Hola, Weekend-lovers!

Deze keer live op de woensdag-avond, want morgen hebben de meeste van ons een dagje vrij. De Weekend Guide van deze week is mega uitgebreid, dus je hoeft je niet te vervelen. En wat het weer betreft: daar klagen we gewoon niet meer over.

Onze planning wordt in ieder geval fantastisch. Op donderdag staan wij 100% te dansen bij Losjes en op vrijdag vind je ons bij de leukste Vrijmibo: Manify Out Of Office (en wij staan hier ook echt bij Karaoke Disco Feest)! Zodra we onze krachten weer gebundeld hebben, gaan we langs bij Jas Rok Bloes en sluiten wij het weekend af bij Brabants Grootste Snuffelmarkt.

Hoe ziet jouw weekend eruit? Laat het ons weten in de comments!

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weekend Guide - 26-29 mei Hemelvaart Den Bosch City weer
WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

GEraniummarkt


Tijd voor nieuwe bluumskes. Deze scoor je natuurlijk op de heel, heel erg bekende Bossche Geraniummarkt! Een Hemelvaart-evenement wat al jaren wordt georganiseerd, met wel 200.000 bezoekers. 

Bossche Markt
09.00 – 17.00 uur

Opening Tuin der Lusten


Nieuw onderdeel van Bosch Parade is de Tuin der Lusten, een kleurrijke broedplaats aan de Citadel. Vanaf 26 mei werken hier de kunstenaars aan hun objecten en exposeert Atelier van Lieshout een verzameling indrukwekkende werken. Op, aan en rond de machtige kunstwerken van Atelier van Lieshout werken de chefs van De Spijsbereiders zich in het zweet. In hun helse pop-up restaurant Cucina Dell’ Inferno bereiden zij woest bijzondere gerechten, verduiveld lekkere spijzen.

Aan de Citadel – 26 mei t/m 19 juni
13.00 – 23.00 uur

Losjes


Eén van de fijnste festivals die we mogen meemaken in Den Bosch, is toch wel Losjes. Ze zijn weer terug op Hemelvaartsdag: wat hebben we lang moeten wachten! Met zowel lokale als internationale DJ’s, gaan we weer eens even goed dansen.

Losjes – Tramkade
13.00 – 00.00 uur

Opening Appèl galeries


De expositie is op de eerste etage van het Werkwarenhuis in ’s-Hertogenbosch. Zeven galeries uit het zuiden presenteren daar een selectie van het aanbod aan beeldende kunst. De opening vindt plaats op donderdag 26 mei en de expositie is tot en met 12 juni. 

Werkwarenhuis – Tramkade 22-24
15.00 uur

Brickhouse (live)


Brickhouse is een verrassende coverband met ervaren muzikanten. De bandleden zorgen gegarandeerd voor een spetterende en swingende middag! Een repertoire met dansbare, bekende en aanstekelijke nummers van pop, soul en funk!

Station Zuid – Erasmusstraat 9
15.00 uur

Jazzy Huiskamers


Eindelijk vindt Jazzy Huiskamers weer plaats! Het door Podium Azijnfabriek georganiseerde mini jazzfestival in het centrum van ’s-Hertogenbosch. 40 jazzconcerten in 10 prachtige huiskamers, waar je in alle opzichten gastvrij ontvangen wordt. Klik hier voor de complete agenda!

Podium Azijnfabriek – Triniteitstraat 19
En verschillende Bossche huiskamers
12.30 uur

Bert Dockx + ZEA


Bert Dockx – Na het succesvolle Transit, is Safe het tweede album dat Bert Dockx (Dans Dans, Flying Horseman, Ottla, Strand) onder zijn eigen naam uitbrengt. Deze collectie songs en instrumentals schippert tussen dreiging en droom, tussen stilte en storm.
ZEA – Zea is het solo-project van de Friese Amsterdammer Arnold de Boer, ook wel bekend als zanger en gitarist in de explosieve punk band The Ex. Zea zingt graag in het Fries en ook al versta je er niks van, toch komt keihard binnen. Zijn nieuwste album *Witst noch dat d’r neat wie* is wederom een parel.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
20.30 uur

Club W: Dauwtrappen


DJ’s Rutger Boerman en Discobillen zetten Werkwarenhuis weer flink op z’n kop met het feestje Dauwtrappen. Let op: ze zijn tot 02.00 uur geopend.

Werkwarenhuis/Van Aken – Tramkade 22
21.30 – 02.00 uur

Overblijven X Masquraid


Het wekelijkse feestje bij P79, zeer bekend onder de studenten! Wegens Hemelvaart even geen 40% korting, maar gezellig wordt het toch wel.

P79 – Markt 79
22.00 uur

Losjes official afterhours


Geen genoeg van Losjes? Dan kun je nog flink doorgaan op Losjes Official Afterhours. Barkade nodigt je uit om samen met je vrienden dit geweldige festival af te sluiten.

Barkade – Tramkade 26
23.30 – 04.00 uur

Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Den Bosch Dinner Train


Den Bosch Dinner Train is een unieke pop-up-beleving in een als restaurant ingerichte trein die door Nederland rijdt en gasten verwelkomt voor een smakelijke reis. De trein vertrekt op vrijdag, zaterdag en zondag op verschillende aanvangstijden. Tickets koop je hier.

Centraal Station Den Bosch
Vrijdag, zaterdag en zondag
Verschillende aanvangstijden

Laatste week Aardbeien Walk-in


Helaas heeft het slechte nieuws ons bereikt dat de Aardbeien Walk-in haar deuren gaat sluiten. Dit Aardbeien-Walhalla is gelegen aan de Vughterstraat en zal tot en met zondag haar deuren geopend houden. Daarna zijn jullie van harte welkom bij de Aardbeien Drive-in in Uden.

Aardbeien Walk-in – Vughterstraat 34
t/m zaterdag 10.00 – 19.00 uur
Zondag 12.00 – 19.00 uur

Dolly dots: sisters on tour


De Dolly Dots komen op vrijdag en zaterdag naar Mainstage. Ze zullen worden begeleid door de opwindende Sven Figee Band. Vele hits zullen voorbij komen maar deze keer willen zij ook het verhaal achter het succes vertellen.

Mainstage – Diezekade 2
Vrijdag en zaterdag om 20.00 uur

Breeknacht


Een bijzondere en indrukwekkende voorstelling over het leven voor en na een herseninfarct. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tickets en meer info vind je hier.

Theater aan de Parade, locatie Van Goghfoyer in de Brabanthallen – Diezekade 2
Vrijdag en zaterdag om 15.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Manify Out OF Office


Toe aan een borrel na een lange dag werken? Of gewoon überhaupt toe aan een gezellige Vrijmibo? Koop dan je tickets voor Manify Out Of Office. Dit evenement is altijd een gegarandeerd succes voor een gezellige middag. Deze keer nemen onze vrienden van Manify de Tramkade over. We cannot wait!

Klein en leuk detail: het DBC-team staat de hele avond bij Karaoke Disco Feest. Wil jij ons eens van dichtbij zien en heel hard meeblèrren op golden oldies? Kom dan zéker langs.

Manify Out Of Office – Tramkade
15.00 – 23.00 uur

Ik wil dansen


Ik Wil Dansen is terug met een speciale extra grote editie! Het wordt niet alleen dansen op de beste muziek gedraaid door de gezelligste Dj’s maar het wordt ook genieten van twee indie bands. Verwacht rammelende gitaren, vlijmscherpe teksten en cathcy songs met Tessel en Socks;SportSocks

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
21.00 uur

Tap ‘n Tune 


Om de vrijdag is het weer tijd voor een DJ take-over bij Tappunt. Deze keer met DJ Skip the Disco! Wees erbij voor lekker bier, goede tunes en veel gezelligheid,

Tappunt – Minderbroedersstraat 28
21.00 – 00.00 uur

Club W: DJ Ralph


Vrijdag is het weer tijd voor een leuke clubavond bij Werkwarenhuis/Van Aken. Deze keer met DJ Ralph Minkels. Tijd? We gokken dat het rond een uurtje of 21.00 al gezellig is (zoals altijd!).

Werkwarenhuis/Van Aken – Tramkade 22-24
21.00 uur

Bloody good nacht, zuster


De Nachtzusters draaien back to back de fijnste tunes. Gooi het in de blender van old school hiphop, foute 90’s hits tot zwoele vloerschuurders en alles er tussenin. Om het lijf lekker los te krijgen en de muurbloempjes van de muur af te plukken shaken de Bloody Good Mary’s de strafste cocktails.

Bossche Brouwers aan de Vaart – Tramkade 29
22.00 – 02.00 uur

Love me Tinder


Het is weer tijd voor een lekker feestje bij P79. Nodig ook jouw Tinder match(es) uit en dans er op los. Samen creëren jullie het heetste en zonnigste feestje van Den Bosch: Love me Tinder.

P79 – Markt 79
23.00 – 04.00 uur

Den Bosch City zaterdag

Why Tony & Jacco Wynia


Live bij Huis73 zie je op zaterdag het dubbelprogramma met Why Tony & Jacco Wynia 

Huis73 – Hinthamerstraat 72-74
16.00 – 18.00 uur

Jamsessie


De maandelijkse Jamsessies van Station Zuid zijn inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Den Bosch. Het doel is dat alle aanwezige muzikanten mee kunnen spelen/aan kunnen sluiten bij deze unieke jamsessie.

Station Zuid – Erasmusstraat 9
20.00 uur

Jas Rok Bloes


JAS ROK BLOES is een maandelijks terugkerende DJ avond in Tapperij het Veulen te ‘s-Hertogenbosch. Op zaterdag 28 mei draait DJ Leen zijn vuilsteplaatjes. Oude bekende en nieuwe onbekende Rock&Roll Rhythm&Blues Jazz&Swing Soul&Funk Disco&Dance Tunes. Aanvang 20.00. Dresscode: Clean Underwear.

Tapperij ‘t Veulen – Korenbrugstraat 9a
20.00 – 01.30 uur

Crazy Habits (live)


Crazy Habits speelt voornamelijk eigen werk, maar ook covers van onder andere Herman Brood, Buby and The Blizzards, David Bowie en meer! Je ziet ze bij Het Warm Onthaal Live-avond.

Het Warm Onthaal – St. Jacobsstraat 2
20.00 uur

Marmoucha Orchestra – Children of Al-Andalus


Het Marmoucha Orchestra brengt de traditionele Andalusische muziek met passie en liefde naar ’s-Hertogenbosch, met niemand minder dan zangeres Abir El Abed, Maurice Leenaars en flamenco icoon Montse Cortés. Tickets bestel je bij Theater aan de Parade.

Podium Azijnfabriek – Triniteitstraat 19
20.30 uur

African Disco Club


Een heerlijk fijn dansfeestje bij Werkwarenhuis/Van Aken. Line-up: Samedia, Shebeen, Jolene & Jungle Moto.

Werkwarenhuis/Van Aken – Tramkade 22
21.00 uur

Biscuit


Kom dansen bij Biscuit, dé maandelijkse dansavond in de Clubzaal van Verkadefabriek. Laat je meevoeren de nacht in. Met opnieuw fijne dj’s en groovy tunes!

Verkadefabriek – Boschdijkstraat 45
21.00 – 02.00 uur

Terug naar toen


Oude tijden herbeleven? Ga dan met je high school friends naar TNT! Deze avond komen alle hitjes van toen voorbij, zoals Atomic Kitten en Backstreet Boys. Tickets scoor je hier.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
22.00 uur

Crush


Ook op zaterdag sta je goed bij P79. Een avond met alleen maar de heetste hiphop, R&B, dancehall & afrobeats!

P79 – Markt 79
23.00 – 04.30 uur

Den Bosch City zondag

Brabants Grootste Snuffelmarkt


Heerlijk rondwandelen op een gezellige snuffelmarkt, ondertussen neuzen tussen allerlei leuke spulletjes en misschien wel die ene vondst doen waar je al jaren naar op zoek was. Het kan op zondag bij de Brabanthallen! Entree is 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar komen gratis binnen.

Brabanthallen – Diezekade 2
09.00 – 16.30 uur

Humor in de brouwerij


Lachen, gieren brullen en dijenkletsen! StandUp comedy bij de Bossche Brouwers aan de Vaart. 6 Stand up comedians en 1 Master of Ceremonies!

Bossche Brouwers aan de Vaart – Tramkade 29
15.00 – 18.00 uur

RESTAURANT FARAN x PUKLAVEC FAMILY WINES x DAREWINES


Heb je ooit wijn uit 1971 geproefd? Nee? Houd dan zondag 29 mei vrij in je agenda! Om 16:00 uur organiseert restaurant Faran samen met Puklavec Family Wines en Darewines een fantastische avond die in het teken staat van de bijzondere wijnen van dit wijnhuis.

Restaurant Faran – Kruisstraat 17
16.00 uur

Down South Collective (live)


Zes muzikanten uit Brabant met een enorme liefde voor muziek vormen een collectief om samen muziek te maken. Met veel passie, energie én plezier brengen zij je een mooie mix van coversongs, van Eric Clapton tot Santana, Amy Whinehouse tot Anouk, Snow Patrol tot K’s Choice.

Station Zuid – Erasmusstraat 9
16.00 uur

TENSIDE + REFORMIST

 

Het Metal-kwartet TENSIDE uit München brengt op 29 mei 2022 een bezoek aan Den Bosch! Met hun zweterige shows inspireert de band hun publiek op de club- en festivalpodia van Europa. REFORMIST brengt je een moderne metal mi­x, beïnvloed door gr­ootheden als Whitech­apel, Novelists, Hum­anity’s Last Breath, Periphery en Meshug­gah.

Willem Twee Poppodium – Boschdijkstraat 100
16.30 uur

Salsa Sunday


Salsa Sunday onder leiding van DJ Louis. Op deze 3e editie dans je in een tropische ambiance! De Surinaamse keuken is goed vertegenwoordigd (wat denk je van Hindoestaanse Roti of Nasi – Bami?).  Brasa EFD Foodcafe is de plek om elkaar te ontmoeten een hapje of drankje te doen en lekker te dansen.

Brasa – Schanswetering 12
19.00 uur

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok