Check hier wat er in het weekend van 29 September – 2 Oktober te doen is in Den Bosch met de wekelijkse Weekend Guide

Hé gezellige lezers,

De werkweek zit er alweer bijna op. Het is tijd voor wat vertier, dus check de Weekend Guide! Gelukkig is-ie weer redelijk uitgebreid voor jullie. En ik kan je vertellen: jij hoeft je geen seconde te gaan vervelen komende dagen.

Het is jullie vast niet ontgaan dat het herfstweer ons land heeft bereikt. Persoonlijk vind ik het wel lekker hoor, die regen en met een dekentje op de bank. Maar uiteraard zijn er met het herfstweer andere leuke dingen om te doen. Zo kun je gaan wandelen, spendeer je je dagen goed bij Verkadefabriek of bezoek je één van de tributebands bij P79 Live

Fijn weekend!
– Den Bosch City

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Tao Boxen

Martijn Engelbregt neemt je mee in actuele maar oeroude taoïstische oefenvormen. Ervaar rust en spontaniteit te midden van de drukte van alledag. Meer info lees je bij Verkadefabriek.

Verkadefabriek
19.30 – 22.00 uur

De Bossche Komeedie

Met “Bier, Botox en Bonje” neemt de Bossche Komeedie, in alweer haar 11e productie, u mee naar een wereld waarin de tapkast, de spaarkas, bonje en Bossche humor de belangrijkste vitamines zijn in het leven van de families Burg en Nabbe. Vanaf 29 september t/m 30 oktober te zien bij De Speeldoos in Vught & Perron-3 in Rosmalen.

Vught & Rosmalen
20.00 uur

De Eindetappe op groot scherm

Vanaf dinsdagavond kon je al op groot scherm De Eindetappe bekijken bij Café M’n Tante. Donderdag aflevering 3. Ben jij erbij? 

Café M’n Tante
20.00 uur

Foute Muziekbingo

Heb jij kennis van foute nummertjes? Ja?! Kom dan donderdagavond naar Bossche Brouwers en laat zien wat jij in huis hebt. 

Bossche Brouwers/Café de Vaart
20.00 – 23.00 uur

Open UP

Het Open Urban Podium trapt deuren open voor hiphop & urban in ‘s-Hertogenbosch! Podiumervaring opdoen, die ene nieuwe track testen of gewoon je skills laten zien doe je bij OPEN UP. Aanmelden om zelf mee te doen is niet meer mogelijk, maar je kan natuurlijk wel even komen kijken.

Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Jazz bij PA

Jazz bij PA: Lucas van Merwijk’s CUBOP CITY BIG BAND. Al 25 jaar ‘de vetste en spetterendste latinband van Europa’ (de Volkskrant)! Lees meer via Podium Azijnfabriek.

Podium Azijnfabriek
20.30 uur

Borrels € 1,-

Trap het weekend af bij Jij & Ik! Erg verleidelijk: de shots zijn slechts € 1,- per stuk. Succes vrijdag 😉

Jij & Ik
21.00 – 02.00 uur

Overblijven

Donderdagavond is studentenavond bij P79. Ga los op de lekkerste tunes van DJ Spinn’em en drink je drankjes met flinke studentenkorting.

P79
23.00 – 03.30 uur

Den Bosch City vrijdag

Lunchconcert: Tobias Borsboom


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Meer informatie via Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch.

Podium Azijnfabriek
12.30 – 14.00 uur

Secret Funky Friday: DJ & Sax


Oeh, een nieuw terugkerend concept van Secret Bar & Kitchen! Lekker dineren onder het genot van de lekkerste beats. Later gaat het volume wat omhoog om er een heerlijke avond van te maken. Natuurlijk is dit event al uitverkocht, wie wil hier nou niet bij zijn? Houd daarom ook de socials van Secret Bar & Kitchen in de gaten, binnenkort wordt de datum van de tweede editie bekend gemaakt.

Secret Bar
18.00 – 01.00 uur

Letterbekken: dé literaire avond


Laat je prikkelen, vermaken en uitdiepen tijdens Letterbekken: Dé literaire avond waarop alle vormen van taalkunst (poëzie, spoken word, kort verhaal en essay) voorbij komen. Geniet daarnaast van live muziek en speciale gasten, of stap zelf in de spotlights tijdens het open podium voor dichters.

Huis73
20.00 uur

Bert Keurentjes Comedy Night


Met een gezellige combinatie van ervaren comedians en jong talent ben je verzekerd van een toffe avond. Dus pak een biertje, daal af naar de sfeervolle kelder en kom lekker je lachspieren trainen bij Station Zuid!

Station Zuid
20.00 uur

Dartcompetitie


Dartcompetitie bij Het Warm Onthaal. Het café is gewoon geopend, dus je kan ook voor alleen een biertje langsgaan.

Het Warm Onthaal
19.00 uur

Bossche Jazzsessie


Tijdens de Bossche Jazzsessie wordt aan professionele jazzmuzikanten en goede amateurs een podium geboden om samen te spelen. Ook beginners met affiniteit voor jazz en een redelijke beheersing van hun instrument zijn welkom. Er is altijd een backline aanwezig voor een pianist en/of gitarist, een bassist en een drummer.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Minoux: Pow Wow (Try-out)


Theatermaker Minou Bosua -met MINOUX kersvers huisgezelschap van de Verkadefabriek– nodigt je uit om mee te praten en te dansen in een feestelijke, vrolijke en vaak ontroerende ontmoeting tussen ouders en kinderen. Meer informatie en tickets via Verkadefabriek. Ook op zaterdag 1 oktober te bezoeken.

Verkadefabriek
20.30 – 22.00 uur

Gewoon: Dansen! Funk, Soul & Disco


Vrijdag is het weer tijd. Waarvoor? Gewoon: dansen! Deejays Rudimentaal & Hank draaien de fijnste funk, soul & disco. Entree is gratis.

Bossche Brouwers/Café de Vaart
22.00 – 02.00 uur

ClubKade: isBurning


De feestjes van Barkade wil je niet missen. Komende vrijdag dans je helemaal lekker bij ClubKade: IsBurning. IsBurning is van origine een LGBTQ+ night bij de bekende Amsterdamse club Trouw. IsBurning reist het hele land door voor vette collabs met alleen maar de leukste bars. En komende vrijdag dus bij Barkade! De tunes van deze avond hoor je van de DJ’s Carlos Valdes, Titia & Iris Rijskamp.

Barkade
22.00 – 04.00 uur

Last Friday!

‘t Keershuys ken je vast als fantastisch hotel en heerlijk restaurant. Maar de laatste vrijdag van de maand maken ze er ook nog eens een groot feest van! Komende vrijdag met DJ Leon. Dit gaat een topavondje worden!

‘t Keershuys
22.00 uur

All Night w/ Dr. Robinson

Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door één van P79’s resident dj’s: Dr Robinson!

P79
23.00 uur

Club Carras: Louis Laporte


Ga na het eten van de beste tapas nog even (of heel lang) uit je plaat bij Carras!

Carras
23.15 – 04.00 uur

Den Bosch City zaterdag

Open Huizendag


NVM organiseert weer een Open Huizendag! Vind jouw makelaar in de buurt via NVM Brabant Noordoost.

Den Bosch

Proef de Sfeer


Winkelcentrum De Rompert laat winkeliers proeven van het najaar. Inspireer jezelf met mode, decoratie, beauty en eten voor de feestdagen.

Winkelcentrum De Rompert
10.00 – 16.00 uur

Re-Openingsparty Jutt


De fantastisch leuke boetiek Jutt heeft even haar deuren moeten sluiten voor een verbouwing. Maar na een maandje zijn we allemaal weer welkom om lekker te shoppen. Kom jij ook langs bij de re-openingsparty? 

Jutt
10.00 – 17.00 uur

Lunchconcert: Dorine Mortelmans & Barbera Baltussen


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Meer informatie via Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch.

Podium Azijnfabriek
12.30 – 14.00 uur

Najaars Wijnproeverij


Dit zouden we elke zaterdag wel willen: de najaarsproeverij van Time to Wine! Net als voorgaande jaren belooft het een gezellige middag te worden met een mooie selectie wijnen en lekkere hapjes. Vertrouwde toppers, recente toevoegingen, verrassende aanwinsten en potentiële Time to wijnen. Tot in totaal staan er ongeveer 40 verschillende wijnen open.

Time to Wine
14.30 – 17.30 uur (vrije inloop)
€ 10,- per persoon

Laatste dag M’Eat


Heb je het al gehoord? M’eat ondergaat binnenkort een metamorfose! En wel zodanig, dat we zelfs afscheid nemen van de naam. Maar niet getreurd, dit fijne restaurant wordt omgetoverd tot Loff! Neem je zaterdag nog even afscheid bij ze? Dat is namelijk de laatste dag van M’eat voordat ze gaan verbouwen…

M’eat
17.00 uur

H73 Live: Johnny Chestpain


Meet Johnny Chestpain! Een songwriter uit Den Bosch die een mix van country, blues en verhalen uit het leven ten gehore brengt. Johnny Chestpain komt naar Huis73 met een nieuwe band aan zijn zijde.

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Nikki Nordmann x Frank Willems 


Nikki Nordmann en Frank Willems de handen inéén geslagen. De afgelopen periode hebben ze samen nieuwe werken gemaakt. Een surrealistische en humoristische mix van collages, tekeningen en teksten. Bezoek de opening van hun tentoonstelling.

Café Voltaire
17.00 – 20.00 uur

Bob uit Zuid + YoungRubbi


Bob Uit Zuid is een hiphopmuzikant. Hij speelt met zijn gitaren, synths en drums en schrijft teksten over karpervissen, schrijvers, een eigen fabriek in het Ruhrgebied en Café de Bok. YoungRubbi staat vol opzwepende en verfrissende punk gerelateerde beats met een hiphop/trap oorsprong, maar ook de pop- en indie invloeden zijn goed te horen.

Willem Twee Poppodium
20.00 uur

HWO Live Metalavond: Razorblade Messiah & Mortial Peril


Standaard op de zaterdagavond: HWO Live. Deze zaterdag wat ruiger met de Metalavond. Verwacht Heavy Thrash Metal.

Het Warm Onthaal
20.30 uur

De Materie


Muzikaal houdt De Materie zich op tussen Krautrockbands als Can, psychedelische bands als Hawkwind en Soft Machine en het Nederlandse Hauser Orkater, met een stevige scheut hedendaagse elementen om het geheel te binden. Principieel zijn de liedjes Nederlandstalig.

Station Zuid
21.00 uur

Vinylfuifje


Vinylfuifje draait het dak eraf! Van 60s tot en met 90s, guilty pleasures, love songs, alternatieve pareltjes. Kortom: alles erop eraan. Kom dansen dan?

Bossche Brouwers/Café de Vaart
22.00 – 02.00 uur

Club W: DJ Gissa


GISSA, een echte Bosschenaar die met zijn house en discoplaatjes iedereen aan het dansen krijgt. Hij staat geregeld in gevestigde clubs in Amsterdam te draaien. Hij geniet ervan om mensen een leuke avond te bezorgen, want muziek is zijn passie!

Werkwarenhuis/Van Aken
23.00 – 04.00 uur

7 Times the T


7 times the T draait om muziek uit de jaren 2010 tot 2020. Genieten van alleen maar kneiters van hits van o.a. The Weeknd, Drake, Galantis, Bastille, Major Lazer, Dua Lipa, Bruno Mars en Ariane Grande!

P79
23.00 uur

Den Bosch City zondag

‘IJM Open’ Jeu de Boules


Dit toernooi is dé ultieme combinatie van Jeu de Boules, borrelen en gezelligheid in een competitief jasje. De Jeu de Boules competitie zal plaatsvinden bij het IJM Strandzicht terras waar gloednieuwe jeu de boulesbanen zijn aangelegd. Met een prachtig uitzicht over het water geniet je niet alleen van de gezelligheid, maar ook van de omgeving!

IJM, Vught
09.00 – 22.00 uur

Koffie bij de Piano met Illia Fialko


Illia Fialko komt uit een familie van musici in Kiev, waar hij aanleg toonde voor klassieke muziek en voor hard werken. En nu is hij bachelor student aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van professor Naum Grubert.

Podium Azijnfabriek
11.00 – 14.00 uur

Den Bosch World War II Free Tour


This is an English language free tour on the history of ‘s-Hertogenbosch and the Netherlands during the Second World War. The tours are free and independently organised, a gratuity is appreciated but not mandatory. Meet up in front of the carnavalsmonument, look for a guide with a Den Bosch Free Tour sign and a blue backpack. | Dit is een Engelstalige gratis rondleiding over de geschiedenis van ‘s-Hertogenbosch en Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De tours zijn gratis en onafhankelijk georganiseerd, een fooi wordt op prijs gesteld maar is niet verplicht. Ontmoet elkaar voor het carnavalsmonument, zoek naar een gids met een bordje Den Bosch Free Tour en een blauwe rugzak.

Carnavalsmonument
12.00 – 14.30 uur

Atelierroute Dieze-dorpjes


Laat je meevoeren langs de Dieze-dorpjes, Engelen en Bokhoven én het kasteel Haverleij. Fiets, loop of rijd langs de ateliers én monumentale verzamellocaties. En er is een verftuin waar natuurlijke pigmenten groeien. In vervlogen tijden zou de schilder Jheronimus Bosch hier graag rondstruinen.

Engelen, Bokhoven & Haverleij
12.00 – 17.00 uur

Formule 1 bij Moeke


Moedig Max aan bij Moeke op groot scherm! Moeke zorgt voor de hapjes en voor de drankjes.

Moeke Den Bosch
14.00 – 16.00 uur

John Notlennen


In de rol—en outfit—van Beatle John Lennon neemt hij het publiek mee terug naar de swinging sixties en rock ‘n roll fifties. Met een vleugje Everly Brothers, een snufje Buddy Holly, een beetje Elvis en heel veel Beatles.

Station Zuid
15.00 uur

HWO Livemiddag: LeBrock


Met een repertoire bestaande uit covers uit de jaren ‘70-’80, eigenzinnig bewerkt en doorspekt met verrassende intro’s waarvan je maar moet raden wat er achteraan komt. Dàt is LeBrock.

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Tribute to Johnny Cash


Deze Johnny Cash tribute weet de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. Je ziet ze bij P79 Live.

P79 Live
17.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok