Dit weekend houd ik de intro even lekker kort. We zijn namelijk aan het verhuizen, moeten vanavond naar de Opera en er staan nog meer leuke dingen op de planning. De vraag is natuurlijk ook of jij überhaupt de intro van de Weekend Guide weleens leest? 

Ach, ik zal het nooit weten. Mocht je het wel lezen: volgende keer krijg je weer een inleiding tot het weekend. Voor nu: flink zonnebrand smeren en geniet van alle activiteiten!

 Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weekend Guide Weer 23-26 juni in Den Bosch
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Opera op de Parade

Opera op de Parade is terug van weggeweest! De philharmonie zuidnederland, Opera Zuid en Theater aan de Parade slaan wederom de handen in één en presenteren twee heerlijke dagen opera. Op donderdag 23 juni staat de wereldberoemde opera Midsummer’s Night’s Dream van Benjamin Britten op de agenda. Op vrijdag 24 juni is het tijd voor de Dream Along, ‘s werelds eerste mee-neurie-opera!

Opera op de Parade – Parade
Do 19.30 uur
Vr 21.30 uur

Food truck festival trek

Een jaarlijks terugkerend evenement, met een vette focus op lekker eten. Yes, dat is Food Truck Festival Trek! De afgelopen jaren hebben wij de BurgeRmeester en zijn rondtrekkende food stands mogen ontvangen in het Paleiskwartier. Dit jaar is dat anders. Je bent nu van harte welkom je buikje rond te eten (en drinken, en vervolgens plat te dansen) op De Petterlaarse Schans. Persoonlijk hoop ik dat de Duck-burger weer te bestellen is: 100% mijn favorietje.

Festival Trek – De Pettelaarse Schans
Vr 16.00 – 23.00 uur
Za 14.00 – 23.00 uur
Zo 14.00 – 21.30 uur

Den Bosch zingt… Fleetwood mac

Den Bosch Zingt … besloot daarom haar tanden te zetten in het uitgebreide repertoire van Fleetwood Mac! Zaterdagavond 25 juni en zondagmiddag 26 juni kun je komen meegenieten van alle mooie liedjes en natuurlijk lekker meeblèrren!

Podium Azijnfabriek – Triniteitstraat 19
Za 20.30 uur
Zo 14.00 uur

Western Experience

Ooit gedroomd van een Western Lifestyle? Kom dan dit weekend naar Autotron waar je kennismaakt met country! Deze zomereditie kan door deze unieke locatie deels buiten worden gehouden. Zie je het voor je? Heerlijk genieten van live muziek, dansen, shoppen en lekker eten! 

Autotron – Graafsebaan 133, Rosmalen
Za 10.00 – 20.00 uur
Zo 10.00 – 18.00 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Open UP


Het Open Urban Podium trapt deuren open voor hiphop & urban in ‘s-Hertogenbosch! Podiumervaring opdoen, die ene nieuwe track testen of gewoon je skills laten zien doe je bij OPEN UP.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
20.00 uur

Boostival


Tijdens Boostival worden jonge vrijwilligers in het zonnetje gezet en daar hoort natuurlijk een leuk feestje bij, georganiseerd door CityBoost073! Niemand minder dan Smèrrig Diskjochies en DJ Ravi staan voor je klaar. De toegang is gratis.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
21.00 – 23.00 uur

kokosnoten dj night “the cocktail party”


KOKOSNOTEN DJ Night “The Cocktail Party”. Jazzy Lounge, Funky & Groovy Club Music i.s.m. de Bloody Good Mary’s Fresh Cocktail Bar! Kokosnoten is een regelmatig terugkerende DJ avond in Café de Palm met iedere keer een ander muziek-thema; op 23 juni is het thema “The Cocktail Party” denk aan Ultra-Lounge, Jazzy Dance, Bossa Nova, Funky Grooves en Laidback Club.

De Palm – Hinthamerstraat 82
21.00 uur

overblijven


Het studentenleven geeft P79 een slinger! Op alle drankjes 40% korting (met uitzondering van de cocktails). Entree 6 euro, afrekenen aan de deur. De resident DJ Vince Morgana staat voor jullie klaar.

P79 – Markt 79
22.00 – 03.30 uur

Den Bosch City vrijdag

summer vibes


Vrijmibo? Kom naar Brasserie Cé in Hotel Central. Er staat een DJ klaar met de lekkerste zomertunes. Reserveer snel een tafeltje!

Brasserie Cé, Hotel Central – Markt 57
16.00 – 18.00 uur

Comedy station zuid


Avondje lachen? Kom naar Comedy Station Zuid!

Station Zuid – Erasmusstraat 9
20.00 uur

Studio4 invites Maze & Moving Furniture Records


MAZE presenteert een BAYOU BORNE, een nieuw album met muziek van field recording pionier Annea Lockwood, Coen Oscar Polack speelt materiaal van zijn komende album, Dario Calderone voert een deel van zijn recente album met Claudio Baroni uit, en MAZE sluit af met RAW, Anne La Berge’s vitale interactieve compositie.

Willem Twee Toonzaal – Prins Bernhardstraat 4
20.30 uur

Je kunt me gerust een geheim vertellen


Huisgezelschap MATZER Theaterproducties maakt een positieve theatervoorstelling over dementie. In een regie van Madeleine Matzer.

Verkadefabriek – Boschdijkstraat 45
20.30 uur

Jellyfish Longboard Tour Afterparty


Vrijdagavond 24 juni ben je van harte uitgenodigd om het live muziekprogramma in het Willem Twee Poppodium mee te maken! Op het programma staan vette opkomende artiesten die je niet mag missen! We gaan van Indie, Hiphop naar de vetste reggae dub platen, kortom een programma dat je niet mag missen. Kom samen met ons genieten van een zomerse avond in de Willem Twee en laat je verrassen door het opkomend talent die je heupen in beweging brengen.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
21.00 uur

Tap ‘n Tune


Eens per twee weken neemt een DJ Tappunt over! Deze vrijdag met DJ Akula SamSam.

Tappunt – Minderbroedersstraat 28
21.00 – 00.00 uur

Silent disco 


We (L) Silent Disco! Lekker hard zingen op je favo songs. Niemand hoort je, toch? Kom op vrijdag naar Graven Van Leuven voor een avond heerlijk dansen en zingen!

Graven van Leuven – Wolvenhoek 8
21.00 – 01.00 uur

Club w: Gissa


In deze roze Walhalla sta je altijd goed voor dansjes en drankjes. Vrijdag met Gissa!

Werkwarenhuis/Van Aken – Tramkade 22
21.30 uur

Bart de Waal


Als frontman van de band Turmoil probeert Bart de Roots en Americana klanken uit de USA naar Nederland te halen. Dit jaar zet Turmoil zijn eerste stappen in de scene met hun EP die deze zomer wordt gereleaset. In deze intieme setting worden deze liedjes als eerste de wereld in gebracht.

‘t Opkikkertje – Markt 38
22.00 uur

Full Moon Bucket Party


Mocht je ooit de party scene op Kho Phi Phi hebben gemist, of wellicht verlang je weer naar een avond feesten in Thailand, dan sta je vrijdag bij P79 helemaal goed. Deze keer een disco-editie met DJ Poko Poko, Natsu en Fahrenheit.

P79 – Markt 79
23.00 – 04.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Workshop Eco-Systeem maken


Een Eco-Systeem is eigenlijk een kleine, groene, zelfvoorzienende wereld in een afgesloten glas. De workshop Eco-Systeem maken duurt ongeveer 2 uur.
Onder het genot van een lekker theetje of een koffie, laat Werk aan de Winkel een aantal voorbeelden zien en vertellen ze je van alles over afwatering, grondsoorten, voeding en verzorging zodat het je mini-tuin aan niets zal ontbreken.

Werk aan de Winkel – Dode Nieuwstraat 32
10.30 uur

lunchconcert: Michaël Mannes


Lunchconcert onder begeleiding van Michaêl Mannes op de piano. Reserveren niet nodig mits op tijd aanwezig.

Podium Azijnfabriek – Triniteitstraat 19
12.30 – 14.00 uur

SUP-tour


Met vrienden of alleen suppen door Den Bosch. Het kan met de georganiseerde sup-tours van SUP & Windsurf Den Bosch. De tour duurt 1,5 uur en kost €30 p., inclusief een sup. Neem contact op voor meer informatie, zoals de startplaats. 

SUP & Windsurf Den Bosch – Meerheuvelweg 1
14.30 uur

Reünie ds. pierson college


Op zaterdag 25 juni 2022 organiseert
ds. Pierson College een grote reünie voor alle oud-leerlingen en (oud-)medewerkers ter ere van haar 100-jarig bestaan. Behoor jij daarbij? Dan ben je bij deze van harte uitgenodigd!

ds. Pierson College – Geraert ter Borchstraat 1
14.00 uur

Jamsessie


Enkele bekende Bossche muzikanten zullen de sessies mee opstarten en ondersteunen. Het concept van deze Jamsessie is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in ‘s-Hertogenbosch. Het doel is dat alle aanwezige muzikanten mee kunnen spelen/aan kunnen sluiten bij deze unieke jamsessie.

Station Zuid – Erasmusstraat 9
20.00 uur

Q-Music Foute Party


Kan het Foute Uur jou maar niet lang genoeg duren? Wil jij compleet uit je dak gaan op heel veel foute muziek? Kom dan naar de Foute Party van Qmusic. Optredens van Q-dj’s en vele foute artiesten.

Brabanthallen – Diezekade 2
20.00 uur

The Bruceband Born To Run – 45th Anniversary

 

The Bruceband is met recht “as close as it gets”. Geniet van deze Bruce Springsteen coverband in Willem Twee.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
20.30 uur

Club w: kultura


Heel fijn dansbare Wereldmuziek, Disco en Elektronica! Oeh yes dat wordt even goed losgaan!

Werkwarenhuis/Van Aken – Tramkade 22
21.30 uur

Fout in de kar


25 juni is er een lekker fout feestje in de Keulse Kar! Trek je leukste pekske aan en kom dansen op de foute muziek!

Keulse Kar – Hinthamerstraat 101
22.00 uur

club costa


Barkade staat garant voor lekkere feestjes en goede muziek in een heel fijn sfeertje. Zaterdag met de tunes van Stefano & Toerisme.

Barkade – Tramkade 26
22.00 – 04.00 uur

All Night w/ Dr. Robinson


Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Bij P79 houden ze van een avondje feest, jij ook?
Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij met Dr. Robinson. Deze dj heeft jarenlang ervaring in de avond naar een hoogtepunt brengen.

P79 – Markt 79
23.00 – 04.30 uur

Den Bosch City zondag

workshop: Kijk naar kunst van nu


In de workshops Kijken naar Kunst van Nu neemt kunsteducator Peter Koene met ons steeds een ander onderwerp uit de hedendaagse kunst onder de loep en koppelt dit aan de tentoonstelling in de Willem Twee Kunstruimte. Eventueel zijn tickets met een lunch te boeken.

Willem Twee Kunstruimte – Boschdijkstraat 100
11.30 uur

Wijnmakerslunch


Oh, yes! Time To Wine heeft weer een fantastisch evenement gepland. Deze zondag organiseren een Wijnmakerslunch bij DISCH. Viergangen inclusief bijpassende wijnen voor slechts € 57,50! Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!

DISCH – Kerkstraat 77
13.30 – 17.00 uur

JazzCraft


JazzCraft is een kleine groep enthousiaste (amateur) jazzmuzikanten die vooral nummers uit het standaard jazzrepertoire spelen, uiteenlopend van het American songbook, latin, funk en eigen werk

Jongens van de Wit – Hofvijver 4
15.00 – 18.00 uur

HWO LIvemiddag: What the Frnk


What The FRNK brengt funky bluesrock en is geformeerd rondom gitarist en zanger Frank Schurgers. Heerlijke grooves en een combinatie van messcherpe gitaarriffs met funky solo’s op Rhodes en Hammond geven de band een herkenbare, eigen sound.

Het Warm Onthaal – St. Jacobsstraat 2
16.00 uur

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok