Het wordt weer een mooi weekend met temperaturen waar wij allemaal heel erg blij van worden!

Lees in de Weekend Guide van 25 – 27 maart 2022 wat jij kan doen in Den Bosch. Ga je naar het theater, aanschouw je live muziek of ben je liever present bij een snoeiharde party? Dit weekend kan het allemaal!

De guide van dit weekend is gevuld met veel variatie. Van sportwedstrijden tot aan het mega hardcore-evenement Masters of Hardcore, het staat er allemaal in.

Fijn weekend gewenst!
– Den Bosch City

Weekend Guide - 25-27 mrt weer
Den Bosch City vrijdag

FULL MOON BUCKET PARTY


Tijd voor een lekkere disco-party! Op vrijdag kun je bij P79 terecht voor heerlijke klassiekers en funky sounds onder een discobal. Genieten van drank in buckets, schmink all over en neon lampen. Zowel voorverkoop als verkoop aan de deur.

P79 – Markt 79
23.00 – 04.30 uur

SMÈRRIG


YES, op vrijdag kunnen we weer ouderwets gaan schuren bij Smèrrig! Deze keer vindt het schunnige feestje plaats in een oude kloosterkerk: de Orangerie. Hebben jullie er ook zo’n zin in? Kaarten zijn te koop via de website van Smèrrig

Orangerie – St. Josephstraat 15
21.00 – 02.00 uur

back to the future: eighties disco edition


Bij Bossche Brouwers aan de Vaart gaan ze Back to the future, deze keer terug naar the 80’s disco! DJ Daffie neemt je terug in de tijd en weer naar nu. “It’s raining men, hallelujah! It’s raining men, amen!” 

Bossche Brouwers – Tramkade 29
22.00 – 02.00 uur

Studio4 w/ Mark vd heuvel & Pedro Augusto and René Uijlenhoet


Muzikanten Mark en Pedro doken een week lang de Willem Twee Studios in. Daar gingen ze aan de slag met test- en meetapparatuur uit de jaren 50 en 60. Naast experimenteren met de unieke instrumenten had het tweetal een duidelijk doel voor ogen: het creëren van ‘soundtracks’ voor een viertal fictieve landschappen. Hoe klinkt bijvoorbeeld een zwevend meer, een synthetisch moeras, een stad uit de toekomst of de natuur op een onbereikbare planeet? Ervaar deze unieke muziekkunst, bestel je tickets hier

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
Aanvang 20.30 uur

Rumag theatershow


RUMAG., het grootste social media platform van Nederland, duikt het theater in! Van de haat richting je ex en jouw fastfoodverslaving tot aan de gedeelde irritaties over die ene collega. In deze theatershow, die door René Watzema wordt gehost, komen al jouw onuitgesproken verlangens en gedachtes voorbij! Hier bestel jij jouw kaarten.

Theater aan de Parade, locatie Brabanthallen – Diezekade 2
Aanvang 20.00 uur

festival cement


Elk jaar trakteert Festival Cement op een negendaags festival vol spannende voorstellingen. Op vrijdag en zaterdag ben je van harte welkom om performances van verschillende podiumkunstenaars te aanschouwen. Check het programma op de website van Festival Cement.

Festival Cement – Verkadefabriek | Willem Twee | Werkwarenhuis
Verschillende aanvangstijden

Den Bosch City zaterdag

25 years of Masters of hardcore


Masters of Hardcore bestaat 25 jaar! Het is weer tijd om flink te gaan beuken dit weekend in de Brabanthallen. Dit mega evenement is zowel in Nederland als internationaal zeer bekend onder de hardcore-lovers. Alle belangrijke info vind je op de website van Masters of Hardcore. 

Brabanthallen – Diezekade 2
22.00 – 08.00 uur

Den Bosch zingt Doe maar 


Op zaterdag ben je van harte welkom bij Podium Azijnfabriek. Hier zing je met je Doe Maar-fellows mee op de bekende reggae/ska-liedjes van Doe Maar, onder begeleiding van de muzikale vereniging Den Bosch Zingt. Tickets zijn hier te bestellen.

Podium Azijnfabriek – Triniteistraat 19
Aanvang 20.30 uur

Jamsessie

 

Station Zuid organiseert elke laatste zaterdag van de maand DE jamsessie van Den Bosch. De Jamsessies zijn inmiddels uitgegroeid tot een begrip in ‘s-Hertogenbosch. Wil je aanwezig zijn? Alle belangrijke informatie staan hier op een rijtje. 

Station Zuid – Erasmusstraat 9
20.00 – 00.00 uur

H73 Live!: Kroonenberg – Van Pijlen – Van Bommel


Na het winkelen of even een bandje kijken? Die borrel met je vrienden net dat beetje extra’s geven? Kom dan naar H73 Live!, de muzikale zaterdagmiddag bij Huis73. Met dit weekend Kroonenberg – Van Pijlen – Van Bommel: “prettige swampy blues met een caraïbisch sausje”.

Huis73 – Hinthamerstraat 72-74
16.00 – 17.00 uur live muziek
17.00 – 18.00 uur naborrelen

Tijdmasjien


Voor een hele avond sixties of seventies is de spanningsboog van Bossche Brouwers veel te kort! Daarom stappen zij met jullie in de gloednieuwe TIJDMASJIEN! De Bossche Brouwers starten ergens in de sixties en gaan minuut na minuut verder de tijd in: floorfillers, alternative, forgotten hits, guilty pleasures, one hit wonders, alles komt langs.

Bossche Brouwers aan de Vaart – Tramkade 29
22.00 – 01.45 uur

HWO Liveavond: The Sauce


Ook bij Muziekcafé Het Warm Onthaal ben je aan het juist adres voor live muziek. De mannen van The Sauce willen met een fris gevarieerd repertoire, dat bestaat uit nummers van o.m. Joe Cocker, de J Geils Band, Mink de Ville en ander pareltjes uit het bluesrock-genre, op elk podium een voor het publiek onvergetelijk optreden weg zetten. 

Muziekcafé Het Warm Onthaal – St. Jacobsstraat 2
Aanvang 20.30 uur

ALL NIGHT W/ KIDNAP THE DJ


Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek bij P79. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door een van P79’s resident dj’s: Kidnap the DJ…

P79 – Markt 79
Aanvang 23.00 uur

Knalpot + binkbeats


Twee vooruitstrevende giganten in de crossover van improvisatie en elektronica bundelen hun krachten. Knalpot beschrijft zichzelf als een van de meest compromisloze, hedendaagse, elektronische rock acts. Nu gaan ze een samenwerking aan met Binkbeats. Deze producer, componist en multi-instrumentalist weet als geen ander organische geluiden te transformeren tot elektronische muziek. Koop hier je tickets.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
Aanvang 20.30 uur

Biscuit | trek iets leuks uit!


Eén dansvloer, twee fijne dj’s. En een flinke dosis elektronica, funk, 80’s anthems, world music en discoknallers. Biscuit is dé maandelijkse dansavond in de Clubzaal. Deze nacht zijn Fleur du Bonheur en Rosa te gast. Extra tof: tijdens deze editie zijn de handen ineengeslagen met queer kunstcollectief Trek Iets Leuks Uit!

Verkadefabriek – Boschdijkstraat 45
21.00 – 02.00 uur

Uit Mijn Handen

 

Uitgangspunt voor Uit mijn handen is de geruchtmakende schietpartij in Columbine High School in 1999. De voorstelling neemt het bizarre geweld als vertrekpunt om met behulp van breakdance, muziek en teksten te zoeken naar een uitweg van de heftige emoties die dit oproept. Een voorstelling die je niet mag missen! Lees hier alle informatie en koop je tickets.

Theater aan de Parade, locatie Perron 3 – Hoff van Hollantlaan 1, Rosmalen
20.30 – 21.30 uur

Rondleiding Minitopia Poeldonkweg


Neem een kijkje in het leven op Minitopia Poeldonkweg. Dit kan elke laatste woensdag op zaterdag van de maand. Meld je van te voren aan, meer informatie vind je hier

Minitopia Poeldonkweg – De Vaartgraaf
11.00 – 12.15 uur

FC Den Bosch – VVV Venlo


Dit weekend is jouw kans op de favo voetbalclub FC Den Bosch aan te moedigen! Deze wedstrijd wordt thuis gespeeld tegen VVV Venlo en is onderdeel van de Keuken Kampioen Divisie. Hier koop jij je tickets. 

FC Den Bosch – Victorialaan 21
Aanvang 16.30 uur

Den Bosch City zondag

Den Bosch zingt Doe maar 


Niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag ben je van harte welkom bij Podium Azijnfabriek. Hier zing je met je Doe Maar-fellows mee op de bekende reggae/ska-liedjes van Doe Maar, onder begeleiding van de muzikale vereniging Den Bosch Zingt. Tickets zijn hier te bestellen.

Podium Azijnfabriek – Triniteistraat 19
Aanvang 14.00 uur

Dilana


Samen met Jeff Zwart treedt Dilana op bij Station Zuid. Dilana is een awesome rock chick en zal samen met Jeff akoestisch spelen. Meer info lees je op de website van Station Zuid. 

Station Zuid – Erasmusstraat 9
Deuren open 14.00 uur
Showtime 16.00 uur

HWO Live: Street!


Street! roept de energie en de sfeer van de vroegere Brood-optredens op en doet dat puur op basis van de muziek van Herman Brood & His Wild Romance. Centraal staan daarbij de Brood-lp’s uit de beginperiode: Street, Shpritsz en ChaCha. Vind hier meer informatie over het evenement.

Muziekcafé Het Warm Onthaal – St. Jacobsstraat 2
Aanvang 15.30 uur

Eat DIS! Space Therapy


Zijn eten en muziek ook jouw favoriete bezigheden? Dan is EAT DIS! echt op je lijf geschreven. Vlak voor het concert serveert het Willem Twee Café jou de meest heerlijke en verantwoorde lunchgerechten! Met deze editie de rockband Space Therapy. Klik hier als je aanwezig wilt zijn (uiteraard ook zonder lunch te boeken).

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
Aanvang lunch 12.30 uur
Aanvang Space Therapy 13.30 uur

Astillero – Tango Nuevo uit Buenos Aires


Laat je overweldigen door de levenslust van de tango. Dit sextet uit Argentinië speelt de tango met enorm veel pit en in de geest van anno nu. De structuur wordt door de zes musici volledig ontrafeld met als resultaat een geheel nieuwe, ruwe en energieke tangovorm die ontroert, schrijnt, gevoelig is maar tegelijk rebels, en altijd vol vuur. Koop tickets hier.

Willem Twee Toonzaal – Prins Bernardstraat 4
Aanvang 15.00 uur

Bonita Avenue


De makers van de succesvolle theatertour Turks Fruit brengen nu een bewerking van Bonita Avenue, de bejubelde roman van Peter Buwalda. Een avond vol explosieve familierelaties. Ga er zondag nog lekker op uit, lees hier meer info over je tickets.

Theater aan de Parade, locatie Brabanthallen – Diezekade 2
Aanvang 20.00 uur

Handbal: BENE-League Final4 2021-2022


Op zaterdag worden de halve finales gespeeld en op zondag zal bij De Maaspoort Den Bosch gestreden worden om het kampioenschap van de BENE-League Handball. Tijdens de Final4 strijden de vier beste teams om de titel. Lees meer informatie op de website van Maaspoort Den Bosch.

De Maaspoort – Marathonloop 1
Aanvang 16.00 uur

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok