Check hier wat er in het weekend van 27 – 30 Oktober te doen is in Den Bosch met de wekelijkse Weekend Guide

Hé hallo!

Het laatste weekend van oktober staat voor de deur. Dat betekent griezelen met Halloween! Heb jij je huis al helemaal Halloween ready gemaakt? Overigens zijn er genoeg andere activiteiten dit weekend. Zo moedig je het eerste team van The Dukes aan of dans je bij het open-minded feestje Wij Zijn Lief. Maar ook aan de kids is gedacht. 

Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten. En schrijf je ook meteen in voor de nieuwsbrief.

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Cultuur/Festival | Pasar Malam

Indonesië is dichterbij dan je denkt! Van 28 t/m 30 oktober staan de Brabanthallen in het teken van Pasar Malam Istimewa XL. Op de markt is van alles te vinden, van leuke souvenirs tot het meest lekkere eten. Er is voor ieder wat wils.

Brabanthallen
Vrijdag tot en met zondag

Halloween

Dit weekend wordt het griezelen met Halloween! Bekijk alle events in onze Halloween-blog.

Den Bosch
Hele weekend

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Kids/Cultuur | Herfstvakantie = Kunstvakantie

Deze herfstvakantie kun je weer meedoen met leuke en gratis kinderworkshops. Onder begeleiding van een museumdocent ga je aan de slag. We gaan kijken naar het werk van de gebroeders Van Spaendonck. Zin om mee te doen? Reserveer snel een plekje! Ook op zondag 30 oktober.

Het Noordbrabants Museum
12.00 – 13.30 & 14.00 – 15.30 uur

Theater/Muziek | Echte Bossche Prom

Echte Bossche Prom: De Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch komt met de sfeer van het Grand Gala du Kwek en een mix van klassiek, pop en feestelijk Brabants en Nederlandstalig. Een must-see als echte Bosschenaar! Ook op vrijdag te bezoeken.

Sportcomplex De Maaspoort
20.00 uur

Theater | Orkater – De Gliphoeve

De Gliphoeve, in 2021 door pers en de theaterjury bekroond tot één van de beste voorstellingen van het seizoen, gaat eindelijk op tournee! Een familiegeschiedenis over actuele thema’s als woningnood, integratie en de kracht van saamhorigheid. 

Verkadefabriek
20.30 uur

Muziek | Rowwen Hèze

Met Koningsdag speelde Rowwen Hèze het Vrijthof in Maastricht helemaal plat. Voor zo’n goed feestje hoef je niet ver meer te reizen. De band komt namelijk naar het Willem Twee Poppodium tijdens hun tour Onderaan Beginne. 

Willem Twee Poppodium
20.45 uur

Feestje | Haunted House Party

Pumpke gaat er donderdag een mooi feestje van maken. Ze pakken uit met lampen, geluid en DJ’s El Rojo, Brons & Blokx. 

Pumpke
21.00 – 02.00 uur

Feestje | Overblijven

Donderdagavond is studentenavond bij P79. Ga los op de lekkerste tunes van Crisio en drink je drankjes met flinke studentenkorting.

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Inspiratie | Magie van het Maken

Interesse in design, ambacht & kunst? Bezoek dan vier bijzondere makersplekken in Den Bosch. Deelnemers zijn Cor Unum, Glaslab, Grafisch Atelier en SPARK Makerszone.

Den Bosch
09.30 – 17.00 uur

Kids | IJM’s Buitenweek

Gedurende de hele week staan er de leukste activiteiten op het programma. Op vrijdag survivallen: diverse spellen op de nieuwe survivalbaan.

IJM, Vught
13.00 – 16.30 uur

Feestje | Manify: Out Of Office

MANIFY Out Of Office: dé chillste vrijmibo van Den Bosch op de meest toffe locaties! Georganiseerd door onze vrienden van MANIFY

Podium Azijnfabriek
17.00 – 23.00 uur

Muziek | Tribute Around Town

Wandel mee door de prachtige binnenstad van Den Bosch en geniet van je favoriete muziek! Tribute Around Town is dé ideale avond voor een kroegentocht waarbij live muziek gespeeld wordt van jouw favoriete band(s) en artiest(en). Zie ze bij BUURT, De Uilenburg, De Smidse, Hart van Brabant, Bar Le Duc, Basiliek, Reinders, De Druif, Keulse Kar, Het Veulen & De Taveerne

Den Bosch Centrum
19.00 – 01.30 uur

Muziek | Oud Empelse Bloasavond

De 7de editie van de Oud Empelse bloasavond. Diverse clubjes spelen een mooi stukje muziek! Gratis entree.

De Lachende Vis
19.00 uur

Voetbal | FC Den Bosch – NAC Breda

Moedig de mannen van FC Den Bosch aan!

Stadion De Vliert
20.00 uur

Comedy | Comedy bij Station Zuid

Met een gezellige combinatie van ervaren comedians en jong talent ben je verzekerd van een toffe avond.

Station Zuid
20.00 uur

Theater/Muziek | Echte Bossche Prom

Echte Bossche Prom: De Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch komt met de sfeer van het Grand Gala du Kwek en een mix van klassiek, pop en feestelijk Brabants en Nederlandstalig. Een must-see als echte Bosschenaar! Ook op donderdag te bezoeken.

Sportcomplex De Maaspoort
20.00 uur

Muziek | Bossche Jazzsessie

Tijdens de Bossche Jazzsessie wordt aan professionele jazzmuzikanten en goede amateurs een podium geboden om samen te spelen. Ook beginners met affiniteit voor jazz en een redelijke beheersing van hun instrument zijn welkom. 

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Feestje | Silent Disco

Lekker héél hard meezingen op fijne hitjes, denkende dat niemand je hoort. Heerlijk, we love silent disco! Deze vrijdag bij De Graven van Leuven. Dit wil je meemaken 🙂

De Graven van Leuven
21.00 uur

Feestje | Tap’N Tune

Tijd voor bar-bites, flammkuchen en een bijpassend speciaalbiertje bij Tappunt. Stilzitten op je stoel is deze avond helaas niet mogelijk, eet maar door tijdens het dansen op de muziek van DJ Oljoli.

Tappunt
21.00 uur

Feestje | Wij Zijn Lief

Wij zijn lief is een openminded dansfeest waar iedereen welkom is en zichzelf moet kunnen zijn. Verwacht een warme sfeer, heerlijke muziek en heel veel lieve mensen. 

Werkwarenhuis
21.30 uur

Feestje | Last Friday!

‘t Keershuys ken je vast als fantastisch hotel en heerlijk restaurant. Maar de laatste vrijdag van de maand maken ze er ook nog eens een groot feest van! Komende vrijdag met DJ Toine. Dit gaat een topavondje worden!

‘t Keershuys
22.00 uur

Feestje | Basshaven

Een Drum & Bass-event opgezet door liefhebbers, voor liefhebbers.

Willem Twee Poppodium
22.00 uur

Muziek | On Point.

Swingend Soul & RnB! Hits van onder andere Joe, Chaka Khan, Boys II Men en Usher. Deze liveband met energieke, ervaren en passievolle muzikanten staan voor je klaar!

‘t Opkikkertje
22.00 uur

Feestje | Bloody Good Nacht, Zuster!

Deze Scream Queens zijn weer klaar voor een uitbundig en schreeuwerig feestje. Ghouls, monsters en andere creepy crawlers schuifelen over de bloody dance floor. De Nachtzusters gonna thrill you all night with haunted, electric and oozing sounds from beyond the grave.

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | Hello My Friend

Hello My Friend zet vanaf nu elke vrijdag en zaterdag het diner door naar een fijn feestje. Elk weekend live DJ, de lekkerste cocktails en fijnste mensen om je heen. Ik heb er afgelopen weekend al van mogen proeven en kan je zeggen, dit is de nieuwe hotspot als je lekker wil dansen. Zie je daar?

Hello My Friend
22.00 uur

Feestje | Full Moon Bucket Party

Dat wordt genieten van klotsende emmertjes met drank, geschminkte smoeltjes en neon lampen in de leukste kelder van Den Bosch. En we gaan DISCO: van heerlijke klassiekers en funky sounds tot meer up tempo house onder een discobal.

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Bontgenoot

Yes, op vrijdag komt Bontgenoot er eens een mooie avond van maken! Club Carras stond niet voor niets in de Oktober Hotspots: hier is het gegarandeerd feest! Je drinkt hier op vrijdag GT’s voor € 5,50 per stuk. Gratis entree.

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Lunchconcert | Henriëtte Wirth

Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kunt u niet reserveren. Meer informatie via Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch.

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Festival | Vroeger was alles Beter

De beste hardstyle classics komen voorbij tijdens Vroeger Was Alles Beter, hét event dat je mooiste muzikale herinneringen laat herbeleven.

Autotron, Rosmalen
12.30 – 00.00 uur

Rugby | Dukes I – RFC Haarlem

Het eerste team van Rugbyclub The Dukes spelen dit weekend thuis. Kom ze aanmoedigen!

Rugbyclub The Dukes
15.00 uur

Oeteldonk | Promotie Tour Ad Fundum voor 11-11

Ter promotie van Ad Fundum’s geweldige evenement “Ad Fundum meets Henk Wijngaard” op 11-11 op de Markt, willen zij jullie alvast een klein tipje van de sluier geven.

Café Lalalaa
15.00 uur

Theater | De Theatertroep

De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft is een geëngageerde en swingende Brechtiaanse parabel vol humor en moraal, meezingers en achtervolgingen, showballet en urgente thema’s. Te bezoeken in Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.15 uur

Muziek | HWO Liveavond: Crazy Train

Halloween met Rock Op Z’n Kop!

Het Warm Onthaal
20.30 uur

Muziek | H73 Live!: Nivine & Natcho

Nivine en Natcho komen uit Syrië en wonen alweer een tijdje in ’s-Hertogenbosch. Als duo treden samen regelmatig op in het land. Natcho studeerde klassiek gitaar aan het conservatorium van Damascus en Nivin studeerde theater aan het ZID theater in Amsterdam.

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Muziek | Livemuziek bij Moeke

Vanaf 18.00 uur zingt Ruby van Urk de sterren van de hemel.

Moeke Den Bosch
18.00 uur

Muziek | Huiskamersessie

Bij de Huiskamer Sessie kan gebruik worden gemaakt van elektrische (bas)gitaren, keyboards en drums. Je kunt ook gewoon je eigen favoriete pedalen meenemen. Er worden geen (bas)gitaarversterkers meer gebruikt. Je gaat ze niet missen. Integendeel!

Station Zuid
20.00 uur

Feestje | Zoete Zin

Geniet van sweet music zoals; Caribbean, Dancehall, Zouk, Club, Afro, Reggaeton, Baile Funk, Tropical bass, Bachata, Merengue, Kizomba en nog veel meer heerlijke Latijns-Amerikaanse en Caraïbische ritmes.

Willem Twee Poppodium
22.00 – 03.00 uur

Feestje | Hello My Friend

Hello My Friend zet vanaf nu elke vrijdag en zaterdag het diner door naar een fijn feestje. Elk weekend live DJ, de lekkerste cocktails en fijnste mensen om je heen. Ik heb er afgelopen weekend al van mogen proeven en kan je zeggen, dit is de nieuwe hotspot als je lekker wil dansen. Zie je daar?

Hello My Friend
22.00 uur

Feestje | Club W: Jengi & Wantigga

Twee legends achter de decks – Jengi & Wantigga. Deze guys samen is 1 brok energie en gegarandeerd dikke tunes! Deze avond kan wel eens legendary worden.

Werkwarenhuis
22.00 – 04.00 uur

Feestje | All Night w/ Crisio

Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door P79’s nieuwste resident DJ Crisio!

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Le Frini

Club Carras stond niet voor niets in de Oktober Hotspots: hier is het gegarandeerd feest! Deze zaterdag worden de platen gedraaid door Le Frini. Gratis entree.

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zondag

Wandeling | Boswandeling op de Wamberg

IVN Natuurgidsen laten je het bos zien en wijzen op de allerhande natuurzaken waar u normaal misschien aan voorbij loopt. Laat je verrassen door dit bos in de herfst. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Informatie vind je op het Facebookevent van IVN Den Bosch. Meer wandelen rondom Den Bosch? Lees onze Wandelblog!

De Wamberg, Berlicum
10.00 – 12.00 uur

Workshop | Kijken naar Kunst van Nu

Hedendaagse kunst kan soms een ongemakkelijk gevoel geven, omdat je denkt het niet te begrijpen. Maar iets ‘niet begrijpen’ is vaak juist het startpunt voor een goed gesprek en nieuwe inzichten. Kunstenaars zijn er meestal juist op uit om met hun werk vragen op te roepen en de werkelijkheid op een andere manier te bekijken.

Willem Twee Kunstruimte
11.30 uur

Kids/Cultuur | Herfstvakantie = Kunstvakantie

Deze herfstvakantie kun je weer meedoen met leuke en gratis kinderworkshops. Onder begeleiding van een museumdocent ga je aan de slag. We gaan kijken naar het werk van de gebroeders Van Spaendonck. Zin om mee te doen? Reserveer snel een plekje! Ook op donderdag 27 oktober.

Het Noordbrabants Museum
12.00 – 13.30 & 14.00 – 15.30 uur

Muziek | Duketown Rebel Revival

Na drie jaar zijn ze terug: Duketown Rebel Revival. Tijdens Halloween hebben ze maar liefst 6 Metal-bands geregeld om eens flink te gaan beuken. 

Willem Twee Poppodium
13.30 uur

Spoken Word | Zinnig Zuiden #2

Verwacht verhalen vol passie en diversiteit, die de stad vullen met haar klanken van eigenheid. Soms vlijmscherp, af en toe uitermate openhartig, maar altijd met een rauw randje.

Verkadefabriek
14.00 – 17.00 uur

Theater | El Lenssen

‘Een kus van het Universum’ verhaalt over het leven en bevrijding. In klank, woord & beeld brengt El Lenssen een speciale voorstelling op de planken, die laat zien hoe je van binnenuit ruimte kunt creëren om het leven te omarmen, op welke manier dan ook.

Willem Twee Toonzaal
14.30 uur

Muziek | Koelcell

Zondagmiddag, vers tapbiertje en livemuziek bij Jongens van de Wit. Komende zondag met de band Koelcell. PS. Heb je al over Jongens van de Wit gelezen in de Paleiskwartier Guide? Doen.

Jongens van de Wit
15.00 – 18.00 uur

Muziek | La Grange Bluesrock

Bluesrockband La Grange werd opgericht in 2005 en heeft tot heden met veel succes opgetreden in de Nederlandse Bluescene.

Station Zuid
15.00 uur

Kids/muziek | Familie Jazzconcert met Ome Willem

Familie jazzconcert met Ome Willem: “Voor kinderen en andere volwassenen”. Jazz is nooit hetzelfde, jouw solo ook niet dus wees welkom en neem vooral je instrument mee! We gaan lol maken! Na afloop is er alle tijd om op de foto te gaan of nog lekker een glaasje ranja te drinken en een portie bitterballen te bestellen.

Podium Azijnfabriek
15.30 – 17.00 uur

Muziek | HWO Livemiddag: Sugar Mama

Blues, Boogie, Rock ‘n Roll sinds 1986

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Muziek | Tribute to Metallica

The Metallicas brengen een tribute aan deze metalgoden. Hard, intens, en met passie! Omdat metal zo bedoeld is, en omdat ze eigenlijk ook niet anders kunnen. Meer tribute bands zien? Lees onze blog over P79 Live.

P79
17.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok