Check hier wat er in het weekend van 3 – 6 november te doen is in Den Bosch met de wekelijkse Weekend Guide

Weekendvrienden,

Uitdaging voor jullie: ruggengraat bijhouden. Gaat niet lukken hoor. Why? Het wordt gewoon weer té gezellig dit weekend! ‘t Pantoffeltje bestaat 50 jaar en ui-te-raard is dit al een reden om de stad in te duiken. Maar ook gaat het festival November Music van start. Toe aan meer rust? Dan zijn er twee mega toffe workshops, waaronder één van Rituals… 

Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten. En schrijf je ook meteen in voor onze nieuwsbrief, vinden wij leuk – en jij ook!

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 3 - 6 november 2022
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Muziek | November Music

November Music is een elfdaags festival voor avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Bekijk de website van November Music voor het volledige programma.

Verschillende locaties
3 t/m 13 november

Muziek | FAQ Festival

Tijdens FAQ hoor je de veelzijdigheid van elektronische muziek, variërend van elektro-akoestisch tot de meer club georiënteerde genres. Zowel zitconcerten als een clubnight staan op het programma met optredens van grensverleggende componisten uit de vroege dagen van de elektronische muziek alsook van die nieuwe generatie muzikanten.

Willem Twee Toonzaal & Poppodium, Podium Azijnfabriek, Verkadefabriek & Barkade
3 t/m 5 november

Cultuur | Museumgids November

Nieuwe maand, nieuwe Museumgids! Bezoek de tofste exposities in Den Bosch’ mooiste musea en kunstruimtes. Zelfs enkele met gratis toegang! Lees snel de Museumgids November.

Feestje | Pantoffeltje 50 jaar!

De fijne kroeg ‘t Pantoffeltje -ook wel bekend als Club Slof- bestaat 50 jaar! Dit hele weekend is het één groot feest. Lees snel verder in de Weekend Guide om te zien wat jij allemaal mee kan maken. Vergeet Peter en Patricia niet te feliciteren. Ennn losss!

‘t Pantoffeltje/Club Slof

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Culinair | De Wijnles: Alles over Chardonnay

Een wijnles volledig gericht op de wijnliefhebber, geen moeilijke wijnjargon, geen stoffige langdradige verhalen maar een gezellige avond vol wijn! Er worden 5-6 wijnen geproefd bij Café Herman. De Wijnles eerst je stap voor stap om te proeven. Lees het volledige programma op de website van De Wijnles.

Café Herman
19.00 uur

Muziek | HWO Jamsessie

Voor iedere beginneling, gevorderde of semi-prof die graag muziek wil maken maar daar thuis of elders niet aan toe kan komen. Een laagdrempelig samenzijn….voor iedereen wat wils, is de bedoeling van deze avonden, waarbij de betweters maar beter thuis kunnen blijven

Het Warm Onthaal
19.00 uur

Theater | Before & After

Before After: Een actuele en intieme musical over jonge dertigers, de liefde, identiteit en het doorbreken van patronen. Ook op vrijdag 4 november.

Perron-3, Rosmalen
20.00 uur

Muziek | Ierse Folksessie

Iedereen die een instrument bespeelt of zingt is welkom, ongeacht niveau of traditie. Bij een Ierse sessie zit iedereen gezellig om de stamtafel of in een kring om samen b.v. traditionele Ierse muziek ten gehore te brengen.

Station Zuid
20.00 uur

Muziek | Audrey Horne + Seven sisters

Houd je van Heavy Metal? Kom dan donderdag naar Willem Twee Poppodium! Deze internationale bands staan klaar om samen met jou eens flink te headbangen.

Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Feestje | Overblijven

Donderdagavond is studentenavond bij P79. Ga los op de lekkerste tunes van La Bunga en drink je drankjes met flinke studentenkorting.

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Bier | IPA Showcase

IPA showcase: 5 taps worden bezet door Icarus Brewing uit Lakewood, New Jersey.

Tapperij Het Veulen
16.00 uur

Feestje | Oud-personeelborrel Pantoffel

‘t Pantoffeltje bestaat 50 jaar, wat een feest! Vrijdag zijn alle oud-personeelsleden welkom voor een goede borrel. 

‘t Pantoffeltje
18.00 uur

Workshop | Rituals: LUXURY HOME FRAGRANCES EVENT

Inspirerende lezing over geur en leer hoe je geur kan toepassen in verschillende ruimtes in je huis. Onder het genot van hapjes en drankjes en natuurlijk een goodiebag (t.w.v. €60). Meer informatie lees je op de website van Rituals. Hier wil je bijzijn, koop snel je ticket (€ 49)!

Rituals
19.30 – 21.30 uur

Muziek | Jazzy Sounds

Iedere 1e vrijdag van de maand jazzy sounds, funky drinks and ‘soul’ food. Komende vrijdag met Cris Monen, Jules Monen & Timothy Banchet. Het jazztrio speelde op ontelbare recepties, diners, tuinfeesten en jazzfestivals.

Brasserie Cé (Hotel Central)
20.00 uur

Theater | Before & After

Before After: Een actuele en intieme musical over jonge dertigers, de liefde, identiteit en het doorbreken van patronen. Ook op donderdag 3 november.

Perron-3, Rosmalen
20.00 uur

Muziek | Slick, Nick & Kornuiten

Lekkere stevige dansbare rockabilly met een Brabantse twist.

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Flipperkast

Tech house en techno festival, met onder andere Vlackon & Ralph Minkels. 

Werkwarenhuis
21.00 – 04.00 uur

Feestje | Tap’N Tune

Tijd voor bar-bites, flammkuchen en een bijpassend speciaalbiertje bij Tappunt. Stilzitten op je stoel is deze avond helaas niet mogelijk, eet maar door tijdens het dansen op de muziek van DJ Doogan.

Tappunt
21.00 uur

Feestje | Gewoon, dansen!

Guz (bekend van de Vinylbus) draait de leukste plaatjes: rock ‘n roll, indie, ska, soul, RnB, blues, punk & swing. En je mag zelfs in zijn bak graaien naar je favoriete verzoekplaatjes!

Bossche Brouwers
22.00 uur

Feestje | Love Me Tinder

Yessss! Calling all baddies, whiners, twerkers, bogglers, schuurders en soca lovers! Het heetste dancehallfeest van de hele melkweg en omstreken is vrijdag 4 november terug in P79.

P79
23.00 uur

Feestje | ClubKade: Milio Invites Carista

Barkade staat garant voor alleen maar de tofste feestjes. Deze vrijdag: Milio invites Carista. Gaat een mooi avondje worden!

Barkade
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Smèrrig Diskjockies

Yes, op vrijdag komen Smèrrig Diskjockies er eens een mooie avond van maken! Club Carras stond niet voor niets in de Oktober Hotspots: hier is het gegarandeerd feest! Je drinkt hier op vrijdag GT’s voor € 5,50 per stuk. Gratis entree.

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Workshop | Moswand maken

Tijdens de workshop bekleed je in ongeveer 2 uur een moswand van A4 formaat(22x31cm.) of een set van 3 cirkels met Rendiermos.

Werk aan de Winkel
10.30 uur

Muziek | Lunchconcert: Vital Stahievitch, Ksenia Beltiukova & Dasha Beltiukova

Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kunt u niet reserveren. Meer informatie via Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch.

Podium Azijnfabriek
12.30 – 14.00 uur

Bier | Brouwers Takeover

Kom proeven & socializen met Brouwerij Twee Brouwers bij 2ManyBeers. Hier kun je al je vragen kwijt over bier en brouwen. Brouwerij Twee Brouwers (Sint-Michielsgestel) nemen zes heerlijke biertjes mee.  

2ManyBeers
13.00 – 16.00 uur

Cultuur | Opening: Symfonie voor Huisgeluid

Bezoek de gratis kunstvoorstelling Symfonie voor Huisgeluid in Willem Twee Kunstruimte. Deze expositie is tot en met 8 januari te bezoeken. Op zaterdag is de opening van de expositie van 15.30 – 17.30 uur. 

Willem Twee Kunstruimte
15.30 – 17.30 uur

Muziek | H73 Live!: Play Along Impro Session

Op zaterdag 5 november komt niemand minder dan componist des vadersland Martin Fondse langs om een muziekstuk op te tuigen. Welke rol neem jij? Speel je het ritme mee, of de melodie? Om 16.00 start de sessie en na een klein uur is er een spontane groepscompositie opgezet! 

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Rugby | The Dukes I – RFC Oysters

Moedig het eerste team van Rugbyclub The Dukes aan!

Rugbyclub The Dukes
16.00 uur

Culinair/Muziek | Hotdogs & Live Music

Sfeervolle livemuziek tijdens je diner bij Coja Hotdogs! De zangeres en gitarist starten om 18.30 uur en spelen voor ongeveer 1,5 uur. Kom lekker op tijd. Coja Hotdogs is een superfijn restaurant welke al eerder voorkwam in Hotspots September.

Coja Hotdogs
18.30 uur

Kids/Muziek | Het Lijflied

November Music met Het Lijflied (6+): Opera is ook leuk voor kinderen. In Het Lijflied ontdek je het wonderbaarlijke klankuniversum dat je organen maken. Het borrelt, pruttelt en klopt. Ook op zondag 6 november

Perron-3, Rosmalen
19.00 uur

Muziek | HWO Liveavond: Soundience

Psychedelische, melodieuze Rock met een grote letter ‘R’, waar je kippenvel van krijgt en niet bij stil kunt blijven staan.

Het Warm Onthaal
20.30 uur

Feestje | Special Shots

Gek op shotjes? De zaterdag van de feestweek van ‘t Pantoffeltje staat centraal rondom de gekste shotjes. Niet missen dus! 

‘t Pantoffeltje
21.00 uur

Muziek | Altered Playground

Altered Playground is een coverband met zijn roots in Eindhoven en omgeving. We richten ons op het coveren van pop / rockmuziek met vaak een onverwachte twist!

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Club W

Gratis entree en lekker dansen. Doe dit met DJ’s Raoul, Rutger & Ron.

Werkwarenhuis
21.00 uur

Feestje | All Night w/ Crisio

Op deze avond staat lekker dansen en proosten op goede muziek centraal. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij. Zaterdag met DJ Crisio.

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: ADHDaan

Club Carras stond niet voor niets in de Oktober Hotspots: hier is het gegarandeerd feest! Deze zaterdag worden de platen gedraaid door ADHDaan. Gratis entree.

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zondag

Muziek | MuziekRoute

Een stad als ‘s-Hertogenbosch met de vele historische panden, culturele hotspots en pittoreske straatjes leent zich bij uitstek voor de jaarlijkse MuziekRoute. Spraakmakende performances, intieme concerten en spontane muzikale onderonsjes, het kan allemaal tijdens deze populaire route van November Music op de eerste zondag van het festival tussen 11.30 en 18.00 uur.

Verschillende locaties
11.30 – 18.00 uur

Kids/Muziek | November Music Kids

November Music Kids (6+): Met deze muzikale middag kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar klanken ontdekken, zelf componeren en musiceren.

Perron-3, Rosmalen
12.30 uur

Kids/Muziek | Het Lijflied

November Music met Het Lijflied (6+): Opera is ook leuk voor kinderen. In Het Lijflied ontdek je het wonderbaarlijke klankuniversum dat je organen maken. Het borrelt, pruttelt en klopt. Ook op zaterdag 5 november

Perron-3, Rosmalen
15.00 uur

Muziek | 440 & Jazz ‘n Breakfast

Klassieke Jazzsongs met een eigen twist!

Station Zuid
15.00 uur

Muziek | Ray’s Groove

Ray’s Groove is een Brabantse coverband. Speelt werk van o.a. Tower of Power, Steely Dan, Sting, Stevie Wonder, Amy Winehouse, Gino Vanelli en Hips. Funky, jazzy en groovy muzikant…

Grand Café Bottles, Rosmalen
15.00 uur

Feestje | Special Sunday

Om de feestweek van ‘t Pantoffeltje af sluiten, hebben ze speciaal voor jullie 1 of 2 bijzondere gasten uitgenodigd! Kom op tijd, vol = vol. 

‘t Pantoffeltje
15.00 uur

Feestje | Iris LOVES Iris

“The most desired Women’s party!” Iris Loves Iris is een zondagsfeestje, speciaal voor (trans- & non-binair) vrouwen. Meemaken? Meld je aan via [email protected] Kosten bedragen € 10,- welke je betaalt bij de entree. Na het feest, is er een afterparty bij De Keulse Kar.

Bossche Kelders
15.00 – 19.00 uur

Muziek | HWO Livemiddag: Rox Breda

Akoestische Pop Rock Covers.

Het Warm Onthaal
16.30 uur

IJshockey | Red Eagles – Tilburg Trappers & Yeti Breda

Red Eagles ‘s-Hertogenbosch nemen het op tegen Yeti’s Breda & Tilburg Trappers.

Sportiom
16.45 uur

Muziek | Tribute to Marillion

Dry Land speelt avondvullend Marillion covers uit de Hogarth tijd. Kom genieten van de muziek en de visuals van klassiekers als, This Strange Engine, Berlin, Out of this World, Neverland, Splintering Heart, White Paper en vele anderen. Meer tribute bands zien? Lees onze blog over P79 Live.

P79
17.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok