Check hier wat er in het weekend van 24 – 27 november te doen is in Den Bosch met de wekelijkse Weekend Guide

Hola!

Een nieuw weekend, dus dat betekent een nieuwe Weekend Guide! Dit weekend is er een Winterfeest in de Brabanthallen en een Curiose & Vintage markt in Rosmalen. Hier wil je bij zijn!

Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten. En schrijf je ook meteen in voor onze nieuwsbrief, vinden wij leuk – en jij ook!

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 24 - 27 november 2022
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Cultuur | Shift Talks

Hoe handelen we nu de democratie wereldwijd onder druk staat? Wij zelf, onze leiders, de media? Deze vraag staat centraal tijdens Shift Talks Festival 2022. Shift Talks startte op 17 november. Het programma duurt voort tot en met 26 november.

Cultuur | Museumgids November

Nieuwe maand, nieuwe Museumgids! Bezoek de tofste exposities in Den Bosch’ mooiste musea en kunstruimtes. Zelfs enkele met gratis toegang! Lees snel de Museumgids November.

Winterfeest | Margriet Winterfair!

Ook zo’n zin in de feestmaand? Van 25 november t/m 1 december 2022 viert Margriet in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch het gezelligste winterfeest: Margriet Winterfair! Beleef het feestdagengevoel en kom cadeautjes kopen én zelf maken, producten testen en inspiratie opdoen om je huis in feestsfeer te brengen.

Rommelmarkt | Curiosa Brocante november 2022

Heerlijk rondwandelen op een gezellige Curiosa markt, ondertussen neuzen tussen allerlei leuke spulletjes en misschien wel die ene vondst doen waar je al jaren naar op zoek was. Het kan op de Curiosa & Vintage markt in Rosmalen Autotron op zaterdag en zondag! Het is een van de grootste markten in Nederland. Maar liefst 400 kramen liggen vol met spullen uit grootmoeders tijd.

Autotron, Rosmalen
Zaterdag 09.00 – 16.30 uur
Zondag 09.00 – 16.30 uur

Voorstelling | Sinterklaasvoorstelling: Een feest om te janken

Zit je buik al vol met pepernoten? Zijn de verlanglijstjes goed gevuld? Het is tijd voor Sinterklaas! En daar hoort natuurlijk een bonte, grappige en leuke Sinterklaasvoorstelling bij voor de hele familie. Een feest om te janken is een voorstelling over verlanglijstjes, cadeautjes, hebberigheid en soms teleurstellingen. 

Verkadefabriek 
Zaterdag 11.00 of 15.00 uur
Zondag 11.00 of 15.00 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Concert | Lunchconcert: Ingrid Nissen, Prunella pacey & Mariken zandvliet 

Lunchen terwijl er je naar een concert kijkt? Wie wil dat nou niet! Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert.

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Theater | Hermes Ahmadi

Wat is het leven waard? Deze vraag wordt door Hermes verkend tijdens zijn eerste voorstelling. Hij neemt je mee door zijn ervaringen in Afghanistan, in oorlog en vrede, en hoe het is om als Afghaans kind in Nederland op te groeien. Gratis entree.

Werkwarenhuis
20.30 uur

Muziek | Meet the Classics! – Slagwerk Den Haag

Altijd al iets meer willen weten van klassiek maar niet weten waar je moet beginnen? In Meet the Classics maak je kennis met een aantal Nederlandse musici die je op weg helpen in de wondere wereld van etudes, aria’s, suites en symfonieën. Je hoort de mooiste klassieke stukken en presentator Bart de Graaf zorgt voor leuke feitjes en info over de muziek.

Jheronimus Bosch Art Center
20.30 uur

Muziek | Yorick van Noorden & McCartney

Net als de iconische ex-Beatle speelde van Norden ooit in de Liverpoolse Cavern Club en nam hij onlangs een album op in de legendarische Abbey Road studio. Over Yorick’s voorlaatste album The Jester schreef de Volkskrant: ‘Voor de nieuwe van Norden laat je de nieuwe Paul McCartney gerust even liggen. Hoog tijd dus voor een avondvullende show met de parels uit het werk van McCartney en van Norden en het verhaal over wat die met elkaar te maken hebben.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Muziek | Open Up: hiphop & urban

Het Open Urban Podium trapt deuren open voor hiphop & urban in ‘s-Hertogenbosch! Podiumervaring opdoen, die ene nieuwe track testen of gewoon je skills laten zien doe je bij OPEN UP.

Willem Twee Poppudium
20.30 uur

Cabaret | Dolf Jansen Oudejaars 2022

We zijn eraan gewend geraakt dat alles binnen tien minuten bij ons thuis wordt gebracht: chips, barbecuesaus, twee bananen en ketamine voor het hele weekend. Flitsbezorgd dus en dat doet Dolf Jansen in zijn 34e oudejaarsvoorstelling. Het tempo zal flitsend hoog liggen, maar u krijgt meer dan voldoende tijd voor schaterlach en andere geluiden.

Verkadefabriek
20.30 – 22.00 uur

Muziek | KOKOSNOTEN DJ Night at Café de Palm

Kokosnoten is een maandelijks terugkerende DJ avond op donderdag in Cafe de Palm waarbij t volume lekker mellow staat en met telkens een ander thema. Op donderdag 24 november draait DJ Leen de fijnste Film-muziek en Soundtrack tunes met om 22.00 een huiselijk film muziek kwisje.

Café de Palm
21.00 uur

Feestje | Overblijven

Donderdagavond is studentenavond bij P79. Ga los op de lekkerste tunes van Masquraid en drink je drankjes met flinke studentenkorting.

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Culinair | Winterse bierproeverij

Altijd al willen praten met je vrienden die WEL verstand hebben van bier? Say no more! Kom vrijdag naar 2Many Beers voor een bierproeverij. De bierproeverij wordt gehost door OPEN UP (winnaar Food Experience 2022), een concept wat zich door middel van een spel richt op gender-neutraliteit en sexualiteit. Alleen daarom al het bezoeken waard!

2 Many Beers
18.30 – 20.30 uur

Darten | Dartcompetitie

Vanaf 19.00 uur is het Muziekcafé het Warm Onthaal open voor dartcompetities. 

Het Warm Onthaal
19.00 uur

Cultuur | Letterbekken.. in de aandacht!

Letterbekken zoekt het hogerop! We gaan verhuizen naar de kolderzolder van Huis73 voor een podiumplek met betere akoestiek en meer karakter! Laat jezelf door onze performers prikkelen, vermaken en uitdiepen. 

Huis73
20.00 uur

Muziek | Bossche Jazzsessie

Tijdens de Bossche Jazzsessie wordt aan professionele jazzmuzikanten en goede amateurs een podium geboden om samen te spelen. Ook beginners met affiniteit voor jazz en een redelijke beheersing van hun instrument zijn welkom.  

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Theater | Zoetelieve scoort!

Geef je niks om het WK-voetbal in Qatar of wil je juist na een middag voetbal kijken nog meer spanning en sensatie ervaren? Dan is dit de voorstelling voor jou! Op vrijdag 25 november om 20 uur staat het team van theatersport-spelers van Zoetelieve opgesteld: frisse verdedigers om het spel op te bouwen, aanvallers om het spel naar een hoger plan te brengen en topscorers om je te laten lachen of je misschien wel te ontroeren. 

Verkadefabriek
20.00 – 22.15 uur

Theater | Morgen met Lucas

Bereid je voor op een rollercoaster langs mogelijkheden en uitdagingen. Lucas De Man stelt je voor aan muzikanten, wetenschappers, filosofen en speciale gasten die je meenemen in (de toekomst van) geluk, eeuwig leven, natuur en geld.  

Verkadefabriek
20.00 – 22.00 uur

Feestje | Gewoon, Dansen!

We gaan weer Gewoon, dansen! Maar niet helemaal gewoon, want de deejays zijn Gabrie en Maarten! En die draaien geheel eigen stijl en dat doen ze samen al decennia! Dus dat er gedanst gaat worden, dat is op zeker!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | Club Carras: Tom V

Club Carras stond niet voor niets in de Oktober Hotspots: hier is het gegarandeerd feest! Deze zaterdag worden de platen gedraaid door Tom V. Gratis entree.

Club Carras
23.30 uur

Feestje | Clubkade w/ Naf

Dit feestje wil je niet missen! Aan de Tramkade is het namelijk altijd gezellig. 

Barkade
23.00 – 04.00 uur

Feestje | Snikheet

Zorgt dat je lekker hitsig de decembermaand in gaat. We gaan er een intieme bedoeling van maken. Kom schuren en flirten op heerlijke Hip-Hop, lekkere R&B, zwoele Dancehall & pittige Afro. 

P79
23.00 uur

Den Bosch City zaterdag

Workshop | Workshop Eco-Systeem of Terrarium maken

Je hebt de term Eco-Systeem vast al eens gehoord maar wat is het nou precies? Eigenlijk is het een kleine, groene, zelfvoorzienende wereld in een afgesloten glas. Hoe je zo’n Eco-Systeem maakt leer je tijdens deze workshop.

Werk aan de Winkel
10.30 – 12.30 uur

Concert | Lunchconcert: Frederic Voorn

Lunchen terwijl er je naar een concert kijkt? Wie wil dat nou niet! Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert.

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Kunst | Open Atelier Re-Do

RE-DO opent haar studio samen met andere kunstenaars in hun pand aan de Boterweg. Zeefdruk je eigen shirt, check even je kledingkast en neem een shirt mee. Voor €5,- krijg jij het nodige materiaal en hulp, en mag je zelf een van de toffe RE-DO printen drukken! Verder mag je ook gewoon gezellig komen borrelen & kletsen.

RE-DO
12.00 – 17.00 uur

Opening | Martha Café & The Beershop

In November opent Café Martha en The Beertshop haar deuren. Kom proeven en proosten op Martha!

Martha Café Vught
14.00 uur

Muziek | Ruby van Urk

Vanaf 18:00 uur zingt Ruby van Urk de sterren van de hemel bij Moeke.

Moeke
18.00 uur

Muziek | Anna Rune

For Monumental People’: zo heet het nieuwe album van Anna Rune. Best beschreven als Neo-Romantic Pop, slaat ze met de nieuwe songs een frisse, meer impulsieve richting in.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Expo/Bingo | Kunstbingo

Bij de Kunstbingo komen kunst, spel en muziek samen. Natuurlijk is het hoogtepunt van de avond de bingo. Je speelt om de kunstwerken uit de tentoonstelling “Buy Smart Buy Art” van galerie Ruby Soho.

Bossche Brouwers
20.30 – 02.00 uur

Theater | De Bananengeneratie

Regisseur Char Li Chung brengt namens Theater Oostpool het boek De Bananengeneratie van Pete Wu naar het theater. De Bananengeneratie is een mozaïekvertelling die aan de hand van verhalen van verschillende personages een portret vormt van deze bijzondere gemeenschap.

Verkadefabriek
20.30 uur

Muziek | LIVEMUZIEK: Line Up

De naam zegt alles. Met deze soul, disco en pop coverband heb je een complete line-up. De twaalfkoppige bezetting, inclusief blazers, staat voor variatie. Variatie in stijlen, stemmen, karakters en leeftijden.

Grand Café Bottles
20.30 uur

Feestje | Club W met Leroy Rey

DJ Leroy Rey is sinds de jaren ’90 on the scene en ondertussen moeten de meeste Bosschenaren deze held wel kennen! Verwacht de heerlijkste tunes in een mix waarin elk genre opeens bij elkaar past.

Werkwarenhuis
22.00 uur

Feestje | Terug naar toen

Terug Naar Toen komt de boel bij Willem Twee weer eventjes onveilig maken! Het gehele TNT-circus reist op 26 november af naar het altijd prachtige Den Bosch. Komen jullie ook lekker meeblèren met de hits van de Vengaboys of misschien wel de Spice Girls?

Willem Twee Poppodium
22.00 – 03.30 uur

Feestje | Kabberdoes Reünie

Dansen en sjansen op de muziekskes uit de Kabberdoes tijd. Over de bar kruipen en vieze borrels. Treffen we elkaar weer?

De Keulse Kar
21.00 – 03.00 uur

Feestje | Club Carras: Ravish

Club Carras stond niet voor niets in de Oktober Hotspots: hier is het gegarandeerd feest! Deze zaterdag worden de platen gedraaid door dj RAVISH Gratis entree.

Club Carras
23.30 uur

Feestje | ALL NIGHT W/ VINCE MORGANA

Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door Vince Morgana!

P79
23.00 uur

Den Bosch City zondag

Muziek | Sasha Witteveen Dutch Classical Talent

Sasha Witteveen voert je mee vanuit de duisternis naar het licht. Als thema of opbouw voor haar concert citeert ze Martin Luther King: ‘Duisternis kan geen duisternis verdrijven, alleen het licht kan dat.’

Willem Twee Toonzaal
11.00 uur

Tour | Den Bosch Free Tour – Drakenfontein

De Drakenfontein is de bekendste fontein van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Tijdens de 2,5 uur durende tour vertelt de gids je meer over de fontein en de schoonheid van de middeleeuwse oude stad Den Bosch en laat hij je de prachtige stadsmuren van de 17e en 18e eeuw zien.

Drakenfontein
12.00 uur

Kids | Sinterklaasfeest bij de Ijzeren Man

Er staat weer een middag vol plezier op de agenda voor kinderen t/m 12 jaar. Van spelen in de grote speeltuin en het nettenpark tot pepernoten en een cadeautje in ontvangst nemen van Sinterklaas en zijn Pieten. Er zijn slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus reserveer op tijd bij de IJzeren Man! 

IJzeren Man
12.00 uur

Muziek | 33 Jaar CV de Mafkikkers

Op zondag 27 november 2022 viert CV de Mafkikkers haar 33 jaar bestaan. 

Café Lalalaa
14.11 uur

Concert | Den Bosch Zingt… Stars in Heaven

Wat hebben Jacques Brel, Dusty Springfield, André Hazes en Donna Summer met elkaar gemeen behalve dat het stuk voor stuk rasartiesten zijn? Of eigenlijk waren… Want dat is natuurlijk het antwoord: ze leven niet meer. Gelukkig is hun muziek nog springlevend!

Podium Azijnfabriek
14.00 uur

Muziek | Optreden JazzCraft

JazzCraft is een kleine groep enthousiaste jazzmuzikanten met een professionele inslag. Ze spelen jazz, latin, blues en funk muziek en tevens eigen composities.

Jongens van de Wit
14.30 uur

Brunch | Sinterklaasbrunch

Een sinterklaasbrunch, niet alleen leuk voor de kinderen maar ook voor de volwassenen. Kom genieten van een uitgebreide brunch voor het hele gezin. Sinterklaas en zijn pieten komen ook op bezoek en nemen voor alle kinderen een cadeautje mee!

De Lachende Vis
11.00 – 15.00 uur

Muziek | Jazz Factory – The BVR flamigo Big Band

Traditionele flamenco-elementen gaan in The BvR Big Band samen met het geluid van een kleurrijke bigband die hard swingt en veel ruimte geeft aan de solisten.

Verkadefabriek
15.00 uur

Muziek | VERPLOEGEN, VERHOEFF EN VAN DER WESTEN: ‘WHEN NIGHT FALLS’

Met Ed Verhoeff op gitaar en Eric van der Westen op bas herenigde Angelo Verploegen een trio dat meer dan twintig jaar gezamenlijke geschiedenis met zich meedraagt. In subtiel spel waarin een rijkdom aan ervaring en aandacht doorklinkt zijn we getuige van een schemergesprek tussen drie oude vrienden.

Jazzwerkplaats Den Bosch
16.00 – 17.30 uur

Muziek | Muziek op zondag 

The Dandies kennen geen beperkingen. Ook op een zondagmiddag zorgen we voor plezier en een dansende vloer. Je weet wel: dampend van het plezier en glanzend van het bier. Voor wie het weekend altijd te kort duurt én voor wie van een feest houdt: ben er bij!

Café Maurickzicht, Vught
16.00 – 20.00 uur

Muziek | Crazy Train

Crazy Train is een energieke Bossche Rockcoverband. De band repeteert wekelijks tussen de barrels olie en smeermiddelen, en dat kun je horen. Weinig pittstops, alleen maar gas….dat is Crazy Train! Pure Rock ‘n Roll.

P79
17.00 uur

Muziek | Livemiddag: The Pinkstones

R&B, R&R, Rockabilly, Surf, Latin, Country en Irish folk wordt op authentieke wijze gespeeld zonder het oorspronkelijke karakter en spirit te verliezen. 

Het Warm Onthaal
17.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok