Weten wat er dit weekend speelt met de Weekend Guide 30 juni – 3 juli

Hé jij!

Heb jij ook weer zo’n zin in het weekend? Wij wel! We begeleiden je graag door dit zonovergoten weekend van 30 juni – 3 juli. En oké oké, donderdag regent het een beetje. Maar dat is alleen maar goed voor de plantjes!

Er zijn weer vet leuke dingen te doen in Den Bosch. Zo kun je op zaterdag en zondag je weekend helemaal healthy doorkomen door om 10.00 uur mee te doen aan een work-out (onder begeleiding van ML City) en daarna lekker een ontbijtje te klappen bij Terras aan de Haven. Ook start vanaf dit weekend TUINSESSIES!

Zin in live-muziek? Ga op zaterdag naar Lucky Chops bij Podium Azijnfabriek of aanschouw First of All Friends op zondag bij Station Zuid. Maar vergeet ook zeker niet de Bossche Montmartre te bezoeken op het Anne Frankrijkplein (zondag). 

And there’s so much more

 Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 30 juni - 3 Juli Den Bosch City
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Beachvolleybal en meer

Er is genoeg te doen bij Costa del Silo. Maar wist je dat je hier ook prima terecht kan voor een potje beachvolleybal?! Uiteraard met een hapje, drankje en muziekje.

Costa del Silo
Donderdag 17.00 – 23.00 uur
Vrijdag 15.00 – 23.00 uur
Zaterdag & Zondag 13.00 – 23.00 uur

Zomerterras Vonk & Vlam

Als we het dan toch over lekkere terrassen hebben… Vergeet ook zeker niet langs te gaan bij onze vrienden van Vonk & Vlam! Altijd gezellig. Altijd lekker eten. En altijd fijne bediening. Zeker een aanrader om even te ontsnappen aan de drukte van de stad!

Ook leuk: op zaterdag 2 juli speelt er een summerbrass! Meemaken vanaf 16.00 uur.

Zomerterras Vonk & Vlam
Elke dag geopend, check de tijden hier

Work-out & ontbijt

ML City en Terras aan de Haven helpen je fit het weekend door! Neem deel aan de work-out onder begeleiding van ML City om 10.00 uur. Ga daarna lekker ontbijten bij Terras aan de Haven om 11.00 uur. In onze ogen een heerlijke start van de dag!

ML City & Terras aan de Haven
Zaterdag en zondag 10.00 uur

EKP Terrein: Graffiti Wall

In het weekend van 2 en 3 juli krijgt de bestaande geluidwand op het EKP-terrein, die meer dan 7 meter hoog en 50 meter breed is, een ware metamorfose. Deze wordt volledig ingekleurd met graffiti en streetart. Een unieke samenwerking tussen graffiti artiesten en studenten van de kunstacademie. Ben je in de buurt? Kom dan absoluut een kijkje nemen! 

EKP Terrein
Zaterdag en zondag

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

DBE Bord- en kaartspellenavond


Brandon organiseert samen met Den Bosch Esports een bord- en kaartspellenavond. Neem je eigen bord- en kaartspellen mee. Risk, Catan, Card Against Humanity, alles wat je leuk vindt om te spelen. Denk ook aan eigen drinken en eten, er is namelijk geen catering aanwezig.

Het Nieuwe World Skate Center
18.30 – 23.30 uur

Anthony Fiumara


De muziek van voormalig Tilburgs stadscomponist Anthony Fiumara heeft de afgelopen jaren regelmatig in de Willem Twee Toonzaal geklonken: in postminimal klassieke werken, maar ook als de helft van het ambient duo Poulson Sq. met Mathijs Leeuwis. Vanavond treedt FIumara op als elektronisch solist.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

overblijven


Het studentenleven geeft P79 een slinger! Op alle drankjes 40% korting (met uitzondering van de cocktails). Entree 6 euro, afrekenen aan de deur. De resident DJ Masquraid staat voor jullie klaar.

P79
22.00 – 03.30 uur

Den Bosch City vrijdag

De Pool van Roel


Franse muziek, Franse kaasjes, Franse wijnen & uiteraard een Fruit de Mer middag en iedere dag de tour de France! Van 1 t/m 24 juli doet Podium Azijnfabriek alsof ze een petit peu in PAris zijn.

Op vrijdag trappen ze af met de Tour. Tot 18.00 uur kun je je inschrijven voor de Pool van Roel: je weet wel old scool de naam invullen, van wie jij denk dat het beste gaat rijden. Meer info hier.

Podium Azijnfabriek
12.00 – 18.00 uur

opening bourgondisch beach


1 juli staat in het teken van de opening wat ze bij Bourgondisch Beach feestelijk vieren met leuke acts en DJ’s! Bourgondisch Beach is, net zoals vele andere zomerterrassen, een tijdelijke hotspot binnen de gemeente Den Bosch.

Groote Wielenplas, Rosmalen
17.00 – 23.00 uur

Over humor en cancelculture: een cultureel symposium


Koningstheateracademie & Theater aan de Parade, onder leiding van Minou Bosua en Michiel Lieuwma. Klik hier voor meer informatie.

Theater aan de Parade, locatie Werkwarenhuis
19.00 uur

Kinksfan Kollektiv & Kinda Kinks In Koncert


Bij Podium Azijnfabriek op vrijdag twee tribute bands die met passie muziek van The Kinks spelen. Meer informatie en ticket vind je hier.

Podium Azijnfabriek
20.30 – 23.00 uur

Club W: DJ Deugniet & AJ Buitendijk


De Bossche DJ Deugniet maakt vrijdag zijn debuut in Werkwarenhuis. Haar passie voor muziek is er met de paplepel ingegoten. Haar inspiratie komt uit de jaren 70 en 80, dé jaren met de beste muziek! AJ Buitendijk is een bekende in Den Bosch. Vele feestjes heeft hij op zijn kop gezet in het Werkwarenhuis. Aanvang is nog niet bekend, maar ben er lekker tussen 21.00 en 22.00 uur

Werkwarenhuis
21.30 uur

CLUBKADE: Milio invites Applescal


Dansen bij Barkade is fijn! Deze vrijdag CLUBKADE met Milio en Applescal.

Barkade
23.00 – 03.30 uur

All night w/ la bunga


Op deze avond staat lekker dansen en proosten op goede muziek centraal. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij.

P79
23.00 uur

Den Bosch City zaterdag

DataweekNL: Thema Data Zaterdag voor het hele gezin!


Kom op Data Zaterdag langs bij InnAut en SPARK Makers Zone en ontdek wat je kunt maken met 3D printers, wat een robot kan doen en volg gratis workshops of laat je naam graveren in sleutelhanger die je meekrijgt.

Het Innovatie Kwartier, Paardskerkhofweg 15
10.00 – 16.00 uur

Verjaardag muziekakkoord bij camping koffietent (leuk voor de kids!)


Samen met juf Roos zullen de kinderen (van Meander) deze middag de campingbaas zijn! Om de 1-jarige verjaardag van het Muziekakkoord te vieren, is er een gezellig programma samengesteld, waarbij muzikale sessies worden afgewisseld met diverse muziekworkshops van verschillende muziekinitiatieven uit Den Bosch. En er komt hoog bezoek! Namelijk onze enige echte burgemeester Jack Mikkers. Deze middag is voor iedereen toegankelijk en extra leuk voor de muzieklovers onder ons.

Camping Koffietent
14.00 – 17.00 uur

Zomerterras Vonk & Vlam

Niet missen: op zaterdag 2 juli speelt er een summerbrass! Meemaken vanaf 16.00 uur.

Zomerterras Vonk & Vlam
16.00 uur

Tuinsessies: gaidaa


Gaidaa is de jonge, Nederlands-Soedanese soulzangeres die, met optredens op grote festivals als North Sea Jazz en Paaspop en zo’n 500.000 maandelijkse luisteraars, enorm hard aan de weg timmert. Via de meest pure R&B-vorm, onderbroken door akoestische muziek, bereikt ze soul. Lees hier meer.

Museumtuin in Het Noordbrabants Museum
20.00 uur

Lucky Chops

 

Onder de noemer “caught by PA” probeert Podium Azijnfabriek artiesten te programmeren die onmogelijk lijken voor een locatie als Podium Azijnfabriek. “Nee heb je, ja kun je krijgen.” En Podium Azijnfabriek heeft nu haar eerste vangst! En meteen een internationale: een Amerikaanse brassband uit New York!

Podium Azijnfabriek
20.30 – 22.00 uur

The Unslain 

Deze zaterdag HWO Live Metalavond met The Unslain: Moderne old-schoolmetal. Maar ook de band Rising Revolution: Melodic-metal band.

Muziekcafé Het Warm Onthaal
20.30 uur

DJ Kuif


Kuif draait de meest zonnige beats, verrassend in een eclectische mix met een herkenbaar karakter. Wereldse smaken en pittig gekruid. Dansbaar en stimulerend voor heupen en het betere voetenwerk.

Bossche Brouwers aan de Vaart
22.00 – 02.00 uur

Den Bosch City zondag

Abel Sanchez Aguilera


Beetje bij beetje wordt de muziek van Kaikhosru Shapurji Sorabji ontdekt en wat blijkt? De Engelse componist heeft een hoogst origineel oeuvre nagelaten: vormen als de nocturne, fuga, en passacaglia is nieuw leven ingeblazen, oosterse en westerse invloeden komen samen, lyriek en virtuositeit gaan hand in hand. Sorabji’s lange, intense werken drijven de pianist en luisteraar tot het uiterste.

Willem Twee Toonzaal
11.00 uur

Marché Bossche Montmartre


Een fan-tas-tische samenwerking tussen Graven van Leuven, De Meisjes van Ad en de Bossche Zomer: De Bossche Montmartre! Ben op zondag aanwezig op het Anne Frankplein voor kraampjes met brocante, boeken, platen, macarons, bauguettes, wijn, muziek… Eigenlijk al het moois dat Frankrijk te bieden heeft!

Bossche Montmartre op het Anne Frankplein
11.00 – 20.00 uur

Rondleiding Beyond Printed Matter


In Beyond Printed Matter laten acht kunstenaars de verstrekkende mogelijkheden van grafiek op groot formaat zien. Ieder op eigen wijze experimenteren ze met diverse grafische technieken, zoals zeefdruk, linosnede en cyanotypie en verwerken deze in installaties, sculpturen, schilderijen en performances.

Willem Twee Kunstruimte
12.00 uur

Gluren bij de Buren


Zondag 3 juli speelt, zingt, danst, struint en gluurt de hele stad door de huiskamers en tuinen van Den Bosch. Enthousiaste deelnemers stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt. Elke act speelt drie keer, elk optreden duurt ongeveer een half uur. Genoeg tijd om overal even te kijken! Bepaal hier je route.

Bij Bosschenaren thuis
13.00 – 18.00 uur

First of all friends


Een band samengesteld door en met vrienden! Garantie voor een gezellige en muzikale middag.

Station Zuid
15.00 uur

Django à PAris

In de theatervoorstelling “Django à Paris” staat het leven en de muziek van Django Reinhardt centraal. Deze Belgische jazzgitarist had in de jaren ’30 een enorme impact op de jazzmuziek in Europa. Dit was een tijd waarin Europese pioniers de nieuwe swingmuziek uit de USA (jazz en vooral dansmuziek) combineerden met de traditionele walsen, zigeunermuziek en klassieke muziek uit Europa. Meer info hier.

Podium Azijnfabriek
15.00 – 17.00 uur

The Blackhawks

Op zondag staat er weer een HWO-Livemiddag gepland. Deze zondag met The Blackhawks: Rhythm&Blues van allure.

Muziekcafé Het Warm Onthaal
15.00 uur

TUINSESSIES: Arthema String Quartet


Het Arthema String Quartet wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in de hedendaagse muziekscene. Tijdens TUINSESSIES brengt het kwartet prachtige bewerkingen van filmmuziek van o.a. The Lord of the Rings, The Birds en Harry Potter. Unieke concertervaringen die gewaardeerd worden door publiek van alle leeftijdsgroepen en culturele achtergronden.

Museumtuin in Het Noordbrabants Museum
20.00 uur

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok