Check hier wat er allemaal te doen is in het weekend van 26 – 29 januari

Hé leuke mensen,

Ik houd het kort: het wordt weer gezellig komende dagen!

Fijn weekend gewenst!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 26 - 29 januari 2023
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Kunst | Duo Exposition Ensemble


Ingrid Horsselenberg en Nadja Maria houden samen een kunstexpositie bij Le Point, Kruisstraat 16. Zeker de moeite waard om de prachtige kunst van deze dames te aanschouwen.

Le Point
Vrijdag, zaterdag & zondag 10.00 – 18.00 uur

Festival | Western Experience


De Western Experience is Europa’s grootste allround festival met muziek, dans, paardrijden, cultuur, kunst, ambachten en mode met een country- en western thema.

Brabanthallen
Zaterdag 10.00 – 20.00 uur
Zondag 10.00 – 18.00 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Feestje | Kokosnoten


“KOKOSNOTEN” is een maandelijks terugkerende DJ avond in Café de Palm waarbij de muziek op een relaxt volume staat met iedere keer een ander muziek-thema. Op donderdag 26 januari 2023 draait DJ Leen zijn favoriete Eiighties Alt.

Café de Palm
21.00 – 02.00 uur

Feestje | Overblijven


Donderdagavond is studentenavond bij P79. Ga los op de lekkerste tunes van Kidnap The DJ en drink je drankjes met flinke studentenkorting.

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Theater | Thijs van de Meeberg


Hij heeft je gemist. Maar echt. Ondanks dat het leven in de lockdown heerlijk was – geen confrontaties, geen gemiste kansen en geen verkeerde inschattingen – is hij blij nu weer met jou in een afgesloten ruimte te kunnen zijn voor zijn derde soloprogramma. Je aanschouwt Thijs van de Meeberg in de Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.30 uur

Kunst | De Rol van de tekenkunst in de toegepaste kunsten


Een symposium van de sectie toegepaste kunst en historische interieurs van de onderzoekschool kunstgeschiedenis over de rol van de tekenkunst in de toegepaste kunsten.

Design Museum
09.30 – 17.00 uur

Muziek | Bossche Jazzsessie


Tijdens de Bossche Jazzsessie wordt aan professionele jazzmuzikanten en goede amateurs een podium geboden om samen te spelen. Ook beginners met affiniteit voor jazz en een redelijke beheersing van hun instrument zijn welkom.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Muziek | Texan Dirt


Texan Dirt is een band van ervaren muzikanten met een voorliefde voor muziek met gevoel en improvisatie, kortom, de Blues! Invloeden zijn: Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughn, Rory Gallagher, ZZ-Top, BB King, maar ook de Rolling Stones, Free en Chuck Berry.

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Djoekkebox


Iedere laatste vrijdag van de maand: Plaatjes aanvragen in de Djoekkebox! DJ Henk & DJ Rene staan voor jullie klaar.

Bossche Brouwers
22.00 uur

Feestje | Rotate, Point of No Return


Je gaat voor de vetste House, EDM & Club Classic’s. Onder leiding van Dr. Robinson met special guests Dj Genta & MC: Benjamin Fro. Op Rotate wordt je favo feestmuziek op je afgevuurd. Alles boven de 120 BPM dus je voeten gaan gegarandeerd van de vloer!

P79
23.00 uur

Den Bosch City zaterdag

Shoppen | Vintage Pop-up Sale


Kom zaterdag langs bij de Vintage Pop-up Sale van RE-DO Collective. Ze openen voor 1 de dag de deuren aan Hinthamerstraat 64. Entree is gratis!

RE-DO Collective
10.00 – 18.00 uur

Oeteldonk | Effe plèkke bij de Bouwers


De praalwagens naderen hun voltooiing. Je kunt ze vandaag van dichtbij zien, een uitleg krijgen van de bouwers en zelfs is even meeplèkke mogelijk!

Bouwhal Oeteldonksche Club van 1882 (Ertveldweg 51)
10.33 – 17.11 uur

Workshop | Moswand maken


Zoals jullie hebben gelezen in de Workshops-blog, organiseert Werk aan de Winkel vele workshops. Zo ook deze zaterdag: we gaan een Moswand maken! Een Moswand is ideaal. Prachtig in elk interieur, onderhoudsvrij en heel fijn en super zacht materiaal om mee te werken.

Werk aan de winkel
10.30 – 12.30 uur

Workshop | Tape Workshop


Onder begeleiding van Mark van den Heuvel en het studioteam leer je over verschillende bandrecordertechnieken en ook over het werken met cassettes. Je leert opnemen, monteren en loops maken met als uiteindelijk doel een presentatie op zondag 29 januari tijdens de expositie Silent Serenade in de Willem Twee Kunstruimte (14.00 uur).

Willem Twee Toonzaal
13.00 – 17.00 uur

Muziek | Samba de Favela


Genieten van een spetterende show van Reversamba onder het genot van een heerlijke Caipirinha. Er wordt een kring gevormd, waarbij de omstanders in de handen klappen en zingen en er in de cirkel wordt gedanst.

Station Zuid
16.00 uur

Muziek | H73 Live!: Bigband B-flat


Bigband B-Flat is een ambitieuze en gezellige bigband uit ‘s-Hertogenbosch (en directe omgeving). Het repertoire is divers: van klassieke swingende bigbandnummers tot modernere jazz en aanverwante stijlen. De optredens zijn altijd al een feestje, maar nu helemaal: het begin van het jubileumjaar waarin het 30-jarig bestaan gevierd gaat worden!

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Culinair | Ladies Night – Glitter


Een avondje borrelen, eten & kletsen met de meiden. Trek je mooiste glitteroutfit aan en straal op de roze loper! Je krijgt bij ontvangst bubbels, gevolgd door een 5-gangen diner + een goodiebag. Dit alles voor € 35,00 per persoon.

De Lachende Vis
18.00 uur

Muziek | Huiskamer sessie


Bij de Huiskamer Sessie kan gebruik worden gemaakt van elektrische (bas)gitaren, keyboards en drums.

Station Zuid
20.00 uur

Muziek | Michelle David & The True-Tones: The Untold Story


Tijdens hun zoektocht in de wereld van hun geliefde genres Rhythm & Blues en Rock ’n Roll stuitte de band op Gospel originals als Sister Rosetta Tharpe. Eenmaal aangekomen bij de roots van de Gospel besloot de band verder te gaan en hun vele reizen brachten hen in aanraking met diverse muziekstijlen zoals: Jazz, Blues, Afrobeat, Northern Soul en Calypso.

Willem Twee Poppodium
20.00 uur

Oeteldonk | Blaosavond: CV Affeseer


Gezellige Oeteldonkse klanken van dit jeugdig gezelschap met medewerking van CV Festum, CV Jong Telènt en GV Unio in Café de Smidse en de Stallen.

Café de Smidse
20.11 – 03.33 uur

Oeteldonk | Mupkes in the Mix


Oeteldonk Nieuwe Stijl Mupkes in the mix is… …un mix van carnaval, feest & gezelligheid …un mix van nieuwe muziek, DJ’s & hoempapa …un mix van Kermit dun Kwakert, Tonie Ajeto!, CV Waor is de rest gebleve & nog veule andere Oeteldonkse wereldartiesten!

Podium Azijnfabriek
20.11 uur

Theater | Laura van Dolron: De Uitnodiging


Laura schreef een ode aan Mark. Aan liefde na scheiding. Over je hart openen. Een ode aan haar geliefde en alle mensen die ondanks bindings- en verlatingsangst de sprong weer wagen. De Uitnodiging: een feel good voorstelling voor getekende mensen. De Uitnodiging van Laura bezoek je in de Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.15 – 21.55 uur

Muziek | Alternator + Five 4 a Fool + The Moodsystem


Drie bands: (70’s) rock, grunge, blues, metal! Een avond die je niet mag missen als je even uit je plaat wil gaan.

Knoflook (Havendijk 3)
20.30 uur

Feestje | Gewoon, Dansen!


Kom lekker gewoon, dansen, dit keer staat DJ Donaldinho achter de draaitafels! Floorfillers, hits, alternatief, disco: gewoon lekker in de breedte en diepte door alle genres heen!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | Clubkade: OSU Rhythms


Heerlijk avondje techno bij Barkade met Osu Rhythms. Te gast zijn Flits & Lyric (DE). Garandeer je leuke avond: koop je tickets via Eventix.

Barkade
23.00 – 04.00 uur

Feestje | All Night w/ Crisio


Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door Crisio!

P79
23.00 uur

Den Bosch City zondag

Oeteldonk | Effe plèkke bij de Bouwers


De praalwagens naderen hun voltooiing. Je kunt ze vandaag van dichtbij zien, een uitleg krijgen van de bouwers en zelfs is even meeplèkke mogelijk!

Bouwhal Oeteldonksche Club van 1882 (Ertveldweg 51)
10.33 – 17.11 uur

Oeteldonk | D’n Opwèrmer veur Carnaval: CV Affeseer


Gezellige opwèrmer veur carnaval met medewerking van CV de Stiefels en CV de Vrolijke Jongens. In het informeel Oeteldonks roddel circuit wordt gesproken over de komst van een zeer bijzondere mysterie guest. Andere weten weer te melden dat het waarschijnlijk een publicteitsstunt van CV de Herrieschuppers is.

Café de Smidse
14.11 uur

Oeteldonk | D’n Inswinger 2023 CV Ons Eigen Heike


CV Ons Eigen Heike organiseert ook dit jaar weer D’n Inswinger.

Café Lalalaa
13.11 – 18.11 uur

Games | Mario Kart: DBE Grand Prix


Den Bosch E-Sports organiseert de DBE Grand Prix voor Mario Kart. 32 deelnemers gaan strijden om de felbegeerde DBE Grand Prix #1 titel te claimen. Alle deelnemers krijgen tegen betaling van €10 de kans op de prijzenpot en een echte Mario Kart trophy! Wil je alleen komen kijken? Dat is mogelijk, en gratis. Meer informatie vind je bij het Facebook-event

Barkade
15.00 – 22.00 uur

Theater | Before After


Een actuele en intieme musical over jonge dertigers en hun worsteling met liefde, identiteit en het doorbreken van patronen. In Before After spelen de aanstormend talenten Coen Bril & Desi van Doeveren.

Perron-3, Rosmalen
15.00 uur

Muziek | Jazz Factory


Componist en contrabassist Eric van der Westen is een muzikale duizendpoot. Hij speelde de afgelopen decennia in tal bekende groepen van onder meer Martin Fondse en Paul van Kemenade. Jazz Factory is te bezoeken in de Verkadefabriek.

Verkadefabriek
15.00 uur

Muziek | Matchbox


MATCHBOX biedt een palet aan muziekstijlen. Van rock ’n roll,disco, soul, en country tot gezellige feestmuziek.

Station Zuid
15.00 uur

Muziek | Koelcell


Akoestische covers van bekende en minder bekende nummers.

Jongens van de Wit
15.00 uur

Muziek | BlueSox


BlueSox speelt en bespeelt blues op een unieke manier die niet zo maar in een hokje te plaatsen is. Geïnspireerd en gedreven door de traditionals uit de ‘oude’ blueswereld, gecombineerd met hun eigen muzikale en creatieve ervaringen ontstond er een concept. En dat concept heet BlueSox.

Het Warm Onthaal
16.00 uur

Muziek | Tribute to Supertramp


School, Breakfast in Amerika, Take the long way home, Give a Little Bit, The logical song en nog veel meer.. Ze komen allemaal voorbij in deze top tribute van Bauke Bakker! Luister elke zondag naar een van de coverbands bij P79.

P79
17.00 uur

Muziek | Alestorm + Gloryhammer


De mannen van Alestorm zijn door de jaren heen uitgegroeid tot dé grootste pirate metal act van heel de wereld. Gloryhammer: De intergalactic space metal van deze ruimtetovenaars werkt aanstekelijk en heeft een gezonde portie humor.

Mainstage
18.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok