Check hier wat er allemaal te doen is in het weekend van 5 – 8 januari

Hi Weekend Guide-lezers,

Welkom in de eerste Weekend Guide van 2023. We trappen het jaar goed af, er staat weer van alles op de planning.

Het weer wordt lekker regenachtig maar gelukkig wordt het wel 3x achter elkaar 11 graden (!!) De perfecte temperatuur voor een Bosschenaar, toch? Wij zetten weer een compleet overzicht voor je klaar zodat je je niet hoeft te vervelen dit weekend.

En niet getreurd: er is genoeg binnen te doen waarbij je niet de regen in hoeft. Zoals gezellige nieuwjaarsborrels, optredens van toffe artiesten en zelfs een workshop. Trotseer je toch die paar druppels, bezoek dan zondag de intocht van Drie Koningen. Leuk voor het hele gezin!

Fijn weekend gewenst!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 5 - 8 januari 2023
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Kids | De Onzichtbare Man


De onzichtbare man is eindelijk weer te zien in de theaters! Deze succesvoorstelling voor vierplussers met een onnavolgbare logica en humor zet je op het puntje van je stoel. Het hele weekend te bezoeken bij Verkadefabriek

Verkadefabriek
Vrijdag, zaterdag & zondag 11.00 – 12.00 uur

Expo | Kever Winterfestijn 2023


Geniet tijdens Kever Winter Festijn in de Autotron van Rosmalen van de mooiste Kevers, Volkswagen busjes en Volkswagen buggies. Maar ook van bedrijven stands op de zeer groots opgezette onderdelenmarkt en natuurlijk de hobby stands waar hobbyisten hun onderdelen verkopen.

Autotron, Rosmalen
Zaterdag & zondag 10.00 – 17.00 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Muziek | HWO Livemiddag: Neil Young Tribute


Neil Young Tribute kan alle verschillende facetten van Neil ten gehore brengen: het ruige elektrische, de akoestische ‘country’ en de mooie kleine solosongs. Ga vol mooie herinneringen aan Neil Young naar huis.

Het Warm Onthaal
17.00 uur

Muziek | Ierse (Folk) Sessie


Iedereen die een instrument bespeelt of zingt is welkom, ongeacht niveau of traditie. Bij een Ierse sessie zit iedereen gezellig om de stamtafel of in een kring om samen b.v. traditionele Ierse muziek ten gehore te brengen. 

Station Zuid
20.00 uur

Muziek | Anneke van Giersbergen zingt Kate Bush


Anneke heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Als tiener ontdekte ze de muziek van Kate Bush en had ze het album Hounds of Love grijsgedraaid. Donderdag aanschouwt het publiek een eerbetoon met een persoonlijke twist. Zie Anneke van Griesbergen in de Verkadefabriek

Verkadefabriek
20.30 – 22.00 uur

Feestje | Overblijven


Donderdagavond is studentenavond bij P79. Ga los op de lekkerste tunes van Masquraid en drink je drankjes met flinke studentenkorting.

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Feestje | Nieuwjaarsborrel bij De Overkant


Proots op het nieuwe jaar met je vrienden en onbekenden bij De Overkant. Vanaf 17.00 uur is het tijd om te proosten, inclusief een bubbeltje van het huis!

De Overkant
17.00 uur

Muziek | Jazzy Sounds @ Cé: Mariske Hekkenberg & Paul Poulissen


Mariske Hekkenberg is een zeer veelzijdige en ervaren zangeres, die niet kan en wil kiezen tussen muziekstijlen. Daardoor heeft ze in allerlei genres haar eigen stijl ontwikkeld: jazz, pop, rock en zelfs trance. Ook Paul Poulissen is een muzikant en entertainer in hart en nieren.

Hotel Central
20.00 uur

Oeteldonk | Presentatie CD Carnaval in Oeteldonk deel 36+37


Een corona-Kwèkfestijn in 2020 en eindelijk weer een écht Kwèkfestijn in 2022 resulteren in een heuse daverende dubbel-CD: Carnaval in Oeteldonk deel 36+37! Stadscafé De Basiliek en café De Smidse zullen het toneel zijn voor de presentatie ervan. Een Kwèkfestijnbingo, diverse Oeteldonkse clubkes én uiteraard de presentatie van de CD door Peer vaan den Muggenheuvel staan op het programma. De dubbel-CD is deze avond natuurlijk weer tegen gereduceerd tarief te verkrijgen.

Stadscafé De Basiliek & Café De Smidse
20.11 uur

Muziek | Akoestisch duo Eva & Lucas


Dit akoestisch duo heeft een heel gevarieerd repertoire met onder andere liedjes van Dolly Parton, Bill Withers, Anouk, Jimmy Hendrixs, Frank Sinatra, Michael Jackson, Ed Sheeran, Mo, Van Dikhout en Guns ‘n Roses. Ze zijn dus echt van alle markten thuis, voor ieder wat wils! 

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Karaoke-avond in ‘t Opkikkertje


Iedere eerste vrijdagavond van de maand, vanaf 21:30 organiseren ze bij ‘t Opkikkertje de supergezellige karaoke-avond. Wil jij shinen op het podium? Pak dan jouw moment! Alleen meedansen en aanmoedigen mag natuurlijk ook.

‘t Opkikkertje
21.30 uur

Feestje | The Sound of 2010 – 2020


The Sound of 2010 – 2020 draait om muziek uit de jaren 2010 tot 2020. Genieten van alleen maar kneiters van hits van o.a. The Weeknd, Drake, Galantis, Bastille, Major Lazer, Dua Lipa, Bruno Mars en Ariana Grande! Kidnap the DJ draait, all night long, maak je borst maar nat!

P79
23.00 uur

Den Bosch City zaterdag

Workshop | Eco-systeem of Terrarium maken


Je hebt de term Eco-Systeem vast al eens gehoord maar wat is het nou precies? Eigenlijk is het een kleine, groene, zelfvoorzienende wereld in een afgesloten glas. Hoe je zo’n Eco-Systeem maakt leer je tijdens deze workshop.

Werk aan de Winkel
10.30 – 12.30 uur

Muziek | Lunchconcert: TenToon


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kunt u niet reserveren. Meer informatie via Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch.

Podium Azijnfabriek
12.30 – 14.00 uur

Dans | Open dag Salsa Cubana


Kom kennis maken met de Cubaanse Salsa. Zaterdag zijn er gratis proeflessen, demonstraties en workshops. Leuk voor jong & oud, met of zonder danspartner.

Huis73
15.00 – 18.00 uur

Muziek | H73 Live!: Le Pantalon du Bois


Le Pantalon du Bois (met een knipoog naar Het Bossche Broek) is een band uit Den Bosch die al vanaf 2013 veelzijdig Franstalig repertoire brengt en met hun optredens het “savoire-vivre” uitdraagt voor iedereen die er voor open staat. Van klassieke, soms dramatische, chansons tot vrolijke, dansbare hedendaagse Franse nummers.

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Oeteldonk | Nieuwjaarsborrel van de Vrolijke Doortrekkers


De Vrolijke Doortrekkers organiseren een Het Oeteldonkse Nieuwjaarsbal, met clubkes uit Oeteldonk en daarbuiten. Gezellige muziek gegarandeerd!

De Lachende Vis
18.30 – 01.00 uur

Muziek | Tumult! #2


Willem Twee Studio’s + Jazz en Geïmproviseerde muziek steken de koppen bij elkaar voor de serie Tumult! Verwacht een avond vol super inspirerende en onbegrensde podiumkunsten waarin elektro-akoestische muziek en improvisatie elkaar omarmen. Te gast: Machinefabriek, T’iju T’iju & Dust Bunny.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Muziek | HWO Liveavond: Alice in Wonderbra


Energieke rock coverband met ervaren muzikanten. Enorm repertoire van gitaarsongs met een rauw randje.

Het Warm Onthaal
20.45 uur

Muziek | [email protected]


[email protected] speelt passievol eigen werk. Gitaarrock, geïnspireerd door de alternatieve scene uit de jaren 80 en 90, het ene moment vuig, dan weer melodisch.

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Vinylfuifje Nieuwjaarsfuifje


Bossche Brouwers nodigen jullie uit voor één van de leukste feestjes: vinylfuifje! Deze keer als Nieuwjaarsfuifje. Kies samen met je vrienden je lievelingsmuziek, geef ‘t door aan de DJ en dans om die kerstkilo’s er weer volledig af. Zin in!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | All Night w/ Dr. Robinson


Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door één van P79’s resident dj’s: Dr. Robinson.

P79
23.00 uur

Den Bosch City zondag

Kunst/Lezing | De nieuwe symfonie: tussen traditie en experiment


Op zondag wordt de tentoonstelling Symfonie voor Huisgeluid door Elise ‘t Hart afgesloten. Dit doet Elise met een bijzondere lezing over hoe kunstprojecten -zoals die van haarzelf – leiden tot een nieuwe benadering van ‘traditionele’ muziekcomposities. Bezoek voor deze lezing is gratis.

Willem Twee Kunstruimte
14.00 – 17.00 uur

Muziek | Jazzcraft


JazzCraft is een kleine groep enthousiaste jazzmuzikanten met een professionele inslag. Ze spelen jazz, latin, blues en funk muziek en tevens eigen composities.

Jongens van de Wit
14.30 uur

Muziek | Nieuwjaarsconcert van Koninklijk ‘s-Hertogenbosch Mannenkoor


Op zondagmiddag biedt het Bossche Mannenkoor de bevolking van ’s-Hertogenbosch een vrolijk en luchtig Nieuwjaarsconcert aan. Het koor, dat is opgericht in 1903 en nu onder leiding staat van Antoine Kop, wil van dit Nieuwjaarsconcert een jaarlijkse traditie maken om zichzelf op deze ontspannen manier aan de Bossche bevolking te presenteren.

Podium Azijnfabriek
15.00 – 16.30 uur

PubQuiz | Pubquiz Januari


Altijd al willen weten wie de slimste in de groep is, de meeste nutteloze feitjes kent en tegelijkertijd een gezellige avond hebben waarbij veel wordt gelachen? De pubquiz bij Bossche Brouwers is dé manier om daar achter te komen! Schrijf je nog snel in om een plekje te bemachtigen.

Bossche Brouwers
15.00 – 17.45 uur

Muziek | First of all Friends


Een band samengesteld door en met vrienden! Garantie voor een gezellige en muzikale middag.

Station Zuid
15.00 uur

Feestje | Guilty Pleasure Nieuwjaarsborrel


Café Reinders proost graag samen met jullie op een fantastisch 2023. Deze jaarlijks terugkerende borrel is geliefd onder vele Bosschenaren. Uiteraard worden de lekkerste Guilty Pleasures gedraaid. Zorg dat je erbij bent!

Café Reinders
16.00 uur

Muziek | HWO Livemiddag: The Branch


The Branch is een 5-koppige semi-akoestische coverband met akoestische gitaren, bas, cajon en (samen)zang. zij spelen, op eigen maar herkenbare wijze, liedjes uit de pophistorie van oud tot nieuw. Denk bijv. aan The Beatles, Crowded House, Alanis Morissette, Douwe Bob, John Mayer, enz.

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Familie/cultuur | Intocht Drie koningen


Viering van het bezoek van de Wijzen (Drie Koningen) uit het Oosten aan het kindje Jezus. Verzamel om 16.00 uur tegenover Hotel Central, waar de gratis lampionnen worden uitgedeeld. De hele stoet -inclusief de Koningen, kamelen, ezel, paarden, schapen en herdershond- vertrekt om 16.45 uur vanaf Hotel Central via de Pensmarkt naar het Stadhuis. Bij het Stadhuis wordt aan de burgemeester de weg naar de Sint Jan gevraagd. In de Sint Jan vindt een korte viering plaats. Na afloop is er voor de kinderen warme chocomel en wordt de Drie Koningen Intocht afgesloten.

Binnenstad
16.00 – 18.00 uur

Muziek | Woodstock Tribute Band


De Woodstock Tribute Band is een 8 man’s formatie die het overgrote deel van het Woodstock repertoire live ten gehore brengt. Meer tribute bands zien? Lees onze blog over P79 Live.

P79
17.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok