van de sterke karakters die de band rijk is. 

 Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Tap ‘N Tune


Tijd voor bar-bites, flammkuchen en een bijpassend speciaalbiertje bij Tappunt. Stilzitten op je stoel is deze avond helaas niet mogelijk, eet maar door tijdens het dansen op de muziek van DJ Akula SamSam.

Tappunt
21.00 uur

Nighthawk

 

6 doorgewinterde muzikanten uit de Brabantse muziekscene. Ontstaan zoals het hoort, uit pure passie voor muziek! Er is meteen besloten een weg te kiezen die de band tot een unieke belevenis maakt, met onbekende parels uit de rijke Rock en Blues geschiedenis. 

Station Zuid
21.00 uur

KICK/PUSH afterparty


Op 23 september gaat de Bossche skateboarddocumentaire KICK/PUSH in première in de Verkadefabriek. Na afloop van de voorstelling wordt er geproost en gefeest op de KICK/PUSH afterparty bij Bossche Brouwers aan de Vaart. Een ouderwetse skateboardavond waar met toffe mensen, schuimend bier en onvervalste skateboardtracks.

 Bossche Brouwers
21.30 tot 02.00 uur

Club W met La Bunga


Borrel, diner en dan dansen met La Bunga op de Tramkade

 Werkwarenhuis/Van Aken
21.30 uur

Humanising W/ Lex anders en Donnie Disco

 

Barkade is op donderdagnacht weer Clubkade. Tijd om uit je dak te gaan op de extreem dansbare beats van Lex anders en Donnie Disco!

Barkade
22.00 tot 04.00 uur

Rotate. Point of no return


Billen schudden van links naar rechts bij P79, onder leiding van Dr. Robinson met dit keer guest deejay Brody Fox. Op Rotate word je favo feestmuziek op je af gevuurd als een straaljager. Je voeten raken deze avond de grond bijna niet!

P79
23.00 tot 04.30 uur

Club Carras: Dave Roelvink


Ga na het eten van de beste tapas nog even (of heel lang) uit je plaat met Dave Roelvink! 

Carras
23.30 tot 04.00 uur

Den Bosch City zaterdag

Woorden Proeven


Hou je van schrijven én van eten? En heb je zin in een inspirerende, creatieve middag? Op zaterdag 24 september organiseren Frauke van Studio Manna in Den Bosch en Heleen van schoonschrift voor de vierde keer onze culinaire schrijfworkshop Woorden Proeven! Frauke kookt weer vier heerlijke vegan gerechten en Heleen geeft je bij elk gerecht een inspirerende schrijfopdracht.

Ernst Schumacherstraat 4
12.00 tot 15.30 uur

Multiform: Gabriel Montana


Deze workshop gegeven door Gabriel Montana draait om Sneakers Under Construction in het Design Museum. Deelname is gratis, maar reserveer je plekje via de mail: [email protected]

Design Museum Den Bosch
12.00 tot 14.00 uur

Lunchconcert


Lunchconcert onder begeleiding van strijkkwartet Quator Romantique. Reserveren is niet mogelijk, meer informatie via Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch.

Podium Azijnfabriek
12.30 tot 14.00 uur

Zwanenbroedersrally


De Zwanenbroedersrally is een initiatief van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap en wordt georganiseerd ter ondersteuning van de goede doelen die de Broederschap ondersteunt, waaronder Hospice “De Duinsche Hoeve” te Rosmalen. De opbrengsten van de rally komen geheel ten gunste aan deze goede doelen. 

Parade

Supremacy


UITVERKOCHT – Stampen met je beste vrienden op echte Raw Hardstyle. Je kan al je energie kwijt op dit vette festival!

Brabanthallen
13.00 tot 23.00 uur

Costa closing


Het favoriete tropische terras van Den Bosch. Geniet nog één keer van een lekkere cocktail met je voetjes in het zand. Het is nog één dagje aan de Costa: bij zijn is meemaken! 

Costa del Silo/Tramkade
13.00 tot 23.00 uur

H73 Live!: Blue 7


Na het winkelen nog even een bandje kijken? Die borrel met je vrienden net dat beetje extra’s geven? Kom dan naar H73 live!, de muzikale zaterdagmiddagborrel bij Huis73. Pop, jazz, bigband of singer-songwriter: elke zaterdag staat er weer een ander bandje uit de stad op het podium van Huis73. Loop binnen en ontdek met een drankje in de hand nieuwe muziek!

Huis73
16.00 tot 18.00 uur

Fruits-de-mer avond


Genieten van de zachtste fruits-de-mer! Echt op z’n Frans/Bosch. Dit wil je op je zaterdagavond. Helaas is het voor nu vol, tenzij het zonnetje nog gaat schijnen! Vraag dan even of je op het terras terecht kan.

Chez Minee
17.00 uur

Hotel Hierwaardaar


Hotel Hierwaardaar is een betoverend danstheater over dwalen en ontdekken voor iedereen vanaf 8 jaar.  Dit spektakel is georganiseerd door Theater aan de Parade. 

Perron-3
19.30 uur

Huiskamersessie


De ‘oude’ zaterdagavond-jamsessie in een nieuw jasje! Deze sessie is in het café op het huiskamerpodium van Station Zuid. Dus neem gerust je eigen instrument mee en Plug & Play. 

Station Zuid
20.00 uur

Jazz factory


Wolfert Brederode & Matangi Quartet: Luisteren naar de beste Jazz, minimal music, klassieke muziek en folk doe je op zaterdagavond bij de Verkadefabriek!

Verkadefabriek
21.00 uur

Club W met Dj’s Rosa & Ajuma


Ajuma mixt energieke Afrobeat met Arabische house, Leftfield disco en andere eigenzinnige (elektronische) geluiden. Rosa ken je van haar stijlen die variëren van wereldmuziek met Braziliaanse en Arabische invloeden tot elektronische muziek zoals tribal, UK, electro en breaks.

Werkwarenhuis/Tramkade
21.30 uur

Dansen met Kuif


Het is weer tijd voor DJ Kuif! Voetjes van de vloer tijdens zijn eclectische sounds.

Bossche Brouwers
22.00 tot 02.00 uur

All Night W/ DJ Vince Morgana


Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door Vince Morgana.

P79
23.00 tot 04.30 uur

Club Carras: bontgenoot


Deze editie ga je los met Bontgenoot. Ze zijn ondertussen superpopulair geworden met Bontgenoten en hun eigen Bontgenoten Festival & komen nu dan ook Club Carras onveilig maken.

Carras
23.30 tot 04.00 uur

Den Bosch City zondag

Volvo Klassieker Beurs


Fans opgelet: het thema voor de Volvo Klassieker Beurs 2022 wordt “Volvo’s in de media”. De bedoeling is om tests waarin Volvo’s werden vergeleken met hun concurrent(en) te herhalen. Ga zeker een kijkje nemen! (kan ook op zaterdag)

Autotron
10.00 tot 16.00 uur

Boekpresentatie ‘De Karmadrager”


De boekpresentatie van het de nieuwe biografie van Leonie Linssen: De Karmadrager – bevrijding van seksueel geweld door de eeuwen heen’. In deze biografie beschrijft Leonie Linssen de indrukwekkende gebeurtenissen van haar vorig leven in WO-2 dat eindigde in Auschwitz. Samen met andere auteurs op het gebied van reïncarnatie, maakt Leonie van deze boekpresentatie een bevrijdende bijeenkomst.

Podium Azijnfabriek
10.00 tot 13.00 uur

Treasure Markt

 

Ga opzoek naar vintage treasures, van kleding tot (klein) interieur, accessoires en handmade of upcycled items. Tijdens het speuren geniet je van DJ Buco Bullita die de markt vult met zondagmiddag tunes. 

Werkwarenhuis/Tramkade
11.30 – 17.00 uur

#RE-BORN

 

Een speurtocht, van Willem Twee Kunstruimte, kunstenares Cecilia Rebergen en Capella Brabant, naar de zingeving van nieuw leven. Ein Deutsches Requiem in een bijzondere uitvoering! Ook op zaterdag te zien.

Willem Twee Kunstruimte
12.00 uur

ZIN AAN! – Poëziefestival

 

Dit festival viert de poëzie en laat zien wat voor een fantastische dichters en poëziepodia onze mooie stad rijk is! Bekijk hier het hele programma. 

Huis73
13.00 uur

SKEERFestival

 

SKEERFESTIVAL 22 is weer terug op de Markt in Den Bosch! Tijdens dit gratis zomerfestival kun je meedoen aan allerlei activiteiten en optredens bekijken. Check o.a Yssi SB en Delany!

De Grote Markt Den Bosch
13.00 – 18.00 uur

Sigiswald Kuijken

 

Het waren de tophits uit de tweede helft van de achttiende eeuw: Mozart verwierf internationale faam met zijn aria’s en Haydn was succesvol met onder meer zijn cantates. In dit concert hoor je enkele prachtige hoogtepunten uit de tijd waarin deze twee meesters leefden. Violist en dirigent Sigiswald Kuijken is één van de grootste specialisten op het gebied van barok en classicisme en brengt met zijn dochter Marie Kuijken (pianoforte) en de veelbelovende sopraan Johanna Reithmaier een afwisselend programma in verrassende bezettingen naar de Toonzaal.

Willem Twee Toonzaal
14.30 uur

Hoogspel


Het vervolg op thrillerkomedie Enkele reis doet je nekharen overeind staan en is een whodunnit om je vingers bij af te likken. Georganiseerd door Theater aan de parade!

Perron-3
15.00 uur

Rewind


REWIND is een Nederlandse band die popmuziek mengt met American roots invloeden, zoals country, bluegrass, soul, jazz, funk en blues(rock). Kom lekker swingen!

Station Zuid
15.00 uur

HWO Livemiddag: HELTER SHELTER


Helter Shelter is een band die een geheel eigen tribuut brengt aan de beste Beatles & Rolling Stones songs. Helter Shelter giet hun inmiddels meer dan 60 nummers lange repertoire in een eigen jasje: rauw, puur en swingend.

Warm Onthaal
16.30 uur

Club Zondag


Yes, er is weer Club Zondag! Dit keer met Zarah Yolanda, Eva van der Sterren & Abel Ton en Hillbilly Hayride op het programma. 

Podium Azijnfabriek
15.00 – 18.00 uur

Super Sunday W/ Black Cadmium en Yabé

 

Ga je kater van zaterdag eruit dansen zodat je maandag weer fris en fruitig bent 😉

Barkade
15.00 tot 23.00
 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok